Радев: Работещото правителство не е лотария, нито пък търсене на пет гласа

Радев: Работещото правителство не е лотария, нито пък търсене на пет гласа

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Румен Радев обяви кога в понеделник ГЕРБ-СДС му връщат първия мандат. Той заяви, че това ще се случи в 15 часа. Направи го от Ямбол, където приветства участниците в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“ и в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“.

"Не е въпрос на търсене, не е въпрос на лотария", коментира Радев търсенето на още пет гласа, с които да се осигури необходимата подкрепа за правителство на ГЕРБ-СДС, цитира думите му БТА.

Както стана известно, с обещаната вече подкрепата на ДПС и ИТН, експертно правителство (по състав и структура) на Мария Габриел би си осигурило 116 гласа в Народното събрание.

Радев отказа да коментира друго по политически актуални теми. „Не искам да разваляме празника на децата с политическа изявления. От понеделник се връщаме. Трябва да има устойчива политика, трябва да има ясни принципи, представи например“, каза лаконично президентът пред bTV. 

"Идеята за конституционно правителство е добра, но нека първо да има обикновено мнозинство, за да има правителство. Това е най-важното, за да има парламент, който да може да разгледа и въпроса за конституционна промяна", каза Радев, цитиран от БНТ.

Понеделник е крайният срок, в който кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел трябва да отиде в президентството с изпълнен мандат - папка с имена на министри в правителството.

Източници: "24 часа", БНР, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Радев: За работещо правителство е необходима устойчива политика

    20 Май 2023 12:22ч.

    Добро утро !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    20 Май 2023 12:53ч.

    директивата на US посолство стриктно беше изпълнена от доларжиите (ПРЕСтитутки и социоЛЪЖЦИ) и ние гласували / не гласували получихме партиите на войната - ШАЙКАТА крадци на боко барселонски + КОХОРТАТА измамници на р. радев-мустафа. и т. нар. "парламент" се оказа сборище на психично болни хора и тежко и горко на тази територия, наричана в миналото държавата България – очаквам в близко време да се включим „синергично“ във войната на страната на фашистите („триморецът“ р.радев-мустафа се е подписал на документа, когато ходи на поклон при джо „деменцията“ в полша)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    20 Май 2023 13:00ч.

    Това нещо, васала на Путинзбула, омитка страната. Утре сигурно ще посети рибарите на яз. Беглик да приветства бракониерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев е от вашите ве, гнидо. Американски предател. Като тебе

    20 Май 2023 15:11ч.

    Кандидат-мъртъвци сте всичките. Ентусиасти. Нямате търпение да се срещнесте с Хитлер, Бандера и останалите боклуци като вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи