Радев: Бежанските лагери - извън населените места

Радев: Бежанските лагери - извън населените места
„Трябва да се вземат строги мерки за пресичането на каналите за трафик на нелегални имигранти. Не можем да решим проблема с нелегалната миграция, ако не пресечем каналите, които извършват дейността си под носа на държавата. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев пред медиите в Харманли. Той подчерта, че до момента няма сериозно наказани трафиканти. По думите му  те не само трябва да бъдат наказани, но и да се установи и кой ги подкрепя.  

 

„Трябва да укрепим границата и да не допускаме нахлуването на нелегални имигранти“, категоричен бе кандидат-президентът. По думите му начин да се постигне това е да бъде довършена оградата по границата с Турция, да се дооборудват с техника служителите на Гранична полиция, така че те да не работят при тези унизителни условия. Като друга важна мярка той посочи, че  бежанските лагери трябва да бъдат изнесени извън населените места и да бъдат от затворен тип. Генералът обясни и че трябва да се прави ясна разлика между икономически емигранти и бежанци.

Ген. Радев обясни, че на дипломатическо ниво България трябва да поиска ревизия на Дъблинското споразумение, защото то може да ни уязви. Като втора стъпка посочи по-бързото сключване на споразумение със страните, от които идват нелегалните имигранти за връщането им. „Трябва да имаме ясна национална позиция и на първо място да стоят националните ни интереси“, категоричен бе той.

Ген. Радев припомни поетия от него ангажимент, че като президент ще свика заседание на КСНС за националната сигурност, важна част от която е решаването и на този въпрос.

Кандидат-президентът подчерта, че до момеета няма положителни резултати от опитите за интегриране на бежанците в западноевроепйските държави. Той обясни, че управляващите имат намерение да се опитат с тях да решат демографския проблем на страната ни, което е недопустимо.

„За решаване на демографската криза е необходимо да има добра регионална политика, насочена към българските граждани, за трудова заетост, за образование, здравеопазване, инфраструктура. Трябва да създадем условия българите да искат да останат тук, а не да бягат“, заключи ген. Радев.  Преди да си тръгне от града, генералът посети и  музей "Българка".

Кандидат-президентът посети и гр. Любимец, където на пазара разговаря с дребните производители за техните трудности, основни проблеми при развитието на бизнеса им. След това кандидат-президентът посети и Симеоновград. Там той се срещна с граждани и се запозна с проблемите на региона.

По време на срещите на ген. Радев в Хасковска област присъстваха и Деница Златева – член на ИБ на НС на БСП, народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев, общински и областни председатели на БСП, десетки членове и симпатизанти на партията и граждани.

 

Коментари

  • доц.кфн. младши лейтенант Стоян Георгиев Сеферов

    10 Окт 2016 9:54ч.

    Извинявайте , материалът да не публикуван от ИНФОРБЮРО на Радио Ереван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи