Разменените в болница "Шейново" бебета вече са при майките си

Разменените в болница "Шейново" бебета вече са при майките си

Снимка: Нова тв

Разменените бебета в АГ болница "Шейново" вече са при биологичните си родители, съобщи Нова тв. Здравният министър Асен Меджидиев потвърди, че децата са били върнати на семействата си още в четвъртък.

"Мисля, че това е станало във вчерашния ден. Изключително щастлив съм, че този проблем е решен", посочи той. Министърът обаче не уточни дали размяната е станала с извънсъдебно споразумение или не.

"Информацията, че бебета са при семействата си я имам от Изпълнителната агенция "Медицински надзор", която извърши проверката по случая", посочи здравният министър.

За скандалния случай на размяната стана ясно в края на декември, а от болницата потвърдиха, че е станала грешка в родилното отделение.

Директорът на столичната АГ болница "Шейново" обяви, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките, а ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е.

Заради случая трима служители на здравното заведение са с дисциплинарни наказания.

ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е

Източник: Нова тв

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Разгеле!

    13 Яну 2023 12:31ч.

    В крайна сметка се оказа, че "бялото бебе" все пак е родено с късмет, независимо, че е било "хвърлено на смет"!... Все пак, мъдри поговорки имаме, а?! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    13 Яну 2023 12:54ч.

    Кирчо го разменихме без да се усети и ДС, затова налита на мустаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    13 Яну 2023 13:29ч.

    АГ болницата Шейново въвежда промени във фиша, образец от МЗ, в който се записва кой е предал бебето на майката - освен акушерката, която дава бебето, ще се разписва още един служител на болницата, плюс постовият полицаю пред БНТ, който дежури на стотина метри от родилния дом. Така ще има три подписа от страна на администрацията, тросто тройно правило, както го нарече д-р Велев пред журналисти. Директорът на Шейново обмисля и още нововъведения. Скоро при изписване ще се изисква и подпис от самото новородено. По този начин вероятността от размяна на бебета ще стане по-малка от 0.06 %. Мъдрият д-р Велев и опитният му екип ще въведат и мерки против започващи опити за размяна на майки. Само преди месец, отново в Шейново, баща на новородено се е опитал при изписването му да подмени неговата майка с 9 години по-млада русокоса родилка , с напращяли млечни цици. Новите мерки против размяна на майки засега се пазят в тайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    13 Яну 2023 13:47ч.

    Радост е! Снимките с щастливите родители и роднини от изписването и първите седмици вкъщи ще бъдат ретуширани. Чрез Фотошоп ще бъдат монтирани правилните родители и роднини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    13 Яну 2023 15:37ч.

    Случаят с разменените бебета в АГ Шейново не блести с нищо странно и необичайно. Сравнете го например със станалото през 1969 г. в гватемалския град Чималтенанго. Там през юни месец в АГ болницата "Санта Чичилия" от майка Фрида и баща Паоло се ражда Алехадро, отроче от мъжки пол, 3.7 кг, 55 см, умно и красиво детенце. Малко след това събитие бащата Паоло е мобилизиран за да се бие на фронта във футболната война между Салвадор и Хондурас, съседи на Гватемала. На война заминават почти всики роднини на новороденото, а майка му сред постродилния стрес се залюбва с дежерния акушер-гинеколог. Арехандро бързо расте. Скоро проговаря и сам се научава да чете и пише. Всичко това е чудесно. Единственото неприятно нещо е, че няма кой да прибере детето от родилния дом. Бащата и всички роднини до втора съребрена линия са мобилизирани и се бият на фронта. Майката Фрида, заедно с новия си съпруг, емигрира в САЩ. В Гватемала е обявено военно положение и всички сиропиталища са затворени. Алехандро сиспокойно си лежи в креватчето, все така неизписан. Родилките задружно го кърмят, а той им се отплаща с божествено чаровни усмивки. Така минават 7-8 години.Над нежните устни на момчето набождат първите му мустачки. Те игриво гъделичкат кърмещите го родилки. Скоро Алехандро пропушва. Персоналът на родилния дом му подарява първата лула - майсторска изработка от брианово дърво. Главният лекарго дарява с торбичка от своя любим тютюн и бащински го поуча по време на кърмене да вади лулата от устата си. Тази странна история завършва със заслужен хепи енд. През 1985 г. роднините на Алехандо най-после са демобилизирани. Те се прибират в Чималтенанго и първото нещо, с което се захващат е да приберат Алехандро от родилния дом. Баща му Паоло се разплаква от радост. Той се отличил във войната.Търдите му са отрупани с медали. Станал е капитан и командир на рота. Всички негови бойцисъщо пристигат за изписването сина своя командир. Приветстват събитието с празничен салют. Двама сержанти и един ефрейтор се влюбват и женят за акушерки от родилния дом на Алехандро. За сватбите им от САЩ пристигат Фрида с със съпруга си д-р Игнасио. Той е ставал един от първите лекари, специализирали смяна на пола. Забогатял е като Крез и се е записал да лети в космоса с ракета на Мъск, която той ще построи след 40 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    13 Яну 2023 15:44ч.

    всичката ни е такава (чух по радиото един спИциълистъ дъ викъ чи и нъ запад го имъ това:непоправими сми)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    13 Яну 2023 19:21ч.

    Нов гаф в Шейново: На две жени им разменили мъжете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи