Райчев: "Промяната" вече е истинска дясна партия, ГЕРБ е поканен в центъра

Райчев: "Промяната" вече е истинска дясна партия, ГЕРБ е поканен в центъра

"Продължаваме промяната"  вече не са центристката партия обединител, а са вдясно. Дясното у нас е анти-построено - като почнеш от "Кой не скача, е червен", после комунистите бяха заменени с ченгета, които да се мразят, сега ченгето е руснак. Това обяви социологът Андрей Райчев в политически анализ тази сутрин през Би Ти Ви.

По чудо новата дясна ПП удържа левия си съюзник, смята Райчев. Могат на тези избори да се явят заедно с ДБ като истинската дясна заявка на България, смята социологът. Въпрос на тактика, но и личен въпрос е дали ще се явят заедно или поотделно. Малко въпросът е и кой да води бащина дружина, допълни той.. Социолозите ще им отговорят вероятно дали е по-добре десен блок ,или поотделно.

Съмнявам се във възможността за 3-ия мандат, те реално не положиха всички усилия и за първия, обяви още Райчев.

Румен Радев пък ужасно не искал сега да има избори. Не се знае кой ще победи, след тях се вижда пат в парламента и пак натоварване върху него, смята социологът. Затова ще даде мандат на тези, които имат максимална възможност да състави кабинет - ДБ, Райчев обаче прогнозира, че няма да се получи правителството.

ГЕРБ напреднал в излизането си от изолация. Не са успели, защото БСП още се държала със зъби и нокти за десницата. Предстои гърч вляво, смята Райчев.

В данните на "Алфа Рисърч" хората не видяха 38% избиратели - само 2 млн. души ще отидат на изборите. Това означава едва 400 хил. души зад ПП, обясни той.

"При 2 млн. гласуващи бариерата за влизане в НС е 80 хил. души - всеки могже да си направи една бърза партия и да влезе", възкликна Райчев. Така че може да има както патова развръзка, така и изненадваща.

Съдбата на ИТН е странна, интересна и ще се определи това лято, опитват да се отделят от десния проект. При възраждане според него пък не са премерени 100 хил. души и резултатът им няма да е толкова нисък.

В момента имаме дясно, което най-вероятно ще се съюз, центърът е оголен - т.е. ГЕРБ е поканен в него, и левица няма. Това е нестабилна временна ситуация, е изводът на Андрей Райчев.

 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    12 Юли 2022 8:55ч.

    Не чепкай вълна, няма смисъл... верно, че са психодесни, ама не са чак толкоз психо ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майска

    12 Юли 2022 9:07ч.

    Нямало левица, ГЕРБ . център глупости на търкалета Райчев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    12 Юли 2022 9:58ч.

    Ми не говори глупости Райчев , а други. Да не би да има левица и център в момента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че няма, няма, но природата не търпи вакуум

    12 Юли 2022 12:18ч.

    и социумът, колкото и да е манипулиран - тоже. Само машинките с флашките и кодовете да не объркат нещата както в Мичиган и Джорджия. За тях бата Боку е прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Райчев: "Промяната" вече е истинска дясна партия, ГЕРБ е поканен в центъра

    12 Юли 2022 9:11ч.

    Хахахахахахахахахахахахахахахаха... Райчев, Райчев, аналЛизаторът... Бай Петко ли се разкеши или водещите офицерки на синчето му, та си тръгнал да се излагаш за пореден път, ма, то, париците не миришат дори да си ги изгребал от харвардски или канадски нужник, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zаговорник

    12 Юли 2022 9:18ч.

    Райчев забрави много бързо как хвалеше Нинова, сега е запял за ПП-тата. Много ясно, БСП обедня, има да плаща на твърде много предатели, а Кирчо и Асенчо доста откраднаха, ще имат и за социолози и за специалисти по машини на изборите. Старият евреин правилно се е ориентирал, знае той накъде духа вятърът, пардон, парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герб е всенародна партия

    12 Юли 2022 9:19ч.

    Защото Бойко е преродения бай Тошо в условията на развитото капиталистическо общество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко на бай Тошо не може краката да целуне

    12 Юли 2022 12:21ч.

    като грижа за народа. Но пък и ония скакалци, които опоскаха де що може, и те не стигат на бат Боко до... до пояса да речем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    12 Юли 2022 9:48ч.

    Райчев бърка етикетите със същността.Кирчо и Асенчо са класически ЛЕВОЛИБЕРАЛИ , като ДБ! БСП се превръща в класическа евролява партия.Затова съюза БСП-ДБ-ПП е абсолютно логичен.Всичко друго са клишета. ГРОБ са опортюнисти и нямат идеология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много ти знаят Кирчо и Асенчо какво е ЛЕВОЛИБЕРАЛИ

    12 Юли 2022 10:03ч.

    Пък и да знаят, това не променя същността им - класически политически мошеници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12 Юли 2022 9:48ч. Райчев бърка етикетите със същността.

    12 Юли 2022 10:04ч.

    Да, кратко и ясно, но Райчев не го брига дали бърка етикетите със същността. Той е фиатен опортюност и от всичко, което казва, изглеждайки комично, а понякога и нелепо, се налага изводът, че за него е важно да има в чий джоб да бръкне за консултанско-социологичен хонорар, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    12 Юли 2022 15:45ч.

    хаххахах, ляво либарели хехехеххехехехе! Ти май нещо си се объркал!!! Райчев се опитва да насади на хората че ПП е дясна партия!! Нямат никаква ориентация пич, те са си типични шмекери попаднали на мястото и сега грабят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В дивен чаровник се превръща бай Райчев, щом подхване да дялка прогнозите си. Муси се, муцунки прави, с крачета потропва, размахва ръчички, досущ крилца на ветрена мелница- В транс даже изпада, абе същинска Пития, само дето не дъвче дафинови листа.

    12 Юли 2022 10:13ч.

    Листа не дъвче, но се стимулира с аромати от политически отпечатъци. Събрал си ги е в сбирка от стъклени бурканчета. Отвинти бай Райчев капачката, пъхне нос в бурканчето, подуши, ако е нужно пръст топне в отпечатъка, оближе го и отсече: " а у лево", "а у десно", "право у лайн.то пресно". Ей, голям щурак е бай Радев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    12 Юли 2022 10:29ч.

    ПП не са партия.. Няма и да станат такава.. Поредният изчерпан Политически Проект

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    12 Юли 2022 11:56ч.

    Ебете си майката с тези леви-десни, тъпи копелета. Унищожихте България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    12 Юли 2022 12:58ч.

    "Могат на тези избори да се явят заедно с ДБ като истинската дясна заявка на България" Господин Райчев, дълбоко се лъжете, тези партии са десни. Те са леви американски, неолиберални, троцкистки партии. Не заблождавайте хората. Делението на партиите у нас не е класическо, то е по линията Русия - САЩ. Американско не значи дясно, в момента е ляво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    12 Юли 2022 13:01ч.

    "Могат на тези избори да се явят заедно с ДБ като истинската дясна заявка на България" Господин Райчев, дълбоко се лъжете, че тези партии са десни. Те са леви, американски, неолиберални, троцкистки партии. Не заблуждавайте хората. Делението на партиите у нас не е класическо, то е по линията Русия - САЩ. Американско не значи дясно, в момента е ляво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    12 Юли 2022 13:35ч.

    Бай Райчев дялка прогнози за да се прехранва. Дали са верни или не - през оная работа му е. Важното е да има келепир. За днешното семпло анализче, направено наживо в БТВ, байното е захлебил поне 200-300 кинта. После се е прибрал, опънал е ободрителна глътка малцово уиски, пръцнал е до-мажорно и е задрямал на диванчето. Дреме, сънува нови прогнозки, пърди, а публиката чете старите и се диви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    12 Юли 2022 14:55ч.

    Не е партия, няма и да бъде. Райчев много добре го знае, но му е присъщо да баламосва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    12 Юли 2022 15:48ч.

    Бат ви Райчев изпълнява задачата като проповедник който цели да ви втълпи че неговия бог е истинския! Първо ПП изобщо партия ли са ? Имат ли ясно изразена идиология и политика? Това райчев го забравя и скача направо да ви омагесва че видите ли били десни! Защо го прави това, просто му е платено да създава образ на едни отявлени ШМЕКЕРИ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Colossal

    12 Юли 2022 17:00ч.

    Всичко е БГ е у лево, защото оригинално се корени в лявото. Никой дори не се доближава до границата с центъра. Райчев, ти си като продухан шаман от Властелина на пръстена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи