Рашков: Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт

Рашков: Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт

Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт, заяви в ексклузивно интервю за БТВ вътрешният министър Бойко Рашков. 

Той показа и документите на досъдебното производство, което е образувано. Рашков заяви, че трябва да се попита Специализираната прокуратура защо твърди обратното. 

„Свикнахме вече с това от там да се получават неверни данни, да не кажа да се лъже“, заяви той. 

"В документите се съдържа сигнал на Георги Самуилов (б.р. - шеф на Инса ойл) до главния прокурор, където той подробно разказва за среща, която е имал Асен Василев с бизнеса, включително е провел разговор със Самуилов. Той описва няколко факта, които са се случили на 13 и 14 март тази година. Става въпрос за спекулата с горивата. Твърди, че Василев едва ли не е извършил някакво престъпление по отношение на самия него", обясни Бойко Рашков. 

"Отделен е въпросът дали има данни за престъпление тук. Толкова много са бързали, че са написали, че законен повод е съобщение от органите на МВР до Специализираната прокуратура, което е откровена лъжа. Материали от МВР до Спецпрокуратурата няма. Има сигнал от Георги Самуилов, който явно има пряк достъп до главния прокурор. След като главният прокурор незабавно се е задействал, материалите са изпратени", каза още вътрешният министър. 

„Разбира се, от това нищо няма да излезе. Това е злоупотреба с право от прокуратурата, тъй като вътре няма достатъчно данни за каквото и да било престъпление“, категоричен бе той.

Разследването срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова ще потъне в прокуратурата, както много други срещу бивши управляващи от ГЕРБ.

В това е убеден вътрешният министър Бойко Рашков. В ексклузивно интервю за bTV той каза, че сестрата на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова работи в Главна дирекция „Национална полиция“ и намекна, че от там е изтекла информация.

По думите му при обиска в дома на Борисов не са открити вещи и предмети, които биха имали пряко значение към разследването.

„В дома на Севделина Арнаудова обаче са открити материали, от които може да се направи извод, че тя е следяла много внимателно какво се обсъжда в нашето общество публично във връзка с твърденията на Васил Божков. Тя е съхранявала тези материали. Те са иззети, запечатани и са пратени на прокуратурата. Какво ще направи тя с тях, не знам“, заяви Рашков.

Вътрешният министър обясни още, че по този случай Агенцията за финансова инспекция е направила проверка и е констатирала над половин милиард лева, от които е лишен българският гражданин.

„Това обаче за нашата прокуратура няма значение. Тя е размотавала случая, двама прокурори са възлагали само проверки и от тях няма никакъв ефект“, каза Рашков.

В доклада на Агенцията за финансова инспекция става дума за неприбрани от хазната 559 милиона лева.

„Тоест в хазната тези пари не са влезли за 5-годишен период от време и прокуратурата е направила всичко възможно от 2017-а до ден днешен да не приключи това производство“, заяви Бойко Рашков.

„Можем да направим извода, че прокуратурата е чадърът над тези лица. Те са правили абсолютно всичко, което са пожелали. За тях възмездие и до момента няма“, допълни вътрешният министър.

Рашков показа за първи път и документ, свързан с „комунистическото минало на Борисов“. В него е видно, че той е напуснал органите на МВР, защото не е искал да се деполитизира, а към този момент е бил член на Българската комунистическа партия. 

„Може би председателят на групата на Европейската народна партия Манфред Вебер не знае това. Може би той не знае, че Борисов е гравитирал в България около така наречените силови групировки, за които на всички е известно, че те са занимаваха с престъпления, включително по улиците на София. Може би трябва да му изпратим тази информация“, каза Бойко Рашков.

 

 

Коментари

 • Киркегорчук

  24 Март 2022 11:32ч.

  Щото вашите акции срещу Гешев не са:))))))))))))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Другарю сталинист,

  24 Март 2022 16:16ч.

  Никой не е над закона. Щом набеждаваш някого се разследва и се установява истината. Що му трябваше на Кокорчо публично да обявява фирми и лица и отправя обвинения и присъди.Ами ще отговаря,бе.Нали както Курчо се изхвърли,"никой не е над закона".Дори харвардски възпитаник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рашков цели 32 години ,ама нищо,нищо

  24 Март 2022 16:18ч.

  не е научил и нищо не е забравил. Абе награбиха го за имотите и сега си спасява 12-те кенефа.Долна червена отрепка...отвсякъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Направо щях да падна

  24 Март 2022 16:42ч.

  Дамаджаната изтърси такава тъпня,че се чудя ,може вече и да не се чудя,какви хора се слагат на отговорни държавни постове .Виждате ли,петролния бос Самуилов пуснал сигнал срещу Кокорча до главния прокурор.И щом е било до главния прокурор,Дамаджаната изповръща,че те били приятели.Абе сталинист мръсен,жалбата до Светия Синод ли да отправи.Божее,Българиооо!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи