Радев ще представлява България на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Радев ще представлява България на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Президентът Румен Радев ще представлява България на извънредното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе днес и утре в Брюксел, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред акцентите в срещата на върха ще бъдат войната на Русия срещу Украйна, икономическото състояние на Европейския съюз (ЕС) с фокус върху представените от Европейската комисия нови инициативи за насърчаване на конкурентоспособността на Съюза. Тема на срещата ще е и миграцията и гарантирането на сигурността на външните граници на ЕС.

Министерският съвет одобри позицията на България за участие в извънредното заседание на Европейския съвет. 

В контекста на икономиката се очаква лидерите да приемат заключения, които поставят основите на действия, насочени към гарантиране на дългосрочна конкурентоспособност, икономическо благосъстояние и водеща роля на световната сцена за Европейския съюз. Тези действия са базирани на всеобхватен подход за укрепване на икономическата, индустриална и технологична база на Съюза и на европейския суверенитет и стратегическата автономност.

Европейските лидери ще обсъдят още ситуацията с миграцията и ще оценят изпълнението на заключенията от юни, октомври и декември 2021 г., с цел засилване на работата в следните направления: по-ефективен контрол на външните граници на ЕС; засилени външни действия със страните на произход и транзит; засилване на сътрудничеството при връщане и реадмисия; борба с контрабандата на мигранти; напредъка по Пакта за миграцията и убежището.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • истина

    09 Фев 2023 9:25ч.

    няма смисъл да му плащаме пътните и разходите, той НЕ представлява България, а изпълнява синергетично…, .едно огромно разочерование е .резидента , излъга всички надежди на българите , засега без последствия….в мисия :геноцид над род и родина….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • позиция

    09 Фев 2023 9:32ч.

    Все още не сме чули позицията на президента относно спирането на руските телевизионни канали и представлява ли това действие нарушаване на свободата за получаване на информация. И защо не се е противопоставил при приемане на този пакет безумни санкции?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този е толкова президент на България,

    09 Фев 2023 9:46ч.

    Колкото беше и Плевню.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спазвайте смисловия правопис!

    09 Фев 2023 9:58ч.

    Ще ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ, а не "ще представлява България". "Представя" и "представлява" са различни думи, съответно и с различен смисъл. "Представлява" е пълен синоним на глагола "съм" в сегашно време, трето лице, единствено число - тоест, пълен синоним на глагола "е". Очевидно никой, даже президентът, не може да "бъде" България, за да я "представлява". България си е България, а президентът си е президент. Той само ПРЕДСТАВЯ България, тоест, защитава нейните интереси като упълномощено лице. Вярно, че днес неграмотното "представлява" вместо "представя" се използва масово, даже сред неграмотните чиновници от Института за български език - но това не е аргумент в интелигентен сайт като "Гласове" да се допуска същата елементарна грешка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъъъъ,

    09 Фев 2023 10:15ч.

    какви интереси щял, викаш, да защитава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    09 Фев 2023 10:48ч.

    точно, той-триморецът, “ще минава”за представител на българските интереси по кирчовси и ще ПРЕДСТАВЛЯВА България, в пълен унисон с разкритията около .резидента -синергетикна afera.bg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Фев 2023 11:04ч.

    Не ли министър председателя "представящ" България? За да я представя някой друг?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    09 Фев 2023 10:25ч.

    Цар РРадев..... ще отиде на среща с премиерите на европейските страни!!! Те премиери.... той Цар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    09 Фев 2023 11:00ч.

    "дългосрочна конкурентоспособност, икономическо благосъстояние и водеща роля на световната сцена за Европейския съюз" - някой има добро чувство за хумор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натовският триморски предател ще се разходи до Брюксел за наша сметка за да пуска топъл въздух от името на колонията

    09 Фев 2023 11:26ч.

    Ако не отиде, дали там някой ще забележи липсата на една многото подобни инсталации за флатуленция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    09 Фев 2023 12:59ч.

    Радев не ходи на "поклонение"в страна 404, но сега ще има съмнителното удоволствие да чуе на живо Чичко Тревичко. Всички знаем чичкото какво ще поиска-пари, оръжие и боеприпаси. Предполагам, че ще се говори и за поредният пакет санкции с/у Русия-Шолц вече спомена нещо такова. Като зная нашите "йесмени", не очаквам да се противопоставят на нито едно решение, предварително одобрено от големите държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи