Радев: Премахването на 3 март като национален празник е покушение срещу историята. Готвените промени на Конституцията са юридически неграмотни и политически порочни

Радев: Премахването на 3 март като национален празник е покушение срещу историята. Готвените промени на Конституцията са юридически неграмотни и политически порочни

Премахването на 3 март като национален празник е покушение срещу историята. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. 

По думите му 24 май е един прекрасен празник, но един референдум ще раздели обществото. "Той е съкровен за всички нас. Предлагат обаче абсурдна ситуация - да избираме за и против нашия език и писменост и нашата свобода и държавност. Няма решение на такава дилема", категоричен е Радев. 

"Проектът  за промени в Конституцията е  юридически неграмотен и политически порочен. След едно много дълго подготвяне на публиката за предстоящи чудодейни промени в правосъдната система, за правосъдна реформа – обществото ни очакваше работещи решения, които да водят към повече справедливост и отчетност, към по-малко политизация а съдебната система. Вместо това ни се сервира най-изненадващо национално разделение, атака срещу местната власт и президентската институция, отнемане на изборни права, погазване на основополагащи принципи за баланс между властите и според мен една открита заявка за превземане на съдебната власт", коментира той предложените промени в Конституцията от страна на ПП-ДБ, които ограничават правомощията на държавния глава. 

Попитан дали в служебните кабинети и тяхното премахване ли вижда атаката срещу президентската власт, Радев отговори: „Колкото по-ниска е легитимността на едно управление, толкова повече то е стреми да закрепи своята власт с административни и силови мерки. Явно управляващите виждат в служебните кабинети някаква заплаха. Но явно заплахата е от осъзнаването на контраста – особено между последния служебен кабинет и последните редовни правителства. Докато те създаваха кризи – служебното ги решаваше.

Ето какво каза президентът:

Предлаганият проект за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически порочен. Това се вижда както от конституционалистите, така и от гражданите. След много дълго подгряване на публиката за предстоящи чудодейни промени и правосъдна реформа, обществото ни очакваше да види работещи решения, които водят към повече справедливост и отчетност, към по-малка политизация на съдебната система, към повече предвидимост и по-бързо съдопроизводство. Вместо това ни се сервира национално разделение, атака срещу местната власт и президентската институция, отнемане на избирателни права, погазване на основополагащи принципи за баланс между властите и открита заявка за превземане на съдебната власт.

Потвърждава се максимата, че колкото по-ниска е легитимността на едно управление, толкова повече то се стреми да закрепи своята власт с административни и силови мерки. Управляващите имаха възможност изобщо да не се стига до служебно правителство, или да прекратят дългия му живот. Явно в момента те виждат заплаха, осъзнали контраста между редовните кабинети, които създаваха кризи, и служебните, които решаваха проблемите. Докато редовните правителства, особено последното, демонстрира управленска немощ и разпад поради непреодолими вътрешнополитически противоречия, служебното правителство демонстрира консолидация и работеше в името на хората за решаването на всички кризи. Управляващите явно са се подразнили и от последните социологически проучвания, според които служебното правителство, въпреки че управляваше в най-тежките месеци, излезе с много по-висок рейтинг от сегашното редовно правителство.

Когато нямаш работещи решения за настоящето и за бъдещето, започваш война с миналото и се стига до недопустимо разделение и абсурдна ситуация, в която управляващите ни предлагат да избираме между „за“ и „против“ нашия език и писменост, от една страна, и нашата свобода и държавност, от друга. Няма решение на такава дилема и референдум за промяна на националния празник би разделил още повече обществото. За всички българи 24 май е прекрасен и най-съкровен празник, но опитът да се изтрие 3 март от националния календар е покушение срещу историята, срещу идеалите на българските възрожденци и паметта на хилядите, загинали за свободата на България наши и чужди воини.

Коментари

 • Бай Иван

  26 Юли 2023 17:26ч.

  Радев, Радев! Ти ни ги натресе тези шарлатани, забрави ли? Сега си длъжен да направиш всичко възможно и невъзможно да помогнеш да ги разкараме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  26 Юли 2023 17:36ч.

  Имахте три-четири възможности вече да ги разкарате, направи каквото можа човекът да ви организира избори през 5 месеца. Имате и Копейката - правоверен руски подгъзник, за който да гласувате с чиста съвест. Какво повече искате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  26 Юли 2023 17:42ч.

  "Ти ни ги натресе тези шарлатани, забрави ли?" -- доста евтин ход. че и президентът допусна грешки, така е. но да се смята, че това, което става в момента, нямаше да се случи с други пионки, е несериозно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • RobertlaP

  26 Юли 2023 17:49ч.

  visit this website https://allnatural.space/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  26 Юли 2023 17:55ч.

  Абе със сигурност имаме правителство на американските професионални духачи. Едни ибрикчии от ПП се събраха с манафите от ГЕРБ, които щяха да разкарват, чичо Свин Пеевски за разкош на курвенс@ия тюрлю гювеч. Искаме да пукн@т! Ок?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • EdwardRek

  26 Юли 2023 18:10ч.

  go to this site https://promolite.space/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе комуне,

  26 Юли 2023 18:11ч.

  Да ти е минавало през ума, че е имало избори, които даже вашия Копейкин не е оспорвал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фръц

  26 Юли 2023 18:16ч.

  д-р Косев , троле бездарен, престани да дращиш тука под различни никове. Стилът ти е един, все Русия намесваш. Простотията ти - ненадмината. Бял ден да не видиш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Мабузе

  26 Юли 2023 18:21ч.

  Д-р Косев, че ви назнача анални манипулации през 15 минути. Ако не помогнат, ще ви предпиша елекрошок, 240 волта, 15 ампера, два пъти на ден. Ако и това не ви вкара в правия път, следва лоботомия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  26 Юли 2023 21:10ч.

  Колеги, не ми придиряйте. Аз съм малоумен и само от Козяк се съгласиха да ме наемат. А децата вкъщи са гладни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фаше най-чиста проба

  26 Юли 2023 21:31ч.

  Виждаме от тези, при които вече са назначени , че помагат доста добре, от тях трябва да си научил за тези неща. И Менгеле е възхитен. Низините на падението, нима е възможно по-голямо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  26 Юли 2023 17:33ч.

  "казуса" 3-и дава ясен отговор ма "Народе 4!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 145 г руско иго стигат

  26 Юли 2023 17:42ч.

  Червеният лайномет РРадев пак се появи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  26 Юли 2023 17:46ч.

  не ти понасят жегите. да те заведат на доктор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  26 Юли 2023 17:52ч.

  шизофринията не протавъ ни никого

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смърт на фашизма!

  26 Юли 2023 17:56ч.

  Слава на Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  26 Юли 2023 17:50ч.

  24 (11 май) отразява колективната ни съзнателност, която днес превърна кръвта на дедите ни в англоbg език. езикът е достойнството (до-стойййност) на човек и народ. като прости хора ще приключим битието си с "Върви народе възродени" ,точно на 24/11.вече сме презполвили пътя за никъде . било е турско и пак ще го бъде тяхно, приближаваме тази "дестинация" с 200 с рогата напред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  26 Юли 2023 17:55ч.

  малко да изместя акомодациятъ:зашто островитяните не минат на леви волани

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  26 Юли 2023 18:00ч.

  или другата опорка (която нагазва сериозно психолингвистично в дебрите на подсъзнанието ни що за индивиди сме)на езиковите пуристи": кой е този европейски народ,където всичките му магазини и каквото се сетите ,включително и анонимните имена по форумите са на английски .што за дистинация,што за хабитат е тук, што за шизофренен клъстер сме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  26 Юли 2023 18:11ч.

  3-и е спорен заштото не сме имали и нямаме "квалитетно" уни (пише с Главано У). заштото ако имахме няма да говоримЕеее,че сме били 500 години под турско (не е османско) или Пет века, а това мечтано Уни штеше да ни научи ,че сме бил 482 години. народ който обича с всяка клетка свободата не закръглява ангро като кръчмар . затова 3- го подмятъми като обръч около хълбокъ си като вариететна курва. алогични сме лично и колективно. хайде залайте ме форумни таксиджии

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Рубладжийски

  26 Юли 2023 18:13ч.

  За национален празник се взема събитие в което съответната държава е взела дейно участие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  26 Юли 2023 20:27ч.

  "в което съответната държава е взела дейно участие" -- муни, това къде го пише, в "наръчник на младия ш.орош.оид"? не държавата, нямало я е, народът е взел участие. за да я има. от къде ви копаят такива безродници...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  27 Юли 2023 1:34ч.

  Докато 3 март е едно унизително за нацията коленичене на чужда държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За България по-лошо от това да скъса дипломатическите си отношения със САЩ, е да има дипломатически отношения със САЩ

  26 Юли 2023 18:14ч.

  Скъсване на дипломатическите отношения от страна на България – 1950 г. През 1950 г. правителството на България обвинява американския пълномощен министър Хийт в шпионаж и на 19 януари го обявява за персона нон грата. България скъсва дипломатическите си отношения със САЩ на 20 февруари 1950 г. САЩ обявяват прекратяване на дипломатическите си отношения с България на 21 февруари, а Хийт напуска страната на 24 февруари 1950 г. Възобновяване на дипломатическите отношения и на дейността на Американската легация – 1959-1960 г. САЩ и България се споразумяват да възобновят дипломатическите си отношения на 24 март 1959 г. Едуард Пейдж младши е назначен като пълномощен министър за България на 23 ноември 1959 г. и връчва акредитивните си писма на 14 март 1960 г. Възобновяване на дейността на Българската легация в САЩ – 1960 г. Петър Вутов е назначен за български пълномощен министър в САЩ на 2 декември 1959 г. и връчва акредитивните си писма на 15 януари 1960 г. Повишаване на статута на Американската легация в Посолство на САЩ – 1966 г. Американската легация получава по-високия статут на Посолство на 28 ноември 1966 г. Джон М. Максуийни, първоначално назначен като пълномощен министър на 16 май 1966 г., е назначен за посланик на 7 април 1967 г. Той връчва акредитивните си писма на 19 април 1967 г. Българската легация получава статут на посолство – 1966 г. Българският пълномощен министър Любен Герасимов, който заема поста си на 1 септември 1965 г., е повишен в посланик и представя новите си акредитивни писма на 14 декември 1966 г. https://bg.usembassy.gov/bg/our-relationship-bg/policy-history-bg/io-bg/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ прелъстиха и употребиха Румен Радев и го изхвърлиха

  26 Юли 2023 18:29ч.

  като хартиена носна кърпичка. Вече не им трябва неговата синергия с дневния им ред, защото Радев не им играе по свирката така добре, както му се иска на новия посланик на САЩ. Оттук нататък посланикът на САЩ ще издевателства над Радев. Той доста се различава от пъргавата мадам Мустафа... Но както казва мъдрият български народ: "Каквото си постелиш, на такова ще си легнеш." Президентът Радев се подложи на САЩ, за да го потупат по рамото или просто е вербуван от някоя от многото американски служби за сигурност по време на двукратната си шлифовка за по 11 месеца в САЩ и сега ще плаща. Лошото е, че от слугинажа му на САЩ пострада Р. България, т.е. целият български народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  27 Юли 2023 6:58ч.

  Тъпанари...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  26 Юли 2023 18:15ч.

  Радев, шансът ти даде на тепсия всички лостове. Ти избра да си "триморец" и "синергитик". Отблъсна хората, които те подкрепиха, за да се харесаш на тези, които те ненавиждат. Не останаха балъци да те последват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Санчо

  26 Юли 2023 18:24ч.

  Свободата, Санчо Панчовци, свободата е първа и над всичко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каквото и да си говорим...

  26 Юли 2023 18:35ч.

  Кенеф Мъртън добре си върши работата. Пратен е да предизвика гражданска война в България и той акуратно си изпълнява задачата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  26 Юли 2023 18:41ч.

  халюцинираме другаре и другарки, в кухнята-да и до там (ясно ли го казах)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По делата им ще ги познаете...

  26 Юли 2023 18:56ч.

  Радев отново се опитва да се хареса на мнозинството от хората, като повтаря тезите, които те искат да чуят. А покушение на истината не беше ли когато Радев пръв се отказа от историческите искания към Сев. Македония, в замяна на вписване на българи в конституцията. Явно пак ще се опитва да подлъже част от народа с някой нов политически проект, една нова ала-бала формация, която ще се представя за патриотична докато обере вота на заблудените, а след това ще си кара синергетично.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  26 Юли 2023 20:34ч.

  И аз мисля, че Радев го играе "доброто ченге" . Не забравяйте, че неговото служебно правителство заяви и май плати част от цената за нови 8 самолета Ф-16, при положение, че първите я дойдат я не дойдат! Както е казано-По делата им ще ги познаете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Беше решение на НС, бай Иване

  26 Юли 2023 20:52ч.

  дори не поискаха мнението на Радев. Само "Възраждане" и БСП бяха против.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ватник

  26 Юли 2023 19:30ч.

  Гати мрънкача, майна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BgBg

  26 Юли 2023 19:46ч.

  Много точна оценка.Браво за смелоста. Все пак положителното е,че маските на ГЕРБ,ДПС паднаха.Това не са партии,а инструменти за обслужване на интереси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  26 Юли 2023 20:01ч.

  Не се карайте тук, а си спомнете..- Откъде сме дошли да направим нашата си България? От Изток сме дошли, а не от запад -- и оттам ни е гена! (кръвта вода не става..)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • прекрасното евробъдеще за България предстои

  26 Юли 2023 20:46ч.

  Цар освободител е допуснал фатална грешка с освобождението на България. Жителите на Самара също са допуснали грешка и не е трябвало да подаряват знаме на българите. Руския народ прави грешка след грешка по отношение на българите. Резултата е това което се вижда днес,като реалност в България. Много е важно, при следващата трета поредна и последна национална катастрофа на България /а тя няма как да не се случи / ,Русия да не прояви никаква милост и снисхождение към това племе,което Чърчил много сполучливо е определил какво е. Сталин прави след края на Хитлер също фатални грешки по отношение на България. вместо да я разпарчетоса , както са искали съвоюващите държави срещу нацизма , той я е запазил в сегашните и граници,отгоре на всичко е ходатайствал пред англосаксите да прекратят садистичните бомбардировки над малоумниците - обявили война на 12 държави едновременно - фанатични привърженици на тристранния пакт. Груби поредица от грешки от страна на руското ръководство,които по никакъв начин занапред не бива да се повтарят. С кой акъл същите тези руснаци, допуснаха да изградят ядрена централа в България и то с шест ядрени блока от които българите поради изключителна тъпота и омраза закриха четири и оставиха два ,които и тях предстои да закрият в близко бъдеще. Подобни груби грешки и заблуди занапред Русия не бива да допуска ,не си заслужава и няма цена която да оправдава подобни жестове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грешка е

  26 Юли 2023 21:14ч.

  североизточното славянство, но скоро ще бъде поправена, заедно с новия национален празник на европейска България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грешки сте и двамата. Грешки на природата

  26 Юли 2023 22:09ч.

  Многословният - нихилист, а апострофиралият го по-горе - мазохист, джендър и боклук от N-ти пол. Джендър-боклукът откъде да знае, че Европа е провинция на Източната Римска империя, а по-късно и на Първата и Втората български държави. Без Русия няма да има България. Самата Русия е най-голямата българска държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  26 Юли 2023 21:17ч.

  В нашите гени е заложено любящо, благородно и всеопрощаващо Сърце. Защото Духът ни е силен! (а само силният може да прощава на слабия.. ...сега сме позабравили Същността си...(Себе Си) Но тя не спи - Вечна е! ДАНО СКОРО ДА СЕ СЪБУДИМ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  26 Юли 2023 21:23ч.

  Покушението срещу историята и паметта вървят отдавна. Ако сте искали да спрете този процес трябваше да направите необходимото да спиране на финансирането на соросоидните НПО, които получават милиони от хазната, за да съсипват и разграждат минало и инастояще, и да се забрани на организации, финансирани отвън, да развиват дейност в България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само НС може това

  27 Юли 2023 1:01ч.

  като приеме американския закон за чуждестранните агенти да действа и в България. Русия направи това преди доста време. Толкова време мина, още ли не знаете, че не сме като тях президентска, а парламентарна република? Затова е важно какъв парламент се избира, не да се ходи за гъби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  26 Юли 2023 21:38ч.

  Нашата сила е и нашето благородство Но те са скрити и покрити от мърсотията на една пропаганда, която ни е обзела.. Дано скоро да се очистим от тая мърсотия! (защото отвътре Сърцето ни е чисто) И да познаем отново своята Същност и Сила! и Благородство.. Бог е с нас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  26 Юли 2023 21:50ч.

  Като гледам тук дългите текстове - то се личи, че са подготвени отдавна.. -- аз повече няма да пиша

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  26 Юли 2023 21:56ч.

  Ако имате акъл - мислете си със собствения акъл (и с чисто сърце).. ако не - жалко за вас..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето го и проблемът (проблемът САЩ)

  26 Юли 2023 22:22ч.

  "Всеки, който се занимава с геополитика, е запознат с легендарната формулировка на Кисинджър: Да бъдеш враг на Съединените щати е опасно, да бъдеш приятел на Съединенита щати е фатално. Историята изобилства с примери, от Япония и Южна Корея, до Германия, Франция и Украйна. Както малцина китайски изследователи твърдят в лични разговори, ако се вярва на разума и ако „се уважава мъдростта на този 100-годишен дипломат“, Си и Политбюро трябва да поддържат отношенията Китай-САЩ точно такива, каквито са: „ледени." https://glasove.com/na-fokus/pepe-eskobar-neokonite-iskat-voyna-s-kitay Българският президент Румен Радев дали вече е наясно с проблемът САЩ? Или пак ще запее за синергия с дневния ред на САЩ?..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  26 Юли 2023 22:44ч.

  Светът се променя бързо, защото Съзнанието на човека се променя бързо - Скоро ще има големи промени! (онова горе беше предпослеoно :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  26 Юли 2023 23:09ч.

  Светът се променя толкова бълзо, че някои няма да се усетят как ще си го нахендрят! :)) - а Радев е най- добрият ни Президент досега! Да е жив и здрав! че ще има още да работи за Родината!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • името си е мое :)

  26 Юли 2023 23:26ч.

  хайде, да си успокоите духовете с нещо хубаво - Паша Христова - Този дивен свят (Сопот 1971)---- https://www.youtube.com/watch?v=nTR2g4hRZpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • конюнктурата

  26 Юли 2023 23:31ч.

  конюнктурата 26 Юли 2023 12:50ч. да не пипа историята българска. Не само Радев, имат и други ядове др. Иванов и сие. Но на 3 март България след 500г. турско робство е станала българска държава!!!! Ясно! Долу продажниците. Така ли ППДБ ще си осигурят мнозинство за извращенията , които вършат - като се докарат на Доган.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Ime

  26 Юли 2023 23:33ч.

  Браво, прав си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • PrO

  26 Юли 2023 23:38ч.

  Не САЩ Или Русия са ни проблем,а българите които предават Нас и България за Пари. ДПС,ГЕРБ това са инструменти към еврофондовете,нищо повече но понеже са корумпирани са лесно манипулируеми и страхливи.Предатели!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  26 Юли 2023 23:55ч.

  И ще дойде време, когато... ..ще има сито, което ще отсее плявата от зърното.. Както е писано в Библията Евангелието според Матей 3:12 "Лопатата, с която отсява зърното от плявата, е вече в ръката Му и той ще изчисти хармана си. Ще събере зърното си в хамбара, а плявата ще изгори в неугасим огън.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  27 Юли 2023 0:07ч.

  Аз съм жена, но знам истината в живота и знам какво да правя, когато някой ми стои зад гъба и ме тормози - Шат на патката главата!.. То и в политикато си е така:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  27 Юли 2023 0:45ч.

  като гледам как разни пишман-учени се опитват да "доказват", че освобождението ни сами сме си го извоювали, пък те, лошите руснаци дошли тук наготово, само и само за да стъпят на Проливите, гади ми се от подобни изчадия...а малограмотните журналя им задават само "правилните" въпроси - да не би случайно да сгрешат и да кажат, че при оттеглянето на руските войски от стара загора, от ловеч и др. населени места, след тях турците са изклали "героичните" българи като стадо добитък...нито думица за дадените над 200 000 жертви на Дунавския фронт ! нито думица за дадените жертви от руската армия на Кавказкия фронт по същото време! та ето по този начин разни боклуци ни презентират Освобождението и историческата роля ня Русия...когато бях 10 г. дете /преди повече от половин век/ запомних от баща ми следната мъдрост: "България е създадена и съществува по волята на Русия, която е дала 200 000 убити за нашето освобождение от турско робство. и винаги след това, когато нашите неблагодарни и алчни управници са й обръщали гръб, сме губили територии..." а вече е видно, че тези безмозъчни управници вече ни докараха до етапа на пълното ни заличаване от географската карта... господ или провидението / ако ги има /, нека да накаже тази престъпна шайка от майкопродавци, които унищожиха българския народ и родината ни - самите тях, децата им и роднините им до девето коляно, за да не успеят да се порадват на заграбеното от всички нас по нечестен начин богатство !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво на 21.45,

  27 Юли 2023 1:12ч.

  Напълно съгласна! Маги

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво и на Радев!

  27 Юли 2023 1:14ч.

  Пак Маги

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  27 Юли 2023 1:36ч.

  а пък разни "разузнавателни" служби, дето шлекат кой какво пише . - ще има "да ми вземат капата" - хаха --то и вие сигурно не знаете смисъла на този израз! щото сте забравили българския си език :)) - Хайде, ходете си със здраве!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Циганин

  27 Юли 2023 1:39ч.

  пРезидентът каквото и да дърдори, никой не му вярва. Останаха му кинтите и "съветниците".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  27 Юли 2023 1:52ч.

  Те какво си мислят? - че ние тук сме плазмоиди и безмозъчни?. - точно обратното ... - ТЕ са безмозъчни и безполови влечуги

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ime

  27 Юли 2023 2:04ч.

  Тука някакви циганори пишат някакви глупости.--- ---.Обяснете ми какво е "Циганин"? - щото аз не знам...:(

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • триморецо синергичен

  27 Юли 2023 10:44ч.

  тримореца синергист хвърли няколко думи да си трупа актив; той си иска актив при едните и другите че все да е на власт, резултат от думите му - никакъв от никаквец;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Некои съображения от шаха

  27 Юли 2023 10:50ч.

  24 е още по-добър празник от 3ти, не знам що се дърпате. Щото е общославянски и кирилски. Така България ще постави началото на обединението на всички православни кирилски славяни от Русия до Черна гора. Също така "Горда Стара планина", който е погребален марш, да се смени с вдъхновения, надъхващ, светъл "Върви народе възродени". Тогава България най-после ще се освободи от депресивния цикъл на постоянни загуби и упадък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • някакъв отговор

  27 Юли 2023 11:14ч.

  предложено ли е от евротрансгейпедосатанодемосратите неще да е добро

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шах-шех

  27 Юли 2023 11:31ч.

  ППЛГДБ и Бойко и Дохан са в цунц-цванг - каквото и да направят са все губят. Има такова си нещо като " Волята на Небето! ". Всички удържащи срещу промените и противопоставящи се срещу тектоничните гео-политически трансформации са осъдени да загубят. Дойде ли прилива, можеш да гребеш само с него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Юли 2023 11:40ч.

  „Колкото по-ниска е легитимността на едно управление, толкова повече то се стреми да закрепи своята власт с административни и силови мерки“ Да и колкото по-порочно е, защото истинският авторитет се дава отгоре, където никой не може да отнеме; колкото по-човек си усеща, че „отгоре“ му се отнема доверието, той си го осигурява силово на ниските нива, чрез манипулации и свръхконтрол. Проблемът е, че днешните си го осигуряват по много пътища, например, ако искат съдебната система, те ще атакуват от една страна закона, от друга ще „обучават“ съдии, но и депутати на човешки права и ще бутат кариерите на послушните, ще канселират останалите. Какъв беше този позор снощи, майката и бащата имали равни права, тогава защо са майка и баща, а не едно и също? Това е същата джендърна простотия, майката трябва да има предимство, що се отнася особено до невръстни, защото има неща, които усеща и се грижи различно от бащата, точно за това тя е майка. Равни права би трябвало да означава правото на майката да е майка и правото на бащата да е баща, което означава да правят съвсем различни неща, а не да се счита, че всеки МОЖЕ да прави каквото и другия. Обаче мозъците са вече промити, ето това е овладяване на съдебната система, подмяната на духовния закон и неговата логика, в ума на законотвореца. Това, което бащата дава като пример и стабилност, но само в случай, че семейството е разделено, не изисква 24 часа достъп, докато типа грижа и емоционална сигурност и комфорт, коитото майката дава на бебето изисква нейния 24 часов достъп до него. Какви равни права, правата произтичат от възможностите и способностите, аз може да имам право да летя като птица, но не мисля да опитвам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Противник на свободния свят

  27 Юли 2023 13:18ч.

  Подкрепям тезата на Helleborus. Нормалната логика е точно тази. Е, понякога има изключения, за съжаление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бля-бля пак от "Дондуков" № 2

  27 Юли 2023 12:50ч.

  Трети март е компрометирана дата- исторически.Първо с някакъв предварителен договор в Сан Стефано между воюващите Турция и Русия,а също така през 1918 год. подписва Съветска Русия акт за капитулация през Първата световна война и капитулира пред България в Брест -Литовския мирен договор.Така че,сега в България на тази дата могот да се празнуват две събития,според политическата нагласа. Не е така с 24 май.Кай ще оспорва всеобщия народен празник? КОЙ? аМИ САМО ПУТИНОИДИТЕ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи