Роберт Фицо: В редиците на украинската армия има истински фашисти

Роберт Фицо: В редиците на украинската армия има истински фашисти

Бившият словашки премиер призова да се отхвърлят проявите на русофобия.

Бившият премиер на Словакия и лидер на най-голямата опозиционна партия в страната, "Посока - социална демокрация", Роберт Фицо заяви, че в редовете на украинската армия се бият истински фашисти. Речта на Фицо, публикувана в YouTube канала Online Tu a Teraz, беше произнесена в Зволен в Централна Словакия по време на честването на годишнината от антихитлеристкото словашко национално въстание, предаде ТАСС.

Бившият премиер нарече "фашистки" батальона „Азов” (признат за терористична организация и забранен в Русия). "Как е възможно в редовете на украинската армия да има истински фашисти. Вземете "Азов", който определено е фашистки", каза Фицо.

Същевременно той призова да бъдат отхвърлени проявите на русофобия. "Словакия е малка страна, славянска страна. В наш жизнен интерес е да имаме добри отношения с всички страни, включително и с Руската федерация", каза той. Фицо осъди наложената от Украйна забрана да се изучава руска литература. Експремиерът също изрази благодарност към СССР за освобождението на Словакия от нацизма.

Изявлението беше направено в навечерието на предсрочните парламентарни избори в Словакия, насрочени за 30 септември. По време на речта си Фицо остро критикува сегашните власти на Словакия, включително за подкрепата на Украйна.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Сороспия

    03 Sep 2023 13:40ч.

    Фицо да бъде вкаран в "Магнитски" , "Миротворец" , да му се наложат 250 вида икономически санкции и да му се забрани да пие бира !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живее месец

    03 Sep 2023 16:24ч.

    В едно руско село.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руското село е мечта

    03 Sep 2023 18:47ч.

    Американското гето е съдба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама не следвате мечтите си

    03 Sep 2023 19:19ч.

    а си подавате документите за зелена карта и се редите на Козяка за интервюта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ли наистина още такива

    04 Sep 2023 12:50ч.

    Мераклии да се състезават с латиносите за пролетарии? Гениите с иновациите като Киро Пробиотик и Саша Ядлиеата Чаша нещо мигрират към България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    03 Sep 2023 13:44ч.

    Само фашисти могат да стигнат до Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МНЗ предупреждава

    03 Sep 2023 13:53ч.

    Стигането до Москва в последствие вреди на вашето здраве и най-вече на вашия живот !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идат като аслани ...

    03 Sep 2023 13:54ч.

    ... и да се върнат с подвити опашки после. Някои и без глави...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    03 Sep 2023 14:14ч.

    Соросоидна тъпота. Бонапартистите даже влязоха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    03 Sep 2023 13:47ч.

    В Украйна вече не се издават и продават книги на руски език. Забранен е и техния внос, както и вноса на руска преса. По официални данни от библиотеките са изхвърлени и претопени 20 милиона книги, 11 милиона от които на руски език. Останалите са на украински, но са обявени за вражески и вредни. Опозиционните вестници и телевизии са спрени. Типично начало на фашизъм. Законодателството е написано толкова разтегливо,че всеки може да бъде обявен за враг на Украйна, работещ против нейната териториална цялост и враг на държавата. Тук не споменавам за сайта Миротворец. По официални данни около 1500 човека / не помня точната цифра/ са обявени за руски агенти, работещи против Украйна и са задържани. Оня ден полицията предупреди младеж, пеещ на руски песен на Виктор Цой на улицата да спре, защото ако не спре "ще има големи неприятности". Как да не си спомниш за филма на Михаил Ром "Обикновен фашизъм".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авгиеви обори!

    03 Sep 2023 14:25ч.

    Най- страшното, което се случва в Европа, че образът на Русия, който лустросват слугите на Сатаната, води към създаването на зомби общество! Тонове лъжи и гнусотии изляха и бетонираха върху тази държава, че нищо не може да отмие това! Все още не се разбира, но злото е сторено! От 2014 година на европейското общество се поднася един окалян, мръсен, подъл и неподлежащ на превъзпитание образ на Русия! Скоро разговарях с един млад западноевропеец и му казах мнението на един негов стар сънародник: че страната загуби милиони руски туристи и инвестиции. А знаете ли какво ми отговори този младеж: Слава богу, че САМО той мисли така!:(((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Времето учи младежта, а всички уроци имат цена

    03 Sep 2023 15:39ч.

    и обикновено наученото се оценява реално, когато цената е платена и времето е изгубено безвъзвратно. Има и умни младежи които могат да гледат няколко хода напред, но те никога не са на мода и не задават средата, освен ако не е специално създадена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В колониалното правителство. ..

    03 Sep 2023 15:58ч.

    ...също...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дария Абаджиева

    04 Sep 2023 15:55ч.

    Тук-там проблясък....някой да каже истината. В Украйна отдавна си е "обикновен фашизъм"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи