Радев: Режат историята ни парче по парче, посягат на бъдещето ни като народ

Радев: Режат историята ни парче по парче, посягат на бъдещето ни като народ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Обикновено който няма решение за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото. В момента е в ход агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта. Режат нашата история парче по парче. "Това заяви пред медии президентът Румен Радев относно демонтажа на Паметника на Съветската армия. Ето какво каза президентът: 

Който няма решение за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото. Варварското унищожаване на паметници не е само опит за заличаване на историята, но и изостря силно общественото противопоставяне. Разрушаването на един паметник неизбежно води до отрицанието на друг паметник.

В ход е агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделение и нетърпимост в обществото. Хората, които посегнаха на символите на държавността, националния празник и българския флаг и се готвят да похитят Конституцията, днес режат българската история парче по парче.

Зрее дълбоко обществено възмущение, което неизбежно ще има политически последици. Нека никой не си прави илюзията, че българите ще наблюдават безучастно посегателството срещу нашата история, което е и посегателство срещу нашето бъдеще като народ.

 

 

 

 

 

Коментари

  • Хм...

    13 Дек 2023 19:22ч.

    И кой е в началото на тая 3 годишна гадост, а? Кой вдига юмручето. Ти си виновен. В историята ще влезнеш като разсипник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Дек 2023 19:27ч.

    Летец член на БКП, Генерал от ВВС известен в с Труд, школа в САЩ, в страната клони на изток, извън страната на запад. След работа комбина с Копринков и масонската ложа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много приказки на женския пазар!

    13 Дек 2023 19:41ч.

    Радев, ако си мъж и истински президент на Р. България, незабавно инициирай национален референдум за запазване на Паметника на Съветската армия, освободителка на Европа от фашизма и нацизма, и на Българската армия в състава на Съветската армия, участвала в освобождението на Югославия, Унгария и Австрия и защитила в сраженията с германките нацисти териториалната цялост на победеното във ВСВ Царство България! Стиска ли ти или си плямпало и страхливец, олицетворяващ нихилизма в колонията на колективния запад - Р. България? Кажи си, с народа ли си или си в синергия с дневния ред на САЩ (посланик Мертен - ментор на разрушаването на българската държава)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крум

    13 Дек 2023 20:07ч.

    Браво Г-н Томов ! Всичко в две изречения !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "в синергия с дневния ред на САЩ"

    13 Дек 2023 20:23ч.

    Звучи шокиращо и парадоксално, казано от българския президент, но точно защото е абсурдно, може да се възприеме като сарказъм, породен от обективната българска политическа реалност, върху която президентът няма почти никаква власт. Затова не съм сигурен, че Радев заслужава да бъде оплюван от всички страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    13 Дек 2023 23:52ч.

    Тоя клоун се е събудил и дрънка либерални лиготои! Безсрамник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Режат историята ни парче по парче"

    14 Дек 2023 8:21ч.

    Не само ще я режат, а ще я направят на кайма, защото успяха да ни разделят: на "комунисти" и "антикомунисти", на "русофили" и "русофоби", "патриоти" и "демократи", на 330 партийки (но едно ДПС), два синода, два профсъюза, .... А всичко започна от две БКПта - СДС и БСП. Дядо Сорос много помогна в това отношение. "Отровено общество" постигна своите цели, експлоатирайки най-долните страсти у хората. И ето ни сега - държава без народ (народа избяга в чужбина), без история (историята ни я окрадоха "македонците"), народ без съвест, без морал, без образование, без глас и... естествено без бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъжно!

    14 Дек 2023 8:27ч.

    Всеки срещу всеки, гуша за гуша. Така до никъде няма да стигнем. След време няма да има нищо за "нарязване", просто ще дойде краят на историята за нас. Така са се заличили от историята и други по-големи народи от нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днешна България - „Барабар Петко с мъжете“!

    14 Дек 2023 11:03ч.

    Диваци на Земята е имало и за съжаление – ще има! Е , и ние българите да не сме по-назад!!! Как така ще оставим Талибаните преди 20 годин да срутят хилядолетните статуи на Буда, а ние няма са сме по-напред от тях? Как така ще оставим ИДИЛ преди 8 години да срутят останките на Палмира от преди 2500 години, а ние няма да сме по-по-най от тях? Как ще оставим Украинстващите бандеровци да срутят почти всички руски и съветски паметници от историята на Украина (обособена едва от преди век от Ленин) покрай срутването на индустриалната си база на космическа нация от Съветско време, и спешното си самоунищожаване на населението вече надминаващо и успехите на Камбоджанските канибали на ПорПот-ЙенгСамрин, които така и не успяха да преполовят населението си доката бяха на власт, а ние няма да сме по-напред от тях? Сегашното срутване на ПСА е едва малка стъпка „в правилна посока“! Дерзайте, „сглобкаджии“! имате още много работа за вършене: До година всите електроуреди в България , заедно с електростанциите да се разрушат, а медта да се продаде в чужбина за вторични суровини – да не позволим САЩ да ни изпреварят в унишожаването на тяхната електро-инфраструктура по електропроводите край вермите и градчетата! Спешно да се срутят въобще всички паметници в България, включително, ако трябва – и Мадърския конник да бъде изчегъртан!, няма само Украина и САЩ да си рутят паметниците на бившите си национални величия , в похода на световния ВТОРИ ЕКЗОДУС (в Пустинята, при животните!) Спешно да се разреши отглеждане и консумация на всякакви натурални наркотици, дори ако трябва в началното образование аритметиката и писането да се замени с практикум по отглеждане на канабис на двора ( или по-късно - край пещерата на поляната!) Ами да, как иначе ще успеем спешно да се самоубием по заръките Клаус Шваб или на наследниците на Сорос?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ е права!

    14 Дек 2023 11:47ч.

    Браво Г-н Томов ! Браво Крум, Браво на Президент Плевнелиев, Ъхъ, Хм... възмездието ще ви връхлети по-рано, отколкото очаквате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ШАНЕЛ,

    14 Дек 2023 12:30ч.

    текст с едри букви? Изглеждаш леко умствено изостаналa вследствие на труднозавършеното начално образование и използването на въздействащи субстанции. Застани пред огледалото и се наблюдавай внимателно. Ако имаш прекалено сериозни пристъпи на фасцикулация, ще ти бъде предписано лекарство. Това ще те облекчи, докато те приберат в психиaтрията. Там те очакват много мили хора и размахват ризки с много дълги ръкавчета. Бъди мъж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • NATO

    14 Дек 2023 13:01ч.

    ЦРУ, келеш, къде е заровено кучето в действителност? Това, че си простак, не пречи. Говори се, че си се отдал на чобаните от селото си и зверски те е боляло, докато старателни баби са те налагали с болкоуспокоителни листенца и овча тор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За хората и реставрацията на фашизма

    14 Дек 2023 15:44ч.

    Президента дава твърде късно този коментар срещу талибанския изблик на фашисткияБашибозук... Някъде се покри, изчезна, разтопи се, очакващ сякаш това ня как от само себе си да ни се рзмине ... Стадото, е оставено на милостта на колячите.. Опозицията организира ялови протести в народното събрание за да не би случайно да станат улични... Имаше преди десетина дена погроми и палежи заради някакъв мач. За погрома над историческата памет на нацията и бавното ни унищожаване като такава не се намери един защитник. Подобно безхаберие и апатия е имало и в Германия, когато Хитлер идва на власт. Същото в момента е и тука. Страха и сервилността към новия ни господар втълпени чрез подмяна на общочовешките ценности е основният естествен фон на отприщената вакханалия на реставриращия се пред очите ни фашизъм. ..Стоим хипнотизирани и изтръпнали като мишка пред змия... И чакаме покорно неизбежната си съдба...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    13 Дек 2023 19:26ч.

    Мунчо, Мунчо и за кмет на Славяново не ставаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    13 Дек 2023 22:34ч.

    Ти къде си кмет бе паткан ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    13 Дек 2023 23:00ч.

    Кимчо е тъп но упорит в желанието да се докопа до грандовете на "Биг Брадъра"! Това е вечно дежурният козяшки трол в сайта "Гласове"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигурно му плащат на

    13 Дек 2023 23:43ч.

    бройка, защото ако беше на редове и цент нямаше да изкара. Толкова е посредствен, че един приличен текст не може да напише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във времето на Мунчо ,България потъва в небитието

    14 Дек 2023 8:58ч.

    По времето на Мунчо ,българските озверели фашисти отрязаха ръцете, главата и краката на съветските войни освободили Европа от нацистката сган. Подиграха се с милионите жертви на нацистка Германия. Отрязаха главата на армията победител ,унизиха народа победител и се изгавриха със хилядите български жертви в борбата с фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kyiv

    14 Дек 2023 11:50ч.

    Госпожа Ким Чен Ун e права за президента! Когато ПОСТАВЕНИЯТ Плевнелиев се появяваше публично, обществото започваше да се смее. Той работеше като човек, който развеселява обществения живот с появата си и с думите си. Обичах да го слушам, защото винаги очаквах да чуя нещо смешно, а той всеки път оправдаваше моите очаквания...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате Винету

    13 Дек 2023 19:35ч.

    "Зрее дълбоко обществено възмущение, което неизбежно ще има политически последици" И кой ги доведе тези некадърници? Кой ги направи министри? Не съм аз. Къде е това възмущение? Софиянци са щастливи от живота и от 2 000 000 не могат да излязат 80 000 и свалят керемидите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    13 Дек 2023 19:42ч.

    Зрее му нещо под фатмашката фуражка. Цифром и слово 100 лумпена пред МОЧА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • теоретично

    13 Дек 2023 21:27ч.

    ти си един олигофрен , на практика си тъпанар като мирчев генов и тн. Мимикриращ организъм не допринесъл нищо за България.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любопитен

    13 Дек 2023 23:02ч.

    пп идиот не съм фен на Радев , но твойте тъпанарщини , ще ме направят. Ти си рядко проЗта форма на живот , мирчев ти ли си ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "разрушителните процеси"

    13 Дек 2023 19:37ч.

    текат от 34 години насам. В момента заравняват нивата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева 2

    13 Дек 2023 19:39ч.

    Единственият достоен и милееш за тази държава българин е президентът Румен Радев! Цялата паплач от управляващите са продажници на българските интереси на САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богданке,

    13 Дек 2023 19:52ч.

    ама той Радев ги създаде, направо ги роди тези управляващи продажници. Байдън посочи него за президент и Киро Канадеца за премиер. В прав текст. Не помниш ли. Навсякъде в чужбина Радев се държи като послушно пале и гласува всичко, което са му спуснали за изпълнение писачите на листчетата на Байдън. В България се опитва да прилъже избирателите на БСП и Възраждане, но за щастие все по-трудно му се получава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 13 Дек 2023 19:52ч.

    14 Дек 2023 0:58ч.

    Да -доведе ги Радев. Но колко избори имаше?!- особено последните парламентарни избори! Затова не Радев, а цялото мнозинство на негласували и гласували за пп-дб и герб- те взеха властта и сега буквално ще закрият България. Студената логика показва че без някакво екстремно събитие с катаклизматичен характер извън България или насилствена смяна на сегашната власт - нищо няма да се промени. България 'изтича' в реално време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев има необичаен за президент талант

    13 Дек 2023 19:44ч.

    Вместо да обединява нацията за позитивна кауза, в името на националния интерес и т.н., е майстор в това да обединява срещу себе си правителство и опозиция, леви и десни, консерватори и либерали, европесимисти и еврооптимисти, путинофили и евроатлантици, националисти и глобалисти, млади и стари. Много ми се иска тези негови прояви да са резултат от кофти характер, комплекси, простотия или съвети от некадърни съветници. Тръпки ме побиват обаче при мисълта, че е възможно той съзнателно и дори целенасочено да разединява нацията в услуга на външна сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Радев ли разединява нацията,

    13 Дек 2023 23:50ч.

    след като Буци, Шиши, Мишеденков, Простото, Магарев, Гнома....провеждат това упражнение твърде успешно. Днес са решили да изпратят 16 млн. евро на Украйна, вместо да ги дадат на 0ългарските деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 13 Дек 2023, в 19:44 призовах:

    14 Дек 2023 11:57ч.

    Скъпи Господин Академик Денков, помогнете! Наште F16 вече са готови за доставка на братска Украйна! Един чудесен наш подарък за Президент Зеленски преди Коледа. Скъпи Господин Академик Денков, и да виждаме повече българи из градовете ни, обвити в святото жълтосиньо знаме на Победителите. Както и по всички български общини, не само в Софийската! Ъхъ, Хм... прекалявам с ракията, за да ме помислят за мъж. Ъхъ, Хм...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • госин Главнокомандващ

    13 Дек 2023 19:44ч.

    Ами айде вдигай юмручето и излизай пред президентството !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей циркаджии

    13 Дек 2023 19:48ч.

    Всички сте 3 синджира роби,завързани за колана на Луи дьо Финес.А човека си пие уискито и се залива от смях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демагог-синергетик

    13 Дек 2023 19:49ч.

    Радев сигурно е Президент на някоя друга държава, а не на България ? Радев , ти днес ли научи че "текат разрушителни процеси" ? Тая сутрин ли разбра че режат Паметник по който имаме международни задължения, освен моралната отговорност ? Демагог. Кой узакони тези ублюдки на власт ? Кой подписа Указа за встъпване на правителство да управлява с 8 % избирателна подкрепа ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    13 Дек 2023 19:53ч.

    Цитирам един мой приятел руснак-Предполагам, че за Паметника на Съветската Армия в София отдавна е създадено цифрово копие от руските специалисти, тъй като нацификацията на ЕС не беше тайна още преди началото на този век. Имам предвид, че фашистката идеология излезе там на показ официално, иначе никога не е изчезвала. Така възстановиха сирийската Палмира след ИДИЛ. Но трябва да се разположи на земя, достойна за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Дек 2023 19:55ч.

    а вината на Радев, ако не беше направил петков министър, че и непрекъснатите похвали нямаше да има нито ПП, нито петков премиер, нито сегашната сглобка, да човек може да сгреши, но президентът го защити след решението на Конституционния съд, че е измамник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избирателите простиха донякъде

    13 Дек 2023 20:10ч.

    на Радев дори привързаността към триморския проект, дори изказването за "синергия" с дневния ред на САЩ. И след всичко това той легитимира тези национални предатели, отвори им пътя към реална власт. Това са фатални грешки - фатални за съдбата на България. Ако не е двуличен, трябва да използва всички свои и на съмишлениците си ресурси, за да ги свали оттам, където ги настани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    13 Дек 2023 21:07ч.

    Абсолютно съм съгласна с мнението ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Альоша влезе в последен бой

    13 Дек 2023 20:21ч.

    А мръшляците пищят, кога макетата разбиват българските войнишки паметници. Защо мършите сложиха и на себе си, и на България тоя грех?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева 2

    13 Дек 2023 20:25ч.

    След като оспорвате, че Румен Радев е единственият българин милееш за България, моля ви посочете от изброените имена кой е по-голям родолюбец от него! Николай Денков, Кирил Петков, Асен Василев, Делян Пеевски, Бойко Борисов или Корнелия Нинова?! Само не се заигравайте с Костадин Костадинов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ана

    13 Дек 2023 20:50ч.

    Ами ако няма нито един?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ана

    14 Дек 2023 12:03ч.

    напишках се

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    13 Дек 2023 20:25ч.

    Червеният ла...мет РРадев да отива да брани МОЧА. Да се увива с руското знаме и там пред крана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставяме го на вас паметника

    13 Дек 2023 20:36ч.

    Не искате минало? Нямате настояще, камо ли бъдеще! Живей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2% рейтинг

    13 Дек 2023 20:26ч.

    0 Одобрение на този човек. С хлъзгаво мнение и вице Тъмплиер. Самият той обслужи Боко хитреца чрез Киро с мазната коса и Ицо мравояда. Нищо добро не свършихте, а ядохте държавни заплати. Всичко ще ви се върне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    14 Дек 2023 12:05ч.

    къв ти е проблемът бе, черпак? ПРЕЗИДЕНТ Плевнелиев ще бъде обявен за светец и сложен на местото на черноглавата статуя на ужаса на ЧАПКЪНОВ , оклизмените софиянци с инфекции на половите органи ще продължат да се възбуждат пред святото жълтосиньо знаме на Победителите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    13 Дек 2023 20:31ч.

    Айде стига ревали, че той ги бил довел харвардските тъпанари. Ми играл е с квото има бе ! Кой друг да вземе, че и да го пусне да клати разбойко и дебелия ??? като сте еркек скачайте сега на дебелия, при радев нещата са минало ! Стига си чоплили пъпа ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    14 Дек 2023 6:36ч.

    прочетох, че Алексей Петров го предложил за министър, бил приятел на баща му

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    13 Дек 2023 20:32ч.

    "Тук ще се танцува" мемориална плоча върху мястото, освободено от МОЧА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И петолъчката свалиха и мавзолея срутиха и какво?

    13 Дек 2023 20:34ч.

    Танцувай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Танцувай, танцувай

    13 Дек 2023 20:38ч.

    Само да не станеш строител на паметник на Вагнер там. На композитора, де, не на друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    13 Дек 2023 21:50ч.

    Рабфаковското образование не прощава. Така и не разбрахте какво съм написал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та Рабфак е в пъти по-добро от днешното образование

    14 Дек 2023 0:42ч.

    Да, чрез Рабфак влизаха много връзкари, но познавам наистина хора доказали се първо в производството и после завършили Рабфак/ Работнически факултет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитане ТМ

    14 Дек 2023 12:08ч.

    нещо си изнервен от напълно замразените ти сексуални възможности. Не реагирай прибързано и импулсивно, защото си податлив на инфекции на половите органи, които трудно ще излекуваш. Оклизми се с гранясало украинско олио, пийни ракия, ще се оправиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спрямо Румен Радев съм неутралитет

    13 Дек 2023 20:33ч.

    Но че го плюят троловете, значи може и Румен Радев да е прав. Той е прав разбира се в това си изказване, само се чудя, кой му подложи динената кора за харвардци? Няма ли у нас служби да проучват кой кой е? .................. Или всичко дето иде отвъд океана е читаво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    13 Дек 2023 20:42ч.

    Не, няма служби, а играта е всеки срещу всеки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен

    13 Дек 2023 20:48ч.

    Радев, кой ''поиска'' още натовски войски през февруари във Варшава от бай-гън?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АЛбена

    13 Дек 2023 20:50ч.

    Така е, Радев, но тези измекяри ти ги натресе. Къде е сега вдигнатият ти юмрук. Защо стоиш и гледаш отстрани. Защо не направиш същото, което направи за тези, които падаха на колене пред президетството (е, това не им пречеше и да пикаят там отвреме-навреме).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    13 Дек 2023 20:57ч.

    Мили пенсионери, уважаеми родители на неприети в детски градини деца, много сори, ама вашите неполучени пари отиват за Усрайна! И да не забравите SMS за българската коледа да пуснете, че и за там пари няма. Има само за Усрайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • промяна а ? и разрухата е промяна

    13 Дек 2023 20:57ч.

    Твърде е възможно този летец хубавец да бъде свидетел на разпарчетосването на територията на която е президент. Той още не го разбира,смътно се догажда но мъката продължава. България върви по пътя на катастрофата начело с него, а той не знае какво да прави. Като нищо ще му гласуват оставката , неговите хора и той ще я приеме с облекчение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Дек 2023 21:18ч.

    Наистина е тролско, най-меко казано, да се обвинява Радев с тъпанарските аргументи: "троеморец, той ги докара, синергетик, юмручета" end so on, вий по-добре се знаете. Бил ги докарал преди 3 години! Ми що не ги разкарахте бе, льольовци? Имахте цели три години и не знам колко избора! Кво стана? Много искахте, ама нямахте желание?! Кво, да не би Радев да ги закова, занити, завинти, завари в НС? Кво стана? Жестокостта ви се сломи? Не, дами, господа и други - вие сте виновни, не Радев! Вие! И освен всичко друго, и затова, че се опитвате да замъглите нещата и да дадете пространство за действие на фашистите, изнасилващи страната ни. Вие им съдействате, следователно сте от тях, с тях - все тая! И кво си мислите, че като надянете овчите кожи на отчаяни и неразбрани патриоти, ще излъжете някого! Лъжете се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    13 Дек 2023 21:31ч.

    Брато, тоези работи си ги повтаряй под юргана...Радев е ЦеРеУшник и това се вижда с просто око...за тези дето могат.. за останалите е Херой...повтаряй си го...като доюдат и тебе с флекса да те демонтират...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Дек 2023 21:31ч.

    Вчера ревахте: "Губи ми се президентът (всъщност, пишехте - "президентА"), къде е троеморецА" и т.н. Ето го - кво да ви каже? Казва ви, кво му е на душата. Същото усещам и аз - вчера го написах. Вие какво точно искате? Да изведе армията? Имаше и такива "предложения". Да изгони амер. посланик, Галя? Да извади страната от НАТО? Той?! А вие къде сте? С кого сте, дами, господа и други? А? Някой друг да ви свърши работата! Или вий сте да давате акъл и ценни указания?! Някой да направи нещо за спасението на Отечеството?! Кого сте подкрепили? Него, Ваня, Нинова? Даже и Костадинов не сте подкрепили - ако бяхте, нямаше да се мъдри на опашката на кметските избори! Иначе, съвсем по кръчмарски: "Да живей България!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Дек 2023 21:36ч.

    "...си ги повтаряй под юргана". От много години, не знам какво е юрган. Спя с одеяло, без чаршафи. Може да потърсиш и метафоричност в това, ако знаеш кво да търсиш, но ме съмнява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    13 Дек 2023 21:58ч.

    Да изведе армията, добрее..хехе..коя армия? За да го направи, ако е наш български генерал, трябва първо да подготви почвата. Какво подготвя цереушникагенерал..на втората си женичка омлета...пфууу..Дядовците ни се въртят като пумпали в гроба. Създаваш се организации от доверени хора, които видимо си срещу тях, а в същност ги подкрепяш и те посяват кълновете на недоволството, създават мрежа. Педерастите от ППДБ+ ще напълнят гащите при първия по-твърд сблъсък и ще се покрият като мишки. Ама това са елементарни работи, за които нашите чаршаф-генерали само си мислят, че са от миналото. Държава се пази, а не се маха с юмручета и после "олеле-малеле, кой ми ср@ в гащите"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    13 Дек 2023 22:03ч.

    Хич и не ме интересува с какво спиш...предполагам, че или си див селянин или си някакво подтиснато типче, което иска да изглежда герой, ..щом спиш без чаршафи....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм... e права!

    14 Дек 2023 12:11ч.

    Скъпи Господин Академик Денков, нека се възползуваме от случая, за да натоварим бронетехниката и ракетите ни на корабите, връщащи се разтоварени от зърното! Хем ще помогнем на Украинските Победители, хем ще спестим някой лев от безплатния транспорт на броневиците ни. Успех Скъпи Господин Академик Денков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    13 Дек 2023 21:22ч.

    Фигурите на паметника едно време са били изработени и монтирани ЦЕЛИ. Можете ли да си представите, колко смотани са днешните българи, щом ги режат на парчета при демонтажа. Не само смотани, ами и без никакъв духовен усет за паметник и култура, създадени от големи български творци. Без уважение към техния труд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    13 Дек 2023 23:11ч.

    Всъщност не са. Били са качени на парчета заварени на място. Сега ги свалят по същия начин. Не занм дали уцелват монтажните шевове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ) e

    14 Дек 2023 12:17ч.

    спец леяр и монтажник. Браво. Капитанe, в здравословен аспект бъдете по-внимателен, тъй като периодът предразполага към чернодробни проблеми. Но, по темата. Крайно време е да се обвием в жълтосиньото знаме на Победата и да тръгнем по улиците на Родината ни. Повече български земеделци, металурзи и механици да се пратят в помощ на братята ни украинци, че техните измряха простреляни и разложени по бойните полета! Поздрави, Климент. Мерси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разрушителите

    13 Дек 2023 21:23ч.

    Ще плащат. Радев много добре знае какво става в държавата. Въпросът е на коя страна е, в кой лагер участва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    13 Дек 2023 21:35ч.

    Радев е агент за влияние от друго ниво. За да можеш да разбереш кой е е добре да си запознат с теория на играта...ЦРУшниците си умиргат по нея и си мислят, че са дъбестмадафака, но всичко свършва при липса на финансиране...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кан Тюмен е български хан

    13 Дек 2023 22:23ч.

    Той е натовец .Значи срещу православието и срещу всичко свято за православните. Следователно срещу българите в съюз със англосаксите ,протестантите , католиците и евроатлантите. Значи и срещу Русия . А в руските степи е вплетена българската история,култура,бит,религия ,народност и кръвна линия. Самият Суворов заявява, Аз съм Българин. В Русия има няколко Българии,там е нашия генофонд. Дунавска България е свързана генетично със своите братя на изток. Българите не са нито прусаци, нито германци или американци,нито англосакси , нито евроатланти. Бъларите са част от огромната културна съкровищница на православниия свят и са дали своя неоценим принос в тази история. Българите са част от огромния Руски мир и в това е надеждата и спасението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе Хм ,

    13 Дек 2023 23:03ч.

    стига си дрънкал глупости, аман от малоумници .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа "Хм..." е права!

    14 Дек 2023 12:24ч.

    Нея никакъв алкохол не я плаши! Шампионите на мастика не са й в категорията. Оклизмена е, като ПОСТАВЕНИЯ плевнелиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Дек 2023 21:38ч.

    В държавата на милиционерите и ченгетата, е естествено по всяка тема да се прилага схемата на "доброто и лошото ченге", просто се уговарят сутринта преди сутрешните блокове, кой каква роля играе, боко пуска СМСти от тоалетната чиния в Банкя и разпределя схемата кой какъв го играе... и така си живеем в аборигенско безсмислие, докато ни разиграват престъпни схеми с цел ограбване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Дек 2023 21:54ч.

    Аналогията с "доброто и лошото ченге" е неуместна. В края на ПСВ, отчаяни българи са потърсили думите и съпричастието на Иван Вазов, като са отишли под прозорците му, да си изплачат болката. Затова Вазов е Народен поет. Е, той добро или лошо ченге е? Клапан за изпускане на налягането? Радев далеч, ама много далеч, няма авторитета на Вазов, но имаше ли вчера, днес, фигура от неговия калибър да каже нещо по-съкровено, а не дърдорения за съд, възстановяване! (ужас, ти ги остави да го нарежат - демонстративно, с кеф, назидателно, отмъстително, пък после ги търси да го възстанояват). Дай си мъжо жената, пък ти се хвани за ... гората. Нямаше такава фигура - поет, писател, артист, певец! Нямаше и няма! И ето го президентът - най-легитимната, най-мажоритарната политическа фигура. Политическа, не народна, само политическа, но ето го! И кво правим? Оплюваме го, охрачваме го! Какво означава това? Това означава, дами, господа и други, че ние сме с онез! Това означава и нищо друго!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Дек 2023 23:09ч.

    Няма как да не знае, че ни готвят национален курбан, по точно вече отдавна са сложили българската агнешка главичка в тенджерата под налягане и варят успешно, до степен да ни вкарат във война! Признавам му едно единствено качество, че има инстинкта за самосъхранение да не се надява на народа, дълбоко знае че това е стена от кал на която не може да се подпре, пази Боже на такъв народ да направиш добрина, ще те оплюе и смаже без жалост...за да те уважава българинът, трябва да си изключителен мръсник и престъпник, с размах! П.П Никога не бих му се доверил, след като се присмя още в началото на мандата му на "кемтрейлс"(климатичните манипулации) това е недопустимо за един пилот, но като масон са го научили да пази тайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    14 Дек 2023 12:28ч.

    ПОСТАВЕНИЯТ Плевнелиев беше един напълно ненужен човек... нахилен идиот, заеква дори когато си чете речите. Най-често гледаше така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен, има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти ги доведе

    13 Дек 2023 21:46ч.

    Те са с мисия и ще я изпълнят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бивш комунист и

    13 Дек 2023 21:47ч.

    Бивш негър няма. Да го свалят и пращат в някое руско село щом не знае, че България е в Нато и Ес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    13 Дек 2023 22:58ч.

    То и бивш фашист няма, дори и да е втора или трета издънка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    13 Дек 2023 22:03ч.

    Историята на един народ е преди всичко борба за опазването на неговата културна идентичност, тя е вплетена в законите, езика, празниците и култовете. Законите според Радев се подсказват от Отворено общество, имайки предвид Конституцията, а култовете трябва да са проруски, имайки предвид проруския култ в центровете на всички големи наши градове. Докога в България за патриот ще се счита всеки русофил или дори консерватор? Навремето всички са били консерватори, ама едно е турски, друго гръцки, друго руски или български, трябва конкретно да се бориш за българската идентичност, за да си български патриот! Българската идентичност за Радев е само онази, която е обвързана с руснаците по някакъв начин, иначе говори на английски с натовците дори на родна земя в кабинета си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    14 Дек 2023 12:35ч.

    до 13 Дек 2023 22:03ч. Друг път твоите писания са били по-разумни. Истинските държави възникват и живеят във война. България всъщност е умряля в края на 14 век. Оттогава тя е само спомен, уж възстановен от руската империя - но не много успешно. Не е пресилено да се каже, че Русия е създател на сегашната българска държава. Затова "в България за патриот ще се счита всеки русофил". Но не е чак такава трагрдия. Самата Русия е роднински свързана с българската древност и всъщност славянството е българско наследство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако имахме нормални експертии

    13 Дек 2023 22:03ч.

    Щяха да представят пред обществото обосновка за запазване на монумента. И тази обосновка не в политическа, идеологическа, а с художествена и историческа стойност. Монументът е изключително хармоничен, вписващ се пропорционално с околното парково пространство. Алеите са широки и просторни, има много място за отдих. За спорт, За опознаване на историята. Но паметникът не е поддържан. Липсват пейки, липсва осветление. Няма чешми. Няма тоалетна. На практика има условия това място да стане остров за отдих на много хора, но това не е осигурено. Хората преминават през парка, без да могат да отпочинат, със страх и неприятно чувство. Смятам, че тези условия са създадени умишлено. За да се създаде предпоставка към негативни нагласи спрямо паметника. И това едва ли е случайно. От изток е турска резиденция. От север криптата на царя. Тези две съседни институции, враждебно са хвърлили око на монумента, който им напомня за тяхното зло дело и предателство. Така че, фитилите за премахване на паметника, вероятно са от тайни места, но се използват явни съмнителни фигури, криви и извратени интелектуалци и политически активисти с папагалски манталитет. На протестите явно се вижда мнението от двете страни, в защита са разумни и мъдри хора, за събарянето му са мучащи и повтарящи елементарни доводи наети клакьори със съмнителни интелектуални качества. С една дума, тези които са задвижили събарянето стоят в сянка, а на преден план са пуснали зомбирани наемни активисти вероятно срещу заплащане или обещани постове. Срамно е Президентът и партията която го лансира, да пропуснат защитата на този монумент. И да се стига до неговото разрушаване, с пригласяни жалейки и празни приказки от най-високо ниво. Очевидно е, че Радев е една кукла, поставена да се харесва на тези, които се отказват да разсъждават, че в същност той е един от Тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    13 Дек 2023 22:13ч.

    Напълно съгласен..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Дек 2023 22:24ч.

    А за Паметника ... Варварите могат всичко. Да разрушават, да събарят, да режат паметници, гърла. Но не могат да изтръгнат от Паметта някои неща, например https://www.youtube.com/watch?v=u4W6xVk-erI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    13 Дек 2023 23:14ч.

    Тука четем разни призиви за бунтове, сопи, тояги, брадви и секири. Да не ви притеснявам, ама сте си смотльовци, които без "решаващата помощ на съветската армия" само мандри може да ограбвате. Същите като едно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продалият се за мъниста да чака НАТО да му създаде стандарт на живот

    14 Дек 2023 0:38ч.

    Къде по хитро е с мъниста да превземеш цял континент и да избиеш местното население, а след време и цял цвят боклука да включиш в мръсните си игри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    13 Дек 2023 23:22ч.

    Зелен чорап - ВИЖ В ОГЛЕДАЛОТО! Ти беше първият с Кирчо и Кокорчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев се опитва да бъде

    14 Дек 2023 0:08ч.

    Играч и за това бърка, не му се отдава. Но е прав, утре могат да разрешат и стабилната кооперация, в която живеете, защото е построена по времето на социализма. Мислете и пак мислете, и бдете, този разгул на всепозволеност, ако си на власт, е опасен, убийствено опасен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 19:44 ч. - и ние тъй зовем: госин Главнокомандващ Ами айде вдигай юмручето и излизай пред президентството !

    14 Дек 2023 0:36ч.

    госин Главнокомандващ, айде вдигай юмручето и излизай пред президентството ! Даже със същия призив: Мутри вън! .. Страхливец дето го държат за топ.ите и лицемер предател, предал семейството си, а днес и народа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 14 Дек 2023, в 0:36ч.

    14 Дек 2023 12:58ч.

    доизпих виното, дето го откраднах от селското ни гробище, беше долнокачествено и ме гепва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президентът какъв е

    14 Дек 2023 7:15ч.

    по вероизповедание? Защо той ще запали първата свещ на Ханука днес?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    14 Дек 2023 11:28ч.

    Радев, ти президент ли си или политически коментатор, политолог, социолог, социален антрополог, за друга по-модерна измишльотина не се сещам. Защото такива си имаме предостатъчно и не е необходимо да издържаме още един с куп администрация и тлъст бюджет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    14 Дек 2023 11:38ч.

    Хората дадоха на този сравнително неизвестен дотогава пилот и шеф на ВВС /от които не остана почти нищо/ огромен кредит на доверие, все още има и уж висок рейтинг, ако съдим по нагласените проучвания. Ако искаха избирателите някой правоверен атлантик, щяха да си изберат мама Цецка или отново Плевню. Този човек яхна вълната благодарение на БСП и на много неутрални хора, на които просто им писна от това, в което ни набутват упорито вече над 30 години. А той вече 3 години прави това, че получаваме повече от същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен,

    14 Дек 2023 13:06ч.

    Хората дадоха на този Плевнелиев... Точен, ако не ти идва на ум за друго стрес лечение, просто размахвай ръце! При много хора стресът действа вцепеняващо, мускулите на плещите, шията и кръста буквално се вдървяват. Появяват се болки в кръста и гърба, главоболие. Най добре е да отидеш на масаж или в басейна, но това не винаги е възможно. Затова се разкрачи и прави махове с краката. Овчарчетата от селото ти ще ти се израдват. Няколко пъти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    14 Дек 2023 12:38ч.

    Да, Радев е прав! Плюещите против него са демагози, преувеличават вината му за пристигането на кирчовците в България, но го правят в собствена полза и оправдание за собствената си вина - съглашенството им с кирчовците за водене на противобългарска политика! Вярно, че Радев ги поощри, но нима ние в голямото си болшинство не повярвахме на техните лъжи?? Та такива лъжци по върховете на държавата ние досега май не сме имали, достойни за отрицателен Гинес...Стига сме се делили и взаимно прехвърляйки вините си, а да се обединим и предприемем необходимото за излизане на страната от това блато! На първо време вън кирчовците от властта чрез масови избори , това трябва да е първа задача на патриотичните партии чрез обединяване на българите-родолюбци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОСТОВА

    14 Дек 2023 16:15ч.

    Скъпи ми господин генерал, НЕуважаеми господин Президент, а КОЙ, прочее, ни стовари на главите тия лупмени, некадърници, неграмотници и въобще- обикновени тъпанари? Кой? Щото не бях аз с размахания юмрук. Всички помним кой беше. Вие вкарахте България в това блато. С тези хора. И сега е леееко странно да говорите някакви неща. Даже е малко нахално. Принципно сте прав- паметници не се унищожават. Обаче МОЧА не може да стърчи посред града ни. Това е паметник на позора и срама. МОЧА трябва да е в музей. Точка. На онези, които ще ми припомнят, че на централен виенски площам също има паметник на тая армия- да, знам. Има. Но знам и друго. На кмета на Виена никой руски посланик не си позволява да му дава акъл и да го заплашва. Мутрофанова размахва пръст. Захарова размахва пръсти. И ни нарича варвари. Вие сте варвари, Мария Владимировна. Щото ако не бяха "варварите" българи- нито азбука, нито вяра щяхте да имате! Обичам Пушкин и Лермонтов. И Толстой

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОСТОВА

    14 Дек 2023 16:18ч.

    , и Прокофиев. И Окуджава, и Висоцки. Обичам Москва и Петербург. Обичам суровата красота на Сибир, работила съм там. Но имперският комплекс на Русия и собственическото й отношение към България са ми дълбоко противни. Напълно са ми противни. И, не, господин Президент. Никой не реже Историята. Само нашият срам. Само това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи