Радев връчва първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС

Радев връчва първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС. Мандатът ще бъде връчен в 15 часа.

На 10 май лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че кандидатът на партията за министър-председател ще е сегашният еврокомисар Мария Габриел. Ден по-късно тя започна срещи с парламентарно представените партии.

Смятам да предложа разговорите да продължат за съставянето на експертно правителство, със срок от една година, на основа на приоритети, каза номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел на брифинг в централата на партията вчера. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Отец Нафърфорий

    15 Май 2023 9:02ч.

    Циркът е пълен! Радев връчва мандат на семпла брюкселка чиновничка, известна с прякора си на екзотично животно. Тя, от своя страна, тича при шарлатаните на Радев, които арестуваха кукловода и. Ако там не и върже - отива при друга шарлатанка от Крушовица, известна с това, че замирише ли на пари и постове при нея няма празно. Тъжна реалност, народът в цугцванг, няма полезен ход ни при тия, ни при ония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи