Радостин Василев се сети, че в ИТН има мафия. Отива при "Промяната"

Радостин Василев се сети, че в ИТН има мафия. Отива при "Промяната"

Свалям доверието си от Слави Трифонов. Напускам ИТН с тъга. Мафията проби в ИТН. Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев. Той, заедно с група народни представители от „Има такъв народ“ дават пресконференция, която се провежда в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“.

Заедно с него са депутатите проф. Николай Радулов, адвокат Иво Атанасов, инж. Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов.

„Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но дойде моментът, в който България ми е по-важна от група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер", каза Василев.

„Явно разбиранията на мен и на Трифонов са различни, защото докато градях структурите и обикалях сам, за да казвам, че това е кауза, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия. Докато 2021 оттеглянето ни беше оправдано, аз бях свидетел на безпрецедентното саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията”, посочи той.

И добави: „Аз подлъгах страшно много хора, ангажирах хора да ми помагат, напуснаха компании на запад, за да помагам, почти си унищожих адвокатската практика. Адски съм разочарован от всичко, което се случва”.

По думите му Трифонов е излъгал, че решението за оттегляне от коалицията е било предварително обсъждано с групата на ИТН. Той самият е разбрал, че ще бъде изтеглен като министър 30 минути преди изявлението на Трифонов.

Не съм го виждал откакто станах министър. Явно разбиранията ни за морал са различни. 

Докато през април бе оправдано оттеглянето ни от властта, бях свидетел на безпрецедентното необяснимо саботиране на властта. Подлъгах страшно много хора. 

„Моралът на Слави не е достатъчен, за да бъде лидер на тази партия. Принципите на ИТН не могат да бъдат нарушавани дори от Слави Трифонов. През последните дни бяхме подложени на много голям натиск, много колеги ни подкрепят", добави Василев.

Радостин Василев обяви, че неизвестно как е станал министър. По думите му непосредствено преди назначението му Трифонов му казал, че ще оглави спортното министерство, което му се било "паднало", но не го искал. "Аз подлъгах страшно много хора. Ангажирах много хора да ми помагат за каузата. Аз дори създавах легенди за Слави Трифонов, за да оправдавам неговото криене. Аз съм адски разочарован", каза Василев.

"Направих кръстоносен поход срещу мафията в спорта и Слави Трифонов сега ме хвърли на мафията. Не мога да оправдая неговото решение за изтегляне от тази коалиция", добави той.

Василев призова Слави Трифонов да каже получава ли финансови облаги от структури, обладали Министерството на регионалното развитие.

"Има такъв народ" е бизнес проект. Това е било заложено в самото начало", каза Василев.

Причината за отделяне от коалицията е, че не могат да се реализират финансови интереси", каза Василев и отново насочи вниманието към искането на регионалният министър в оставка Гроздан Караджов, който поиска близо 3. 9 млн. лева при актуализацията на бюджета за строителните фирми.

"Всъщност заради това министерство пада държавата. Имаше майтап сред нашите депутати, че правителство ще има, докато Караджов е на власт", коментира Василев.

Много колеги ни подкрепят, но не са тук. Слави се притесняваше само когато имаше бележката 500к. Слави никога не се е интересувал от мнението на избирателите си, той никога не ги е познавал. Две години не е дошъл да види офиса в родния му Плевен. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. Но ИТН е бизнес проект, каза още Василев.

Министърът на спорта разказа, че преди няколко дни е заявил, че Караджов ще взриви ИТН, а във връзка с проверките му на столичния ресторант "101" на Сталийски, той пуснал лоши неща за него. И дори сложили снимката му в тоалетната на ресторанта.

Сезирах всички институции и след това г-н Тошко Йорданов дойде при мен и ми каза: "Пич, Дългия каза да не закачаш Сталийски. Това беше капката", разказа Радостин Василев.

ИТН е бизнеспроект, а не политически такъв, посочи Василев. 

Той разкри, че с тръгналите си депутати са готови да се подложат на детектор на лъжата, че не са получавали и стотинка, за да се откажат от Трифонов.

„Сигурен съм, че Трифонов не е жаден за власт - той е бизнесмен", категоричен бе министърът на младежта и спорта в оставка.

Според него темата със Северна Македония е "абсолютно измислена причина, използвана за повод". "Причината е друга. Причината е, че не могат да се реализират някакви финансови проекти някъде. Петков започна да говори така, че РСМ наистина да не е проблем", заяви Василев. Според него ПП са попречили да се откраднат едни пари от МРРБ.

За всичките си години не съм откраднал едно захарче. Не мога да бъда купен. Те го знаят това, защото помнят какво стана с Татяна Дончева. Слави бил приятел с Орлин Алексиев от 20 г., но не знаел за интересите му в МРРБ. Но премиерът знае. И другите депутати знаят. Всички знаят. И затова ни гледат така, мислят ни за крадци, подчерта Василев.

Не съм взел една стотинка от партията. Г-н Трифонов не пожела да дойде на първото откриване на офиса ни във Враца, нито после в Елин Пелин, разказа пък депутатъ Георги Георгиев. 

Той направил остър коментар във ФБ срещу Караджов и минути по-късно му се обадил Тошко Йорданов, за да му каже да го махне. 

На 11 февруари написах в групата ни в Телеграм, че оттеглям доверието си от Караджов, каза Георгиев. Разкритикувах министъра, че парите за общините били без критерии. Срещнал се с човек, който имал задача да ходи по общините и да предлага фирми, които да изберат, за да спечелят проекти. 

По-рано днес стана ясно, че депутати от парламентарната група на "Има такъв народ" напускат партията и парламентарната група, като по този начин "Продължаваме промяната" почти събра така нужния им кворум. Впоследствие лидерът на ИТН Слави Трифонов потвърди информацията и обвини отцепниците от парламентарната му група, че "най-вероятно са купени с постове или пари". 

 

Източник: "Епицентър"

 

 

Коментари

  • rusnak

    13 Юни 2022 18:53ч.

    Хахахаха, боклуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Юни 2022 22:51ч.

    Всъщност това е и народа...............................навсякъде е така за жалост . Натрупванията от времето на средновековието до днес не могат да се преодолеят демократично т.е по педалски .........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Аз подлъгах страшно много хора"

    13 Юни 2022 18:54ч.

    Ти и в момента го правиш, не си спирал да ги лъжеш - и преди всичко защото лъжеш себе си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Юни 2022 18:55ч.

    Своеобразен орден на предателя Юда, е изработен през 1709 от руския цар Петър I .Това не е шега,а проверена информация.Редно е тия да напуснат парламента и на тяхно място да са следващите в листите им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    13 Юни 2022 18:56ч.

    абсолютно правилно. този нямаше да помирише Парламент без ИТН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ИТН е бизнеспроект, а не политически такъв"

    13 Юни 2022 18:56ч.

    Такова е новото нормално в западния свят, под диктата на САЩ. Фашизмът е корпоративна диктатура на политическия център, представляван от държавата на корпорациите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "За всичките си години не съм откраднал едно захарче"

    13 Юни 2022 18:58ч.

    Но за сметка на това никой няма да сбърка, че си на късата каишка на цукерманите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Юни 2022 19:02ч.

    Да му е честит новият джип мерцедес, на предателя! Истинските мафиоти се возят в градският транспорт, а Руди ги бори с джипа! Много е грозен, толкова че прилича на мръсник а не на човек! Иначе тази проектираща шизофрения е точно П.П там му е местото при простите престъпници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    13 Юни 2022 21:47ч.

    Искаш да кажеш, че единственият начин човек да си купи джип е, ако предаде Чалгаджията?! Доста посредствено...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да си герой на Достоевски (от едноимен роман),

    13 Юни 2022 19:06ч.

    за да им "повярваш". "Подложени на много голям (паричен?) натиск". "Братовчеди" на Юда. "Достойнството не могат да ти го отнемат, него сам си го даваш. По-точно продаваш…"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    13 Юни 2022 19:07ч.

    Божке, доживяхме и тоя лешпер да се прави на морален стожер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Юни 2022 19:18ч.

    Морален стожер с чисто нов джип, това е болест и вещае страховито сгромолясване за държавата! Тези всичко им е на опаки- "свят обърнат на горе с краката", това не е просто наглост, това е синтетичен контрол на мозъка и крайно бездушие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    13 Юни 2022 19:09ч.

    Тези отгоре са страшна ТИНЯ ! Тиня са и всичките им колеги от парламента ... поради тази причина и държавицата ни е ТИНЯ ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    13 Юни 2022 19:58ч.

    ИТН извадиха запис на Радостин Василев. Изнудва и заплашва тяхна депутатка да отиде при "Промяната" ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    13 Юни 2022 19:12ч.

    значи отцепниците подават оставка от нс и се връщат кои където е работил така разбирам свалянето на доверие иначе са празни приказки на адвокати вече нямате доверие никои не ви вярва оставка и се махаите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    13 Юни 2022 19:26ч.

    "Тъй върви светът! Лъжа и робство на тая пуста земя царува!". Така ще бъде още сто години. После ще стане още по-лошо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    13 Юни 2022 19:29ч.

    Щеше да е забавно да гледам и слушам как самонадеяните чалгаджии се наричат един-другиго мутри, а Простия Киро ги полива с помия. Щеше да е забавно в многобоя с екскременти да се намесят и дебейците, и свитата на Нинова, и класическите мутри от ГЕРБ... Щеше... ако не се пишеше на задните части на обикновените българи (включително моя)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    13 Юни 2022 19:30ч.

    Не, че не го знаехме, но тези, на които плащаме да ни управляват, за никакъв чеп не стават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor

    13 Юни 2022 19:42ч.

    Срам! Жалки хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно

    13 Юни 2022 19:55ч.

    Докато се надявали да получат лапачката чрез Слави, са били в ИТН. Като са разбрали, че цялата лапачка е само при леля Асена и Просто Кирчо, минават при ПиПенцата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    13 Юни 2022 20:39ч.

    начи га гледхме "кастингите" - добре, ама чалгаря не е бил прост, ако щете го е ял в кариерата си, та явно си е вързал гащите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    13 Юни 2022 20:44ч.

    Хитрата сврака с двата крака или тарикатите в крайна сметка винаги се самопрецакват. Не съм фен на Слави, но Руди Гела не осъзнава, че му прави невиждан ПР. С това купуване и разкешване с депутати почЕтените пишат една от долнопробните истории в хронологията на т.тар. български парламентаризъм. п.с. Руди по интелект и морал си е точно за ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пословично Почтените

    13 Юни 2022 21:14ч.

    се оказаха обикновени измекяри.. Дрънчи на морал, та се не трае..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи