Рамадан Аталай: Няма как втечненият газ от Америка да е по-евтин от тръбния

Рамадан Аталай: Няма как втечненият газ от Америка да е по-евтин от тръбния

„От търговска гледна точка няма как днес втечненият газ от Америка да е на по-ниска цена от тръбния. Причината е, че разходите около доставката му го оскъпяват”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Рамадан Аталай,  депутат от ДПС и зам.-председател на комисията по енергетика в НС.

"Антикризисните мерки са толкова закъснели. Управляващите се объркаха много, другите държави имат планове за действие при такива ситуации. Те разбраха, че цените растат, а няма никакви антиинфлационни мерки. Не става ясно как тези 25 стотинки отстъпка, която те предлагат за горива, ще бъдат заплатени", каза още Аталай.

Според него мерките, които взима правителството, са закъснели: “Какво чакаха досега управляващите? Някой да дойде да им каже, че има поскъпване?” 

“ДПС сме внесли законопроект, с който даваме възможност 3 млрд. лв. да бъдат събрани от фотоволтаиците. След преференциалната цена, парите, които получават фотоволтаиците могат да се върнат във Фонда за енергийна сигурност, с които да подпомогнем хората”, обясни той. 

По думите му управляващите е трябвало да искат страната ни да бъде изключение от европейското правило за петролно ембарго по-скоро. 

Аталай обясни ситуацията с “Булгаргаз” и плащането на газа в рубли: “”Булгаргаз” получават писмо, че трябва да преведат пари на сметка на Газпром. После се прави обръщение към рубли, така че България нищо не губи. Единствено нашите управляващи не намериха сили и възможности да влязат в диалог. По тази причина вчера им казах, че е време да си отидат”. 
 

 

Коментари

  • Кран Тръбен

    12 Май 2022 9:13ч.

    Има, има, гн аталай.. не е добре, обаче, че вие май не разбирате как работи американско (еврейския) ексклузивитет, а именно: Ако американския не може да е по-евтин от тръбния, то тръбния ще трябва да стане поскъп от американския. Това е ключа към блестящия успех на Колективния Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    12 Май 2022 9:53ч.

    Колективният запад, непровокирано колективно ще потъне от липса икономическа логика, както и всички гъзолизци, уйдисващи на пачите им тикви !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи