Решителна подкрепа от европейските социалисти за пълноправното членство на България в Шенген 

Решителна подкрепа от европейските социалисти за пълноправното членство на България в Шенген 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Председателят на Групата на Прогресивният алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия Перес изпрати писмо до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел с призив България и Румъния да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство без допълнителни условия и без повече забавяне. 

„Всички сме наясно, че необходимите условия за пълното прилагане на достиженията на правото от Шенген са изпълнени от Румъния и България. Процесът на оценка по Шенген за двете страни и тяхната готовност бяха потвърдени многократно от различните мисии на Европейската комисия през последното повече от десетилетие. Европейският парламент многократно подкрепи легитимните очаквания на България и Румъния и техните граждани да се възползват от пълното прилагане на достиженията на правото от Шенген. Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство е въпрос на справедливост и равно третиране.

Освен факта, че подобно развитие би укрепило Шенгенското пространство и би спомогнало да се гарантират равни права за всички граждани в него, ние също трябва да разгледаме отрицателните последици в различни области заради постоянното отлагане на решението за пълно прилагане на достиженията на правото от Шенген за двете държави и техните граждани. 

Като група на социалистите разчитаме на Вашето лидерство като председател на Европейския съвет, за да обсъдим присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство, което засяга сериозно гражданите на две държави-членки държавите в следващата среща на Европейския съвет“, пише Ираче Гарсия Перес. 

„Благодарим на Ираче Гарсия Перес за подкрепата. Не за първи път, ние социалистите, поставяме тази тема на дневен ред и сме убедени, че България и Румъния трябва да станат част от Шенген без допълнителни условия. Надяваме се държавите да излязат с единна позиция още на следващия Съвет.

Решението е важно не само за нашите две държави, но и за бъдещето на целия Съюз“, коментира председателят на Групата на българските социалисти в ЕП Петър Витанов. 

 

 

 

Коментари

  • Sinner

    12 Дек 2023 16:00ч.

    Подкрепата ви за "Шенген" е "дрън", "дрън", но налагането ви на джедър идеологията е с реални последици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    12 Дек 2023 16:04ч.

    На Европейските социалисти много малко време им остава. Няма да оцелеят следващите избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Дек 2023 21:03ч.

    Това, което се нарича ПЕС е проводник и/или авангард на Глобалистите, Зелената мафия, антиработническо и човекомразкомразко, чрез джендър идеологията движение. В интерес на истината БСП е само антиработническа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи