Радев: Ще свикам Народното събрание в първия възможен момент

Радев: Ще свикам Народното събрание в първия възможен момент

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В момента, в който изтече законово установената процедура веднага ще издам указ за свикването на Народното събрание. Това заяви президентът Румен Радев в първи коментар след изборите в неделя.

"Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Надявам се той да заработи по-скоро, защото България не може да чака повече. Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната дейност и да даде решение на политическата криза. Това може да стане като формира консенсусно мнозинство около ясни политики и приоритети. И да излъчи устойчиво и работещо редовно правителство", допълни Радев.

"Моята администрация е в постоянна връзка с Централната избирателна комисия и в момента, в който изтече законно установената процедура и ЦИК обяви поименния състав на Народното събрание, аз веднага ще издам указ за свикване на Народното събрание в първия възможен момент. Нека да изчакаме кога ще бъде обнародвано решението на ЦИК", каза Радев.

"Нека да заработи Народното събрание - това ще бъде показателно как ще се развие рулетката с мандатите, но призовавам политическите партии да не губят и ден, да не чакат да се завъртят мандатите и тогава да мислят как да съставят правителство. Още от днес този процес трябва да върви. Вярвам, че партиите вече са в диалог, с цел да търсят устойчива формула за съставяне на редовно управление"

"Всички издигаха цели и приоритети за много важни за България области, надявам се те да ги покажат и на практика", допълни президента.

"Трябва ли да дам повече време на партиите за преговори? Какво се случи след миналите избори, когато аз дадох много време, за да има най-сетне консенсус и разбирателство. Да се загърби тази предизборна риторика. Какъв беше резултатът и най-вече какви бяха претенциите към президентската институция? Че президента иска да управлява със служебно правителство, затова разтяга процедурата", напомни Румен Радев.

Източници: dariknews.bg, dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Куци Коньов

    04 Апр 2023 15:05ч.

    "Вярвам, че партиите вече са в диалог, с цел да търсят устойчива формула за съставяне на редвно управление" - пропуснал е само едно "военновременно [управление]" и че не е "Вярвам", а " Знам" (щото Херо ми подшушна)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Готви ли се България за война? Защо шефът на СОС е на среща с Пентагона в САЩ?

    04 Апр 2023 15:58ч.

    https://obektivno.bg/gotvi-li-se-balgariya-za-vojna-zashto-shefat-na-sos-e-na-sreshta-s-pentagona-v-sasth/ ....................................................... .....................................Нали това искахте, гъбарите? .......................... Е, получавате го!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според мен

    04 Апр 2023 15:21ч.

    Щом Радев смята бързо да завърти рулетката, работата с правителството вече е договорена, поне в общи линии. Което означава коалиция ГЕРБ- ПП, в каквато и да било форма, щото всичко друго е нестабилно. Както и да я представят, каквото и име да и дадат, да се кълнат, че не е официално, на практика ще е точно това- ГЕРБ- ПП. Това са най контролируемите формации- едните с еврофондове, другите са НПО-та с издръжка от грантове. Не могат да се "опънат" на тези които им дават парите, а ще ги натиснат яко заради външнополитическите решения които се искат от тях. А за мен "триморецът" е вътре в схемата, колкото и да приказва на хората това, което искат да чуят. Веднъж ку..ва,- цял живот ку..ва. Това е палажението милички...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вземане/Даване

    04 Апр 2023 15:33ч.

    Кои партии, г-н Президент? А-аа, извинете, забравих! Миналата седмица вие ги пенсионирахте (онези старите, нефелните, отвратителните, идиотските, корупционерските, предателските и т.н. "партии)" и сега на терена ще излезе изцяло нова гарнитура с 6 играча. Като истински "новобранци" те сега срамежливо се ослушват, ориентират се. Внушете им по-убедително да не губят време да се опознават, а да започват мача! Хайде стига с представленията, а!? Вие знаете, но и ние знаем! Системата е пробита, никой не може да понася никого! Оттук-нататък и да се краде ще е по-трудно и причината е пределно проста. Съградена е една кула от карти, която се клати и за да не падне, трябва да се влезе в дългова спирала. А за какво му е някой властта ако не може да краде?! Другата възможност е всичко да се нареже, прекрои и да се съшие наново. Обаче, никой няма да има кураж да признае за това, да не говорим да го направи! Поради тези причини властта сега е тайнствена, заплашителна, нежелана! Ослушват се, отбутват я, гнусливо потрепват, знаейки чудесно с кого ще трябва да си играят. Да не говорим за за надвисналата опасност от изпълнението на върховния дълг по отношение на атлантическа солидарност. Защото с унищожаването на Югославия сублимира и дълго критата тайна, че отан не е отбранителна организация, както послъгваха. Кажете си го, г-н Президент, ще ви олекне! В момента властта е крайно неприятна и главоболна - вие не я искате, но И АЗ НЕ Я ИСКАМ! Да си имаме уважението, на ви я властта, вземете я!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    04 Апр 2023 15:36ч.

    Триморецът този път се разбърза. Миналия път им даде прекалено много време за разговори и се получи, знаем какво... Ако вървят неофициални разговори/както твърди Ив. Христанов/ може би ще се появи някакво хибридно правителство, което ще свърши това, което служебното не успя. Изповядващите евроатл. ценности може би ще "сглобят" нещо, което да просъществува до местните избори, а след това...? Да не забравяме, че Р.Р. е подписал и някакви нови задължения към НАТО и ЕС, относно 404-пари, оръжия, боеприпаси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    04 Апр 2023 15:51ч.

    ...."Затова третият въпрос е най-важният: готви ли се България за война, поради което столицата трябва да бъде защитена от въздушно нападение или от терористичен акт? Защо иначе Георгиев ще пуска информация за тази среща в личния си профил, а не на сайта на Столична община? Може би защото софийският плебс се подготвя за военно положение? Жълтопаветният и шарлатанският плебс, който на 2 април с две ръце гласува за Коалицията на войната.".......... "Готви ли се България за война? Защо шефът на СОС е на среща с Пентагона в САЩ?"- https://obektivno.bg/gotvi-li-se-balgariya-za-vojna-zashto-shefat-na-sos-e-na-sreshta-s-pentagona-v-sasth/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    04 Апр 2023 16:28ч.

    Не бързай! Дай да се стопли времето след празниците. След 18-ти април ако е топло, свиквай. Ако не, след Гергьовден

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-добре за 24 май

    04 Апр 2023 18:28ч.

    Няма за къде да бързаме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    04 Апр 2023 16:32ч.

    9 Юли 2020 г. Радев с вдигнатия юмрук: "Благодаря на всички, които са днес тук, виждам хора от всички политически групи, млади и стари, всякакви хора. Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От всички вас зависи да изгоним мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и политически репресии! Това е битката за справедлива модерна и европейска България. Не на страха, ще си върнем България, мутри вън!" ... и от тогава до сега сега кво прайм ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно е какво..

    04 Апр 2023 16:39ч.

    Въртим се според вятъра. Както последните 33г. Засега само Възраждане пази хигиена, дано продължи така. Затова и вдига постоянно резултата. Подозирам, че след порното което ни подготвят, може и да са първи на следващите избори..Ако продължат да си държат на думата де..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BIG5 ИНТЕРВЮ Доц. Валентин Вацев: Изборите бяха излишни, да ги плати Държавният департамент на САЩ...

    04 Апр 2023 16:53ч.

    Историята няма време да се занимава с душевните особености на Бойко Борисов или с поетичната душа на Христо Иванов БСП отива в историята, елитът ѝ се бори не за власт, а за място в парламента ПП са децата на социалистическото дворянство Един по-различен поглед върху отминалите поредни предсрочни парламентарни избори. Ще бъдат ли принудени ГЕРБ и ПП да направят правителство на голямата коалиция? Изненада ли е повторното влизане на ИТН в парламента? Кога войната в Украйна ще навлезе в третия си етап? На тези и други въпроси отговаря доцент Валентин Вацев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    04 Апр 2023 17:02ч.

    Радев, всички знаем, как ще приключи поредния Парламент, така че може още от сега да си планираш следващата дата за предсрочни избори! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    04 Апр 2023 19:55ч.

    В очакване съм туземната колониална администрация, начело с триморският ренегат румен мустафа радев, да ни разкаже за дейността на американската лаборатория за биотероризъм, на територията на ВМА и НЦЗПБ в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи