Радев ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Радев ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Държавният глава Румен Радев ще представлява България на заседанието на Европейския съвет. Срещата ще се състои утре и в петък (23 и 24 март) в Брюксел, съобщиха от прессекретариата на президента.

Сред темите на срещата ще бъдат продължаващата война на Русия срещу Украйна, повишаване на конкурентоспособността и производството на Европа, предизвикателствата пред енергетиката, миграционният натиск и други теми от дневния ред на Европейския съюз.

Преодоляването на последиците от енергийната криза и справянето с нелегалната миграция бяха сред темите, които обсъдиха вчера Румен Радев и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Време е

  22 Март 2023 17:09ч.

  Румен Радев да спре да се навежда на Зеленски и на евочиновниците в Брюксел. Всяка наведена стойка на Радев е позор за цяла България. Българският интерес над Американския (Киевския) и над Брюкселския интерес!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че той Радев затова е назначен

  22 Март 2023 17:15ч.

  С други цели назначения у нас сахибите не правят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  22 Март 2023 17:33ч.

  Виктор Орбан: „На нас Брюксел не е ни началник. Ние сме независима суверенна унгарска нация. Ние участваме в съвместни решения. Ако те не са подходящи за нас, ние го казваме. Ако те не ни харесват и можем да ги предотвратим, то тогава съвместно решение няма да се появи.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  22 Март 2023 17:48ч.

  "предизвикателствата пред енергетиката" – ЕК ще решава проблемите, които сама създаде. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • създаване на демократичен механизъм за напускане на ЕС

  22 Март 2023 18:10ч.

  Редно и актуално е нашият държавен глава да постави на обсъждане темата за мирно и взаимноприемливо саморазпускане на организацията Европейски съюз, предвид факта, че тя доказа дълбоката си невъзможност да преодолее нито едно от задачите и предизвикателствата пред европейските народи, напротив - те бяха умножени и закарани в глух коловоз. Днес разните европейски народи отново гледат в разни посоки на своето бъдеще и чертаят нови вектори на своето икономическо и културно развитие, и това е напълно нормално за новия многополюсен свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕС е замислен като стомах. Чрез него глобалистите храносмилат страни и народи. От стомах нормално има един път навън - задния проход, от който съдържанието на стомаха излиза като тор

  22 Март 2023 18:24ч.

  Можем само да се надяваме да предизвикаме повръщане. Някак си. Да го разпорим отвътре специално ние сили едва ли ще имаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

  22 Март 2023 18:15ч.

  Ах, какъв наперен красавчик е наш Руменчо. Един такъв чистичък, спретнат, изгладен, национално отговорен, ондулиран и епилиран на указаните от ЕС места,ная-вече южно от кръста. Със строева крачка се е запътил милият към Брюксел. Там на дълги маси ще заседават педераси. Ще ги слуша Руменчо,записки ще си води, а сърцето му ще тупка гордо, алегрома нон тропо партиотично. Ех, Руменчо, що не си остана в Славяново при набиращия сили доматен разсъд и при милите малки прасенца, чийто откровен настотелен квик, буди новия живот е настовя и за храница, и галене между ушичките.Ах това галене, без което никой не може.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • कृष्ण

  22 Март 2023 19:03ч.

  Добре че президент е генерал Радев , иначе досега България щяха да я вкарат реално във военната операция. А България има какво да губи - Източна Румелия е населена със турски българи, помаци, цигани, които етноси нямат българско самосъзнание. Освен това в югоизточна България има и какво да се бомби вероятно, като легитимни цели. Добре е също така , че истинската война все още не е почнала и има минимално време България да запази строг неутралитет , ако искаме българската земя да е цяла и запазена. Вижте тъпите укри как си продадоха земята и сега ги трепят като хлебарки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  22 Март 2023 19:20ч.

  Тя Матушката ви Харков за 400 дни не може да вземе , той за Румелия се загрижил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И 400 дни Пиндостан и васалите му издържате фалиралата бивша УССР във всяко едно отношение, а освен това финансирате и войната и

  22 Март 2023 19:52ч.

  Крайно умно от ваша страна. Не може да ви се отрече. Vae victis, евроатлантически роби :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  23 Март 2023 0:04ч.

  Не знаех, че съм с турски произход. Добре, че си ти да разбера. Радев е Пилат Понтийски винаги е с чисти ръце

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не Русия,

  23 Март 2023 0:36ч.

  а Турция ще окупира Източна Румелия, ако Русия загуби от нАТО и ако бъде позволено на паразитната квази държава Украйна да окупира Крим и освободената част от Донбас и Новорусия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  22 Март 2023 19:21ч.

  Така, като им четете дневния ред на тези господари от брюксел, да виждате някоя точка, която ще решава проблемите на българия? На земедеците, на животновъдите...С присъствието си единствено да легитимира производството и износ на оръжия от България, на заделяне на милиони за още мигранти от укрина...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  22 Март 2023 19:21ч.

  Не виждам какво има да прави Мунчо в Брюксел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бандеровка

  22 Март 2023 19:43ч.

  А нещо за наркотрафика не са ли обсъждали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за да не ни разправят общи приказки

  22 Март 2023 20:05ч.

  и нито дума за украйна, нали. Да, аме не: тук всеки може да прочете от 1 до 100 за какво става дума: https://www.consilium.europa.eu/bg/meetings/european-council/2023/03/23-24/ "Отговор на ЕС на агресивната война на Русия срещу Украйна. Лидерите от ЕС ще обсъдят агресивната война на Русия срещу Украйна във всичките ѝ измерения, както и продължаващата подкрепа на ЕС за Украйна и нейния народ. Във връзка с това лидерите ще обсъдят също и: *търсенето на отговорност от извършителите, *допълнителното увеличаване на колективния натиск върху Русия *използването на замразени активи за възстановяването на Украйна *подкрепата за посрещане на военните и отбранителните нужди на Украйна *световната продоволствена сигурност От началото на войната на Русия ЕС и неговите държави членки са предоставили около 67 милиарда евро на Украйна и нейния народ. ..." Тези изглежда не разбраха, че с посещението на китаеца в Русия, ЕС приключи икономически. Нищо чудно, те като хванат един коловоз, излизане от него няма. Показателно за това е, че някои там още носят маски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Санде раядикал-криминало

  22 Март 2023 20:26ч.

  Ако Румчо се придружава от Деса каминото е ясно и на децата че пътуването е за shopping-tour за подновяване на пролетно-летните тоалети на Деса! Под прикритието за пред българските счетоводители на "Европейски съвет", където Роско го държат в дъното на коридира - до тоалетните!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оракулът от Делфи

  22 Март 2023 22:08ч.

  Ако някой в България си мисли ,че може да продава снаряди 122,125 `155 мм на украинците да убиват руснаци и да печели милиони е полезно да знае следното. Абсолютно аналогично точно е било подведението на Царство България по време на нападението на Хитлер срещу СССР- Русия. Тогава 41-42 год. малцина в България са знаели,че нацистите ще загубят войната и какви ще са последиците от това. Масово са вярвали на германската пропаганда и никой не е допускал, какво ще се случи след това. А след това се е случило ,народен съд и безконтролно незаконно трепане на виновници и помагачи на престъпната власт. След това ,никой не е вярвал ,че СССР ще се разпадне,но уви случи се. никой не е очаквал ,че нацистите и техните наследници ще започнат новата битка и пророческите думи на Хитлер да се случат - След 50 години отново на Изток. Днес , никой не вярва и не си представя,че в България отново ще дойде руската армия. Да ще дойде,въпрос на време,войната ще приключи и тя ще дойде като победител. Никой обаче не допуска изобщо това да се случи ,абсурд и юнашки пращат български снаряди да убиват руски момчета. ! Та се пита в задачата,тези които днес пращат български снаряди на Укронацистите,които активно злобно налагат санкции на Русия и водят бясна антируска пропаганда, активно с всички сили помагат на англосакси и натовци да воюват срещу Русия, как си представят след цялата патардия ,какво ще дойде ? А то ще дойде. И ще се търси сметка, няма как и то персонално и на едро без много уточнения ,дискусии и дебати .А да се бяга няма къде в света. Днес Русия плаща с кръвта на хиляди млади мъже и момчета за всичко това. Тази сметка се плаща с кръв и Русия я плаща - от български снаряди и оръжие да умират руснаци. Факт за който един ден ще се пита,а обясненията няма да се изслушват до края. Та е добре да се замислят, милите български активни борци срещу Русия , какво иде после. А то ще дойде и съмнение не може да има. Ясно е като бял ден . Историята преди 50 години се повтаря и краят и е ясен и се вижда. Така стоят нещата и кой разбрал ,разбрал,кой не разбрал жалко за него и за България,защото възмездие винаги има и то идва неочаквано с изненада. След него,писането на книги за несправедливостта , пищането за цветът на нацията, лошите руски варвари, и всякакви трогателни истории,няма да имат никакво особено значение. А България ще я има,ако не цялата то поне евентуално някаква част от днешната територия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адмирал

  22 Март 2023 22:39ч.

  Пълен неутралитет за България - само това ще спаси България от ликвидиране. Засега май генерал Радев удържа идиотите , които искат да вкарат България във истинската война. Една шепа платени олигофрени пръскат отрова по медиите и развалят въздуха със миазмите си. Прокълнати са но още не го знаят. Техните господари също ще горят но не се усещат , защото нямат душа, а са кухи калъфи, като зомбитата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  23 Март 2023 8:39ч.

  Елементарно правило е организация с общи пари рано или късно да се разпадне. Толкова е просто. Може да има ЕС, но при други правила. Къде е смотлата, дето затвори два блока на Козлодуй и се покри вдън земя. Разсипваш си държавата и се чупиш. Къде са продавачите на заводи, които ги обърнаха в скрап, къде е човекът на ликвидационните съвети и пр.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи