Решено: Даваме още ракети на Украйна. Тагарев ще преговаря за разполагане на натовски ракетни комплекси у нас

Решено: Даваме още ракети на Украйна. Тагарев ще преговаря за разполагане на натовски ракетни комплекси у нас

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България да дари на Украйна неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип. Това гласуваха депутатите, които извънредно приеха решение, внесено от Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. Решението беше подкрепено от 147 депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. 55 от "Възраждане" и БСП гласуваха "против", както и 1 от ИТН, а останалите 6 от партията на Слави се въздържаха.

Това решение е последна стъпка преди война, предупреди Борислав Гуцанов от БСП.

А колегата му Георги Свиленски предложи да се запише в заглавието на проекторешението "въвличане на България във война". И поиска гласуването по точката да се отложи за ден, в който всички депутати са в "нормално трезво състояние ".

Мога да гарантирам, че аз и вие сме в адекватно състояние, за останалите не мога да гарантирам, с чувство за хумор му отвърна шефът на НС Росен Желязков.

Конкретният списък на въоръжението, което България ще преостави на Украйна, се очаква да бъде готов през януари или февруари. В приетото решение се предлага министърът на отбраната да определи излишните количества в хода на Стратегическия преглед на отбранителната политика.

С решението Министерският съвет се задължава да преговаря с правителствата на страни от НАТО за разполагане на ПВО и брегови противокорабни ракетни комплекси за "усилване на отбранителните способности на България", както и да поиска възстановяване на средствата за транспорта по Европейския инструмент за мир и фондове от държави-членки на НАТО.

В България ще се обучават до четири украински пехотни или механизирани роти годишно с общо 160 военни. Те ще идват като военнослужещи без лично оръжие и бойна техника.

Когато военният министър Тодор Тагарев взе думата, за да обясни колко правилно е решението, как сме закъснели с предоставянето на тази помощ на Украйна, която защитава мирното си население, от БСП и "Възраждане" започнаха да тропят по масите с викове "Оставка".

От 90-те години близо 40 бойни хеликоптера са изведени от арсенала на българската армия и сега си летят по целия свят, дадени включително по време на управлението на БСП, отвърна им Тагарев.

Той определи като лъжа "внушенията в наратива на Кремъл", че така България ще бъде въвлечена във война.

Източници: "24 часа", OFFNews.bg

 

 

 

Коментари

  • фуъгт

    08 Дек 2023 18:50ч.

    Безроден плешив 6оклук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    08 Дек 2023 19:11ч.

    Край Казанлък се намират Тракийски гробници и златната колесница на Севт III също може да се ползва от Украинската армия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагаренко, колко

    08 Дек 2023 18:51ч.

    ви плащат, за да превръщате България във фронтова държава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    08 Дек 2023 18:54ч.

    Май всичко, дето го има армията, ще се окаже излишно по критериите на Тагаренко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    08 Дек 2023 19:00ч.

    След като всичко ни е излишно, за чий ни е военен министър? Или ако е боклук като този може?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    08 Дек 2023 19:01ч.

    Това изчадие което е за смъртна присъда каквото и да прави нищо не може да промени. Любимата му усрайна на която вероятно още е служител е пътник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напразно се престаравате, Тагаренко -

    08 Дек 2023 19:05ч.

    раболепните измекяри никой не ги харесва и ги захвърля "по отпаднала необходимост" при първа възможност. Точно това ще направят и с вас западналите ви господари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    08 Дек 2023 20:08ч.

    Другарю политкомисар от ГРУ - Тагарев. Всички знаем какви игри играете, но правите ли си ясно сметката, че ако утре България по заповед на НАТО обяви война на Русия трябва моментално да бягате някъде в Южна Африка, защото жив няма да можете да излезете на улицата? Въвлечете ли България във война срещу Русия (което ще коства хиляди невинни жертви от наша страна, ако Русия реши да ни нападне) ще трябва да си понесете отговорността през българския народ. Вие много знаете какво би се случило с нашата държава, при едно избухване на пряк военен конфликт между страни на Нато и Русия. И много добре знаете в какво състояние се намира БА, която ще бъде използвана и унищожена до крак заради чужда (небългарска) война! Имате подробен план кои са стратегическите цели на наша територия и, че те са без защита. Имат ги и руснаците. Не знам какъв план изпълнявате - на ЦРУ или на ГРУ? Все пак сте кадър на "Фрунзе" :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    08 Дек 2023 20:19ч.

    Браво Тагарев, браво Български орли ! Сврете ватенките в миши г.з. Слава Героям Украине !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ана

    08 Дек 2023 21:23ч.

    Bin, българските орли останаха на Шипка завинаги с руските си братя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Svin

    08 Дек 2023 21:55ч.

    Серсемко, къде ги видя тия "орли" бре? Тоя кълван петел Магаренко да ти прилича на орел? На мене ми прилича на крадлив хайдук, грабещ и раздаващ държавното имущество за собствени, лични цели. Щото Киевската хунта му плаща доста повече, отколкото българската. Това ли му е орлинското, бе хелоуинчо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    08 Дек 2023 22:22ч.

    Не, Българските орли не останаха на Шипка. Те поведоха България към Европа, не към Бухара или Туркменистан, закъдето искаха да ни пратят вашите руски орли, направиха държавата първа от всички съседи, а хората - най-богати и щастливи. Впрочем, на Шипка имаше повече Украински отколкото Руски орли. А вашите орли си останаха там - да, в Средните векове, във Феодализма и робството. Ние никога няма да сме там, както и героичните Украинци !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    09 Дек 2023 7:56ч.

    Sin-e, ти в ред ли си? Не е възможно нормален човек да крещи безсмислици с такъв екстаз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sseed

    09 Дек 2023 10:35ч.

    Sin - е, ти си ИДИОТ, но не го знаеш!... Идиотите никога не знаят, те нямат връзка с реалността...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tzani@

    08 Дек 2023 20:21ч.

    Каква ли майка го е раждала този?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е истина

    08 Дек 2023 20:28ч.

    Какво още трябва да сътвори този българомразец за да докаже, че е внедрен в МС за да ни вкара във войната по бели гащи след като е обезоръжил тотално бълг. армия и ощетил държавата с милиарди подаръци и задлъжнял я с много милиарди за нефелна и опасна такава, но от началниците му отвъд океана. Съд и затвор за този българоубиец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    08 Дек 2023 20:39ч.

    Незабавно арест и съд за държавна измяна за укpoпският престъпник тагаренко и за всички предатели, на хранилка на "посолствоТО", гласували за това антибългарско решение !!! Сега, когато е очевадно, че нaцистка укpoпия губи войната, това значи сами да се набутаме в шамарите и да си нарисуваме мишена върху държавата !!! Когато всичко свърши, трябва да ги пазим тия изpoди да не избягат, за да могат да си получат заслуженото !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    08 Дек 2023 20:55ч.

    Яйцата в РФ стигнаха 300 рубли. В много градове се извиха опашки като в добрите стари времена. Всъщност в РФ на практика е хиперинфлация, която засега изкуствено е одържана чрез лихвени проценти от 15% и директно намаляване доходите - пенсии, цени, печалби на фирмите. Това може да трае месец, два, но не може да се отстрани. Тогава ще се започне с истинския Севернокорейски вариант, а в най-добрия случай - Кубински. Ще рече крайна бедност и по-нататъшно оскотяване на и без друго оскотелите избиралци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Svin

    08 Дек 2023 21:59ч.

    Ти си гледай твоите яйца, да не дойде някой да ти ги поопъне малко. Я за по-сигурно бегай и се нагъзи на козяк. Да не забравиш да си отвориш добре "бузите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    09 Дек 2023 6:11ч.

    Щял да преговаря за... рушвети - кой те брои за човек, мършо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преговаряй, преговаряй

    09 Дек 2023 8:50ч.

    Тъкмо ще улесниш Народния съд - за национални предатели и нацисти нали знаеш какво следва. Неотменно. As death and taxes.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Престараващи се

    09 Дек 2023 8:52ч.

    Измекяри, сър. Ако не бяха толкоз тъпи, раболепни, недалновидни и продажни, щяха вече да са се усетили, че на колесника не им е предвидено място. Господарите ги е гнус от глисти и гниди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи