Резников: Киев не напада руска територия

Резников: Киев не напада руска територия

Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че Киев не напада руска територия и "се стреми към нормални отношения" с Москва, съобщава ТАСС.

„Нямаме нужда от руска земя“, каза Резников в интервю, публикувано днес от медийната група Funke. Според него Украйна се "стреми към нормални отношения" с Русия, както с Полша, Словакия или Румъния. Министърът отхвърли и участието на Украйна в обстрела на Белгородска област.

Резников говори и за подготвяните от Киев настъпателни операции. Според него те са възможни "на две-три места на бойното поле, както на юг, така и на изток".

Темата за възможно контранастъпление на украинските войски се обсъжда в медиите от няколко месеца, споменават се различни дати. Руското външно министерство по-рано заяви, че откритите спекулации на западните страни за предстоящото украинско контранастъпление потвърждават прякото им участие в конфликта, добавя ТАСС.

"Имаме сериозни шансове да направим пробив през лятото", казва в публикувано вчера интервю във френския в. "Уест-Франс" Олексий Резников, съобщава БТА. "Искаме да сломим волята на руснаците за победа във войната", казва министърът и изтъква, че целта на контранастъплението е Украйна да си възвърне териториите "в международно признатите граници от 1991 г.", включително и Крим. Мащабното контранастъпление "ще доведе до ново изтегляне на руснаците от наши територии", прогнозира той.

"Вагнер" използва затворници и по време на обсадата на Бахмут за осем месеца загинаха и бяха ранени 60 хиляди души", казва Резников пред френското издание, без да уточнява дали става дума за общите загуби на двата лагера или не.

В интервюто украинският министър на отбраната обръща внимание на това, че Украйна се нуждае от незабавни доставки на оръжие от западните си съюзници.

Пред френския всекидневник Резников изразява и надеждата си, че "до края на годината" Киев ще получи изтребители Ф-16 американско производство, с чиято помощ украинските сили ще могат да се противопоставят на руската въздушна мощ и да нанасят удари по ариергарда на руските войски.

Източник: ТАСС, БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • DimDan

    30 Май 2023 12:22ч.

    Тоя брадат козел си е научил урока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    30 Май 2023 12:26ч.

    ШООто в Европа продължава.Киев гори след поредните руски удари от тази нощ на десетки ирански дронове. Снимки: https://t.me/RVvoenkor/46218?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това ли му е горенето на Киев, 'се едно пиян от горилка хохляк си подпалил с фас пердето.

    30 Май 2023 12:36ч.

    Киев и въобще бандерщадт трябваше досега да са сринати "на равно поле", а Банкова да се е превърнала в грамаден лунен кратер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не забравяй, че

    30 Май 2023 12:52ч.

    Така воюват само англо-американците, защото, като истински "цивилизован свят", не им пука за цивилните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хунтата на богоизбраните

    30 Май 2023 12:34ч.

    Тоя заблуден факир на демагогията преди два дни издаде местонахождението на украинска ВВС-част със самолети Су-24, изстрелващи английските далекобойни ракети "Сянка на бурята" и руските ВКС вчера унищожиха базата и складовете около нея моментално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки москалски изстрел по Украйна и Западната коалиция, и всичко потрошено и повредено от москалите

    30 Май 2023 13:01ч.

    се пише на сметката на Кремъл за след войната, когато сатрапията рухне победена. Москалите ще плащат щети и репарации до свършека на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бял негър

    30 Май 2023 13:38ч.

    Ще, ще - имаше нещо за налъмите и цъфтежа им. Дефолта приближава. Доларчетата и те у ряката. Опорките също. Иди на зъболекар, нещо фъфлиш и се не разбира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    30 Май 2023 12:55ч.

    Патриот №2 - скраб! Брабар с летището което охранява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??...

    30 Май 2023 13:10ч.

    Изобщо, има ли значение, какво казва тоя дебил Резников или който и да е бил друг боздуган от нацистката банда на напушения ЗеленЧУК?... Вече и господарите им знаят, че всичко са само лъжи, демагогия, спекулации и елементарна пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има има

    30 Май 2023 13:39ч.

    Този бъбрив глупец, помага за точните удари на Русия! Трябва да бъде поощряван за дрънканиците си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бе, цитирането на украинските козели е единствено с цел оправдаване на местната БГ администрация пред съответната секретарка на Козяк 16 в София

    30 Май 2023 14:15ч.

    Иначе публиката въобще не обръща внимание на такива брътвежи (ако се вярва на предишен пост, след като Украина праща дронове срещу Москва, то Москва трябва да е ... Китайска???) Може би просто се прави вятър на поредния американски чиновник командирован в София, който трябва (не да се бори , а да НАЛАГА) ДЕЗИНФОРМАЦИЯ по официалните български канали (като БТА напр.)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    30 Май 2023 14:14ч.

    25 дрона, атакуващи москва е тероризъм, 30 дрона напанали Киев е специална военна операция, която вече 15 месеца върви по план!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бегай да си получиш хонорара на Козяк 16!

    30 Май 2023 14:17ч.

    там са отворили нов грант в помощ на (ДЕЗ)информацията, даже цял ЦРУ началник е пристигнал да "оправя" българите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    30 Май 2023 14:36ч.

    Кое от това, което съм написал е дезинформация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Други са експертите по СВО-та

    30 Май 2023 15:35ч.

    те не се занимават с дронове, ами направо прилагат бомбени килими, питайте хората от Багдад, Афганистан, Сирия, Белград, много са примерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пристигането на дронове към Рубльовка показва, че Путин не контролира ситуацията и е предупреждение за руските "елити"

    30 Май 2023 14:35ч.

    Предупреждението, предполагам, че е "изпратено" от РДК и "Свобода за Русия:, защото те записаха писмени и видеообръщения в този дух, че ще покажат какво е състоянието на руските сили за национална сигурност. В Белгород многократно преминаваха държавните граници и нито веднъж никой не се намери да ги спре. Като те не обвиниха руските граничари, а ръководните им кадри. Режимът на Путин не е в състояние да осигури сигурност. Той доведе войната не само в пограничната с Украйна Белгородска област, но и в именията край Москва. Не само обикновените руснаци, но и руските елити ще започнат да усещат какви са последиците от безразличието и спотайването им, т.е. съучастието им във военнопрестъпленията на Кремъл. ===> https://t.me/wind_sower/5767

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако не си еврогейче

    30 Май 2023 14:58ч.

    Много си развълнуван нещо, да вземем да ти пратим една украинка к..ва от контингента да ти успокои страстите, пренасочвайки ги в друга посока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    30 Май 2023 14:59ч.

    Унищожението на т. н. Украйна върви по план и ще бъде довършено до край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подоляк: Може би не всички дронове са готови да атакуват Украйна и искат да се върнат при своите създатели

    30 Май 2023 15:10ч.

    Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна , коментира атаката с дрон срещу Москва и Московска област в ефира на програмата "Шоуто на закуска". "Много е важно да се разбере. Знаете, ние сме въвлечени в ерата на изкуствения интелект. Може би не всички дронове са готови да атакуват Украйна и искат да се върнат при своите създатели и съответно да задават въпроси: „Защо ни изпращате [да ударим] децата на Украйна? В Киев?" Подоляк отбеляза още, че за Украйна и украинците много по-важни са да се възпрат атаките на руски дронове на тяхна територия, в частност срещу Киев, който е атакуван почти ежедневно. "Всички хора, които си мислят, че могат да играят едностранна игра, че ще бъде възможно да се унищожи още една суверенна държава абсолютно безнаказано – след 15 месеца не разбраха, че няма да имат 2014 г.?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    30 Май 2023 16:48ч.

    Започвайте я тази контраофанзива,че на партньорите ви им се изчака чаканката.От другата страна ви очакват с нетърпение,макар,че те са много търпеливи и ще ви чакат колкото е нужно. След като и,ако въобще я започнете тая пущина,не ми се мисли какво ви чака.Няма да ви помогнат нито гръмката фразеология по медиите,нито сълзите и сополите които ще последват.Единственият ви изход е да седнете и да се разберете това братоубийство да приключи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи