Радостин Василев е с повдигнато обвинение за опит на принуда на депутат

Радостин Василев е с повдигнато обвинение за опит на принуда на депутат

Независимият народен представител Радостин Василев е с повдигнато обвинение за опит на принуда на депутат, обяви самият той пред журналисти на излизане от Националната следствена служба (НСлС), където беше призован сутринта. На влизане Василев заяви, че няма притеснения. Преди няколко седмици той доброволно се отказа от депутатския си имунитет, съобщава БТА.

Според обвинението съм принуждавал народен представител - Христинка Иванова от "Има такъв народ", да напуска групи, обясни Василев. Казах, че не съм заплашвал никого и не съм принуждавал никого, каквато е истината, добави той. И отбеляза, че е дошъл без колега адвокат, което означавало, че по по никакъв начин няма притеснения.

Главният прокурор Иван Гешев внесе на 24 април в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Радостин Василев, по предложение на Софийска градска прокуратура.

Разследването е започнало през юли миналата година, като са събрани доказателства за това, че на 13 юни Василев чрез заплашване направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова, противно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на "Има такъв народ" в 47 НС, както и Народното събрание.

На 11 май Радостин Василев депозира в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от имунитета си като народен представител, с която дава съгласието си срещу него да продължи наказателно производство.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Kubis

    05 Юни 2023 14:38ч.

    Съвсем естествено, след като не е съгласен с бндитите веднага му се измислят обвинения! Това го очаквах веднага след като Радостин показа неудобни истини! Така задължително действа всяка мафия, и нашата не прави изключения! Важно е да се смачка и другите да се страхуват! Нищо ново под слънцето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • COPIUM

    05 Юни 2023 15:19ч.

    Пакостин Василев едва ли си е мислил, че ще се размине без тези неща. Нито пък му е за пръв път. Не е ясно с кого би направил политическа формация след като има такова силно влечение към записите? Иначе го поздравявам за това което направи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да си търсиш белята

    05 Юни 2023 16:39ч.

    Нищо няма да промени, но ще му начукат канчето. При добро желание може и да го опандизят. Ако дотогава не се спомине от инфаркт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи