Разследват приближена на Нинова за адвокатски договори на стойност 400 000 лв.

Разследват приближена на Нинова за адвокатски договори на стойност 400 000 лв.

Без търг и конкурс, адвокатска кантора е получила договори за над 400 000 лв. от държавата, започва проверка за конфликт на интереси на началника на кабинета на Корнелия Нинова. Това се казва в прессъобщение на Министерството на икономиката. Според източници на "Гласове" става дума за Ели Спасова, която беше началник на кабинета на Нинова в Министерски съвет като вицепремиер. 

Договори за адвокатски услуги за над 400 000 лв. са сключили дружествата в системата на Министерството на икономиката и индустрията с една определена юридическа кантора. Това показва проверка на Министерството. По-голяма част от договорите са подписани в периода юни – август, на принципа на прякото договаряне, а при много от тях са заложени сериозни клаузи за неустойки при предсрочно прекратяване.

Обобщената информация показва, че за няколко месеца, една определена адвокатска кантора е генерирала договори за над 400 хил. лв. само в системата на МИИ. Мнозинството от тях са сключени от Държавната консолидационна компания и дъщерните ѝ дружества. Начинът на действие на предприятията, които по едно и също време „откриват“ тази кантора и започват да сключват сходни договори, при които целта изглежда е била да се платят възможно най-много пари за най-кратко време, налага да се продължи проверката и от други специализирани органи.
 
Налице е сигнал, че един от съдружниците в тази адвокатска кантора е в пряка роднинска връзка с началника на кабинета на Корнелия Ниновав в МС. Допълнително са налице твърдения, че същата адвокатска кантора представлява предходния министър на икономиката и индустрията в личните ѝ съдебни спорове, завършва пресссъобщението от Министерството на икономиката.

"Гласове" припомня, че Ели Спасова оглави отдел “Кадри” в БСП през 2018 г. Преди това е работила в  4-о РПУ на МВР, а после е била временно изпълняващ длъжността шеф в 6-о, а накрая и зам.-шеф в същото управление на МВР с ресор кадрова политика. После напуска системата.

Спасова е назначена в БСП в края на 2017 година и според запознати е много близка с Корнелия Нинова, която лично ѝ прокарва път в партията.

 

Коментари

  • Observer

    05 Sep 2022 10:21ч.

    Проблемът изобщо не е в приближеността. А във формирането на хонорарите, което няма нищо общо с положения труд. И съмнението за взаимния интерес да са такива. Това не е от днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синята социалистка успешно изпълни американската заръка!

    05 Sep 2022 12:11ч.

    RIP бсп

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    05 Sep 2022 12:35ч.

    В предизборна кампания се хвърлят всякакви фойерверки. Дори един човек да бъде разколебан- цената на пушилката си заслужава. Спомнете си пушилката с кантората на Лена Бориславова- всичко се оказа законно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :)))

    05 Sep 2022 12:44ч.

    Стратегията е да изсират компромати на килограм, за да не смогват потърпевшите да опровергават. И бате ГОшо от Меричлери остава с впечатление, че за 6 месеца Нинова е откраднала поне 20 милиарда :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Sep 2022 13:05ч.

    Прокурор Коко, да не би да сте завършили проверката, че "всичко се оказа законно"? Договорът с "Ленче и сие" е бил подписан няколко дни преди новото ръководство да бъде регистрирано като такова. Да не споменавам моралната "незаконност", тъй като точно по това време ресорният министър я барал за парапета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    05 Sep 2022 13:18ч.

    Колега, от несвързаните ти съждения нищо не разбирам, но ти препоръчвам да прочетеш написаното над твоя коментар и да се замислиш. Нинова вече не може да смогне с опроверженията, днес само излязоха две и то направени от тъпаци, които ги хвърляха в пространството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали

    05 Sep 2022 13:39ч.

    едно голо опровержение е достатъчно срещу писмени договори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    05 Sep 2022 14:10ч.

    Добре е освен да повтаряш опорките на някои нащастници да гледаш и телевизия. Там тези същите сами се опровергават, а Нинова само каза, че им е завела дела. Май и Дачков е в тази групичка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарко

    05 Sep 2022 13:38ч.

    Спасова. Договорите или ги има, или ги няма. Ако ги няма, длъжна сте да осъдите злостните клеветници заради светлия образ не само на адвокатската кантора, а и на непорочните социалисти. Сумата е доста тлъстичка за българския данъкоплатец от чийто джоб е излязла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарката Спасова

    05 Sep 2022 15:03ч.

    Аз какво съм виновна, че синчето ми има адвокатска кантора? И че Курнелчето ми е дружка още от времето на Булгартъпак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    05 Sep 2022 16:07ч.

    Вече толкова години кражбите стават легално чрез договори за консултации и други подобни услуги. Да не забравяме за видния български хидроинженер Ахед Доган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама че смешна лелка

    05 Sep 2022 21:00ч.

    Лелка зелка, ама и за чеп на каца за зеле не става. Пълен боклук. Продавам я за шепа сливи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друг

    06 Sep 2022 8:31ч.

    Е,днес Нинова съди Дачков за тази информация.Прав или не,тези методи да се дават на свои не е от вчера.Дори да има опроведения,примери безброй в нещастана ни държава.А Нинова я видяхме като вице колко жадна е за власт и как подкрепяше тоя Кирил и Асен-двама смешници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи