Радостин Василев: С правителство на всяка цена ще се пазят от наказателна отговорност

Радостин Василев: С правителство на всяка цена ще се пазят от наказателна отговорност

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Ще има правителство, защото те ще бранят с цената на всичко желанието за консумиране на властта и пазенето от наказателна отговорност. ... Ще се опиат да запазят имунитета на Бойко Борисов, за да могат да направят правителство, което да отстрани главния прокурор и да бъде изпран Бойко". 

Тази прогноза направи пред БНР бившият депутат от ПГ на "ПП-ДБ" Радостин Василев, който вече е независим депутат в 49-ото Народно събрание, след като напусна парламентарната група заради съдържанието на записи от онлайн заседание на Националния съвет на ПП, които той изнесе публично на пресконференция.

Той заяви категорично, че няма други записи - нито от централата на партията "Продължаваме промяната", нито в стаята им в Народното събрание:

"Вероятно Кирил Петков се страхува от други записи, с каквито аз не разполагам и не мога да отговарям за тях". 

Според него "в много тесен кръг е било планирано коалирането на ПП с ГЕРБ" и определи това като национално предателство, защото "Продължаваме промяната" винаги " са се клели", че никога няма да се обединяват с Бойко Борисов.

Радостин Василев потвърди, че е с 24-часова полицейска охрана, защото "се счита има сериозна заплаха за живота" му.

Независимият депутат подчерта, че това, което е чул в записа, отнасящо се до националната сигурност, го е накарало да го огласи:

"Не съществуваше за мен вариант да затая това нещо, защото така щях да стана съучастник. В мен не е съществувало съмнение, че ще оповестя това да разкрия записа. Не е изтекъл анонимно, защото така щяха да отричат, че е истина".

Време е да направя политически проект, който да участва в избори, заяви още Василев.

Интервюто на Петър Волгин с Радостин Василев в предаването "12+3" можете да чуете тук.

 

Източник: НР

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Би могло,

    31 Май 2023 18:14ч.

    ако не ги изпоарестуват, за да не осъществят заговора. Гласовете на записа са ясно различими.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е странно, само той се обявява за независим депутат

    31 Май 2023 18:42ч.

    Всички други депутати от ПП си мълчат и подкрепят Кирчо, въпреки записите. Това ги прави съучастници в престъплението, а в очите на народа - боклуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    31 Май 2023 18:53ч.

    След Жан Виденовата зима Иван Костов и Николай Добрев /бог да го прости/се бяха разбрали да не се търси отговорност от БСП. Сега всичко се повтаря за съжаление. Тия от промянат ще се окажат по алчни и безочливи от ГЕРБ. Често на избиратели те им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • при Карбовски

    31 Май 2023 21:03ч.

    това момче ме накара да си променя мнението за него. направи ми добро впечатление при Карбовски. https://www.youtube.com/watch?v=lPdY8CEcCAw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    31 Май 2023 21:11ч.

    Тате казваше: "За да си политик, трябва да лъжеш и с гъзът си......." Толкова за "впечатлението", попитай в министерството на спорта за "Руди-гела", какво ще чуеш......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @SIMO 31 Май 2023 18:11ч.

    31 Май 2023 21:24ч.

    не познавам никого там и няма кого да питам, а и по-принцип се въздържам да вярвам на сульо и пульо. споделям впечатление от интервюто на Карбовски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи