Разположиха жандармерия около парламента за вота на недоверие

Разположиха жандармерия около парламента за вота на недоверие

При засилена охрана и жандармерия с тежка техника в  Народното събрание започнаха дебатите по искания вот на недоверие на правителството на Кирил Петков.  Периметърът на огражденията е разширен до катедралата "Св. Александър Невски". Там ще се съберат привърженици на "Възраждане", а поддръжниците на вече тройната коалиция ще се съберат пред сградата на Народното събрание, съобщава БНР.

Снимки: Ани Петрова

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди, че има сигнали за провокации по време на протестите. Той увери пред журналисти в парламента, че МВР е подсилило полицейското присъствие в района на Народното събрание.

"Ами ако не очакваме ескалация, няма да има толкова полицейски сили около парламента. Така че взели сме мерки да не се допускат противообществени прояви въобще, защото има такива сигнали", каза министър Рашков.

Според правилника на парламента гласуването по вота се състои не по-рано от 24 часа след приключване на дебата. Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение за недоверие на същото основание не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • Предпазни мерки

    21 Юни 2022 13:08ч.

    Да не би народната любов да изненада Кирчо. Кажете на Гуглена да му предаде, че е потенциален беглец. Скорошен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Юни 2022 13:46ч.

    За да не избягат американските подлоги, ако се гласува недоверие. След жандармерията ще дойдат полицаи да ги арестуват и вкарат в затвора. Вярвате ли го?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    21 Юни 2022 14:00ч.

    Учихме във ВНВУ "Близка борба с танкове".1 начин е запалителни бутилки. Пълни с бензин.На бутилката острани има фитил с кибритена глава и драскало(може парцал на отвора).Хвърлят се по моторния отсек(да пламне),по призмите за наблюдение (ослепяване се казва).Ползват се и против всякакви машини. Учиха ни хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скоро ще извадят натовските главорези от американските бази. Да ги вардят

    21 Юни 2022 15:00ч.

    Гниди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи