Радев: Управляващите използват Украйна за отвличане на вниманието от липсата на програма и политики. Време е да се заемат с българския дневен ред

Радев: Управляващите използват Украйна за отвличане на вниманието от липсата на програма и политики. Време е да се заемат с българския дневен ред

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Има много протести. Има протести срещу войната, срещу политиката на доходите, има социални протести. Но България е демократична страна, в която всеки има право да протестира. Въпросът е протестите да водят до някакъв резултат. Това коментира в Бургас държавният глава Румен Радев, след като стана ясно, че тази сряда пред президентството ще бъде организиран протест срещу последните му изказвания по темата с войната в Украйна. Миналия петък той заяви: "Украйна настоява да води тази война, но сметката я плаща цяла Европа".

"Искам да използвам случая да призова управляващата коалиция най-сетне да се заеме с българския дневен ред и с проблемите на българите, защото темата Украйна се експлоатира от управляващите като спасителен пояс, с който да отдалечим вниманието на хората от това, че те нямат визия, програма и реални действия пред проблемите на страната", каза Радев.

По думите му, това "криене зад Украйна" може да работи известно време, но проблемите се трупат, а гражданите чакат отговори и решения.

"Проблемът е, че криейки се зад Украйна, управляващата коалиция отстъпва от редица важни европейски ценности като върховенството на правото, а не неговото погазване, борбата с корупцията, а не закрилата ѝ, прозрачност, а не задкулисие, свобода на словото, а не цензура, повишаване на качеството на живот на хората, а не тяхното ограбване", посочи още президентът.

В Бургас той присъства на възпоменателната церемония , с която днес се отбелязва единадесетата годишнината от бомбения атентат на бургаското летище в кв."Сарафово".

"Изминаха 11 години от атентата в Сарафово, но тежката травма продължава и ще продължи да ни връща към това злокобно събитие. Атаката към израелските туристи на летище Сарафово, която уби и български гражданин, разтърси цяла България и предизвика вълна на дълбока съпричастност в нашето общество. Често казваме, че времето лекува всяка болка, но аз прекрасно знам, че няма лекарство за болката за загубата на близки хора", заяви президентът в речта си по повод атентата, при който загинаха петима израелски граждани и един българин.

"Несправедливо отнетите човешки животи винаги ще предизвикат у нас мъка и гняв, но и ще бъдат предупреждение, че ние всички трябва да се изправим срещу злото, така както реагира Община Бургас, така както българската държава реагира да намери извършителите, така както България и Израел ще стоят заедно в борбата срещу това злокобно явление - злокобният тероризъм", заяви Румен Радев.

Държавният глава отбелязва, че тази година се навършват 80 г. от спасяването на българските евреи и двете страни ще продължат да стоят заедно, както и по-ефективно да продължат да работят върху превенцията, разкритията, неутрализацията и защитата от терористичните заплахи.

Източници: бТВ, dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Президент на окупирана страна

    18 Юли 2023 19:51ч.

    от янките. Робство за векове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За разлика от соца

    18 Юли 2023 21:26ч.

    При който границата беше оградена с телена грежа и се стреляше на месо ако някой искаше да избяга сега можеш свободно да избягаш в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да избягаш, къде бе малоумник

    18 Юли 2023 22:04ч.

    Познавам двама такива, дето избягаха в Америка и какво? Единия умря в мазето на един 100 годишен билдинг, а другия стар ерген също остана, до последно си правеше киселото мляко и хляба сам, с абсолютна носталгия по България. И двамата бяха разбрали истината, но късно. .......... Единия все пак се върна за седмица в България да види роднините си и ги излъга, че са му откраднали куфарите и няма подаръци за никого. А той беден като църковна мишка. И да, почина в мазето, е, пооправено беше, той все пак с физически труд се е изхранвал, та беше направил покривче за последните си дни. лека им пръст и на двамата, бяха добри хора, излъгани обаче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соца е трябвало да пуска всички желаещи навън, ако държавата, в която "бяга"

    18 Юли 2023 22:08ч.

    Заплати образованието му в еквивалент на собствената си образователна система. Например, днес в Америка за да станеш лекар ти струва половин милион, зависи от специалността. Отиваш доктор в Америка? САЩ плаща на България четири милиона и човечето да заминава където иска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Робе, робе...

    18 Юли 2023 23:32ч.

    Нищо не става от вас то затова ги обичате руските крепостни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто имаш пропаднали приятели

    18 Юли 2023 23:34ч.

    250 000 си стоят в Америка, а няколко хилядите балъка, които бяха в Русия се върнаха след като започна войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е да ама американцците

    19 Юли 2023 0:28ч.

    Бягат към русия вече и не самоте .Във Русия виждат държавата която няма да им отнема децата и да ги прави транс джендъри и третополови .Всяка година над десет хиляди американци и европейци подават молби за гражданство във Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kol40

    20 Юли 2023 2:30ч.

    Да ама призедента на Родината ни взима 80000евро на година и ходи само по тържества .и критикува правителството че работи за България.Призеддентанта си еПутинофил та нормално да не е съгласен с Родните интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    18 Юли 2023 20:35ч.

    Надява ли се това да стане? Мнозинството българи не се надяват! Един пример с изборите в Турция. 70 + млн.държава, гласуват 90% от населението и на следващия ден изборните резултати са ясни. България остана с 6 млн. население, гласуват 30-на %, за резултати чакаме седмици наред. Друг пример: бълг.гражданин драска по Колизеума, откриват го, съдят го по бързата процедура и му дават6 години затвор + съответната глоба. В София, а и не само, сградите са надраскани, зацапани, омазани с боя, без значение дали са частна или общинска собственост, или паметници на културата. Наказания и наказани няма! Трети пример: в Гърция на много магазини е сложен надпис само на бълг. език: "С кучата до вратата". Глобите за нарушения са високи. В България кучета се разхождат навсякъде, в т.ч. и в магазиин, хапят, притесняват деца, разкъсват хора, лаят денонощно, превърнали са входове, улици и тротоари в тоалетни, но потърпевши са само гражданите, които не желаят да си имат работа с кучета. В нормална държава живеенето на кучета в жилищни кооперации е забранено. В България собственици на кучета издевателстват над хората, купили си жилища, а не кучкарници. Друг пример: за едни чуждоземци, които се настаниха по луксозни хотели край морето и си живеят на гърба на мнозинството българи, пари има. За българите, наводнени от порои, поради безотговорността на управниците, пари няма или, ако има, те са мизерни суми. Същото е с възрастни хора, болни деца и т.н Дневният ред на мнозинството българи отдавна е извън полезрението на инсталираните във властта, които в голямата си част обслужват чужди интереси. Затова мнозина бягат от родината, други не искат да гласуват, четвърти се възхищавата от държавници като Виктор Орбан и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като си станал президент

    18 Юли 2023 21:24ч.

    На страна член на Ес и Нато трябва да си подадеш оставката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да си "член" е второстепенно

    18 Юли 2023 22:11ч.

    България преди повече от 1300 години не е била член нито на НАТО, нито на ЕС. А щом хората са го избрали за президент, значи имат резерви и към НАТО и към ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разделяй и владей

    18 Юли 2023 21:33ч.

    Ролята отредена на Радев е да бъде отдушник, да изпуска налягането, да бъде някакъв вид клапан. Хвърлят ни прах в очите , докато Байдън ви бърка в джоба, печатайки долари. Ще работите все повече, а реално ще получавате все по малко, с прах в очите, докато Радев изпуска налягането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разделяй и владей

    18 Юли 2023 21:38ч.

    Радев е този който ви гали по главата, докато другите ви нареждат до стената!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опитва се да тъче

    18 Юли 2023 21:55ч.

    на два стана и да трупа дивиденти, но ще си счупи пръстите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не защитавам Радев

    18 Юли 2023 22:00ч.

    Но какви правомощия има той като президент изобщо? Все пак заявките на Радев имат и международно отражение, така че нека го подкрепяме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РАДЕВ ДА ГОВОРИ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, Е НЯКАКЪВ ГИГАНТСКИ АБСУРД. РАДЕВ ДАДЕ ПОРЕДНИЯТ ОСТЪР ТЛАСЪК НА БЪЛГАРИЯ КЪМ САМОУНИЩОЖЕНИЕ. КАТО ПОДАРИ ДЪРЖАВАТА НА СЛУЧАЙНИ АФЕРИСТИ

    19 Юли 2023 0:33ч.

    Радев с поредния бисер: „Украйна настоява да води тази война. Няма МВР, няма българска армия, знаете, че във военно положение всичко е едно и това е националната сигурност на България.“ Радев говори за национална сигурност. Няма да изброявам какви не гафове, а предателства направи Радев, които са в тежко противоречие с каквато и да е доктрина за национална сигурност. Радев е колективна проекция на българската невъзможност да излъчим силен и умен лидер. Излъчихме конструктор на бедствия!! Радев да говори за национална сигурност, е някакъв гигантски абсурд. Радев даде поредният остър тласък на България към самоунищожение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    18 Юли 2023 22:35ч.

    Господин Президент, добре говорите, истината казвате, но никога не споменавайте за " синергията" с Чичо Сам. При настоящата ситуация се придържайте към политиката на Цар Борис Втори по отношение към Германия и СССР - сега съответно САЩ и Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не беше ли

    18 Юли 2023 22:38ч.

    Цар Борис трети

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    18 Юли 2023 23:22ч.

    Така е колега Борис Трети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    18 Юли 2023 23:23ч.

    Господин Президент, добре говорите, истината казвате, но никога не споменавайте за " синергията" с Чичо Сам. При настоящата ситуация се придържайте към политиката на Цар Борис Трети по отношение към Германия и СССР - сега съответно САЩ и Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЕЗРОДНИКЪТ. НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНОТО НЕЩО, КОЕТО СЕ СЛУЧИ НА ДЪРЖАВАТА

    19 Юли 2023 0:36ч.

    Топ Тепигьозът Радев, безродник, който изрече, наложи и отстоява, че дневния ред на България трябва да е в синергия с дневния ред на САЩ, рецитира наизустена патриотична реч, която НЯМА НИЩО общо с действията му. Безродникът, който вкара, легитимира в управлението на държавата и продуцира политическия проект на безродниците, и благодарение на това и по негова вина днес същите тези безродници ни управляват в най-безродната коалиция, е най-отвратителното нещо, което се случи на държавата. Защото, ако не беше Безродник, нямаше да докара след близо три годишно негово управление – с всички ресурси на държавата! – най-големите безродници във властта и политиката, лично докарани, легитимирани и политически продуцирани от него. През тези близо три години, ако не беше безродник, щеше да предприеме съвсем други действия със съвсем различни личности и тогава нямаше да се стигне дотук, докъдето сме сега – катастрофирали окончателно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • време за осъзнаване

    19 Юли 2023 3:48ч.

    Проблемът е, че това правителство не е българско, а евроатлантическо и козяшко и вече са се заели с бълг.народ като упорито и напористо го унищожават по заповед на външните си началници. Какво правим и ще се оставим ли да ни смачкат?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    19 Юли 2023 3:48ч.

    Дневен ред? Че то си има колониален дневен ред- изпомпване до дупка на ресурсите и "мъртво поле" после. Що оня черен циганин раздаде концесии? Преди кой дълбае недрата? Кой получаваше печалбата? България.С Костов и неговата политика останаха тръни.Нищо.Изгорена земя. Но не за това.Гледах днес в ЮТУБ един репортаж на завръщащ се българин ( има канал човекът и понякога го гледам) към Германия и излизането от кочината София. Същото като през 2019 когато аз минах. Същото.Това са 4 години. Така че си заврете простотиите гуСип Президент с юмручето , там де слънце не грее.И мислете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева 2

    19 Юли 2023 10:35ч.

    Все си мислех, че за 34 години простотията в България ще намалее. Но за съжаление тя се е развихрила с пълна сила! За това не ви е виновен президентът Румен Радев. Търсете вината в себе си пишман "демократи", които за съжаление ви командва американското посолство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи