Републиканците в САЩ харесват Десантис повече от Тръмп

Републиканците в САЩ харесват Десантис повече от Тръмп

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Рейтингът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп значително изостава от губернатора на Флорида Рон Десантис по данни от социологическо проучване на подкрепата за потенциални кандидати за президентската номинация на Републиканската партия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Месец след неубедителното начало на кампанията му Тръмп има подкрепата на само 38% от потенциалните гласоподаватели на предварителните избори на Републиканската партия. Десантис получава подкрепата на 52% от участниците в проучването, публикувано вчера във в. "Уолстрийт джърнъл".

По информация от проучването Тръмп води сред хората, които се описват като "много консервативни" и тези, които нямат висше образование, а Десантис има преднина сред гласоподавателите, които се описват като "донякъде консервативни" и тези, които имат висше образование.

По данни от проучването 86% от републиканците дават положителна оценка на Десантис, което е значително повече в сравнение със 71%, които оценяват положително Тръмп.

Проучването е обхванало около 1500 гласоподаватели и максимално допустимата грешка е 2.5%.

Проучването беше публикувано ден след като данни от друго допитване на Съфолкския университет и "Ю Ес Ей тудей", показаха, че Десантис води пред Тръмп с 23 процентни пункта сред гласоподавателите, които подкрепят или клонят към подкрепа на републиканците.

И двете проучвания разглеждат варианта за индивидуален сблъсък с Десантис, въпреки че на първичните избори вероятно ще има множество кандидати. Трудно е да се предвиди как участието на другите кандидати в надпреварата би повлияло на подкрепата за Тръмп и Десантис, посочва ДПА.

Същевременно Тръмп намекна, че днес предстои той да направи "важно съобщение", и написа в своята социална медия, че "Америка се нуждае от супергерой!".


Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

  • Десантис е ОК,

    15 Дек 2022 14:17ч.

    но не е Тръмп. Уникалният чар и ораторска магия на Тръмп са неповторими. Едва ли някой в цялата история на САЩ може да му е конкурент, особно пред вид изключително сложната обстановка днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отдалеч

    15 Дек 2022 14:18ч.

    Ако имат акъл, ще се обединят в двойка президент и вице за изборите 2024-а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    15 Дек 2022 14:30ч.

    всичко на тема "Тръмп" с автор dnevnik.bg е безсмислено да се чете. найо-тициновата примадона бълваше ежеседмично лайнометен залп през целия му мандат, а дневник помагаше с охота, обилно поливайки с либерстки дитирамби и мантри бай Дони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    15 Дек 2022 14:49ч.

    Всички харесват ДеСантис повече от Тръмп който е толкова тъп, че дори не се усеща колко е жалък, и най лошото скучен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    15 Дек 2022 15:43ч.

    може и да си прав. не мога да преценя. не го познавам. но е факт, че разлая нео-либерстките мастии до небесата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи