Радев: Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини, болници да не затварят поради липса на топлина

Радев: Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини, болници да не затварят поради липса на топлина

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини, болници да не затварят поради липса на топлина. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като участва в тържественото откриване на учебната година в 43-то ОУ „Христо Смирненски“ в София.

Румен Радев заяви, че очаква следващият парламент и редовно правителство да погледнат с още по-голямо внимание към българското образование, което трябва да бъде издигнато в стратегически национален приоритет, както и към усъвършенстване на учебно-материалната база, към въвеждането на нови форми и иновативни методи на обучение, към издигане на престижа и мотивацията на българския учител, към защита на българската история, език и литература в учебниците, които „в последните години са подложени на редица посегателства“.

Президентът Радев честити 15 септември на всички български ученици, учители и родители. По стара българска традиция училищният звънец днес проехтя над цяла България, за да ни припомни, че през вековете България е просперирала, когато е имала силно образование, когато училището е преподавало не само знания, но и е възпитавало в любов към Родината, каза държавният глава.

 

Снимки: БТА

Президентът изрази дълбока признателност към българските учители за тяхната любов и всеотдайност към децата и добави, че без тяхната мисия и високоблагороден труд българската просвета и бъдеще са поставени на карта. А на всички български ученици държавният глава пожела много здраве и низ от успехи по „трудния, но светъл път на знанието“.  

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Румен Мустафа Радев

    15 Sep 2022 13:41ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=Gc8Fm2DgMb0&t=9s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Sep 2022 13:53ч.

    Няма да затварят, а хората там ще стоят на студено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Иванов

    15 Sep 2022 14:05ч.

    Служебното правителство и особено служебният министър на образованието да си размърдат задниците, защото има деца,които чакат за одобрение на надпланов прием в училищата в София. Причината е големия "набор" и тоталната неадекватност по отношение отпуснатите бройки по училища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще дадат всичко от себе си, за да постигнат... нещо нормално и битово

    15 Sep 2022 14:20ч.

    И това ще ни се представя като хероически подвиг едва ли не. О темпора, о морес, о синергиторес!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи