Радев след среща с Наташа Мусар: Тестват общественото мнение за изпращане на войски в Украйна

Радев след среща с Наташа Мусар: Тестват общественото мнение за изпращане на войски в Украйна

Изпращането, макар и на основата на двустранно споразумение, на войски от натовска страна в Украйна, означава глобален сблъсък. В Париж започна да се тества общественото мненеи за изпращането на такива войски от отделни държави. Това каза държавният глава Румен Радев на съвместен брифинг с президента на Словения Наташа Пирц Мусар, цитиран от БТА.

Словенският президент е на официално посещение в България по покана на президента Радев.

Следим с интерес и нескрита тревога срещата в Париж на европейски лидери, където започва да се тества общественото мнение за изпращане на войски на отделни държави, каза Румен Радев след срещата си със словенския президент. Стратегията на даване на още и още оръжия явно не дава резултат. Големият проблем вече не е в оръжията, големият проблем е, че свършват хората на бойното поле и вярвам, че европейските лидери ще проявят достатъчно разум и един много балансиран подход в подкрепата към Украйна, така че да не стигаме до извънредна ескалация и до риск от трета световна война и ядрен конфликт, коментира българският държавен глава.

Ден по-рано френският президент Еманюел Макрон заяви, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап "няма консенсус" за подобно решение.

"Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по официален, приет и одобрен начин. В дългосрочен план обаче нищо не бива да се изключва. Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война", обясни френският президент в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж.

Радев подчерта, че очаква българският премиер да даде повече разяснения за това, което той изложи вчера като готовност за двустранно споразумение за сигурност между Украйна и България.

Моят призив е за един много внимателно обмислен и балансиран подход. Не можем да изоставим Украйна сама, защото това означава да компрометираме вярата в собствените си принципи и ценности и в международното право. В правото на всяка една страна е да отстоява своя суверенитет, свобода и независимост. Не можем да си позволим и необмислени действия, които да доведат до глобален военен сблъсък, заяви Радев.

Споделихме своята тревога от двегодишната война на Русия срещу Украйна, от ескалацията на напрежението. Виждаме, че стратегията за постигане на победа на бойното поле с военни средства не дава желания резултат вече две години. Броят на жертвите и разрушенията растат, каза още държавният глава.

По думите му с колегата му от Словения са сподели и мнението, че Европейският съюз трябва да се съобразява със своите решения, стандарти и правила и България и Румъния не могат да стоят повече извън пълноправното членство в Шенген и то във време на енергийна и икономическа криза, във време на война, когато военната мобилност е основен фактор за гарантиране на мира, сигурността и стабилността, коментира Радев.

По думите му това официално посещение е свидетелство за отличния диалог между България и Словения, включително на най-високо политическо ниво.

Днес имахме възможност да обменим конкретни идеи за активиране на нашите двустранни отношения и се обединихме около мнението, че има все още голям неизползван потенциал, въпреки тяхното интензивно развитие, обясни той.

Окуражаващо е, че в рамките на няколко години успяхме да удвоим търговско-икономическия обмен между България и Словения, но това не ни успокоява, защото потенциалът е много по-голям. Можем да развиваме сътрудничество и да продължим да го задълбочаваме в области като търговията, инвестициите, енергетиката, новите технологии, стартъпите, селското стопанство, образованието, науката и културата, смята президентът.

Тази година България ще бъде почетен гост на изложението "АГРА 2024" в Словения, припомни Радев. Според него са сериозни перспективите в енергетиката, където и Словения, и България спомагат за по-голяма диверсификация и сигурност на нашия регион.

България и Словения бяха рамо до рамо, когато водихме битката в Европейската комисия и Европейския съвет, за признаването на ядрената енергия като чиста зелена енергия, посочи той. Словения е лидер в страните от Източна Европа, когато говорим за кръгова икономика, зелена икономика, по-висока производителност на труда, за постигането на по-висок стандарт и качество на живот, каза още Радев.

И Словения, и България стоим твърдо зад усилията за ускорена интеграция на страните от Западните Балкани, заяви президентът. По думите му напрежението в Западните Балкани расте, както и опитите за влияние на трети страни за повишаване на това напрежение. Европейския съюз оказва сериозна помощ и влияние, така че това напрежение да не минава критични граници, но очакваме ЕС да оказва още по-голяма помощ и да бъде ускорен процесът по европейска интеграция на Западните Балкани. Принципът на собствените заслуги не трябва да става заложник на геополитически съображения, заяви още Румен Радев.

От своя страна президентът на Словения Наташа Пирц Мусар заяви, че отношенията между България и Словения нямат отворени или нерешени въпроси, така че заедно можем да си сътрудничим върху теми, които са важни за Европа или света, без никакви пречки. 

Наташа Приц Мусар благодари за помощта, която България е предложила на Словения във връзка с наводненията миналата година. "Много държави се отзоваха и помагаха в тази тежка ситуация. Промените в нашия климат са със сигурност заради нехайността на човечеството, но Словения много работи върху тази област - за да можем да предотвратим такива бедствия и в други държави и да предадем нашия опит", каза тя. Това, което ни сполетя, показа каква огромна солидарност има между нас и държавите от Европейския съюз, добави словенският президент.

Тя отбеляза и културните отношения, които свързват двете страни. В програмата ѝ е предвидено посещение в Пловдив утре, където ще бъде отдадена почит на словенския публицист и стенограф Антон Безеншек.

Мирът и сигурността са два гръбнака, които ни свързват, двете държави са партньори от дълго време в Европейския съюз и НАТО, каза президентът Наташа Пирц Мусар. Тя припомни, че тази година Словения празнува 20 години от влизането си в двете организации.

Благодаря, че и вие сте "за" идеята нашият регион да стане по-мирен и по-стабилен, като приемем страните от Западните Балкани в този съюз, макар че ни е ясно, че само с нас това няма да се случи, обърна се Наташа Приц Мусар към Румен Радев. След като България влезе в Европейския съюз регионът стана по-стабилен и нашата задача е да помагаме, подчерта тя.

"Много искам България и Република Северна Македония да разрешат отворените въпроси, които имат. Много пъти днес в разговорите с президента споменахме, че подобни въпроси не трябва да замират, както и културният диалог, с който са свързани не само нашите две държави, но и другите страни от Балканите", отбеляза Наташа Приц Мусар.

Тя каза още, че според нея е крайно време държавите от Западните Балкани да влязат в Европейския съюз, защото, ако не влязат пространството за сигурност няма да бъде пълно. Следващата година ще отбележим 30 години от геноцида в Сребреница, това все още отеква в нашите глави и трябва да напрегнем нашите усилия да приемем тези страни в Европейския съюз, подчерта Наташа Приц Мусар.

Словенският президент отбеляза още, че е пристигнала в България с голяма бизнес делегация, като на бизнес форум по-късно днес ще се обсъдят възможности за по-голямо сътрудничество, за икономически и търговски обмен. "За 2022 г. имаме 40% повишение на инвестициите и на обмена, много искаме и в бъдещето това да се повишава. За много словенски фирми България се оказва изключително привлекателна, и в областта на кулинарията и селскостопанските продукти, и на всичко, което имаме", каза президентът на Словения.

Тя беше посрещната със специална церемония на площад "Св. Александър Невски", където заедно с Румен Радев отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин, след което се отправиха за среща на четири очи на "Дондуков 2". 

Предстои Наташа Пирц Мусар да посети и Пловдив, както и да се срещне с премиера Николай Денков и с председателя на парламента Росен Желязков.

 

 

Снимки: БТА

 

 

 

Коментари

  • ввв

    27 Фев 2024 13:54ч.

    Синергетикът с дневния ред на САЩ пак черна станция - ама е оФФца във вълчи дрехи :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    27 Фев 2024 14:05ч.

    вероятно, за разлика от корнела, която би требвало да си е уфсъ в овчи такива. умнокрасивитетът - тоже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наполеончо

    27 Фев 2024 18:02ч.

    Микрончо е изпаднал в сексуална депресия, бабата вече не му пуска и той се мъчи да се прави на мъж. Ще се изпикае и ще му мине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    27 Фев 2024 19:27ч.

    Сексуална фрустрация. Затова пък Министерският му съвет е нареден по двойки, дано не страдат, кой знае какво ще направят с Източна Европа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    27 Фев 2024 13:56ч.

    А след статията в таймса вече Путин може да само да пренасочва всички въпроси за СВО към url-а на статията !!!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изпращането ще бъде лесно

    27 Фев 2024 14:00ч.

    Връщането ще бъде трудно. Билетът е еднопосочен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тръгна като аслан, върна се като насран

    27 Фев 2024 16:44ч.

    Работата на тия, дето обединили света с долара и сие оранжевите простаци на острова. ........................................... За европейските мижитурки на въженце пък, те кои са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    27 Фев 2024 14:02ч.

    Нямало как да се изостави Украйна, заради европейскоте ценности, които насърчаваха установяването в обществото и властта на крайни националисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, нали ключовата дума при Радев е "БАЛАНС"

    27 Фев 2024 14:21ч.

    Защото ако беше "Истината и само истината", тогава трябваше да посочи истинските разбойници - САЩ и техния васалитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев или е бил притиснат за "фамилията" Кокорчовци

    27 Фев 2024 16:46ч.

    Или наистина интуиция никаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко

    27 Фев 2024 17:19ч.

    Твърде е възможно при полета до Китай да са омагьосали (К§К) първата дама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    28 Фев 2024 7:51ч.

    Да бе, баланс?! Във време разделно? Как го беше казал един български писател по повода? "Дошло е време разделно и всеки трябва да застане на един от двата бряга. Този, който остане по средата водата го отнася". Та има време за "баланс" и време, в което трябва да избереш в кой строй да се подредиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невър фъргет 9.09.44

    27 Фев 2024 14:05ч.

    Аз си задавам един въпрос. Как в България ще стъпи руски ботуш, ако мазно-кафеджиски Булгаристан не влезе с войски в Украйна? Няма как да стане. Следователно от спасението на България като православна държава, спасението на българския народ и етнос извън либераския конц-лагер на полово осакатеност и извратеност, извън принудителната медицина, транс хуманизъм, 15 минутни градове, наводняване с близкоизточни пришълци и прочие изродщини е задържителна крачка, Пеевски, Боко, и Кокорчо, Кирчо и т. н. да изпратят войски в Украйна. Как иначе ще се освободим от тия кърлежи. Тоя алгоритъм е проигран. Надявам се така нареченото народно събрание с френетични овации и облещени възторжени погледи да гласува тази така необходима стъпка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така

    27 Фев 2024 14:12ч.

    Всяко зло за добро! Руснаците насила ще бъдат принудени да ни освободят от окупаторите и фашисткият режим на Тройната коалиция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    27 Фев 2024 14:13ч.

    Не го забравяйте, защото НИКОГА няма да се повтори, а ние ще си свършим работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умен си

    27 Фев 2024 14:22ч.

    Може, ама първо ще бъдеш зачислен в батальон "Уан уей тикет", предвиден за дислокация някъде в Херсон. Солнцепек нали знаеш как работи? Вземи си фактор 50.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така, но…

    27 Фев 2024 14:24ч.

    защо нещата трябва винаги да стават по най-трудния и болезнен начин? Сигурно си заслужаваме болките, както в миналото, така и в бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    27 Фев 2024 14:13ч.

    "Либералната история е в края си. Иде бай Тръмп" - новата книга на Фукуяма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай ви Тръмп

    27 Фев 2024 16:07ч.

    е част от Дълбоката Държава. Колкото и да не ви се вярва - така е, защото точно Тръмп в най-голяма степен допринесе за ефективността на глобалната демицидна акция позната още като пандемията CovID19. КОЙ затвори хората по домовете им и въведе задължителната mRNA ваксина, убийствения Ремдесевир и вентилаторите в спешните отделения? КОЙ стимулираше болниците и личните лекари да ни бодат с тези смъртоносни коктейли? До скоро се гордееше, че бил спасил огромен брой хора чрез неговата (на Тръмп) ваксина (защото благодарение лично на него производството и било изключително бързо и успешно, е без тестване, но това са подробности). Сега хората я наричат the Trump clotshot (инжекция за създаване на съсиреци) и резултатите от най-обширното изследване (с 90 000 участници) върху нежеланите реакции, което публикува the Daily Mail тази седмица го доказва... С нея убиха и Навални. А Джулан Асанж все още е в затвора и го грозят 175 години в строг тъмничен затвор, не получи президентско опрощаване, макар че Тръмп неведнаж говори в предизборните си кампании за "чудесата на Wikileaks" и реално много си помогна благодарение на сайта в надпреварата с Хилари Кл.... Тръмп е същият като останалите глобални убийци в сянка, само му харесва да го смятат за "политически дисидент", въпреки че неговото си е чиста проба егоцентризъм. Аз-Аз-Аз-Аз-Аз-Аз-Аз...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Koй...

    27 Фев 2024 16:20ч.

    СЗО, и специално в САЩ, Фаучи. След 2-3 месеца искат да приемат и т.нар. "пандемично споразумение", с което СЗО ще има превес над националните здравни власти, та и Фаучи (и всичките му регионални му варианти, като наш Кунчев) няма да им е нужен. Да не мислиш, че Тръмп си е имал идея кфо е ваксина и кфо не е, и каква е разликата между вирус и бактерия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дабе, да

    27 Фев 2024 17:23ч.

    Много е наивен и зад гърба му изтрепаха хилядите... Пък той, милият, целият в бяло, не знаел разликата между вирус и бактерия... Как оздравя толкова чевръсто 72-годишният тогава Тръмп? С Ivermectin (забранен за всички останали нормални хора), и със специални вливки на кръвна плазма... Но карай да е весело - ако можело да се жабурим с белина и да се дезинфектираме вътрешно... joke. Кой нареди преместването на посолството от ТелАвив - нещо, което не се осмеляваха редица президенти преди него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много обобщаваш и доста грешиш

    27 Фев 2024 17:39ч.

    Тръмп на себе си изпита ремдесевир. В България хиляди болни от ковид-19, които бяха на кислородни апарати, защото сатурацията им беше безнадеждно ниска, бяха спасени от смърт именно с ремдесевир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не казва,

    27 Фев 2024 17:41ч.

    че е целият в бяло, или че евреи не го подпират (единици са тези там, дето не ги подпират такива и обикновено не им върви). Ама локдауна и инжекциите са толкова работа на Тръмп там, колкото и на Радев тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, ДД участва в надбягването

    27 Фев 2024 19:37ч.

    с всички коне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това просто не е вярно , Викторе

    28 Фев 2024 13:06ч.

    Целият мандат на Тръмп беше един безкраен саботаж от Дълбоката Държава срещу администрацията на Тръмп. К 19 беше иницирана точно в последните масаце на мандата му за да го съборят по-бързо. К 19 започна през март 2020 , броени месеци преди изборите в САЩ. Всички си спомняме нежеланието на Тръмп да учавства в ЛЪЖАТА. Обвиняваха го че "подценявал пандемията" , обвиняваха го че не бил взискателен към локдауните... За "ваксините" - инуколати иРНК си некоректен. Те бяха лончнати декември 2020 и реално започнаха терора над населенията през 2021 , СЛЕД СЪБАРЯНЕТО на Тръмп. Вакс-терорът беше дело на Байдън ! Оправете си хронологията в главите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спрете фантазиите

    28 Фев 2024 13:16ч.

    Няма такъв вирус. Цялата вълна от болни и умрели беше хора с банални болести, оставени без грижи и медицинска поддръжка ! Хората в реанимациите на апаратна вентилация бяха жертви на ПРЕСТЪПНА ЯТРОГЕНИЯ ! Слагаха им високи дози кортикостероиди да ги "лекуват" - при което ги убиваха ! За всеки клетник на апарат докторите ковидисти получаваха по над 1000 лв. премия !!!!! Всеки болен и не болен но уплашен от масовата психоза човек беше тестван с ментето ПСР /биотехнологичен тест, нямащ нищо общо с клиничната медицина, и НЕДОКАЗВАЩ НИКАКВИ ВИРУСИ / и обявяван за ковид+ , ей хора !!! Събудете се , не оставайте забравата да ви обхване мозъците !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    27 Фев 2024 14:28ч.

    Мунчо е нито риба, нито рак. По- неграмотен президент сме нямали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По- неграмотен президент сме нямали.

    27 Фев 2024 14:53ч.

    За 4-ти километър ли говориш, или за ветераните в Карлуково?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    27 Фев 2024 16:47ч.

    Ветерани или негови колеги?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГУНЧО

    27 Фев 2024 16:54ч.

    Ааааа! Желката и Плевну бяа по добри!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко

    27 Фев 2024 17:25ч.

    С коня и оня ЛиЛ (ловец и любовник) - одно поле ягодъй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    27 Фев 2024 18:23ч.

    Руски агент по време на война имаме. Добре, че го отрязаха от всякъде и никой не го кани никъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Париж започна да се тества общественото мненеи за изпращането на такива войски от отделни държави

    27 Фев 2024 14:31ч.

    И как е, тестът мина ли успешно или не?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    27 Фев 2024 15:09ч.

    Микрончик, известен с предпочитанията си към надарени чeрни младежи, май иска пак руски войски да маршируват из Париж? Или ще гледа нас да ни хвърли в огъня? Върна ли се мерзавецът денков и защо не е арестуван още на летището?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    27 Фев 2024 15:16ч.

    Впечатляващо тъжни са станали очите на Десислава Радева! Колко печал и скрити сълзи са събрани в тях! Да не бе Радев да я насилва, било то сексуално или просто така по домашному? Както е тръгнало Деси като нищо скоро ще легне не в леглото си, а на релсите около Вакарел, подобно на Ана Каренина. Апропо, четвъртият от карето на снимката кой ли е? Прилича на Котара в чизми, макар, че по-вероятно е да съпруг на словенката Наташа Мусар. Дипламатическият протокол в кои ли случаи позволява официалният гост да води със себе си роднина? Дали е регламентирана степента на родството, което ги свързва - първа, втора и т.н. съръбрена линия? Например, допустимо ли е словенската президентка да бъде придружена от доведения си калеко, 43 годишния бонвиан о.з. полковник Марибор Целе? А Наташа има поглед на палава хитруша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • палава хитруша

    27 Фев 2024 16:22ч.

    Лош си ти, човече... Чета "палава хитруша", гледам снимката на президентката и незнайно защо се сещам за фотосесията на Цецка Цачева за списание "Мери"... Сега ще сънувам кошмари...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    27 Фев 2024 15:16ч.

    Време е Радев да си влезе в задълженията и да си изкупи греха, че довлачи тия помиари кирчо и кокорчо. Само армията може да свали тия изроди от власт, които искат да ни изпратят на сигурна смърт в името на евроатлантическите интереси на САЩ и западноевропейците. Радев стягай редиците на армията. Време е армията ако и доколкото я има, да защити българският народ от изродите, които искат да ни пратят на фронта. Време е армията да влезе в парламента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добра идея, но доста наивна...

    27 Фев 2024 16:52ч.

    На нас ни ги натиснаха тези "помиари кирчо и кокорчо". Както са натиснали всички правителства в Украйна след преврата 2014 г. а Кирило Буданов е агент на ЦРУ, както се изясни тези дни в западния печат, вербуван отдавна и добре трениран за подмолна борба с раша. Поставени са ни отгоре, и Бацко ви няма избор но да подписва мумурандумите им и да ги търпи. Иначе закона М. го заблъсква него самия... Не помните ли с какви кампанийни хватки се явиха никому непознатите К & К? Луксозни автобуси, трансперанти, ПР-фирма с фантастични хонорари, кампаниен съветник...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    27 Фев 2024 18:28ч.

    Ами значи не остава друго освен партизанщина и директна, насочена и организирана съпротива. Не ни оставят избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев,Радев...

    27 Фев 2024 15:18ч.

    Какъв политически проект,бе брате,ще правиш,след като ги говориш такива,след като в България 70 процента са позитивно настроени към Русия,а ти си Натовец(Три морета и т.н.)?Никакъв шанс нямаш,защото си шаран!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    27 Фев 2024 18:24ч.

    Видяхме ви пред МОЧА колко сте. 5 бастуна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Фев 2024 15:25ч.

    Дали козяшките тролове ще дадат пример и първи ще заминат на фронта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    27 Фев 2024 15:30ч.

    военно-промишленият комплекс на САЩ се нуждае от вечна война и изисква от правителството многогодишни договори…зависимостта на наркоманчето “ЗЕ“ от кокаина е всеизвестна, а негов доставчик е ЦРУ (имащо достъп до складовете на DEА). обаче: това престъпно изродче вече зариби цялата укро-войска – първоначално преди атака раздаваха хапчета модафинил, а сега се експериментира с ибогаин (мощен наркотик- халюциноген на растителна основа, произвеждан от корените на храста ибога). и затова е „странно“ поведението на укрофашистите: те не спят по няколко денонощия и се държат като зомбита - след като са ранени, въпреки тежките наранявания, продължават да се съпротивляват и дори да вървят напред под обстрел с куршуми и гранати. а в Бахмут, след като са изстреляли и последния патрон, скачали през прозорците на високите сгради. причината - тези наркотици намаляват инстинкта за самосъхранение, което пък позволява на US командване да ги изпраща напред дори през минни полета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Фев 2024 15:35ч.

    Оказа се че, “ военно-промишленият комплекс на САЩ” няма потенциал за интензивна война, каквато е в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адмирации

    27 Фев 2024 16:29ч.

    Адмирации за президента Радев, единствено той възрази на намерението на фашистката сглобка да се сключва споразумение с Украйна и изпращане на войски. Все още не сме чули какво мисли основният виновник за съществуването на фашистката сглобка - Борисов. Не сме чули и становището на Делян бей, нито на Христина мома, която седи в скута на Делян бей. Не знаем какво е станояището и на Кики, който смята, че Ники трябва да пътува. Да трябва да пътува, но към политическото бунище на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    27 Фев 2024 17:29ч.

    Страни на които ръководителите след срещата в Париж са заявили, че няма да изпращат войски в Украйна: Чехия. Германия Швеция Словакия Унгария Полша Гърция Финландия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тестват идеята

    27 Фев 2024 18:02ч.

    Прозорецът на Овертон в действие - тестват ни как ще възприемем идеята за ядрения канибализъм като нещо нормално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    27 Фев 2024 18:10ч.

    Другарки и Другари, Дами и Господа, сапунчовци, грухчовци, мравояди, пичери, пекинези, пудели, сополчета, магаренца и тиквички.. Всички вие трябва да се учите от Бая ви Тодора...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втората Кримска война

    27 Фев 2024 18:13ч.

    е на път да прерасне в Трета световна война. От всеки един европеец, американец, канадец, жител на планетата зависи дали няма да стане късо съенинение и най-внезапно да бъде озарен от ядрени и термоядрени радиоактивни слънца. В този смисъл въздържаност и спиране на захранването на Втората Кримска война с оръжия е в основата на борбата за мир = живот. Знайно е, че Франция застана на страната на Британската империя и на Османската империя по времето на Кримската война от 1853-1856 г., заради едната лична обида на френския император Наполеон III, който бил нещастно обиден на руския император Николай I. Подобна обида таи и сегашният френски президент Макрон (бабоевски микрон) към Путин и още сънува преговорите на дългата елипсовидна маса в Кремъл. В резултат на Кримската война потърпевшо беше българското робско население, което не само робуваше на турските аги и понесе тежестите на войната, но благодарение на намесата на Френската и Британската империя и на държавата джудже Кралство Сардиния - все враждебници на православието, - не беше освободено от османското иго още тогава - през 1853-1856 г. Единственате загуби за Русия бяха, че загуби Черноморския си флот, потопен от адмирал Нахимов на входа на Севастополския залив и влиянието си като покровител на всички православни народи. Тези загуби бяха нулирани с Освободителната Руско-турска война от 1877-1878 г. - с освобождението на Балканите от турско робство и със създаването от Русия на целокупната Сан-Стефанска България на 03.03.1878 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    28 Фев 2024 19:55ч.

    Започни от 1829 г. да хортуваш за освобождение и бедите на многотрадалния български народ. И не говори за Православие /само с тази думичка/ без да знаеш за какво иде реч! До скоро за вероизповеданието на българският народ си използваше нещо различно от Православие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Редно е

    27 Фев 2024 19:29ч.

    Гласувалите за ГЕРБ и ПП-тата и задължително и самите им депутати да ходят доброволно да се бият за Украйна, ако приемат такова решение, да дадат пример! Ние останалите не сме длъжни, нашите партии са против войната с Русия! Лесно е да се вземат решения на чужд гръб, и друг да ходи да умира за чужди интереси, нали така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    27 Фев 2024 19:36ч.

    Какво тестване,какви 5 лева.Народът НИКОГА не иска да воюва освен ако не са му нападнали НЕГОВАТА държава.Само малоумните политици напират за това.Радев като политик би трябвало отлично да го знае ако съвсем не е загубил връзка с реалността от височината на стълбата.Войната е престъпление и който разпалва войни е престъпник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големият проблем в Украйна

    27 Фев 2024 23:13ч.

    Според Радев, големият проблем в Украйна не са оръжията, а това, че свършват хората на бойното поле. Според днешното изявление на Шойгу, загубите на ВСУ във военната месомелачка са 444 хиляди, т. е. над 10 пъти по-големи от оповестените от Зеленски. В същото време обикновените украинци все повече не искат военната месомелачка да продължава. Проучване, проведено от Киевския международен институт по социология, показва, че 72% от украинците са уверени, че страната им трябва да потърси дипломатически начин за прекратяване на военните действия. За сравнение, през май 2022 г. само 59% от анкетираните са смятали така. Анкетата е проведена сред жителите на всички региони на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барон Мюнхаузен

    28 Фев 2024 12:45ч.

    Тестват да изпратят български войници в Украйна. САЩ казаха, че дори не мислят да изпращат американски войници в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барон Мюнхаузен

    28 Фев 2024 12:50ч.

    За Тагаренко, бай издън и Зеля Кокаинов, не ми се мре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ашколсум Мааашаала

    28 Фев 2024 13:27ч.

    Ама па каква е каяна Деса-каминото, а?! По-висока и по-широка в раменете е от самия Румчо! Сигурно прави по 50 набирания на лост, 100 лицеви опори и 150 коремни преси на сеанс! А тази словенката, горката, едвам смогнала да си купи от магазин за втора употреба зелени шалвари, носени преди от некоя арабска бежанка по Европата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи