Радостин Василев: Вече няма смисъл от съществуването на ИТН

Радостин Василев: Вече няма смисъл от съществуването на ИТН

След като партия ИТН не е изпълнила своите обещания към избирателите, няма смисъл тя да продължава да съществува. Такова мнение изрази спортният министър в оставка Радостин Василев в предаването “Събуди се” на Нова телевизия. 

Радостин Василев беше именно от квотата на ИТН, преди да напусне и да стане независим депутат. 

“ИТН беше създадена като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела. Това е предателство спрямо избирателите. ИТН нямат вече цел и кауза. Нямат смисъл от своето съществуване, след като  предаде основното нещо, за което бяха суздадена”, заяви Василев.

Неизпълненият проучвателен мандат, връчен на “Продължаваме Пормяната” не е изненада за него. “Още в началото на процеса след напускането на шестимата от ИТН, впоследствие и моето напускане, имах усещането, че няма да успеят в събирането на депутати, що се касае до групата на ИТН”, каза Василев. “След действието, което направихме, имаше много натиск. Те предпочитат да не реализират собствената си воля, а да останат “верни” на един фалшив гуру”, допълни спортният министър в оставка.

По време на разговорите с коалиционните партньори и независими депутати с ПП не са били обсъждани постове. “Единственото нещо, което с колегите коментирахме са управленксата и законодателната програма. Така ПП се опитваше да убеждава народни представители. Този модел го въведоха те за пръв път - с программами , не с пари и постове”, категоричен бе Василев, но изрази съжаление, че “явно в България трябва още да се действа по стария начин”. 

Радостин Василев заяви още, че скоро ще обяви и свой нов проект, като загатна, че той ще съставен от други, напуснали редиците на ИТН. "Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес", поясни Василев

Министърът в оставка беше категоричен, че следващата стъпка са нови предсрочни парламентарни избори. “Няма никакъв смисъл да се търси подкрепа от ИТН. Задължително трябва да се отиде на избори. Тошко Йорданов  отблъсна 99% от хората на партия със своето ужасяващо поведение”, каза Василев. “За мен ИТН остава едно разочарование, тъга и труд, вложен през годините Оттук-нататък ИТН нямат никакъв шанс да присъстват в НС”, смята бившият член на партията.

Той отрече да е чупил офиса на ИТН в Плевен. “Това са пълни измислици!”, заяви той. “Нищо не ме притеснява, защото не съм мръднал извън закона и съм чист пред съвестта си. Ще ги съдя, ще имат жестоки проблеми. Всичко трябва да се доказва в тази държава”, категоричен бе Василев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Източник: Нова телевизия

 

 

Коментари

 • 🤣🤣🤣

  10 Юли 2022 9:32ч.

  УВИ - ДА, от теб също! 😜

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  10 Юли 2022 9:32ч.

  И от Гела няма смисъл, но ето, че дава мнения по телевизиите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  10 Юли 2022 9:45ч.

  Не само дава мнения, ама и като някакъв морален стожер. Да си изповръщах червата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я да видим!

  10 Юли 2022 9:47ч.

  Щом безсмислен обезсмисля нещо, значи от нещото има смисъл!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вече няма смисъл от съществуването на ИТН

  10 Юли 2022 10:33ч.

  Никога не е имало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Песимист

  10 Юли 2022 10:44ч.

  Няма нужда от твоето съществуване в политиката. Нещо повече - заради личности като тебе политиката е мръсна дума в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  10 Юли 2022 10:56ч.

  докато такива мушмороци се разхождат по тивитата няма да се оправим. Тоя чеп за зеле не става...тръгнал акъл да дава

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  10 Юли 2022 11:35ч.

  Думата "вече" е изцяло вън от съмнение. Големият въпрос е: Имало ли е въобще смисъл от подобна партия?! Характеропадските амбиции на едно самоповярвало си момче, което взема крайно отношение по теми, от които абсолютно нищо не отбира, могат ли да бъдат само по себе си достатъчно основание?! Или Слави дойде само за да (дораз)руши нещо, което не може да бъде поправено?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  10 Юли 2022 11:44ч.

  По тази логика нито една партия не трябва да съществува. А този на снимката е ПРЕДАТЕЛ, продал се на друга партия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  10 Юли 2022 11:46ч.

  Парадокс, човек не може да бъде чист пред съвестта си, обикновено когато някое изчадие като Руди или полицайката проститутка Симона, заяви че е "чист пред съвестта си" въобще няма съвест, и отдавна е загубил душата си в грях и свинство, до степен да е очевадно! Имаме голям проблем с младите и тяхната дигитална(smart) "съвест", това завършени психопати и социопати и им личи като на Руди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  10 Юли 2022 11:50ч.

  Това са зомбита изпаднали в транс, и никоя дума или смисъл нямат значение, защото го разбират както на тях им изнася! Нищо не стои зад техните думи, а делата са им потресаващи и безочливи, до степен да забравят всичко което не им изнася и да редактират егото си като профил в социална мрежа, няма памет и няма морал, всичко е кичозна манджа с грозде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  10 Юли 2022 12:10ч.

  То няма смисъл, съдържание, значение, дефиниция! Релативирането достига до състояние, че всичко и във всеки момент може да се превърне в своята противоположност и миг след това в обратното на противоположността :)))((((. Модерни обществени достижения, които свалят задушаващи окови и дават възможност за полет на личността!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  10 Юли 2022 12:18ч.

  Поетично точно написано!!! Защото имат инсталирана синтетична(силиконова) "smart съвест" вместо душа, която може да ги контролира и превключва като светофар, от разстояние! Постмодернистични пеперуди, но полета има е към бездната...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи