Радомир Чолаков: Щом имаше консенсус за Рашидов, може да има и за сформиране на правителство

Радомир Чолаков: Щом имаше консенсус за Рашидов, може да има и за сформиране на правителство

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ако президентът започне бързо да връчва първия мандат, ще означава, че побутва нещата към нови избори. Ако пък даде необходимото време, няма да се учудя, ако се постигне консенсус около правителство без математически мнозинства. Това каза в "Офанзива" Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Изборът на Вежди Рашидов показа, че можем да постигнем консенсус, което ме кара да мисля, че и за правителство може да се постигне такъв. Нинова постъпи лидерски. Тя махна злата магия върху БСП, която ги парализираше. Това, което се случи в последните дни е много красиво. За пръв път на един от трите най-важни държавни постове бива избиран мюсюлманин. Това беше демонстрация на етническа и верска толерантност. За 72 часа започнахме да преодоляваме изкопаните ровове", заяви Чолаков.

По думите му е било ясно, че омразата между партиите рано или късно ще разруши политическата система. "Не беше страшно, че не избрахме председател още в първия ден. Времето, което ни беше нужно, доведе до добри резултати. Следващото правителство ще бъде на консенсуса. Няма да има вариант, в който една група да надделее над друга и да се създадат безпринципни коалиции", смята той.

Според него ако първият мандат няма да бъде подкрепен и вторият ще последва съдбата му. "Решенията на ПП водят България до икономическа и финансова пропаст и енергиена колапс, няма как да са евроатлантическа партия. Техните интриги бяха провалени и те изпаднаха в изолация. Държавата е във фалит заради тях", посочи Чолаков.

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

Коментари

  • духът на Ники Сираков

    22 Окт 2022 19:49ч.

    Жалко че на времето не ти набих кепето по-силно. Щеше да останеш 140 см висок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    22 Окт 2022 20:06ч.

    За мен Вежди Рашидов винаги е бил българин и лафовете, че било показателно за нашата толерантност и бъра-бъра, че човек с турски произход и мюсюлманска вяра станал председател на НС са глупости и лицемерие. Не бих могла да кажа същото, примерно, за Карадайъ - не го чувствам. Друг е въпросът дали точно Вежди трябва да бъде председател на НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моско москала

    22 Окт 2022 22:23ч.

    премиер Мунчо паси,външен м-р,пак натовския пудел дани митов,вътрешен,онова русо нещо с тротинетката,а може и обратното(не намеквам нищо с думата обратно),Чехльо пак строителен министър,здравен м-р врачката от с.Джулюница Великотърновско,останалите министри ги предложете вие,че мене ме викат долу да си пия ракията....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    23 Окт 2022 2:46ч.

    Консенсусът ви за чалмалията е позор. Сега си кансенснуснете лорер за редовенпремиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    23 Окт 2022 4:13ч.

    и тези ли ще търсят "отговорни" депутати да им подкрепят правителството с ДПС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи