Ръководителят на "Алианс на лекарите", основан от Навални, подкрепи руската операция в Украйна

Ръководителят на "Алианс на лекарите", основан от Навални, подкрепи руската операция в Украйна

Автор: Виталий Белоусов/RIA Novosti Следвайте "Гласове" в Телеграм

Анастасия Василиева, лидер на синдиката "Алианс на лекарите" (организацията е включена в регистъра на Министерството на правосъдието като чуждестранен агент), която доскоро беше член на екипа, основал Фондация "Антикорупция" (включена от Министерството на правосъдието в регистъра на организациите, изпълняващи функциите на чуждестранен агент, призната за екстремистка организация и забранена в Русия) на Алексей Навални (включен в списъка на терористичните и екстремистките организации), заяви подкрепата си за специалната военна операция в Украйна в интервю с телевизионния водещ Вячеслав Манучаров за неговия канал в YouTube "Манучи съпричастност".

"Аз съм академик и се интересувам преди всичко от фактите. Това, което се случва в Украйна в момента, честно казано, ме изумява. Хора като сътрудниците на нацистите Степан Бандера или Ярослав Стецко се превръщат в герои. Официален Киев забранява руския език, бори се срещу паметниците и руската култура, но в същото време възхвалява нацистите. Всичко това ме остави в недоумение. Как можем да правим герои от бандеровците, които са извършвали зверства по време на Втората световна война?", казва Анастасия Василева.

Според госта в студиото активните поддръжници на Алексей Навални, които сега живеят на Запад, са се отчуждили от Русия.

"Те живеят в някаква жълта мъгла. В главите си имат пространство под наем, за което им се плаща. Живеят в общоприетата мъдрост на Запад, не могат да погледнат на ситуацията от другата страна. Говорят само за това, че голяма Русия напада малка Украйна, и не искат да разберат причините за това", обяснява Василиева.

Обсъждайки престоя си във ФБК с водещия на предаването, тя заяви, че работата в организацията е била "дълбоко разочарование" за нея.

"Толкова много вярвах, че човекът иска да направи страната по-добра, а после разбираш, че това се прави, за да се направи, а не за да се получат резултати", сподели впечатленията си от работата с блогъра, гост на предаването.

Според Василева бившият ръководител на организацията "при затворени врати" се държи по съвсем различен начин, отколкото в публичното пространство. Тя описва блогъра като "много властен", "тоталитарен" и "нетолерантен".

Източник: gazeta.ru

 

 

 

 

Коментари

  • >>>

    25 Апр 2023 16:03ч.

    Мдаа, така е... "Совите, не са това, което са..." (цитат от сериала "Twin Peaks") ;-)... Визирам Навални, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ам.грантаджийче жълтопаветниче

    25 Апр 2023 16:38ч.

    Хаха, фашолиберастията газ пикае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неразбираемост

    25 Апр 2023 17:03ч.

    Госпожа Василиева е поставена в недоумение. Ние всички сме поставени в положение, че трябва да полудеем, защото случващото се в света изглежда непостижимо за НОРМАЛНИЯ РАЗУМ! Ето един много показателен преглед на събития и тенденции, направен от Г. Марков за Епицентър. Да, същият Марков, Николай ... бойковистът, но запазил човешки облик, християнския поглед, и той като мен се пържи на същия сатанински огън на объркването. Не разбира човекът, чуди се на непостижимото. Всички полудяха и всички непотребни станаха (хме)! Пък вземете и проверете, дали пък наистина през 1993 г. Сорос е казал, че ОТАН трябва да се изнесе на изток и да обкръжи Русия. Ако има нещо вярно, доста неща някак започват да стават някак по-разбираеми. https://epicenter.bg/article/Georgi-Markov-/314223/11/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • правата на човека, а?

    25 Апр 2023 17:20ч.

    Как проамериканската хунта издевателства над нормалните украински граждани от Одеса: https://youtu.be/BJXEJR82KU4 // https://youtu.be/0pHEVZRt8_Y

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    25 Апр 2023 21:05ч.

    англо-американските сатанисти превръщат украйна в територия на вдовиците, поголовно унищожавайки младите мъже, а по този начин и славянския генофонд. а нашите безродници - "триморецът" р. радев, момичето на ив. костов - корнелията, мистър 50 цента от батин и др. безмозъчни същества (самонарекли се "политици"), опиянени от мириса на чужда кръв, настървено изпращат оръжия в тази касапница. дано Господ или Провидението да ги накаже, като удари по семействата им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ник

    25 Апр 2023 22:09ч.

    E, хайде сега, може да сте с Путин, но все трябва да усещате кога има предателство. Тази блондинка просто не иска да страда след една година изумление и все по-нарастваща възможност да я пратят в Сибир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи