Радев: Остро осъждам нападението срещу язовир „Нова Каховка“

Радев: Остро осъждам нападението срещу язовир „Нова Каховка“

Остро осъждам нападението срещу язовир „Нова Каховка“, което застрашава множество цивилни, представлява сериозен риск за околната среда, както и застрашава сигурността на Запорожката атомна електроцентрала. Виновните за този безобразен акт трябва да понесат отговорност. Това написа президентът Румен Радев в Туитър. 

Вчера стана ясно, че стената на големия язовир „Нова Каховка“ в контролираната от Русия част на Херсонска област в Украйна е била разрушена . Украйна обвинява Русия, че е взривила стената на язовира, което е причинило големи наводнения. Москва твърди, че украинските войски са обстрелвали съоръжението. 

Повече от 2700 души са били евакуирани от наводнените райони. След наводненията по поречието на река Днепър има опасения от хуманитарна и екологична катастрофа. Световната програма по прехраната на ООН предупреди за негативните последици за глада по света от унищожаването на Каховската ВЕЦ.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • А наясно ли си кого/кои

  08 Юни 2023 11:12ч.

  точно осъждаш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички са наясно

  08 Юни 2023 11:22ч.

  Може това да е била контраофанзивата на Зеленски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев не казва кои осъжда

  08 Юни 2023 11:22ч.

  Значи е съвсем наясно и не смее да ги назове. Толкова може Радев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че тя контраофанзивата

  08 Юни 2023 11:40ч.

  Започна от преди три дни и то на Запорожкият фронт . 100 хилядна украйнска армия е съсредочена на този участък Противникът провежда мощно настъпление, опитвайки се да пробие нашата отбрана на Запорожкия фронт (КАРТА) На Запорожкия фронт се водят най-трудните битки, руската армия отблъсква първата вълна на настъплението, но врагът започва втората. Источник: https://rusvesna.su/news/1686195315

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Битката на Запорожкия фронт продължава

  08 Юни 2023 11:42ч.

  Битката от нощта продължава отново при Орехово. Основната посока на удара е между Малая Токмачка и Новоданиловка. Источник: https://rusvesna.su/news/1686194532

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • борба

  08 Юни 2023 11:46ч.

  ИМАМ ВЪПРОСИ КЪМ РАДЕВ ОТ СЕЛО ТРУД. 1 КОЙ ВЗРИВИ МОСТА ЗА ДА СЕ ПРЕКЪСНЕ ВОДОСНАБДЯВАНЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ,ВЛАКОВА И СУХОПЪТНА МРЕЖА. 2 КОЙ ЗАПЛАШВАШЕ КРИМ ЧЕ ШЕ ГО ОСТАВИ БЕЗ ВОДА. 3 КОЙ ЗАПЛАШВАШЕ ВСИЧИ РУСКОГОВОРЯЩИ В КРИМ ЧЕ ЩЕ ГИ ИЗБИЕ. РАДЕВ ОТ СЕЛО ТРУД ЗА ДА НЕ ГО ОБЪРКАТЕ С НЯКОЙ ДРУГ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През нощта врагът започна да нанася основния си удар в посока Запорожие

  08 Юни 2023 11:48ч.

  Журналистът и военен наблюдател Юрий Подоляка пише за това в своя канал в Telegram . Според него сега вече със сигурност може да се каже, че основният удар на противника ще бъде нанесен именно в запорожското направление. По-скоро тук вече е започнало - тази вечер основните сили на 10-и армейски корпус на Въоръжените сили на Украйна на няколко вълни щурмуваха нашите позиции южно от Малая Токмачка. Това съединение се подготвяше от Запада за основната атака. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/06/08/nochyu-protivnik-nachal-nanosit-svoy-glavnyy-udar-na-zaporozhskom-napravlenii-ekspert

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историк

  08 Юни 2023 11:51ч.

  Влашката престилка Радев няма да ти отговори на тези въпроси .Нали знае поговорката Гузен не гонен Бяга .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отвратен

  08 Юни 2023 12:52ч.

  Но дори от ООН са се въздържали да посочат виновника за това нападение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има ротационен принцип на ООН...

  08 Юни 2023 15:49ч.

  ... чиято сесия сега се углави от рашистите. Това е и причина за забавянето и жестокостта да предприеме действия за спасение на жертвите, цивилни украинци, животни, природа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  08 Юни 2023 11:13ч.

  Сега пак ще го изкарат путинист, защото не заема малоумната позиция, че Русия си самовзривила язовира, за да си наводни хората и да застраши водоснабдяването на Крим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  08 Юни 2023 11:17ч.

  плюс запорожката аец. искат да си организират атомен армагедон (да не се бърка с генерала ;) ) руснаците, и това е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рашистите не се интерсуват нито от хората, нито от селскостопанската дейност в Крим

  08 Юни 2023 15:52ч.

  Наводнението спасява рашистката армия, а Крим е планиран още с програмата "Портокал с оранжев механизъм" за военен анклав, на който рашистите да разположат ЯО, насочени към контрола над държавите в НАТО/ЕС, Азия и Африка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ 12:52ч.

  08 Юни 2023 15:59ч.

  Вероятно сте забравил, че при назначаването си ген. Суровикин съобщи, че ще се наложи да се вземат много трудни и непопулярни решения, и ПЪРВОТО му такова решение беше изтеглянето на руските войски от западния бряг на Днепър (който сега е наводнен)... и това беше ТОЧНО заради опасенията им, че украинците ще изпълнят заканата си да взривят язовирната стена на Каховка. Впрочем тези заплашителни планове на U-crane са документирани в НАТО: https://obektivno.bg/ukrainski-general-pred-vashington-post-prez-2022-g-testvahme-strelba-po-yazovir-kahovka-s-raketni-ustanovki-hajmars/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ами

  08 Юни 2023 16:54ч.

  Рашистите затова и минираха ВЕЦа миналата година, есента. И обещаха да действат с непопулярни мерки, ако бъдат принуден. Е, видяхме, че бяха принудени и взривиха ВЕЦ "Нова Коховка". Доказателства много... Напр. защо има разлято машинно масло във водите на Днепър сега? Защото това е машинното масло от турбини на ВЕЦа, които могат да бъдат взривени САМО отвътре, защото рашистите охраняват целия периметър около язовира и ВЕЦа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маймуната Дарвин

  08 Юни 2023 11:15ч.

  Кой ? Кой осъждаш ? Осъждам глобалното затопляне ! Осъждам наглостта на политиците ни ! Е и ? Словоблудство ! Излишни думи отнесени от вятъра в безвемието ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  08 Юни 2023 12:06ч.

  Първото за което се сетих, докато четях статията, беше една песен: "Много думи пък не каза нищо. "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свобода за Анджела Дейвис!

  08 Юни 2023 11:15ч.

  Солидарност с народа на Намибия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Безлюдна зона на Север от Мексико

  08 Юни 2023 11:43ч.

  Стерилизиране на Британските острови.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Надежди говежди

  08 Юни 2023 12:54ч.

  В реала 210 000 мужика дадоха фира за 100 села.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хора, които ще научат английски от майките си ще се раждат на Ямайка и Барбадос

  08 Юни 2023 13:15ч.

  Може и на остров Питкерн

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Педро

  08 Юни 2023 11:15ч.

  Укрите са получили 2 000 катера и им трябваше дълбока вода за придвижване. Та затова + изпускане от 4 шлюза на още един язовир.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Педро 08 Юни 2023 8:15ч.

  08 Юни 2023 11:16ч.

  и аз си мислех същото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Катери трудно се

  08 Юни 2023 11:18ч.

  придвижват по блато, щото точно това остава отдолу

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украинците са изчадия

  08 Юни 2023 11:19ч.

  Не народа, а а тая паплач, дето се подхлъзна по банановата кора подложена им от американците/ не пак народа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Правителството в момента, квартетната шведската тройка

  08 Юни 2023 11:21ч.

  .............. да бъдат, ако ни вкарат във война с Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Решението ще бъде взето в Литва

  08 Юни 2023 11:32ч.

  Бившият генерален секретар на Северноатлантическия алианс Андерс Фог Расмусен заяви, че войски на НАТО могат да отидат в Украйна. В този случай армиите на западните държави ще влязат директно в конфликт. Между другото, окончателното решение ще бъде взето на срещата на върха в Литва. Група от страни от НАТО може да поиска да изпрати войски в Украйна, ако страните-членки, включително Съединените щати, не предоставят на Киев реални гаранции за сигурност на срещата на върха на алианса във Вилнюс, Освен това, според бившия генерален секретар, балтийските страни и Полша ще започнат да сглобяват своеобразна „коалиция на желаещите“, които ще отидат да помогнат на терористите. Това обаче ще се случи, ако режимът в Киев "не получи нищо" от предстоящата среща на върха. Е разбрали сега че нато ще ни вкара във война със Русия .Я си спомни две неща триморецът Радев дето ни набута във този Полски проект за трите морета и посещението на дъртият кукунделник Байдън въ Украйна преди два месеца .Тогава той каза че източнит държави трябва да са на първа линия срещу Русия във Украйна .Какво по го;лямо деоказател;ство от това че ни готвят за първата линия да се бием срещу Русия и то много скоро .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "ако ни вкарат във война с Русия"

  08 Юни 2023 11:34ч.

  Никой не може да те вкара във война, ако ти самия не се съгласиш ! Дори в нацистката кочина 404 не могат да ги накарат насила на фронта - хващат ги , натикват ги в колите, но ако не искат да воюват - осъждат ги по бърза процедура и ги тикат в затвора. По-добре в затвора жив, отколкото в Донбас - бахмутизиран ! Така и тук в БГ, мен лично почна да ми писва от това паникьорство ! "Ще ни вкарат във война с Русия - Ауууу ! Мешките, каските, повиквателните ..." И т.н. алабализми. КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА ??? Опишете практически как ще мобилизират българите да ходят да се бият с Русия в Донбас ??? Това е НЕнаучна фантастика, даже на Козяк 16 са наясно с това. Българите на 50 % са отявлени русофили. 45 % са отявлени малоумници и грам не ги е.. каквато и да е политика, но не очаквайте нито един от тях да тръгне да умира за ... Зеленски. Остават 5 % софийската жълтопаветна утайка и бдящите над тях реститути - те ли ще идат да воюват ? Ще си оставят реститутциите , ще си оставят рентите, ще си оставят грантовете и НПО-плащанията... и ще идат да воюват ??? Айде по-сериозно. България НЕ МОЖЕ ФИЗИЧЕСКИ да бъде пратена на война с Русия. Единственото което могат да правят с нас окупаторите е да ни изстискват парите до дъно и да произвеждаме ниско-технологично джепане за укрите. Това и правим вече година и половина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  08 Юни 2023 11:45ч.

  Достатъчно е и символично участие. Спомни си символичната война на България с Англия и САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аналогията е вярна , но и ... невярна

  08 Юни 2023 11:54ч.

  През ВСВ се обявяват войни официално. Нашите прогермански тъпаци обявяват "формално" уж , война на САЩ и Великобритания. И после те /предимно САЩ/ съвсем НЕФОРМАЛНО почват да ни бомбардират - 1943-1944... Сега има обявена само СВО. Няма деклариране на война. Всички замесени НАТО-вски страни, които воюват и със сили на терен срещу Русия, не са във война с нея. Ако ние не учавстваме със жива сила на терен, няма как да влезем във "война с Русия". Дори да пратим контингент, ако няма обявена "война" с Русия, а това не зависи от София, няма как Русия да ни атакува. Разбира се дългосрочните последици ще са от лоши - по-лоши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако може , малко по-подробно

  08 Юни 2023 12:01ч.

  Че е твърде лаконично

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вашия народ го видяхме оня ден

  08 Юни 2023 12:55ч.

  100 памперса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тва в клуба на реститутките ли?

  08 Юни 2023 13:16ч.

  Не забравяй, че има пълен ваш списък, със всички подробности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Аналогията е вярна , но и ... невярна 08 Юни 2023 8:54ч.

  08 Юни 2023 14:34ч.

  Аз не мога да си припомня кога за последно някой е обявявал война на някого. Винаги са някакви операции. Така че за мен аналогията е вярна. Байдън преди 1-2 месеца го каза в прав текст. Вие сте на първа линия във войната с Русия. И Радев беше там и си премълча.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЩАС от създаването си (преди 250 г) до сега

  08 Юни 2023 16:07ч.

  имат около 7 (седем) години в които не са били във война с някого по цял свят. Самият през. Обама, лауреатът на Нобелова награда за Мир през 2009 г., през годините на двата си мандата воюва в 8 (осем) войни, ВСИЧКИ от които НЕобявени официално...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  08 Юни 2023 11:44ч.

  Този оправи всичкко у нас, та тръгна да се занимава с международни проблеми!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ако осад влезе официално в конфликта

  08 Юни 2023 11:51ч.

  след 3 дена ще могат да произвеждат биогаз от гниещите 50 млн.трупа по Източното крайбрежие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  08 Юни 2023 11:53ч.

  Жалък лицемер... осъжда краварския саботаж, докато гледа как затварят българските електроцентрали, и затова вече внасяме ток!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  08 Юни 2023 11:56ч.

  Възрожденците много се активирали. Да не би вчера да са згазили лука и всички да им разбраха ала-балата? Бой по президента да замажем малко работата. Същите мишки като на Боко хората и ония пепетата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  08 Юни 2023 12:30ч.

  Костадинов вече прилича на Волен - зая

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  08 Юни 2023 12:34ч.

  - заявява едно, но обслужва ГЕРБ и ДПС на практика. Справка - вчерашния позор с Шишито.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  08 Юни 2023 13:30ч.

  И какво точно е позорното? Не виждам причина да се намесва и да улеснява ПП/ДБ в реализирането на сделката с ДПС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  08 Юни 2023 12:00ч.

  Що в Тиутър бе, Радев? Що не си тръгна преждевременно от язовира малко преди взрива, както вече правиш и в НС, и в кенефа след като се издумкаш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  08 Юни 2023 12:11ч.

  Точно както ни пусна кирчо и кокорчо, и сега прави фасони... най-гадния от всичките е тоя, че се прави на наш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Мустафа Радев: Виновните за този безобразен акт трябва да понесат отговорност.

  08 Юни 2023 12:25ч.

  Виновният евреин Зеленски никак не чувства застрашен, Засега ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти може да осъждаш,

  08 Юни 2023 12:31ч.

  ама новият ни "министър" на войната е готов да изпраща още оръжие на отговорните за този "безобразен акт", че да продължат тези "актове". Апропо, същите тези, отговорните за "акта", продължават да изпускат язовирите нагоре по каскадата с надеждата да удавят каквото може надолу по течението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зеленски Олеся

  08 Юни 2023 12:32ч.

  винаги съм бил привърженик на мотото:" Бий, за да те уважават!" Но за украинците повече е меродавно:" Най добрият хохал е... мъртвия укрогалииец"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо и той не знае

  08 Юни 2023 12:53ч.

  Къде се намира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тази снизходителна забележка

  08 Юни 2023 16:10ч.

  е меко казано глупава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак опряхме до въпроса КОЙ

  08 Юни 2023 13:36ч.

  вече 10 години е така, след протестите срещу Пеевски. Така и не се намери български политик който смее да отговори, всички немеят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разрушената стена на язовира от укрите е едно. Има и друго

  08 Юни 2023 14:54ч.

  За да засилят ефекта изпускат вода от язовирите, които са по-нагоре на реката. И ... добавиха към водата отровни химикали, което доведе до измиране на рибата и ще зарази земята в затопените райони. Ще проникне и в подпочвените води, за да стане водатеа негодна за пиене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма отровни химикали, бе, путинофилски лъжльо

  08 Юни 2023 15:59ч.

  Има разлято машинно масло от взривените от рашистите турбини на ВЕЦ "Нова Коховка", което заедно с одръпването на водите причинява измирането на рибата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чели ли сте този материал (от 2022 г)

  08 Юни 2023 16:12ч.

  https://obektivno.bg/ukrainski-general-pred-vashington-post-prez-2022-g-testvahme-strelba-po-yazovir-kahovka-s-raketni-ustanovki-hajmars/ ? Запознайте се...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, известно ми е изявлението на ген. Ковалчук

  08 Юни 2023 17:09ч.

  Именно това потвърждава, че не е толкова лесно да се направи пробив в стената с обстрел, което украинците са имали намерение за малък контролиран пробив като тактическа военна цел. А от сателитните снимки сега се вижда, че повечето от пътя изчезна, а водите се изливат над стената, а не по двата края. Когато язовирите се самосрутват поради необичайно силни водни потоци и отмиване/стареене/пробив на материала, авариите обикновено започват от земната част на язовира, на двата бряга. Но снимките и видеозаписите показват, че язовир Каховка първо е бил пробит в средата, до ВЕЦа, граничеща с държания от Русия бряг. Отначало и двата края на язовира изглеждаха непокътнати, но с течение на деня все повече и повече от него се срутваше. Комбинация от повредени шлюзове и висока вода може да откъсне няколко порти, но не се очаква да разкъса толкова голяма част от язовира. Т.е. за такъв пробив е небходим многократно по-мощен експлозив от мощността на обстрел с Himmars.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Четене с разбиране

  08 Юни 2023 15:16ч.

  В подобен род заявления ВСЯКА ДУМА Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ! Нека погледнем и тук. Радев НЕ казва взривяване, РАДЕВ ИЗРИЧА ОСЪЖДАМ НАПАДЕНИЕТО. Този, който в момента владее язовира, ерго РФ, НЕ МОЖЕ ДА НАПАДНЕ. Напада ПРОТИВНИКЪТ, КОЙТО НЕ ВЛАДЕЕ! В съдържателен план, РАДЕВ КАЗВА: ОСЪЖДАМ ТЕРОРИСТИЧНИЯ АКТ НА УКРАЙНА! Радев не го изрича директно, защото не може да го изрече директно, така житейски стоят нещата! Четете и разбирайте! Дори и по време на война, когато по подразбиране средствата принципно не се подбират, все пак има някакви граници, които не трябва да се пресичат. Е, У. очевидно ги е пресекла!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рашистите са известни с терористични нападения "под фалшив флаг"

  08 Юни 2023 15:37ч.

  Радев може да си осъжда жертвите, но убийците, провеждащи геноцид, а вече и екоцид за десетилетия напред, което ще засегне редица държави извън Украйна, вкл. и България (за радост на путинофилите, нали?!), са известни на цял свят и те са само рашистите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вярно е, геноцид над рускоговорящите се провежда

  08 Юни 2023 16:15ч.

  съвсем методично, НО, "заслугата" за това етническо прочистване не е на "рашистите"... https://www.bitchute.com/video/hON2zotis3Jl/ , а на *азарите, които открито изпълняват проекта си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нямам думи ...

  08 Юни 2023 15:25ч.

  Гледах видео с масово умрели риби по реката ... очудих се как става , дори да тръгне водата рибата най-много да тръгне по нея ... " добавиха към водата отровни химикали " ... ужас ... умопобъркани нацисти ... КОЙ защитава тези нацисти??? Мисли ли някой за последствията , по Черно море??? За рибите и рибарите ??? Ще има ли туристи и сезон това лято по Черноморие???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  08 Юни 2023 15:51ч.

  Пак Радев! Пак Радев нещо е е направил, доизказал и не нам още кво! Ами вие, дето сте такива юнаци и искате да каже всичко, как го подкрепяте? Вие кво направихте? Отидохте ли пред Козяк, направихте ли си лозунги, отидохте ли пред министерския съвет, пред министерството на Тагарев? Ъ? Според мен, Радев много прави - това, че не посочва хохлите за това престъпление е много. Много за неговото положение. Днес, вчера, утре - той говори само от свое име. Той не усеща подкрепа, коя политическа сила го подкрепя? Възраждане? Не е достатъчно. Има ли обществена подкрепа? Къде е тя? Така че, квото може - прави го. За разлика от вас. И от мен, но аз поне не го обвинявам. Апропо, за синергийността му и троеморието - да, включи се в тази инициатива, но на всички беше ясно, че тя е мъртвородена. И на него му беше ясно - така че, включи се и с нищо не застраши България. Такава е геополитиката в момента. И руснаците с нищо не помагат. Сърбия, Унгария, че и ние, се нуждаем от внушителен успех. Но го няма. Във войната няма и не може да има феърплей - там не се дава купа за спортсменство, там има победа и байряк втъкнат, където трябва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе, каква подкрепа за подлогата на терористичния режим в Кремъл?!

  08 Юни 2023 15:56ч.

  Как си признавате, че пРезидентът е "троянския кон" на рашистите, който обаче е пренебрегван от господаря си, горкия той:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скрийте се, плиткоумно човече!

  08 Юни 2023 16:19ч.

  Не сте запознат нито с геополитическата обстановка, нито с ограниченията с които Радев ТРЯБВА да се съобразява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Механична команда

  08 Юни 2023 18:07ч.

  Бил подлога на Кремъл, другият пък разправя, че това била акция под чужд флаг. Тоест, руснаците сами разрушили язовира като ползвали пленени Хаймарси и си отрязали водата за Крим, залели брега със своите части, изложили на смъртна опасност рускоезично население ... и всичко това за да може операцията подчужд флаг да изглежда "по-достоверно"! Абе, Вие - саксонски, атлантически, соросоидни, либералистични ОТКАЧАЛКИ! Като ви съберат на козяк за раздаване на центове, вие сигурни ли сте, че не ви прекарват по някакъв съмнително по-дълъг път, а не директно през касата и до залата за обучение! Огледайте се, ако минавате някъде през мазетата, да знаете добре, че на определено място ви пускат мощни йонизиращи лъчения, от които човешкият мозък става на каша и субектът вече е в състояние да изпълнява само прости, механични команди: копирай текст; приложи, изпрати!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  08 Юни 2023 18:14ч.

  А не им ли идва наум на тролчетата че руснаците можеха просто да отворят шлюзовете, а не да разрушават стена която след това трябва да възстановяват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историческата грешка

  08 Юни 2023 18:55ч.

  Целият "високоразвит и свободен" свят под командването на ДП на спъващия се ипразни военните складове и резервните финансови фондове за да бъде смазана Русия. Резултатът от това беше, че фронтът практически замръзна, като в Артьомовск дори се наложи отстъпление. Очевидно е, че трябват нови военни и финансови инжекции, а те трябва да се вземат от някъде. Откъде да бъдат взети? Известно е, че на Запад са много добри печатари. Не случайно Гутенберг се е родил там. Обаче, ако просто тихомълком увеличат скоростта на ротация на печатарската машина и зареждат с повече мастило барабаните, стагниращото производство и услуги, което дори вече официално се превърна от технически спад в реална рецесия, съчетано с ширещата се, макар и манипулирана инфлация, могат да прераснат в жестока икономическа криза, което ще дестабилизира драстично обществата. А капиталът не се интересува от обяснения и оправдания. Като погледнат финансовите отчете и екселските таблици, там искат все зелено да виждат! Видят ли червени числа, стават раздразнителни, направо нетърпими и са напълно годни да спретнат някаква огромна беля! Очевидно е, че този път не води никъде. Остава другата възможност - да изкарат украйнската армия от окопите и да я хвърлят в месомелачката. Ние, кибиците, от поне половин година знаем за шеметното и много тайно контранастъпление, но вероятно се залага, че руската разведка го е проспала драматично и вместо да се готвят, руснаците наблягат на честушки и самогон. После пропагандата ще извие на умряло и ще си разкъса театрално дрехите, че ... видите ли -онези кремълски зверове са смляли героичните воини на бандеровщата. Това ще бъде съпроводено с вопли и апели, че целият демократичен и свободен свят трябва да покаже солидарност, като пристегне колана с поне 2 дупки. Така ще дойдат парите. Най-лесно се взема от голямото мнозинство хора, които нямат реални възможности да се противопоставят. Често в историята е залагано на това, често в историята се е грешало!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  08 Юни 2023 22:52ч.

  Более 10 раз ВСУ обстреляли Каховскую ГЭС за последний год ❗️ Каховская ГЭС перешла под контроль ВС РФ в первый день СВО 24 февраля. С тех пор г. Новая Каховка и сама станция подвергались регулярным обстрелам со стороны ВСУ. Было более 10 атак ГЭС, в основном из американских HIMARS. В обстрелах сознавались спикер оперкомандования «Юг» ВСУ Владислав Назаров и генерал-майор ВСУ Андрей Ковальчук. ⏺8 июля 2022 г. Украинские войска нанесли ракетный удар по ГЭС. ПВО удалось отразить атаку, но были пострадавшие, сообщил замглавы Херсонской ВГА Кирилл Стремоусов. ⏺18 июля 2022 г. В результате удара по ГЭС была повреждена диспетчерская шлюза. Осколки перебили газопровод, в связи с чем половина правобережья Херсонской обл. осталась без газа, заявил пресс-секретарь ВГА Каховского района Херсонской обл. Виктор Васильев. ⏺23 июля 2022 г. ВСУ выпустили по району Каховской ГЭС 7 снарядов по ГЭС, которая получила повреждения, сообщили в ВГА Каховского р-на. ⏺24 июля 2022 г. ГЭС вновь обстреляна из HIMARS, инфраструктура получила повреждения, – заявил глава района Владимир Леонтьев. ⏺30 июля 2022 г. В ночь с 29 на 30 июля ГЭС снова атаковали из HIMARS. Система ПВО отразила все снаряды, заявил Леонтьев. ⏺12 августа 2022 г. Новый обстрел произошел, когда к станции подъезжал автобус с мирными жителями. 3 из 6 турбин вышли из строя, говорилось в репортаже России-1. ГЭС перевели на работу в аварийном режиме и лишь 1/2 от мощности. «Работаем в очень опасном режиме. Боевые действия угрожают не только низовью Днепра, но и верховью», – сказал замдиректора Каховской ГЭС Арсений Зеленский. ✔️ Представитель командования «Юг» ВСУ Владислав Назаров подтвердил удары по дамбе Каховской ГЭС с целью разрушения моста. ⏺8 сентября 2022 г. Региональные власти заявили, что под ударом ВСУ оказалась Каховская ГЭС и подъездные пути к ней. ⏺10 сентября 2022 г. ВСУ обстреляли Новую Каховку и ГЭС из HIMARS. Системы ПВО сбили ракеты, обошлось без попаданий, сообщила в ТГ-канале ВГА города. ✔️ 18 октября 2022 г. «Попаданиями реактивных снарядов HIMARS повреждены Антоновский мост и дамба Каховской ГЭС», – заявил 18 октября Сергей Суровикин. Киев готовится «нанести удар по плотине Каховской ГЭС», добавил он. ✔️ 21 октября 2022 г. Россия призвала СБ ООН предотвратить провокацию Украины по разрушению ГЭС. «ВСУ на протяжении 5 мес. обстреливают г. Новая Каховка. В сутки прилетает до 120 ракет», – говорится в заявлении. ⏺24 октября 2022 г. ВСУ обстреляли Новую Каховку 19 ракетами HIMARS и «Ольха». Часть ракет сбита, три попали в ГЭС, сообщили журналистам в экстренных службах Херсонской обл. ⏺6 ноября 2022 г. Украинские войска обстреляли ГЭС 6 ракетами HIMARS. 5 ракет сбито, 1 попала в шлюз дамбы, которая получила повреждения, сообщил представитель экстренных служб Херсонской обл. ✔️ 29 декабря 2022 г. В обстреле ГЭС признались и генерал-майор Андрей Ковальчук, командовавший ВСУ в Херсонской обл. «Украинцы нанесли пробный удар из HIMARS по одному из шлюзов Новокаховской плотины, проделав три отверстия в металле, чтобы посмотреть, сможет ли вода Днепра подняться достаточно, чтобы заблокировать российские переправы, но не затопить близлежащие районы деревни. Испытание прошло успешно», – цитировал его Washington Post. ✔️14 марта 2023 г. Каховскую ГЭС не только регулярно обстреливают артиллерией, но и атакуют снайперы. ДРГ ВСУ пытались проникнуть на территорию, заявил Леонтьев. «ГЭС постоянно под ударом», – добавил он. ✔️ апрель-май 2023 г. Уровень воды в Каховском водохранилище необычно резко поднялся с 14 до 17,5 м, следует из данных Theia-land. ✔️28 мая-5 июня 2023 г. От напора воды и предыдущих разрушений рухнул пролет дороги, отметили журналисты NYT, WP и FT со ссылкой на спутниковые снимки ([ 1 ], [ 2 ] и [ 3 ]). ⏺6 июня 2023 г. Напор воды, накопленные повреждения и новые взрывы привели к катастрофе. Рухнули 11 из 28 пролётов станции. Вода стала неконтролируемо сбрасываться, а ее уровень достиг такой величины, что затопил станцию. @ravenstvomedia

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи