Радев: Редно е и втората политическа сила да получи време за преговори за съставяне на кабинет

Радев: Редно е и втората политическа сила да получи време за преговори за съставяне на кабинет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Редно е и втората политическа сила да получи допълнително време за преговори за съставяне на кабинет. Това обяви президентът Румен Радев, който е на срещата на върха на лидерите от ЕС в Брюксел. 

"Всеки опит за съставяне на кабинет трябва да бъде насърчаван. Първата политическа сила получи допълнително време за тези усилия. Редно е и втората политическа сила да има някакво допълнително време за преговори", посочи държавният глава. И допълни: "Дано това допълнително време да се използва освен за съставяне на кабинет и за приемането на някои важни закони, а не за предизборна агитация". 

В белгийската столица Радев коментира и темата "Шенген". 

"Убеден съм, че България ще влезе следващата година в Шенген" 

„Най-важното е, че следващата година България ще влезе в Шенгенското пространство, работейки с Нидерландия и Австрия. С президента на Румъния ще повдигнем отново въпроса за Шенген, който за много хора звучи абстрактно, но той е важен за развитието на страната ни. Това е борба за нашето достойнство, защото България винаги е била неразделна част от културно-историческото развитие на Европа. Крайно време е да заемем полагащото ни се достойно и равноправно място в европейското семейство”, подчерта той.

По думите му на срещата на върха той ще поиска от лидерите ангажиране с ясни времеви срокове и много точни критерии за присъединяването ни към Шенген. „Искаме точен срок за приемането на България в Шенген и той да бъде необратим.

Октомври е най-късната дата и цел, която си поставяме. Ще направим всичко възможно този срок да се ускори. Зависи много от това дали българският парламент ще приеме през януари два важни закона - антикорупционният закон и за отговорност на главния прокурор”.

По думите му това е важно за развитието на страната, за европейското бъдеще на България, за възхода на българската икономика, за стандарта и качеството на живот в България.

"Влизането в Шенген означава моментално да се премахнат огромните опашки по границата ни с Гърция и Румъния, ще има и положителен ефект върху туризма", допълни Румен Радев.

 


Източници: бТВ, NOVA TV

 

 

 

 

Коментари

  • Haho

    15 Дек 2022 12:19ч.

    Дрън,дрън .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдателен

    15 Дек 2022 12:31ч.

    Пак бави топката!? Защо ли? Има поръчки от чужбината за спешно изпълнение. Щели да гласуват важни закони. За кого ли са важни? Със сигурност не са в полза за народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    15 Дек 2022 12:35ч.

    За какво време става въпрос? Колко месеца минаха от изборите? Парламентът се занимава с всичко друго, но не и със законодателна дейност. Няма бюджет за 2023, няма правителство! Какво е това? БЕЗУМИЕ, за което плащаме депутатски заплати!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    15 Дек 2022 12:44ч.

    България има сериозни проблеми, но вместо да ги решават, управниците ни се заиграват с Шенген, самолетчета и т.н. Доведени до разруха са всички системи - образование, здравеопазване, икономика, финанси и т.н. Столицата е пренаселена, защото управниците ни не разбраха, че селище се гради около поминък, училище, болница. Дефицит на работна ръка във всички сфери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    15 Дек 2022 12:58ч.

    Много нагло същество, да дава мандата, третия и на избори !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цар Мунчо

    15 Дек 2022 13:00ч.

    Хареса му абсолютната власт- кеф ти Брюксел (да обикаля и джафка като гладен пес около евролидерите), кеф ти покорни медии (да ни пробутва плоските си "дълбокомислени изказвания") и институции, кеф ти екскурзии с деситу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "По заповед на щуката" (хероинямустафова?)!

    15 Дек 2022 14:14ч.

    Бере ли се грозде от тръни или смокини от репеи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    15 Дек 2022 14:19ч.

    Какво допълнително време, Радев? За какво точно? Изборите бяха октомври, днес е 15. 12. Политиците имаха достатъчно време до днес-видяхме резултата. В парламента или се разбират за правителство, или на ред са 3-те . Вярно е, че времето и глупостта са безкрайни, но ... ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    15 Дек 2022 14:30ч.

    Колко време, още 2 месеца плюс една седмица да се мотаят с дебати, после за третия още 2 месеца.... Дано сколаса за Великден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    15 Дек 2022 14:31ч.

    Да ги оставят да се консултират до 02 февруари-денят празник на к¥рвите и к ¥рварите.Да отпразнуват и отпуснат жили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Дек 2022 15:01ч.

    Сега осъзнахте ли кой е мръсния схемаджия? Надява се да дойде новия на козяк и да тропне с крак на всички, да подкрепят простаците! Този от всички е най-долен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необходимо е още е време, за да се

    15 Дек 2022 15:25ч.

    направи поредната шарлатания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    15 Дек 2022 15:27ч.

    Пуяк! След зулумите, които сътвориха неговите любимци, не само че не е редно да им се дава време, редно е да не помиришат парламент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Радев е последният, пети президент на последната, пета българска държава

    15 Дек 2022 16:25ч.

    Не знам какво ще има после, но България няма как да преживее "управлението" на този агент на ЦРУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама

    15 Дек 2022 16:38ч.

    Офффф , какво му става на Радев . И март месец ли вече не е подходящ за избори , до май ли ще се влачи с мандатите . Ако за близо 3 месеца не могат да се разберат , какво очаква Радев да се промени . Да се пазарува или що ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    15 Дек 2022 17:06ч.

    Поредната шарлатания на червения президент, докарал ни шарлатаните Киро и Асен. вижда се кой е учителя им по шарлатания. Следващите избори ще са в края на 2023 г. Дотогава РРадев ще управлява като Цар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев е от вашите ве, седерастино

    15 Дек 2022 18:23ч.

    Агент на ЦРУ, предател, клетвопрестъпник, натовски генерал, евроатлантик и триморец. А Крим наистина е руски, какъвта винаги е бил, след отвоюването му с оръжие от турците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    15 Дек 2022 20:50ч.

    Двама шарлатани го излъгаха,като на пазара . И вместо покаяние и трезви съждения,то иска три морета и небета и обяснява кое е редно,по време когато народа чезне и се топи като пролетен сняг. Нищо не става.Даже не бил разбрал,че изгонили 70 руски служители,нямал информация,ти да видиш. Най не информираният на територията се оказва.Деградацията продължава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи