Радев: Поздравявам правителството, бензинът вече е под 3 лева

Радев: Поздравявам правителството, бензинът вече е под 3 лева

"Гласове" вече има и канал в Телеграм

Поздравявам служебното правителство за овладяване на инфлацията в страната. Цената на бензина вече е под 3 лева на бензиностанциите на "Лукойл" и това е началото на един процес. Намаляването на горивата и на цената на газа за следващия месец с 30% са реални резултати, постигнати с усилия и много работа. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, предаде БНТ.

Ето какво каза президентът:

Очевидно е, че три десетилетия след началото на демократичните промени, в България все още има политици, които са готови да жертват икономиката и благосъстоянието на хората в името на идеология. Нито българският бизнес, нито българското общество могат да търпят повече такива експерименти, нито да плащат цената на нечии зависимости.

Учудвам се, че има политици, които с лекота говорят, че липсата на газ или неговите непосилни цени не са проблем за топлофикациите, които щели да използват мазут. Нека медиите попитат тези политици откъде и как ще дойде този мазут, кой ще го произвежда, кой ще го внася, на каква цена и при какви условия. Имат ли съответните топлофикации необходимите очистителни инсталации?

Нека същите тези политици отговорят как ще се отрази на производството на горива в България и на цените на горивата на самия пазар решенията на предишното правителство за ембарго на петролни продукти с произход от Русия от декември нататък. В момента този петрол идва директно през Черно море, но в бъдеще, когато влезе в сила това ембарго, ще трябват съвсем нови канали на доставки. Нека политиците отговорят колко ще се чака, при какви условия, какви нови огромни складови наличности ще бъдат необходими. Дали България изобщо ще има рафинерия, дали ще остане производител на горива или в перспектива ще ги внася?

Сега е времето медиите да задават тези въпроси на политиците, които имат амбицията да управляват. Крайно време е партии и политици да вдигнат своя поглед над ежедневните злободневни политически нападки, защото веднага след изборите ще се сблъскат с тези проблеми и неспособността да ги решават ще се плаща от всички българи. Обществото очаква партиите да предлагат и дебатират реални и осъществими мерки за борба с инфлацията, а не популизъм.

В момента Европа се опитва да предотврати социалното напрежение и да си гарантира политическо спокойствие през зимата за сметка на жертване на пазарните механизми, чрез въвеждането на мерки, познати от едно по-далечно минало. Огромните компенсации, които през тази зима ще бъдат добре дошли, ще имат непредвидими последици за пазара, инфлацията, европейската икономика и нейната конкурентоспособност. Защото те ще останат да тегнат над следващите правителства и поколения.

Нека да е ясно, че основната задача на служебното правителство не е да ограничава потреблението и производството, което е сигурен път към стагнация и забавяне на икономическия растеж. Основната задача е да търси най-евтините суровини, независимо откъде, и да предоставя най-добрите условия за българския бизнес и за българските граждани, които са най-бедните в ЕС.

Поздравявам българското правителство за последователните усилия за овладяване на инфлацията в страната. Вчера вечерта цената на бензина падна под 3 лв. на бензиностанциите на основния производител на горива в България и очаквам това да бъде началото на тенденция. Намаляването на цената на горивата, намаляването на цената на природния газ за следващия месец с 30% са реални резултати. Когато едно правителство, независимо служебно или редовно, работи в интерес на бизнеса и хората, резултатите са налице.

По отношение на появилите се спекулации, че в България ще се ограничава уличното осветление и ще има режим на тока, нека е ясно, че докато има служебно правителство това няма да стане. България е производител и износител на електрическа енергия и българите няма да стоят на тъмно.

Президентът присъства на откриването на академичната 2022/2023 година на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

От нивото на комуникация и съобщенията зависи нивото на обществено-икономическото развитие на всяка държава. Това заяви президентът Румен Радев на официалната церемония, предаде Новини.бг.

Малко висши училища могат да се похвалят с вашата история, а и не само. Трябва да отдадем дължимото на българските държавници от българските години след Освобождението, които прозряха необходимостта от кадри в пощите и телеграфните агенции. Резултатът е много бърз и той е във вашето висше учебно заведение, изтъкна държавният глава. 

По думите му подготвените кадри за телеграфа и пощите са сред пионерите в развитието на младата българска държава. Днес вие продължавате тази традиция, защото и днес продължават да се готвят кадри за държавните, общински органи и за всички сфери на обществения живот, каза Радев. 

Той поздрави ръководството на университета за новите хибридни специалности. Това не е просто значим принос в дадени сектори, а това е бъдещето на българското висше образование, подчерта президентът. 

Със знанията, които придобивате, с вашите специалности, вие ще сте хората, които ще определят хода на развитието на обществото. Желая ви успех, бъдете огромни професионалисти и успешни в утрешния ден, обърна се в заключение Радев към студентите.

 

Коментари

  • поздравявам радев

    10 Sep 2022 13:31ч.

    Вече съм го изхвърлила зад борда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MildredTob

    31 Яну 2023 18:13ч.

    Радев: Поздравявам правителството, бензинът вече е под 3 лева | Glasove.com - Hello guys! Oh my goodness! Amazing article! гидра как зайти:https://hydraruzxpsnew4af.top гидра как зайти:https://xn--hydraruzxpnw4af-m8b.net гидра даркнет:https://hydra-original.xyz гидра официальный:https://hydra-original.shop [url=https://hydra-original.shop ]HYDRA Официальная сайт[/url] Радев: Поздравявам правителството, бензинът вече е под 3 лева | Glasove.com - good! Очень интересная тема, спасибо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kimonicgag

    24 Март 2023 15:34ч.

    Заказать беговую дорожку - только в нашем интернет-магазине вы найдете низкие цены. Быстрей всего сделать заказ на беговая дорожка недорого можно только у нас! [url=https://begovye-dorozhki-moskva.com/]стоимость беговой дорожки[/url] беговая дорожка купить - [url=https://begovye-dorozhki-moskva.com]https://begovye-dorozhki-moskva.com[/url] [url=http://google.co.ma/url?q=http://begovye-dorozhki-moskva.com]http://google.com.qa/url?q=https://begovye-dorozhki-moskva.com[/url] [url=https://mckoloskychiropractic.com/happy-spine/#comment-18613]Беговые дорожки магазин - широкий ассортимент беговых дорожек, которые подходят для любых потребностей и уровня подготовки.[/url] 6a8ad82

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в катар бензина е 50 стотинки

    10 Sep 2022 13:32ч.

    Тоя май е ненормален!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ятак

    10 Sep 2022 14:01ч.

    а в сибир пък не трябва хладилник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ятаче, момче "ентелегентно",

    10 Sep 2022 15:23ч.

    ти в Сибир бивал ли? Естествено, че не! Иначе, баце, щеше да поназнайкваш, че лятото става и 40 deg по Целзий! Та комай хладилник си требе! Козяк , нефелни опорки днес, бе! Нема да има днес козяшки лебец! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Sep 2022 13:34ч.

    Много добре.Да се надяваме че служебното правителство ще изкара 4 години! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила

    10 Sep 2022 16:51ч.

    На там върви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    10 Sep 2022 13:54ч.

    Пак лъже. https://bg.fuelo.net/prices?lang=bg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Особеностите на българското ибрикчйство

    10 Sep 2022 13:56ч.

    Как ще е под три лева бе. Точно в бензиностанциите на Лук ойл сутринта беше 3,29 бе. А дизела 3,32 бе. Болшевики бръмчилник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно в Лукойл 95 е 2.99

    10 Sep 2022 14:21ч.

    Без отстъпките

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • особености, нещо май си вчерашен!

    10 Sep 2022 15:25ч.

    Днес не е като вчера и козяшките опорки са други, макар също нефелни! Свери си данните, че ставаш смешен! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-вероятно нямаш кола

    10 Sep 2022 15:56ч.

    И не си ставал от екрана. А аз днес заредих. Та не пробутвай тъпи клишета като козяшки опорки и турцизми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Sep 2022 14:02ч.

    Стига ривахте.От вас нищо не зависи.Има си геополитика и машинно гласуване.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Sep 2022 14:35ч.

    Само този идиот не разбра, че с Гъзпром се преговаря с оръжие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зип-чо

    10 Sep 2022 14:41ч.

    зип-чо тъп-чо,ти ли ще се биеш със газпром бе паляк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вместо да плашите Газпром с оръжие

    10 Sep 2022 14:53ч.

    просто избягвайте да наливате гориво от бензиностанциите му. Не е качествено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    10 Sep 2022 14:53ч.

    Г-н Радев не биваше да се излага. Как успя да види заслуга на служебното правителство, а не успя да погледне котировките!? --- "Нефть 9 сентября 93,89 $ +2,39%"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :))

    10 Sep 2022 14:57ч.

    Благодарение на усилията на гн Гълъб Донев, котировките на петрол и газ са надолу :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядосан

    10 Sep 2022 14:57ч.

    От Газпром му се чудят на акъла на този индивид!!! Чудя се как да коментирам, неговата, хитрост ли е или откровенна глупост!!!!! ”"Газпром" не е панацея, а една от възможностите и те ни дължат доставка на газ", каза още държавният глава. Той определи разговорите за газа като дълги и сложни. Това може да бъде решение само при удовлетворяване на нашите условия ” найс а а а???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Sep 2022 14:59ч.

    Военният кореспондент на Русия Евгений Поддубний, който озвучава всички бойни успехи и пропагандни акции на руската армия в тревожен до почти панически тон, цитиран от Газета.ру съобщава, че за Въоръжените сили на Руската федерация обстановката в боевете край Харков е изключително тежк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    10 Sep 2022 15:18ч.

    По данным военкора, российские войска отходят за реку Оскол. Информацию об отступлении подтвердил в Telegram первый заместитель министра информации Донецкой народной республики (ДНР) Даниил Безсонов. Изюм находится неподалеку от административной границы ДНР. «Да, с Изюма ушли, как и с некоторых других населенных пунктов Харьковского направления. Конечно, это плохо», — написал Безсонов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не реви на чужди гробища

    10 Sep 2022 15:19ч.

    Евродрисня токава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    10 Sep 2022 15:04ч.

    Както обикновено Тримореца скромно пропуска своя дан за тези цени на бензина и тази инфлация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конашенков: Убихме 300 украинци в Чугуев.

    10 Sep 2022 15:32ч.

    Ужас...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копрошенков

    10 Sep 2022 15:57ч.

    се хвали с трупове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    10 Sep 2022 15:51ч.

    Вие имате забрана за коментиране! Добре де забранявате ми коментари, защо? А че РРадев лъше и се изживява като цар да ме кефи ли? радвайте се на президентската република. Втора година живеем в ея- служебни и марионетни правителство. Резултата харесва ли ви?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Sep 2022 16:15ч.

    По-добре служебни отколкото Тиквата или Траволта на власт! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Естет

    10 Sep 2022 16:17ч.

    Ако искам тикви си купувам на пазара, ако искам Траволта си пускам некой филм.Но тия индивиди не трябва повече да припарват до министерски пост.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Химарс

    10 Sep 2022 17:04ч.

    Радев се продаде на Путин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    10 Sep 2022 17:18ч.

    Да де, но ако предишното правителство – гаднярите, дето дигнаха инфлацията, горивата, спряха газа и пр., не бяха радевите любимци. Стана баш като равина с козата, дето посъветвал един човек, на който му било тясно вкъщи, да си вземе коза. Като отишъл след една година човечецът да се оплаче, че с тая коза вече съвсем не се живее, равинът рекъл „А сега махни козата“. И човекът заживял щастливо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щрак

    10 Sep 2022 17:35ч.

    На фронта в момента руснаците подготвят огромен котел (маскиран като отстъпление), в който ще бъдат избити хиляди натовски спецназ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    10 Sep 2022 18:53ч.

    Къв бензин бе,метана гони 7.40. с какво ще се отопляваме зимата бе,смешник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    10 Sep 2022 19:13ч.

    Софиянци като получат сметки по хиляда лева за парно, да ходят да поздравят другаря Радев и другарката Фандъкова :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев, а заслугата

    10 Sep 2022 19:45ч.

    тези некадърници да дойдат на власт чия беше, а? И да им се опрости нарушението за двойното гражданство? Ако имахме справедливи управници това нямаше да се получи и сега да се чудим как да кърпим положението...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович

    10 Sep 2022 20:25ч.

    Радев явно е получил задача да върне Тиквун и Шиши на власт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент фатмак

    10 Sep 2022 21:12ч.

    Да благодарим на Гълъб Донев за спадовете в цените на нефта и на биткойн

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и доларът слезе под еврото

    10 Sep 2022 21:48ч.

    Да благодарим ли на Гълъб Донев или да се сетим, че янките се намесиха, за да спасят валутата си от поскъпване, което прави стоките им неконкурентоспособни? Сега малкото произведено от ЕС няма да може да се състезава с произведеното в USA. Европа има неимоверна нужда от спасение, а то ще започне с изритване с продажните и лидери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    10 Sep 2022 23:24ч.

    Г-н Летец Юмручен е вреден дори за колонията.Голамо прасе излезе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така си е,

    11 Sep 2022 12:29ч.

    то за младо прасе няма гаранция, дали ще е ящно, за да наддаде, или ще яде храната залудо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Особеностите на българското ибрикчйство

    11 Sep 2022 12:59ч.

    2,99 А93 и 3,22 дизел, тази сутрин на Лук ойл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    11 Sep 2022 15:50ч.

    напълних с $3,49 миналата седмица за галон(3,78 литра)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи