Републиканците водят в Камарата на представителите. Съдбата на Сената не е ясна

Републиканците водят в Камарата на представителите. Съдбата на Сената не е ясна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Първите резултати от междинните избори в САЩ във вторник показват успеха на републиканците в борбата за Камарата на представителите, но съдбата на Сената все още не е ясна, съобщава ТАСС.

Камарата на представителите

Настоящите избори избират целия състав на Камарата на представителите - 435 членове. За контрола над нея са необходими 218 места. Според "Ню Йорк Таймс", въз основа на първите резултати, републиканците печелят най-малко 99 места, демократите - 55. В същото време резултатите все още не са обобщени в повечето избирателни райони в североизточната част на страната, където демократите са традиционно силни, както и на Западното крайбрежие, главно в Калифорния.

Сенатът

Ако в случая с Камарата на представителите може да се проследи определена тенденция, то със Сената ситуацията остава напълно неясна. Демократите водят изборите за Сенат в два от ключовите щати - Аризона и Пенсилвания. В Джорджия кандидатът на демократите Рафаел Уорнок първо грабна лидерството, а след това го загуби. Разликата между него и настоящия лидер на републиканците Хершел Уокър е по-малко от 1%.

Според оценки на медиите демократите са спечелили битката за място в Сената от Колорадо и запазват шансовете си за победа в Уисконсин, където социолозите дадоха предимство на републиканците. В Пенсилвания, друг ключов щат, демократът Джон Ветерман все още води с 52% от гласовете, но републиканецът Мехмет Оз намалява разликата, която сега е около 5%.

И двете водещи американски партии имат шансове да контролират Сената.

Губернатори

Борбата за губернаторски постове се развива според очакванията. Североизтокът е доминиран от демократите. Републиканските кандидати обаче изглежда печелят в североизточните щати Върмонт и Ню Хемпшир.

Републиканецът Рон ДеСантис запазва губернаторския пост във Флорида, а неговият съпартиец Грег Абът остава губернатор на Тексас. Все още няма данни за изборите за губернатори на Калифорния, добавя ТАСС.

 

 

 

 

Коментари

  • коментар

    09 Ное 2022 8:42ч.

    Демократична или Републиканска партия, все тая. Във външната си политика са еднакви ястреби, още Фидел Кастро го е казал. Американската нация, ако може да се нарече така един народ събран от емигранти от цял свят са били жадни за война откакто съществуват, та сега кой точно ще спечели, едва дали ще промени нещо. Жаждата да се печелят пари, независимо на каква цена и жаждата за власт и кръв си остават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не си напълно прав

    09 Ное 2022 9:41ч.

    Ако си живял там поне няколко години, виждаш , че има здраво ядро американци републиканци, които не са жадни за кръв. Не отричам за парите. но не за кръв и войни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "които не са жадни за кръв"

    09 Ное 2022 11:14ч.

    Спарта е била против демокрацията и е поощрявала олигархията. Идеята е, че бедните са за война. Те няма какво да губят, а се надяват да спечелят нещо от войната. Олигарсите са против войните, защото ще загубят имуществото си. Републиканците са заработили това дето имат и не искат да го загубят. Всеки знае, че едрите финансисти-демократи печелят по време на война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там нагласата е да се богатее на всяка цена

    09 Ное 2022 12:08ч.

    а и още от основаването си колонизаторите са воювали за да заграбят земята на индианците, после да докарат роби и да допуснат нови емигранти за да я работят. Та ако войната и заграбването на чуждото им носи повече богатства отколкото рискове, те не са против войната, а приказките за морал са с цел да отслабят някой наивен противник или просто жертва на тяхната лакомия. На целият свят му дойде до гуша от тях и интригите им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карта на изборите сащ

    09 Ное 2022 9:45ч.

    https://www.ft.com/content/6a2ef26f-e50b-4a4f-b103-c4fd263ea60e

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    09 Ное 2022 12:19ч.

    Палете по 1 голяма свещ за САЩ ката ден. Щото алтернативата я видяхме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко видяхме

    09 Ное 2022 13:28ч.

    даде Господ, опитахме и меда, и жилото на всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    09 Ное 2022 21:58ч.

    За алтернативната си прав, че я видяхме. Това беше комунизма. В момента е будна кома и точно западняците се опитват с всички сили да го върнат от отвъдното в най-страшната му форма, тази на троцкистите - пак война срещу Христос но този път без смокиновия лист на "грижа за пролетариата", което си е чист сатанизъм.Така че, малко ти е остаряла представата за САЩ - справка "ценности" на Демократическа Партия. Тъжно но факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Maшинен губернатор

    09 Ное 2022 16:24ч.

    Американски  отговор 146% https://idiod.video/pqk5zv.jpg США, выборы, юмор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последни данни от NBC

    09 Ное 2022 19:17ч.

    Демократите губят Камарата на представителите на САЩ, показват данни на NBC: те печелят само 216 места срещу 219 от републиканците. За мнозинство са необходими само 218 гласа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    10 Ное 2022 7:51ч.

    Каква фина перверзия - борбата между лявата и дясната ръка на дълбоката държава да се представя на простолюдието като висша форма на демокрацията, като черешката на тортата! Къде са политическите партии на САЩ? Защо от поне 109 години там има само 2 (две ) партии? Само тези две партии ли представят и представляват цялото социално и обществено разнообразие на американския народ? Че у ние имахме поне 2 партии през соца, защо се отказахме от най& висшата форма на демокрацията? Въпроси много! Много!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи