Разпитаха жената, укривала Пелов и Колев в Ботевград

Разпитаха жената, укривала Пелов и Колев в Ботевград
Жената, укривала в апартамента си избягалите затворници Радослав Колев и Владимир Пелов, е разпитана в полицията. Става дума за апартамента, който полицията претърси вчера. Материалите от разпита са предадени на прокуратурата и сега държавното обвинение трябва да прецени да ли ще и повдигне обвинение за укриване на издирвани престъпници, съобщава Дир. бг.

 

Владимир Пелов се е крил 40 дни в апартамента в Ботевград. Той е обитавал жилището заедно с другия избягал от Централния софийски затвор Радослав Колев, от когото и до момента няма следа.

Разследващите са установили още, че в обискирания вчера апартамент в Ботевград избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев са се укривали до края на април. Жената, която ги е укривала казала, че е мълчала защото се страхувала от двамата да не направят нещо лошо на децата ѝ.

Данните на полицията сочат, че след това двамата са се разделили. В апартамента останал само Пелов. Разследващите са иззели записите от всички охранителни камери в района около мястото на стрелбата. В момента записите от тях се анализират, съобщи БНТ.

Готова е и аутопсията на Пелов. Резултатите сочат, че раната в лицето е причина за смъртта му. Експерти ще анализират и ъгълът, под който са влезли куршумите, за да установят позициите на двамата при стрелбата. Според бившия шеф на ГДБОП Румен Миланов, е странно как само няколко часа след престрелката службите са успели да установят коя е жената собственик на апартамента, където Пелов се е укривал.

"Действително много неприятно ме изненада. Значи докато го няма, не знаем нищо, след това разбираме, толкова много информация се появява. Престъпникът работи със своята инициативност, полицията в целия свят от години работи със своята системност", каза Миланов.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • А ДЪРЖА' НОТО ОБВИНЕНИЕ ЩЕ ОБВИНИ ЛИ ПОЛЮЦИЯТА, КОЯТО Е БИЛА ИЗВИКАНА ОЩЕ НА ТРЕТИЯ ДЕН И САМО Е ИЗГЛЕДАЛА ОТ БЛИЗу КАК ДВАМАТА СЕ ИЗНАСЯТ ????

  08 Юни 2018 8:52ч.

  БАЙ ХОЙ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи