Радев: Няма напредък между София и Скопие, затова няма условия за моя визита в Париж при Макрон

Радев: Няма напредък между София и Скопие, затова няма условия за моя визита в Париж при Макрон

"Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова няма условия за моя визита в Париж при президента Макрон, искам да видя реални резултати, оценявам ангажираността и усилията на нашите европейски партньори. Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по темата Република Северна Македония е парламентът трябва да уточня, че последната инстанция винаги е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми". Това заяви президентът Румен Радев в Пловдив, съобщава БНТ

Държавният глава поясни, че следи внимателно позициите на партиите. Той коментира и предстоящата актуализация на бюджета. 

"Много страни вече си актуализираха бюджета, ако няма сигурност не можем да говорим за икономика, образование, култура и наука", допълни президентът. 

Според него бежанците са се оказали болезнена тема. Румен Радев подчерта, че политиката на българската държава трябва да бъде внимателна и постоянна по темата. "В началото основният приоритет беше да ги интегрираме, а сега ние го задраскваме", добави Румен Радев. 

Държавният глава откри в Пловдив 15-ото Международно ревю "Хемус 2022 – защита, антитероризъм и сигурност".

Източник: БНТ

 

 

Коментари

  • Радев: Няма напредък между София и Скопие, затова няма условия за моя визита в Париж при Макрон

    01 Юни 2022 12:38ч.

    Еййййй, този започна да усеща от къде духа вятъра като Бойко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ????

    01 Юни 2022 14:14ч.

    Това с Бойчо и вятъра го разправяй на герб жени в Каспичан, не меси Радев, нелепо е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геостратегически антропологик, село Чуй Петльово, Пернишки Окръг

    01 Юни 2022 12:52ч.

    Президента е абсолютно прав за Гордиевия възел със СМ. А СМ се петлеят и се държат с България като с някакъв третокласен просител, все едно те СМ ни правят някаква голяма услуга на нас, за кандидатстване на България за влизане в ЕС. Най-правилно би било СМ да се прикрепи към Република Турция и да бъдат приети заедно, когато са готови по ВСИЧКИ изисквания на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изобщо не трябва да поддържаме дипломатически отношения с БЮРМ

    01 Юни 2022 13:23ч.

    Със Украйна също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    01 Юни 2022 13:39ч.

    Как така? Герберастите тъкмо обявиха, че всичко е "спазарено".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, г-н БЪЛГАРСКИ президент

    01 Юни 2022 17:10ч.

    Хубава българска плесница получи мосю Мак а рон и дано му държи влага и напомня за един друг френски петел благородникът Балдуин. И нека тези петли не ни подценяват, защото зъбите ни са лъвски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българия ке падне

    01 Юни 2022 17:18ч.

    Затворете 5 историка от Македония, 5 историка от България, 5 историка от ЕС, и Меркел, Макрон, Радев, и главен политик от Македония. В една хижа за една седмица в Македония, и една седмица в ловната хижа на Тато. Докато се договорят, като всеки разбере позицията на другият, ТЕЗА - АНТИТЕЗА = СИНТЕЗА..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психиатър

    01 Юни 2022 17:35ч.

    Ти имаш ли изобщо някаква връзка с ЦНС-то си? Диагнозата ти по всичко личи е ЦМО. * ЦНС - Централна нервна система * ЦМО - Централно мозъчно откачане

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев, има лесен достъп до разузнавателни данни и знае, че Макрон е македонист и върл омразник на всичко българско. Причината за това се корени в едно далечно събитие.

    01 Юни 2022 18:30ч.

    Годината е 1931, място на действието Кан сюр Мер, селце на брега на морето, западно до Ница. През октомври там лекуват душите си херцогиня Франсоаз Ногес в компанията на своята приятелка Лиза Троние-Ману, прабаба по бащина линия на Макрон. И двете наскоро са изживели амурен катарзис и желаят да се усамотят от светската суета. В една тиха нощ те са похитени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във вилата им се промъкват македонският войвода Гьорче Делипаламарков и четникът Кересте Лъжица. Брадати, космати, жадни, настояват да получат 2000 златни лири. Преговорите продължават цяла седмица.

    01 Юни 2022 18:33ч.

    В нейния край дамите стават весели, сговорчиви, а лицата им по младежки заруменяват. Македонците постигат този лечебен ефект без ръце, като междувременно посвещават дамите в революционните си идеи. Така Ману обиква Македония, намравма България и тези чувства се пренасят през поколенията чак до Макрон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста сте наивни

    01 Юни 2022 22:52ч.

    Радев разиграва средно сложна по заплетеност "драма" , сценарият е написан на Козяк 16. И Макрон и САЩ работят за едно и също, и то е СРЕЩУ НАС. Въпросът е кой какво иска като заплащане ? Макрон иска чест и слава, лъжейки ни. САЩ работят по-дългосрочно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ работят по-дългосрочно.

    01 Юни 2022 22:54ч.

    Те дават на Радев /уж/ свобода на действие, още известно време да мотаем македонците. Радев трупа дивиденти пред масите, но краят е предезвистен. В замяна синергитикът поема нови и нови обещания задължения пред американците. Какви - скоро ще разберете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи