Референдумите в Донбас, Херсон и Запорожие единодушно са се обявили за присъединяване към Русия

Референдумите в Донбас,  Херсон и Запорожие единодушно са се обявили за присъединяване към Русия

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Руски служители заявиха, че резултатите от незаконните според международното право референдуми, организирани в четири украински района, показват единодушна подкрепа на гласувалите за присъединяване на тези територии към Русия, предаде ДПА.

Според окупационната администрация след преброяване на гласовете за влизане в Русия в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) са гласували 99 процента, в Луганската народна република (ЛНР)  - 98 процента. В Запорожието повече от 93 на сто били заявили, че искат да станат част от Русия, а в района на Херсон - над 87 на сто.

Безпрецедентното анексиране на тези територии вероятно ще започне в близките дни. Очаква се, че следващата стъпка ще е назначените от Москва окупационни администрации официално да поискат от руския президент Владимир Путин да бъдат приети в Руската федерация. Кремъл даде да се разбере, че това може да стане бързо.

Киев и много страни от цял свят заявиха, че "псевдореферендумите" в четирите частично окупирани украински района са незаконни, съобщава БТА.

Източник: ТАСС

Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира резултатите от референдумите:  "Резултатите са очевидни. Добре дошли у дома, в Русия!", написа вчера той в канала си в Телеграм, съобщава БТА. 

Решенията, взети на референдумите в Донецката и Луганската народни републики, в Запорожката и Херсонската области за присъединяване към Русия ще спасят милиони хора от геноцид. Това заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram в сряда, цитиран от ТАСС.

Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник заяви, че жителите на републиката са избрали на референдум проспериращо бъдеще в Русия. В сряда той ще подготви документ, с който ще поиска от руския президент Владимир Путин да разгледа въпроса за присъединяването на ЛНР към Руската федерация.

 

 

Коментари

  • nan

    28 Sep 2022 8:46ч.

    ай честиту

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    28 Sep 2022 8:49ч.

    бай дъ вей, ако международното право (не правила) още беше живо (убито от САЩ и НАТО за последните 30 г.), то тези референдуми наистина нямат правна стойност. но не и сега. освен на нео-либералната сволоч на никой не му дреме дали референдумите са ок или не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    28 Sep 2022 9:13ч.

    Един от основните принципи на международното право е този на "Правото на самоопределение".Тогава за какво нарушение на международното право говорите?Правилно е да напишете,че те не отговарят на интересите на някои държави,което е и Истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    28 Sep 2022 9:13ч.

    В Киев трябва да бъде извършен преврат. Зеленски и нацикомпания трябва да бъдат осъдени за национално предателство и разстреляни на Киевския площад (хал хабер си нямам как се казва). Така се прави откакто свят светува с националните предатели, загубили над 200 хил. км2 площ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Казва се "Крешчатик"

    28 Sep 2022 9:38ч.

    За съжаление в момента няма как да се разстрелят. Укрите са в тотално зомби-състояние и вървят като говеда на заколение. Руската армия ги избива в индустриални количества и това ще продължи до пълния колапс на ВСУ. Напълно вероятни са удари с тактическо ядрено оръжие по хохло-армията. САЩ вече декларираха че няма да отговорят с ядрен удар по РФ, на никой не му се умира...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой НИЩО не може да направи на Зеленски

    28 Sep 2022 12:19ч.

    Той се охранява от англичани и американци. И не е само охрана. Те контролират дали Зеленски изпълнява всичко което му е наредено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И сега "международната общност" в лицето на ЕС обеща

    28 Sep 2022 9:14ч.

    че ще санкционира международните наблюдатели на референдумите със следващия си "пакет" санкции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "незаконните според международното право референдуми" ...................Че те точно според международното право са си законни!

    28 Sep 2022 9:19ч.

    За троловете - покажете кадри как "под дулото на автомати" са гласували! Ще покажете, ама на връбница в сряда! Освен ако не са режисирани в стил ала Алепо (Сирия)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    28 Sep 2022 9:22ч.

    Този преврат трябваше да бъде извършен още през март, в началото на СВО, когато американците изпаднаха в ступор и не знаеха да помагат ли , или да не помагат на украинците. Ако беше извършен тогава, днес нямаше да четем проруски референдуми в територия, два пъти по-голяма от България. Зеленски и нацитата продадоха Украйна на американците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    28 Sep 2022 9:23ч.

    Честито на хората изтраяли 8 години репресии от киевската хунта....Казваха им като не ви харесва- "чемодан, вокзал, Россия".....Ето изпълниха го заедно със земята обитавана от тяхните деди от векове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Sep 2022 9:28ч.

    Много са си законни.А законно ли е Австралия да е била английска?Или където и да е било?Набива знамето,и казва-туй вече е английско,френско,испанско и прочие.Някой да е питал местните?След 1 световна с молива чертаеха граници колонизаторите.Слава на Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    28 Sep 2022 9:39ч.

    Защо не се вземат на сериозно думите на Путин?! При признаването на Косово (в разрез на международното право) Путин посочи, че не се разбират последствията от страна на Запада! Сега пак и казва, че не е блъф използването на ядрено оръжие и пак никой не взима думите му на сериозно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    28 Sep 2022 9:50ч.

    Не единодушно, а с голямо мнозинство (87 - 99 %). След няколко дена наливането на оръжия в Украйна ще стане еднопосочен билет за връщане в каменния век за наливащите. А Англия и САЩ се погрижиха Германия да пропадне. Може би от ЕС ще им благодарят, като полуделият от омраза поляк ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • осем години

    28 Sep 2022 10:33ч.

    В продължение на осем години населението на Донбас беше обстрелвано от украинските нацисти с циничния призив: "Чемодан! Вокзал! Москва!" Ето, това вече е постигнато, населението на Донбас вече е радостно, че ще бъде под закрилата на Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски

    28 Sep 2022 11:39ч.

    няма да преживее зимата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мандалото хлопна

    28 Sep 2022 11:40ч.

    Украйна приключи като държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MAGA

    28 Sep 2022 11:45ч.

    бидон и фон дер лайен нямало да признаят референдумите . някой да ги е питал ? A ако жителите на четирите области бяха гласували за оставане в украйна , пак ли нямаше да ги признаят ?! "Да си враг на САЩ може да е опасно, но да бъдеш приятел е фатално". - Хенри Кисинджър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косово

    28 Sep 2022 11:51ч.

    имаше ли референдум?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    28 Sep 2022 12:15ч.

    Честито, тези хора се върнаха към Родината си, нека я обичат както до сега и да я защитават! Никога повече те няма да бъдат подлагани на геноцид от самозабравилите се укро нацисти! Но има още много руснаци които трябва да се приемат в Русия!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В момента руснаците от тези области се оказаха по-руснаци от руснаците в Русия

    28 Sep 2022 12:16ч.

    Въпреки, че постоянно укрите ги обстрелват, те без страх и с риск за живота си, отидоха да гласуват. В Русия имат проблем с набиране на войници, от тези области почти всички зарязаха работа и семейства и се бият на фронта. Правят го, защото знаят, срещу какво са изправени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи