Разкритикуваха британска министърка, нарекла мигрантите "инвазия"

Разкритикуваха британска министърка, нарекла мигрантите "инвазия"

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Министърката на вътрешните работи на Великобритания беше разкритикувана днес след като описа мигрантите, прекосяващи Ламанша в малки лодки, като "инвазия", предаде Асошиейтед прес.

Сюела Бравърман използва този термин, докато защитаваше условията в център за обработка на документите на новопристигнали, където около 4000 души се помещават в обект, предназначен за 1600 души.

Бравърман вчера нарече прекосяващите с малки лодки "инвазията на нашия южен бряг" и каза, че "нелегалната миграция е извън контрол".

Нейният заместник Робърт Дженрик се разграничи от казаното от Бравърман. "На работа като моята човек трябва да подбира думите си много внимателно", заяви той пред "Скай нюз". "И аз никога не бих демонизирал хора, идващи в тази страна в търсене на по-добър живот", добави Дженрик.

Премиерът Риши Сунак, който назначи Бравърман, след като встъпи в длъжност миналата седмица, е казал на своите министри днес, че Великобритания "винаги ще бъде състрадателна, гостоприемна страна", заяви негов говорител.

Броят на търсещите убежище, опитващи се да достигнат Великобритания с лодки, постоянно се увеличава и системата за обработка на молби за получаване на убежище не успява да се справи с наплива на фона на хаоса в консервативното правителство, което тази година излъчи вече трети премиер и министър на вътрешните работи.

Критици обвиняват Бравърман, че нарочно е влошила условията в центъра за обработка, като е отказала да запази стаи в хотели за търсещите убежище.

През 2021 г. молби за получаване на убежище във Великобритания  са подали малко над 48 000 души. Това е по-малко число в сравнение с Германия, Франция или Испания. Рязко се повиши обаче броят на хората, опитващи се да прекосят Ламанша в гумени лодки и други малки плавателни съдове, тъй като алтернативните маршрути стават все по-трудни.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Марк МЕТА Шикългрубер

    01 Ное 2022 20:04ч.

    Расова англичанка с 2 пръста чело

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Липсва

    01 Ное 2022 22:15ч.

    Точката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    02 Ное 2022 0:51ч.

    До Мета- вие сте расист- това, че тя огласи очевидното, не я прави ннепременно "расова". Мисля,че е права, а другите следват евроатл. позволени определения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Ное 2022 20:04ч.

    Браво моме! Аз пък те поздравявам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анита

    01 Ное 2022 20:13ч.

    Новата Англия! ?? Няма български емигрант, който "да не и се е възхитил на собствен гръб"! Скоро и компасите ще сочат, че Гринуич е на запад от Иран..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На здраве

    02 Ное 2022 0:15ч.

    ..... Ами кво очаквахте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кастинг по проекта "Глобална Британия"

    02 Ное 2022 7:49ч.

    Ще наблюдаваме ротацията местата в правителството,по раси и етноси. Защо не министър на културата абориген!?Или иракчанин за министър на правосъдието,афганец на земеделието!?Какво предлага ГБ на света: финанси и война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    02 Ное 2022 10:34ч.

    Госпожата се е изпуснала да каже, каквото мисли, и веднага са я поставили на мястото ѝ. "На такава позиция" човек трябва много добре "да си подбира думите" но не от истински етични съображения, а заради неудобната истина. Горките министри, дори на най-силните държави, нямат никаква автономност да си вършат работата по съвест. Това ще ги затрие / държавите/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи