Радостин Василев: Страхувам се за живота си

Радостин Василев: Страхувам се за живота си

Радостин Василев, който публикува записа от разширеното заседание на ръководството на "Продължаваме промяната", обяви в предаването "Денят започва" на БНТ, че се страхува за живота си и че е под охраната на МВР.

"Винаги трябва човек да се оглежда в редиците си постоянно. Оказва се, че е закодинрано да има при нас предателство. В никакъв случай аз се нямам за предател, напротив - имам се за човек, който единствен има смелост да прави това, което обществото има право да знае", изтъкна той.

Василев отрече да е публикувал записа след консултации с президента. Отрече и да е искал креслото на министър на спорта. 

"Никой не е казал, че записът е таен, за да ми разрешава някой да го запиша. Имайте предвид, че можеше този запис да изтече и тайно, нала така? Но аз застанах с лицето си, за да го покажа и да кажа, че яз съм го направилб и че аз не мога да подкрепям такава уйдурма, каквато се случва в момента и такъм тип разговори, които са срамни и пошли", заяви Радостин Василев.

Той изтъкна, че съгласуването на имената на директори на службите с чужди посолства е в противовес с националната сигурност и е заплаха за националната сигурност.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Уйдурмата

    29 Май 2023 12:19ч.

    само ще я преработят и пак ще я направят. Българските граждани нямат работещо политическо представителство. Всичко е ала-бала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    29 Май 2023 12:31ч.

    Защо няма никой по площадите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    29 Май 2023 12:37ч.

    е, като излязоха хората преди време, какво получиха - к.иро и к.ок.оро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Протестен график

    29 Май 2023 13:50ч.

    Колега, в една от темите през миналата седмица се появи коментиращ, който се беше назовал Димитър Шивиков и няма причина да се съмняваме, че това е Генералът. Съдържанието на постинга беше: Всички се събираме на протест при връчването на мандат! Предполагам, че мястото ви е известно. Президентството! Нещата ще се случват днес в 17.00 часа. Ако имате желание да сте по площадите - ето ви добра възможност. Друт е въпросът, защо Радев прави всичко така припряно?? Днес!! Това не е нормално.Само да не каже, че се притеснил от намеците на Продължаващото Падение за БАВЕНЕ. Аз бих постъпил иначе, но той си има някаква негова "игра". Част от мотивите му е да не даде възможност на гражданите да се организират. Това прави присъствието ни днес още по-наложително. Който е в България, не е на работа и може да го вмъкне в графика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фатима

    29 Май 2023 12:39ч.

    Без друго е опропастен....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анализатор

    29 Май 2023 12:52ч.

    Не ми пука за живота на един системен предател!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки може да е полезен.

    29 Май 2023 14:44ч.

    Дори и Боко ако се жертва и ни отърве от война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ Анализатор 29 Май 2023 9:52ч.

    29 Май 2023 15:08ч.

    То за твоя живот не ти пука, камо ли за нечий друг. Да влезеш в някаква партия трябва с кръв ли да се подписваш и да си и верен до края? .................. В момента, половината хора от записа ще напуснат ПП-то. Предатели ли са или лидерите на ПП-то са предатели? Като че в днешно време точно лидерите се представят за едно, а после изискват и извиват ръцете на подчинените си! .......... та кой е предател е доста относително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Пена

    29 Май 2023 12:53ч.

    Този не си намери партия, сега се страхувал за живота си, ами то се мисли предварително какво и как го правиш. Унизително, жалко, че такива управляват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лошо мнение

    29 Май 2023 15:12ч.

    Повтарям се от по-горното мнение. Напълно нормално е влизайки в някаква партия да влизаш с някакви очаквания и да откриеш, че не е това, което си очаквал. ...................... Всички, които гласуваха първия път за ПП-то и втория път не гласуваха, предатели ли са? Или им се отвориха очите. .................. Ако ИТН-то започнат да плюят по Радостин василев, ще е само потвърждение, че са боклуци. Радостин Василев го каза, можеше тайно да изтече този запис. Защо който е направил записа за лчетата до ден днешен не се знае? Кой е? Защо не се яви с лицето си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всите българи се страхуват

    29 Май 2023 13:11ч.

    за живота си, след десети и особено след единайсети. Но наближава пак девети и нещата да си дойдат по местата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пожеланията от дружески тип?

    29 Май 2023 14:00ч.

    Абсурдно е да го проклинате така, пък някои не се свенят да демонстрират безразличие за живота му. Колко от вас имат тайм шифт на телевизора, колко от вас имат нет на устройствата. Всички имате! Направете си труда и вижте изявата на Радостин тази сутрин в БНТ1. Наистина си заслужава! Човекът говори много подредено и аргументирано. Така силно се мотивира, че буквално нямаш никакви ярки аргументи за възразяване. Той натърти особено, че не е било никакъв проблем да разпространи анонимно, но все пак излиза с лицето си! Не го защитавам, формално погледнато той е морално укорим за "вътрешно предателство", но първо чуйте аргументите му. Допълнително, имало е неизбежно страх, имало е елементи на катарзис. Каза го ясно: първата ми реакция след чуването на това беше, че трябва веднага и завинаги да папусна политиката. Обаче!! Решил човекът все пак да си сложи главата на дръвника. Извинявайте ПАЛАЧИ, ама след като искате главата на Радостин, какво пожелавате на киро и кокора, а??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Детайли

    29 Май 2023 14:32ч.

    Още детайли излязоха. Макар и да не е част от националното им ръководство, поканен е Радостин да участва в злощастното и просташко заседание. Поканата идва с мейл късно вечерта, вътре има и специален линк, оправомощаващ онлайн посещението. Администраторът е можел да ЗАБРАНИ ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕ със съответна настройка в зуум, но това не е направено! В поканата може да се каже, че записването е нежелано, забрането, но няма такова нещо! Представете си житейска ситуация - в 21 часа получавате покана за събитие, което ще се проведе от 22.00 часа. Какво прави нормален човек в тази ситуация? В момента примерно приспиваш детето!! РВ прави най-нормалното и естественото, включва някакъв таблет да записва, после си гледа житейските задължения, после дори намира време да послуша някакво време, но в 00,30 вече е гроги и си ляга! Не следващия ден прослушва някак. Дава си сметка, че тук става нещо специално. Намира отново 5 (ПЕТ!!!) часа и го слуша отново цялото! И после отприщва лавината, като първо кани неговите хора от ГСдр. (отцепниците от ИТН). Те са от цяла Бг, трабва да се съберат в удобен момент, не е лесно. Слушат заедно, обсъждат, действат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • El Condor

    29 Май 2023 15:12ч.

    И тоз - га ги яди кифтьетата ни рива...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислител

    29 Май 2023 15:39ч.

    Мисля си, че може би Радостин Василев не е бил отлюспен от ИТН, а инжектиран като троянски кон в ПП от трета инстанция, с цел да ги смаже. Може би ГЕРБ, може би президента или ... Бог знае от кого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • El President

    29 Май 2023 18:10ч.

    А дали Руди не е човек на президента?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Май 2023 15:47ч.

    защо аз ще ти плащам охраната напусни нс и се занимаваи със смислени неща да не се налага охрана

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    29 Май 2023 15:57ч.

    Ами той се занимава със смислени неща. Има гражданска позиция. Или за вас всеки българин трябва да спазва мафиотския закон за омертата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бабо Маро,

    29 Май 2023 16:36ч.

    Някога в този форум, преди изпращането на написаното имаше за кликване нещо като: "Не съм идиот".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    29 Май 2023 16:04ч.

    Това, което направи това момче е пробив, независимо от мотивите му. Но е ясно, че каквито и да са мотовите му, риска е огромен. Но това трябва да прави всеки българин, станал свидетел на такава мръсотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    29 Май 2023 16:08ч.

    Първият път беше предателство спрямо ИТН, но сега Руди направи нещо което всеки нормален човек по света би трябвало да направи, когато стане свидетел на крупно престъпление, да го покаже пред властта и обекта на това престъпление- България! Иначе щеше да бъде съучастник, какъвто е проблемът на много, много българи, видя ли на работно си място нередност и престъпление и са си замълчали което ги прави съучастници и част от системата на "свинските черва"! Руди е национален герой, давам си сметка за хитрата му и лукава физиономия, но това не отменя това което направи за България и българите, а то не е никак малко, защото явно всички други бяха в ступор пред калните канадски ботуши с които се гази държавността от 2 години насам!!! Смелостта на Радостин е такава, че много малко хора у нас биха могли да направят същото, да е жив и здрав и да знае, че българският народ вижда и помни такива жестове, дано е съумял да ни спаси от войната която би приключила България за отрицателно време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    29 Май 2023 16:52ч.

    Не. Напускането на ИТН не е предателство, защото аз ли да ви обяснявам, как действа Дългия чалгар. Той счита всичките си депутати за роби, точно, както Борисов счита своите. Този човек доказа, че има достойнство и кураж, който повечето от нас нямат за съжаление. Лесно е да пишем анонимни по коментарите, но колко от вас са готови, като него да застанат с лицето си по медиите и да изобличат шарлататите? Затова да е жив и здрав Радостин Василев и нека България да има повече достойни чеда, като него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    29 Май 2023 17:53ч.

    Мене ИТН и ППДБ е ме обичат, а аз съм егати пича!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи