Радостин Василев: Срещата на депутати от ИТН с Кирил Петков бе в дома ми

Радостин Василев: Срещата на депутати от ИТН с Кирил Петков бе в дома ми

В 47-ото НС депутатите от ИТН са гумени печати на волята на ръководството. Това заяви министърът на спорта в оставка и напуснал ИТН Радостин Василев в студиото на "Тази сутрин" по bTV.  Бившият министър на спорта заяви, че срещата на премиера Кирил Петков с отцепниците от ИТН се е състояла в дома му. Той бе категоричен, че премиерът е разказал за положението в МРРБ и никой не е притискал да излиза от ИТН. Василев се закани, че Тошко Йорданов ще трябва да си търси адвокати. 

"Бях взел решението (б.р. да напусна партията) 10 минути, след като разбрах, че Слави Трифонов оттегля своите министри. В знак на лоялност, тъй като тази партия ме е издигнала като министър, си подадох оставката и съдбата ми като министър не е в ръцете ми. След това обмислих много внимателно какво искам да направя, бях готов да го направя и сам, естествено имаше и хора, които застанаха до мен. Оказа се, че хората, които са до мен и много други в НС обмислят да напуснат парламентарната група още от януари. Може би аз бях катализаторът, като министър, който е решил да си тръгне", добави той.

Василев добави, че е чувал от колегите депутати, че има огромен проблем в Министерството регионалното развитие и благоустройството (б.р. където министър в оставка е Гроздан Караджов от ИТН).

"Много неща са ме притеснявали - от това, че г-н Трифонов не се появи никъде и никога, до това, че не познава своите депутати, до това, че се появиха хора в листите през април и юли, които имат определени обвързаности с бизнеса. Появата на хора в листите, които са спуснати чрез листчета от ръководството на партията да ги включат в листите. Появата на същите тези хора, които бяха включени в листите, в едно министерство на ръководни постове", каза още министърът в оставка Радостин Василев.

Срещата с Кирил Петков и телефонният разговор с Христинка Иванова

Василев обясни, че се е срещал с премиера 2-3 дни преди пресконференцията в по-широк формат от хора от този, който се е появил на пресконференцията. 

Той обясни, че срещата между премиера Кирил Петков и депутати от ИТН се е състояла в дома му, като на срещата е имало 8-9 души.

"Нищо не ни е обещавал. Той искаше да разкаже какво се е случило в МРРБ. Никога не имало уговорки за подкрепа, постове и пари", добави министърът на спорта в оставка.

Василев отрече да е заплашвал депутатът от ИТН Христинка Иванова. Припомняме, че вчера председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор между Радостин Василев и Христинка Иванова, в който, по думите на Йорданов, се чуват заплахи.

"Христинка Иванова е народен представител от Плевен, тя стана народен представител само и единствено заради мен. Тя е общинският координатор в Долна Митрополия. Този разговор го проведохме около 30 минути преди пресконференцията вчера, защото тя не дойде. Тя беше навсякъде с нас през последните три дни - вкъщи, срещна се с премиера. Не съм я заплашвал. Ще и пратя колеги юристи, за да може да си попълни молбата за напускане, тя си я попълни още тогава. Разбрахме се колегите, че ако някой бъде заплашван и притискан, той ще напусне, за да даде място на следващия", заяви Радостин Василев.

По думите му тя е притискана и заплашвана.

"В ИТН имам само приятели", добави Василев.

Ако приемат оставката ми, ще се върна в Народното събрание и най-вероятно след това ще го напусна, защото не желая експертно правителство с подкрепата на ГЕРБ и ДПС.

Дори и да не ми гласуват оставката, не мога да си представя, че няма да бъде гласувана оставката на Гроздан Караджов, каза той.

Ние защитаваме Тошко Йорданов в делата му срещу Татяна Дончева и Асен Василев, сега ще трябва да си търси адвокати за това, че ме нарече мутра, каза Василев.

Тошко Йораднов е професионален лъжец. Нека да извадим детектор на лъжата и един единствен въпрос: За Сталийски ли ми казахте да не закачам, или за Гроздан Караджова? Това да е въпросът. Беше до моето бюро в МС и ми каза: Пич, дългият ме праща, недей ходи повече там в ресторанта на Сталийски. Недей прави видеозаписи с камерите, недей, пък и да не хвърляме сега към Гроздан Караджов напрежение, защото има достатъчно, заяви Радостин Василев. 

"Всички народни представители минаха 2-3 теста за лоялност. Екип от професионалисти в продължение на час-два задават стотици въпроси и в зависимост от резултатите хора от партията бяха подложени на детектор на лъжата. Единият беше Георги Георгиев. Това е практика, когато ръководството се съмнява в лоялността на някого и никога не е практика, когато ние се съмняваме в лоялността на ръководството", добави той.

Василев заяви още, че Тошко Йорданов е единственият, който е отказал да се подложи на тест за лоялност.

"ИТН има огромен проблем, това не е Слави Трифонов, а Тошко Йорданов. Ние го осъзнахме много отдавна, той е ненавиждан заради арогантното си безпардонно поведение, заради грубия си език спрямо депутати. Това не е нормално. Депутатите на ИТН в момента са в Ада", каза още министърът на спорта в оставка.

"Колегите са уплашени"

"Колегите са уплашени. Тошко Йорданов се е държал много арогантно винаги, когато сме се събирали, когато те (б.р. депутатите на ИТН) са искали да изразят мнение. Тези хора не са помияри, това са народни представители. Не може да им се вменява, че те не са ИТН, а ИТН е лидерът Слави Трифонов. Тошко Йорданов ме нарече мутра, не искам да обиждам хората, с които допреди няколко дни съм стоял", заяви Василев.

Той добави, че вчера "бизнес проектът на Слави Трифонов" е бил закрит.

"Тази безпомощност ги кара да изпадат в истерия. Те много добре разбират че оттук нататък път за тези хора няма в политиката", заяви още министърът на спорта в оставка.

Преди десетина дни направихме оглед на Дианабад и ресторант 101, защото имахме сигнали за незаконно строителство. Нека на детектор на лъжата Тошко Йорданов да каже дали да не закачам Александър Сталийски или Гроздан Караджов. Съдът има определение за отваряне, а не че няма незаконно строителство, каза Василев. Докато аз съм министър, договорът с наемателя ще бъде прекратен заради нарушена инвестиционна програма, зарече се той. В заведението порцията е 25 лв., никой спортист не може да си я позволи. Избиват се прозорци, няма зелени площи, допълни той.

Със сигурност премиерът не се е справял така, както му се е искало, но пък беше изправен пред такива трудности. Трябва да мине поне един мандат, за да бъде оценен един премиер. Бях найголемия критик на Кирил Петков, но докато е премиер, ще го уважавам, каза Василев.

 

Източници: бТВ, dnes.dir.bg

 

Коментари

  • Виктор

    14 Юни 2022 10:36ч.

    "Хубавото" на Руди е че може да не се пише за него цяла статия само да му се показва снимката,( типичен потомък на башибузук)... А ако някой сляп пита за какво става въпрос с Руди, отговора трябва да бъде, "завиждам ти че си сляп"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    14 Юни 2022 10:38ч.

    Това оправдание препоръчвам и на Слави, да каже че просто не вижда добре... Проблема е за тези които виждат, проблема е и за мутрата Гришата дето си пуска хлебарките да тормозят народа и да съсипват държавността! Гриша боклук такъв събирай си вересиите и да те няма!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафърфорий

    14 Юни 2022 10:37ч.

    Радко, пиле шарено гелосано, ще ти повярвам, когато те видя да се отказваш от депутатското си място щом не си съгласен с партията, от която са избран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Николов

    14 Юни 2022 10:58ч.

    Глупостта е майка на двата най-големи и важни бизнеси за човешкото съществуване-Религията и Политиката.При тях няма лична отговорност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    14 Юни 2022 11:00ч.

    не разбирам какво толкова има да се коментира. тоя шушлек е осребрил положеноето си и навярно вече е милионер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • може да е станал милионер,

    14 Юни 2022 11:10ч.

    но ще си остане същия цървул. Не, че старият и новият му ментор са нещо по-различно. Като цяло това е толкова долнопробва и унизителна за българите история, че не е за вярване как още ги търпим. А Гешев се скатава и не прави проверка по публикациите за заплатени милиони срещу партийно номадство. Защо ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    14 Юни 2022 11:02ч.

    Гостоприемен човек-кани ги у дома си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    14 Юни 2022 11:07ч.

    "Василев заяви още, че Тошко Йорданов е единственият, който е отказал да се подложи на тест за лоялност." --- Тошко няма нужда от тест за лоялност, защото е до Слави от самото начало. Всички други се разбягаха. Явно само той може да изтърпи отвратитерния му характер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    14 Юни 2022 11:36ч.

    На избирателите на ИТН им е трудно да приемат истината, че "дългия" е същата мутра, като другата мутра, заради когото беше цият цирка миналата година. И забравете изчагъртване и т.н., защото гарван гарвану око не вади

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    14 Юни 2022 11:37ч.

    Този пезевенк май този път е с по малко гел. И му “вярваме” че е решил по съвест. Апропо, някой може ли да каже какво полезно е свършил като министър?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    14 Юни 2022 11:41ч.

    Не виждам коментари за заведението на Сталийски от възмутените морализаторстващи избиратели на дългата мутра. Не виждам възмущение от пълното пренебрежение на избиратели на бизснес проекта. Някой да е гласувал за партия, която много държеше да изпращаме всякакво оръжие за Усрайна, за това колко големи евро-атлантици са и т.н и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    14 Юни 2022 12:15ч.

    Жалка картинка са парламентите от 20 години насам, също и правителствата им.... Поправка: Правителствата НИ. Как пък не се намериха поне 100 човека да си мислят за родината и за обърканото й, да не кажа нещастно население..... което все пак се бори, за да оцелее. Кой както може и невинаги по правилата. Личен пример от горе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Респект, Радостинчо! Този смел режисьор ни зарадва с нов трилър, пълен с шеметни обрати и еротика. Още в самото начало ни грабва пленителната героиня Христинка. Мила хрисима джофра, типична сладка продавачка от квартална бакалийка.

    14 Юни 2022 12:25ч.

    Макар и не първа младост, тя излъчва сексапил и едва прикрит апетит към невкусвани плодове и зеленчуци. Зрителят ще види как тя се инкарнира в депутатка на повикване, благодарение на гелосания латинокрасавец Сладун. Но натурата на Христинка е такава, че тя има склонност към внезапни изневери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сладун научава за новите й похотливи мераци. От яд кипва, страшно става. Та Сладун с две ръце и още нещо е превърнал Христинка от Долна Митрополска зарзаватчийка в народен представител!

    14 Юни 2022 12:28ч.

    Звъни й по телефона и изрича култовия монолог: "Христинке, вълчица си ти! И те аз презирам. При любвника, кучко, искаш да останеш. При подлия Дългун, гадино, бягаш ти от мен. Ето на при кого от мене бягаш! На похот с него искаш да се отдадеш. Вълчица стара, гадна при това си ти! Но на теб аз колеги юристи ще ти пратя. Страшно опитни юристи, повтарям ти пич!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    14 Юни 2022 12:32ч.

    На теб, Христинке, молба за напускане ще ти попълнят. И килимите ще ти изтупат, като по книга, разбра ли ме, кучко!". Очаквайте скоро новият български трилър "Пич, дългият ме праща или килими на разсъмване".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаяско

    14 Юни 2022 12:29ч.

    Как пък на всички ви "дойде сърце на място", точно когато ПП имат остра нужда от 12-тина разочаровани депутати. Дано да си е струвало, защото ще ви е за последно - в парламента. Бас държа, че опозицията и тя здраво "шари" в момента и когато дойде време за гласуване, ще се окаже, че и в редиците на управляващите има доста разочаровани, та на ПП пак няма да им излезе сметанката. ЦИРК пълен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    14 Юни 2022 12:44ч.

    На тоя "съвестта" явно му говори : Който ти дава пари, и висок пост , при него отиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радостин Василев: „АЗ поведох кръстоносен поход срещу мафията в спорта“.

    14 Юни 2022 13:17ч.

    Този повтори номера на МУТРАТА от СИК – събра джакпот от 12 милиона и негов съплеменник – циганин от Сливен ги изтегли … https://news.bg › regions › dashteryata-i-zetyat-na-kmet… Дъщерята и зетят на кмета на Симитли спечелили джакпота от 7 млн. лв. Автор: news.bg. 26.07.2015

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    14 Юни 2022 13:22ч.

    всички си подаваите оставките и напуснате веднага нс писна ни от простотии случаини хора попаднали в партиите по интереси ще се правят на светата вода ненапита като виждат какъв смотан народ ги избира те ще си правят каквото искат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи