Радев: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение

Радев: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение

Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова. Коментарът на държавния глава е във връзка с разговорите между парламентарните групи на "Продължаваме Промяната - Демократична България" и ГЕРБ - СДС за съставяне на правителство с втория мандат. По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че според него Мария Габриел (ГЕРБ - СДС) и Николай Денков (ПП - ДБ) са много близо до решение. 

България трябва да има редовно правителство, но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България, каза президентът.

"Предстои европейска среща на високо ниво с важни последици за бъдещето на континента, особено за България. На фона на сериозните проблеми с правата на българите в Република Северна Македония, които ще бъдат неотменима тема на разговорите днес, на фона на войната в Украйна, на растящото напрежение в Косово, проблемите в енергетиката и свързаността – важна тема в разговорите ще бъде и въпросът за разклатеното доверие и разклатената европейска перспектива на България след срамните записи от Националния съвет на „Продължаваме промяната“ и последвалите самопризнания на лидерите", коментира Радев.

По думите на президента, тези събития отдалечават България с огромни крачки от Европа – като ценности и морал, както и принципи и начин на правене на политика. "Тези записи пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм – като заявка на тежки закононарушения и чистки, подписани с кръв, за погром на институциите и държавна измяна", заяви държавният глава.

Според него всичко това „дискредитира европейски лидери“, а „европейската преса гърми с изключително негативни коментари за България“. "Това е позор, който се изля върху лицето на страната. За една нощ се пометоха едногодишни усилия и осезаеми постижения. Сега ще трябва време и много усилия да върнем страната устойчиво в нейния европейски курс", смята Румен Радев.

Президентът каза още, че редица европейски лидери са поискали среща с него днес, а той ще положи усилия да ги убеди, че България ще се съхрани като демократична европейска държава.

Държавният глава Румен Радев е в Молдова, за да представлява България във Втората среща на върха на Европейската политическа общност.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Поручик Галицин

    01 Юни 2023 14:18ч.

    Бойко е Велик Банкянски Болшевик .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Радев акушира за това правителство

    01 Юни 2023 14:45ч.

    също толкова колкото и Гешев. Измъкна ги от мъртва точка и въобще не е ясно кой каква игра играе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    01 Юни 2023 21:24ч.

    Крайно време е г-н Радев да спре с дипломатичните приказки и да се мести от единия стол на другия. Трябва ясна и категорична позиция. Всички знаем приказката за двата стола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мариана Христова

    01 Юни 2023 14:18ч.

    С кръв ще ни заплащват 7%, срещу 93?! Ама наистина ли? Я се пробвайте, да видим до къде ще я докарате! После да не ревете, че пак е изчезнал „цветът на нацията“?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той ще изчезне. Обречени са

    01 Юни 2023 14:21ч.

    Няма спасение за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакъв Втори Народен Съд.

    01 Юни 2023 14:25ч.

    Тричленки и в дефилето по-найбързия начин. До девето коляно. Инак пак ще ни налазят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натам отиват нещата

    01 Юни 2023 14:35ч.

    Колесник и след колесника - в дефилето. Пак като в Кабул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...целувката между Борисов и Петков..." е жива европедерастия

    01 Юни 2023 14:22ч.

    Евросодомия в най-чист вид :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    01 Юни 2023 14:27ч.

    Виц: Вървят си две мутри и виждат отстрани прясно лайно. Единият предложил:- Ще ти дам 100$, ако го изядеш! Другият го изял и взел парите. И на двамата им е гадно, първия загубил 100$, а на втория му се гади... Вървят си и виждат друго, вторият предложил: - Ако искаш да си върнеш 100$, сега е момента, давай, яж! И първият го изял, взел си 100$! Вървят и мълчат, и на двамата им е гадно, гади им се... В офиса ги чака шефа им: -Закъснявате ми, ще работите ли днес, (ще има ли правителство)!? -Шефе, ние от сутринта работим, въртим тука едни пари...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Литературен анализ на вица

    01 Юни 2023 14:59ч.

    На персонажи като К. Петков и Б. Борисов реално и винаги ще им е гадно (сякаш са яли лайна), защото са безнравствени индивиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На безнравствените индивиди не им е гадно

    01 Юни 2023 15:03ч.

    от изядените л@*на.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    01 Юни 2023 14:28ч.

    Тоя па цървул, нахлузен на зелен чорап, от много мислене това ли само измъти?! Тоя е като патката дето си седяла и мислела, пък после само си седяла. Вместо да се извини чистосърдечно на цялата нация за сътворения безподобен хаос и вреди, и да заяви ясно, че ще въведе извънредно положение и ще ги разпусне тия, ако не се вземат в ръце да приемат бюджет и да се разпуснат, за да има нови (и надявам се по-прозрачни) избори, които пак тоя горния да се опита да гарантира, седнал да се изказва в стил Конфуций и да се глади по несъществуващата брада, сякаш е назначен за държавен мъдрец, а не за държавен глава. Цървул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надеждата Румен Радев

    01 Юни 2023 15:04ч.

    сигурно е илюзорна, но пък е единствена на този етап. Затова трябва да я пазим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има нещо такова.

    01 Юни 2023 15:10ч.

    Но не приемам да я пазим безкритично. Той има голяма вина за случващото се и не знаем доколко надълбоко е замесен. Затова, не приемам да е точно надежда. По-скоро е вариант... засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    01 Юни 2023 15:22ч.

    Радев работи по закон. До военно положение има много стъпки. Засега чака суверенът да си каже тежката дума, на площадите. Политиците това ги мотивира - страхът от недоволния народ. Не че ще се поправят, просто ще отлетят в чужбина на пенсия с откраднатото, но по-добре така, отколкото още от същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    01 Юни 2023 16:34ч.

    Дано да не чака дълго, а да има по-стабилен план. Пак повтарям: иска ми се да се надявам поне на него и ми се иска да има защо, но не мога да не подозирам контролирана опозиция и прочие циркове за канализиране на напрежението. Посолствата са ги отработвали тия неща много пъти, а там скрупули има малко. Поздрави

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    01 Юни 2023 14:39ч.

    Апел за участие в протеста срещу грубото погазване на държавността и безпрецедентния политически цинизъм Активно се включете в протеста, който ще се състои на 2 юни 2023 г. (петък) от 8:30 ч., Северен вход /от страната на храм-паметника "Ал. Невски"/ на Народното събрание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румене,

    01 Юни 2023 14:51ч.

    ако не беше толкова некадърен политик, можеше да направиш чудеса за три години на власт. С глупавите си изцепки от последната седмица палиш фитила на гражданската война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В името на България това правителство не трябва да мине

    01 Юни 2023 14:54ч.

    В момента от Козяк ни готвят украинския сценарии. Припомнете си какво стана в Украйна 2014 г. 1. С фалшификации сложиха на власт измислено правителство 2. Махнаха главния прокурор 3. Предизвикваха скандали и побоища в парламента всеки ден 4. Пренесоха тези битки, скандали и побоища по улиците на градовете и се стигна до гражданска война. 5. Организираха преврат /Майдан/, към който вече призовават маолумните дебили от Доносническа България. Избиха и затвориха всички несъгласни. 6. Вкараха Украйна във война с Русия. Същият план ни прилагат в момента, защото на укрите им свърши живото месо и трябва да ни набутат колкото може по-скоро във войната. В момента сме някъде в първите четери точки, но бързат здраво. От нас и от Вас, г-н президент зависи, дали ще стигнем до последния етап. Използвайте цялата си власт, за да спасите България от тези национални предатели и убийци на българския народ и държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно и точно

    01 Юни 2023 15:10ч.

    е казано най-важното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    01 Юни 2023 15:28ч.

    Украинската история има и предисловие. САЩ направиха и това: -2. Подготвиха агресивни и въоръжени нацисти. -1. Организираха протести на мераклии за безвиз, с нацистиоте скрити сред тях. 0. Преследваха законно избрания президент, за да го убият. Не мисля, че е същото като в България, но съм съгласен, че крайната цел е същата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прав си

    01 Юни 2023 16:59ч.

    Ами това, дето ни набутаха тези фашизоидни укри в страната /около 70 000/, на практика покрива казаното от теб. От тях ще формират полкове от нацисти, които ще тероризират българския народ, както тероризираха тези в Донбас и Луганск. Те вече участват във всички митинги на ДБ и ПП, както и заплашват български граждани по социалните медии за изразената си позиция..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • alienvv

    01 Юни 2023 20:44ч.

    Да! Но никой не чете..Твърде много хора са заслепени от омраза към миналото. Също непрекъснато се втълпява (не без активната намеса на Отворено Общество от години,във всички държави и по всички линии ), че Русофобията е единственият гарант за Демокрация(???) Това е, което нашите ДБ запалянковци крещят по трибуни и площади, това е и едничката им представа за Дясна Политика. Ей ги и Сорос актвистите от 2007...(Board of trustees) https://osis.bg/wp-content/uploads/2018/04/Annual_Report_2007_ENG.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е

    01 Юни 2023 17:20ч.

    повратен момент в историята ни - ще я има ли България оцеляла като самостоятелна държава? Или ще я затрият заради златната ни земя, която навярно вече е почти купена зад граница? От нас зависи - ако сме българи и истински патриоти, за да я запазим такава, каквато искаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Президентът

    01 Юни 2023 17:26ч.

    успее да спаси страната, заслужава името му да свети вечно в историята ни, но ако стане обратното и по негова вина, макар че не ми се мисли и иска, то ще бъде проклет от останалите живи, ако все още се раждат. Дано успее в първото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещата са ясни

    01 Юни 2023 17:28ч.

    Нещата са ясни. Това с имунитета на ББ е само игра. Нито ще се внася в парламента, нито ще се гласува. Просто от Козяк натиснаха главния да изиграе тази сценка, за да наплашат ББ до смърт и да клекне за правителство изцяло на ПП. Затова точно сега го поискаха този имунитет. Само изключително умствени кретени могат да твърдят, че това е с цел да не се състави правителство. Точно обратното -ако ББ беше свободен да решава, никога нямаше да направи това политическо самоубийство на себе си и на партията си. Но понеже сега го е яко страх и не е свободен сам да решава, това го мотивира твърдо да подкрепи правителството, за да оцелее. Ще видите, че като се гласува правителството, за имунитета ще спре даже да се говори и ще се забрави. Само ще остане да виси като меч над главата на ББ, държан от посолството. В едната ръка ще държат имунитета, в другата Магнитски. А мръдне и направи сечено на ПП или поиска вот на недоверие, а са стоварили двата меча. Пообразовайте се малко и ще видите, че така управляват всички свои колонии по света от типа на България. Американците мислят широко, тях не ги интересува ни Гешев, ни Бойко, ни имунитети, ни народ, ни бюджет, ни български проблеми, ни демокрация. Тях ги интересува да се инсталира стабилно тяхно правителство, което да ни вкара във войната. Киро и шайката му напълно отговарят на профила на Зеленски - нагли, арогантни, пълни лъжци, завлекоха стотици милиони и без капка угризения ще хвърлят страната във войната. Защото след катастрофалното им управление и далаверите им и тях ги държат с много повече неща даже от ББ. Радев просто има малко по-умерена позиция, и затова е този рев срещу него. Това приказките на некъпаните и рошавите миризливци от ДБ за някакви руски заговори са плод на тяхната умствена инфантилност и психологическо сектантство. Костадинов е краен, но за едно е прав - това са срам за понятието човешки род.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hиколова

    01 Юни 2023 20:17ч.

    Всеки ден срещи на европейските лидери и на световните, големи приказки , страшна работа, а Европа затъва в дългове, инфлация, конфликти. Харчат пари за полети, хотели, вечери, на поразия. Да бяха благодарили па Путин, че прогони КОВИД-19 , та да се мотаят насам- натам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    01 Юни 2023 20:30ч.

    Протест в София - утре, 8:30 ч. https://www.youtube.com/watch?v=BUY4cbX0MBA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кръстоската

    02 Юни 2023 12:49ч.

    Кръстоската ще роди ГМО между нацисти и хомосексуалисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи