Разбиха престъпна група от африканци, продавали наркотици в Слънчев бряг

Разбиха престъпна група от африканци, продавали наркотици в Слънчев бряг

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Разбита е организирана престъпна група, състояща се от незаконно пребиваващи у нас чужденци от Западна Африка, разпространявали наркотици. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Бургас. Лицата - шестима граждани на Нигерия и двама души от Гана, имали строга йерархичност, конспиративност и много трудно би могло да се проникне в тяхната група, добавиха органите на реда. 

Групата е наблюдавана от около два месеца. Африканците имали статут на постоянно пребиваващи. Престъпната им дейност се състояла в организиране разпространението на наркотични вещества на територията на Слънчев бряг. Разпространявали марихуана, екстази и кокаин, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

За целта били използвани тайници, в които съхранявали наркотичните вещества в курорта. Тайниците се сменяли всеки ден. Местата, в които държали наркотиците, били най-различни - заровени в пясъка на плажната ивица, скрити в храстите или до малки търговски обекти в специално пригодени по-малки тайници. Зареждането на тайниците ставало посред бял ден.

През цялото време пребивавали в наети в курортния комплекс квартири.

Подбирали си клиентите - предимно чужденци, и им продавали наркотиците на различни цени. Установено е, че доза марихуана от около 0,3 грама варирала между 30-40 лева, а в някои случаи и 90 лева за цигара. Доза кокаин от около 0,5 грама струвала между 120 и 160 лева. Цената се определяла и от състоянието на алкохолно опиянение на клиента, поясниха още разследващите. 

На 19 юли, в началото на редовното правителствено заседание, премиерът акад. Николай Денков съобщи, че се създава нов координационен механизъм с фокус върху вноса и разпространението на наркотици, и организираната престъпност, "за да се преборим с този огромен проблем".

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • malart

    25 Юли 2023 16:07ч.

    И набденото академиче Денкоглу и то се е изакало по темата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    26 Юли 2023 0:08ч.

    Нелоялна конкуренция спрямо бледоликите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бонго от Конго

    25 Юли 2023 16:16ч.

    Обаче тези мигранти и всякаква паплач какви мизерии ще натворят в България не е истина. Навсякъде където са напъплили мигрантите са като циганите - нито се интегрират , нито допринасят с нещо за държавите където са настанени. Паразити. На запад се усетиха и реват ама не могат да ги изгонят вече . Лошото е когато им позволят за купуват земя . Дано в България не разрешат на чужденци да купуват земя , че тогава вече може да я закриват като държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • О..о наште цигани

    25 Юли 2023 20:37ч.

    са като швейцарски граждани в сравнение с африканци. Вземи Сомалия, Нигерия или 'динду нъфинг' в САЩ. Още нищо не са видяли даже и в ЕС....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най се респектирах и изпълних с уважение към

    25 Юли 2023 17:50ч.

    държавните институции като прочетох какво отношение към наркотиците е взел индивида Богдан Филов-Денков!И как няма да се стъписам и козирувам на педя човек-воднисто синкави очички!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kuku66

    25 Юли 2023 18:37ч.

    Бушончетата гръмнаха!Нашите мутрагени ще позволят на африканчета да им правят конкуренция!?Това го разправяйте някъде друг път!Ние доматите не ги ядем с колците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой знае,

    25 Юли 2023 20:41ч.

    кой знае....може и да си прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • buratinob

    25 Юли 2023 22:06ч.

    Бушончета. Не иде реч за нашите мутри. Тях ги натириха преди петилетка. „Свято място празно не остава” Веднага след тях щафетата я поеха "професионалисти". В Слънчакаха цъфнаха няколко Жипки с номера от Флорида и снажни абаносови човечета с хип хоп ланци за които нашите мутри даже не са мечтали. Да ама не! Миналата година Жипките станаха украински и афроамериканците свиха сърмите. Тия нещастници просто не са усетили повелята на DEA и сега ще страдат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Х*й

    26 Юли 2023 10:42ч.

    Наркотиците са забранени, за да са скъпи. От това печелят престъпниците и полицията. За сметка на гражданите, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи