Радев: Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да изгуби и свободата си. Недопустимо е над България да се веят други знамена освен българското

Радев: Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да изгуби и свободата си. Недопустимо е над България да се веят други знамена освен българското

Преди 145 години на днешната дата възкръсва България. Днес за втора поредна година посрещаме празника, когато в Украйна бушува война. В нея се избиват мъжете, чиито деди заедно освобождаваха Родината ни. Това е и наша болка. Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят и нашата черга. От нас зависи да не го допуснем. Това заяви президентът Румен Радев с своето празнично слово по повод отбелязването на 145 години от Освобождението на България. Словото му бе остро и критично към днешните политици.

"Намират се хора, които предлагат да разоръжим армията в разгара на войната. Намериха се политици, които загръбиха нашите сънародници край Вардар. Други превръщат чистата и свята република на Апостола в безотговорен политически театър, а театъра - в политика".

Ето и цялата реч на държавния глава по случай националния празник:

Скъпи съотечественици,

Преди 145 години на днешната дата възкръсва България. Армията на руския император Александър Втори съкрушава Османската империя.

Днес за втора година посрещаме празника, когато в Украйна бушува война. В нея се избиват мъжете, чиито деди заедно освобождаваха Родината ни. Това е и наша болка.

Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят и нашата черга. От нас зависи да не го допуснем. Да не допуснем бесовете да обладаят и нашите души, нашата реч и нашите действия. Недопустимо е над България да се веят други знамена, освен родния трибагреник.

Преди век и половина възрожденците се захванаха да градят държавността на Нова България. Стожерите на тази Нова България бяха просветата, армията, демократичният идеал на Апостола и солидарното чувство, че сме един народ в Мизия, Тракия и Македония.

Днес всички тези стожери на държавността са подложени на атаки. Намират се хора, които предлагат да разоръжим армията в разгара на войната. Намериха се политици, които загърбиха нашите сънародници край Вардар. Други се опитват да превръщат чистата и свята република на Апостола в безотговорен политически театър, а театъра в политика.

Скъпи съотечественици,

Войната с миналото е път към саморазрушаването. Историята не е слугиня на политиката. Тя е идентичност, опит и вдъхновение. Някога възрожденци, будители опълченци, строители на съвременна България възкресиха Родината. Те пишеха История. Наш дълг е да я опазим от безродници и осквернители. Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да изгуби и свободата си. Нашето призвание не е да я пренаписваме. Нашата задача е да я съхраним, за да пребъде България.

Затова днес отдаваме почит на нашите национални герои, на войните от армията на царя-Освободител и на всички онези, които век и половина градиха и бранеха България.

Благодаря на всички вас, които днес с присъствието си отстоявате историческата истина.

Честит празник!

Да живее България!

 

 

 

Коментари

  • pi2

    03 Март 2023 19:25ч.

    Не искам да се заяждам на празника,ама защо не излязохте да го кажете това оня ден,когато бяха докарали украинския боклук под прозорците Ви?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    03 Март 2023 20:34ч.

    А и какви знамена се веят на териториите на 4-те бази на нашите приятели и съюзници в България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    03 Март 2023 22:20ч.

    А какво знаме се вее на Столична община? А синия флаг със звездичките... отдавна задмина Българското знаме - навсякъде е нацвъкан, на изхода на Варна дори сложен така че да закрива Българското знаме - пфу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    03 Март 2023 22:21ч.

    Търпим чужди военни бази а този човек ще ми говори за достойнство и Родолюбие! Мерзост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    04 Март 2023 0:10ч.

    На ЛГБТ+

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    05 Март 2023 6:08ч.

    Този може само за СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА ФАЩ да говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той има предвид сините парцали на ЕС и ОТАН

    03 Март 2023 19:25ч.

    Сигурен съм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    03 Март 2023 20:26ч.

    КАКТО Е ВИНАГИ ЛИЦЕМЕРНО И ДВУЛИЧНО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    04 Март 2023 0:12ч.

    И знамето на куев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НРБ-Нормални и Разумни Българи

    03 Март 2023 19:31ч.

    Вече съм сигурен за един от "Тримата глупаци". И за втория също. Кой е третият? Жокер: Определящ е външният вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    03 Март 2023 19:32ч.

    Когато махнат всички украйнски знамена от България,плюс парцалите на еврогейския съюз и нато ще се съглася с президента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    03 Март 2023 20:02ч.

    Точно за украинските знамена си мислех. Колко неуспешни опити правиха да свалят едно от сградата на Столична община.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ели

    03 Март 2023 22:22ч.

    И президентът това иска да каже, ама като институция на държава -член на ЕС няма как да го каже, и затова дипломатично и обтекаемо -“Думам ти дъще, сещай се снахо!”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • svilen4o

    03 Март 2023 19:35ч.

    Ето защо се случва така: https://youtu.be/evoIl8YtJEI Лавров пита приятели от развиващия се свят: какво искат американците от тях. Отговаря им се: осъдете Русия. А в замяна - какво? САЩ: няма да ви накажем. Та това е ключето на безнаказаността у наше село, благодарение на което се натрупа бандитският капитал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Недопустимо е над България да се веят други знамена, освен родния трибагреник.

    03 Март 2023 19:37ч.

    Кои са тия знамена бе Радев ? Какво веете атлантиците от една година насам ? Какво окачихте дори на Общината ? Жълто-сините знамена ВИЕ ги веете, Радев ! А днес веем Трибагреника и Руското знаме , ЕСТЕСТВЕНО !!! Щото Русия ни е освободила, а не НАТО , не САЩ ... Разбира се че на 3-ти март ще се вее и Руското знаме ! Както се е вяло на Шипка, на Плевен , при влизането в Търново на освободителите и т.н. Щото през 1877-1878 не е имало никаква "Украина" , не е имало никакви други знамена , Радев ! Не преправяй историята, и не си помисляй дори , че българите на Трети Март ще веят други знамена освен Български и Руски !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една българка

    03 Март 2023 19:41ч.

    Вече 2 години у час се развяват украински знамена. сега ли видя радев че е недопустимо. Явно усладила му се е властта и той вече се мазни на американските си господари, да му отпуснат още някое и друго служебно правителство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    03 Март 2023 19:57ч.

    Ало "Тримореца", "Натовския Генерал", "Синергетика", "Крим е руски"! Не ни се прави на скрит патриот! Нищо не можеш да кажеш в свое оправдание по повод на горните 4 СКАНДАЛНИ истории в кавички! И още: - Сега ли се сети за знамента?! Този народ даде над 100 000 жертви, за да бъдем свободни. Сега! - Защо не наложи вето за решението за даване оръжия на Усрайна? Щело да мибе и без това. Твоята сила като директен представител на суверена е именно да алармираш чрез еднократното си вето, че се вършат безобразия. Ти друга власт нямаш. А ти се ослуша като пръдня в гащи. Щяло да мине и без това. - "Мадарският конник" за какви точно заслуги го даде? Долен ибрикчия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    03 Март 2023 20:00ч.

    Повръща ми се от погнуса като видя по големите празници събрани най-мръсната утайка от народа ни, долни мерзавци, жалки хуманоиди, срам за човешкия род български да се пъчат пред мисирковите телевизии и да заливат с помия жалкия изтръпнал (от простотия) народец. Апостоле????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На винкела другия край

    03 Март 2023 22:06ч.

    Виж с’я, президентът действа внимателно и дипломатично, хем ония колективни колонизатори да не се усетят, иначе ще го “ бутнат”. По-добре да казва “добро куче, докато търси камък” и бавно и методично да не дава да се вършат безобразия, които войнолюбците са готови да извършат веднага след заповед от там, откъдето Слънцето не изгрява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поляк от Хаскьой

    03 Март 2023 19:58ч.

    Альоооо, кметицата от Самоковско, чу какво рече Резидентна - да мащаш украинския байрак от общината, че ме е гнас да те гледам! В България - само български знамена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • махай синия парцал с жълтите звезди тогава от пилони и фасади

    03 Март 2023 19:59ч.

    Голям демагог, ей, проатлантически пъзльо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    03 Март 2023 20:01ч.

    "Българския Орбан". Нещастник!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Махай всички чужди знамена без изключение

    03 Март 2023 22:12ч.

    Президентът внимава в играта и не действа рязко, но в крайна сметка е гарант срещу външнополитическите безобразия на крайните продажници, които отдавна са финансирани и прокарват външни интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • компрометираното политическо в условията на западен неоколониализъм

    03 Март 2023 20:15ч.

    Никога българският избирател не е бил лъган така, както с това чучело... Едва ли има по-голямо политическо предателство - за мислещия човек, а и за всеки друг гражданин, това би следвало да бъде червена лампичка, че политиците ни се използват само за обслужваща колониална администрация и маскарадът на всякакви избори, легитимиращи представителна демокрация, би следвало да бъде бойкотиран от гражданското ни общество като жест на протест срещу това историческо безобразие, което ликвидира не само надеждите за демократичен вот, но и родината ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    03 Март 2023 20:30ч.

    Изключително коварство и лицемерие! Кой ни освободи? Кой е тоя Цар-Освободител? Пфу! Не те е срам! Позор за президентството! Мимикрия и подлост! Русия ни освободи. Каквото и да става истината ме може да се извращава. България нямаше да има! Погледнете кюрдите! Да, можем да имаме разногласия, може всичко да стане, но истината е истина. Мерзост е това което говори Радев! Оставка! Руското знаме на 3-ти Март трябва да се вее заедно с българското.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    03 Март 2023 21:10ч.

    Напълно подкрепям. Срам и позор! Радев не смее да произнесе думата Русия на днешния ден! И точно днес се сетил, че над България трябва да се вее само българския трибагреник! Бас, че това приветствие е писано на Козяк, а Радев само го е назубрил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата реч

    03 Март 2023 22:19ч.

    Изслушайте цялата реч без предубеждение и ще разберете по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • svilen4o

    03 Март 2023 22:38ч.

    Шантави патки. Бесовете си - рече президентът - спрете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    03 Март 2023 20:36ч.

    Знамената на ЕС, НАТО, САЩ и Украйна, които развявате с повод и без повод,чии знамена са? Наши? Счу ми се,че днес Радев даже го освиркаха пред Незнайния воин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    03 Март 2023 20:46ч.

    ''Дайте на РОБА свободата и той ще ви намрази, и пак ще търси ново робство и господари, където да превива гръб и да скланя глава!'' Гърция, България, Сърбия, Черна гора, Влашко, Молдова, Финландия, Армения, Грузия, Холандия, Люксембург и даже Швейцария дължат независимостта на Русия (получена за сметка на стотици убити руски войници), но са неблагодарни и подли племена…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президента не посмя да спомене думичката Русия, но пред очите на целия свят, тази вечер

    03 Март 2023 20:53ч.

    целия българският "елит" и българската войска стоеше в краката на цар Освободител, защото без него - днес нямаше да има нито България, нито българи! ....... При подписването на Санстефанския мирен договор няма български представители, защото няма такава държава и мирния договор е подписан между ПОБЕДИТЕЛКАТА РУСИЯ и ПОБЕДЕНАТА Турция, за да ВЪЗКРЪСНЕ България! .... Затова по-сериозно и отговорно към историята от т.нар. български "елит"! ......... Заради самоуважението към историята и миналото, което не трябва да се забравя, както каза, Радев и премиера му днес трябваше да говорят за Свободата, която сме получили благодарение на Русия и хилядите руски войници, загинали за да бъдем свободни и благодарни. Заради самоуважението и истината, Радев президенте! ....... Впрочем картината на власт и войска строени под коня с царя Освободител - беше красива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изумителни исторически аналогии

    03 Март 2023 22:39ч.

    Тогава Великите сили на Цариградската конференция искат от Османската империя автономия за България. Османците не го спазват и Руската империя обявява война на Турция. Сега Не спазиха Минските споразумения за ДНР и ЛНР и се случи все още само специална военна операция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбрах

    03 Март 2023 21:00ч.

    Украинското знаме ли има предвид, дето се вее над общината? .......... Върти, суче, ....... не става!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    03 Март 2023 21:06ч.

    Тцъ, жалко не е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    03 Март 2023 21:26ч.

    Народът иска мъст за предателите и ще я получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • расист

    03 Март 2023 21:42ч.

    Кой народ бе, вашият ли??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Национален празник трябва да бъде 10 ноември!

    03 Март 2023 21:32ч.

    Или датата на приемането ни в ЕС, а може и тази на включването ни в НАТО. Всичко друго смърди на червени сапоги и съвецка власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    03 Март 2023 21:38ч.

    Млад и невеж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    03 Март 2023 21:40ч.

    10 ноември няма нищо с демокрацията. БКП-то смени лидера си под натиск на СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И в СССР имало родолюбци и предатели тарикати!

    03 Март 2023 21:45ч.

    Както навсякъде предателите работят за лично благополучие, за ПАРИ, не за Свобода, чест и достойнство! Резултатите от предателството са катастрофални, защото засяга съдбата и живота на милиони човеци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev-нямам нерви

    03 Март 2023 21:43ч.

    Да чета празнословията на "президента".Ако този беше президент,мъж поне малко би казал:Махнете всички не български знамена.Аз президента ще амнистирам сторилите го!Да аз познавам човек изгорил чуждо знаме на пилон.Норвежкото.Седмица се чудеха как да го накажат.И ни най-малко не се чудеха дали да накажат окачилите го.Няма да се учудите и че ""подпалвача"" го лекуваха в Карлуково,а пилончиците т.е укачилите чуждо знаме са кметове.Питам се докога "мунчовци" ще отстояват България,а "генерали-президенти" ще я продават.Мисля време е да се събира опълчението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    03 Март 2023 21:46ч.

    Путин ни спести лицемерието си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    03 Март 2023 23:40ч.

    Путин не е лицемер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България на три морета!

    03 Март 2023 21:50ч.

    Санстефанска България забива нож в сърцето на НАТО, тя е почти на три морета. И не случайно НАТО казва на Берлинския конгрес, че ще обяви война на Русия, ако България не е разделена на парчета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И днес е същото, повтаря се!

    03 Март 2023 23:34ч.

    Същата "коалиция" иска разпарчетосването на България. И за целта се пуска метода за разделение и противопоставяне на народа българи срещу българи! Позор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краят на Запада ще смели милиони съдби. Също като предходната фазова криза в края на V век

    03 Март 2023 21:52ч.

    А най-ситно смлени ще са съдбите на софийските тоталитарни демократи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    03 Март 2023 22:01ч.

    Президенте,царя освободител си има име и родина.Поради що се срамиш да ги назовеш,другото го знаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демократичния идеал на Апостола

    03 Март 2023 22:02ч.

    Нашето призвание не е да я пренаписваме. А ти баш това се опитваш... Идеалът на Апостола е за чиста и свята република, а не демократичен.. Нали правим разлика между демократи и републиканци? Или я броим за несъществена?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил Левски е последователен революционер – демократ

    04 Март 2023 2:10ч.

    И борец за "свята и чиста република"/националист, а не републиканец/ и преди всичко за свобода – лична, национална, общочовешка. Той е борец за равноправието между народите, за политически и граждански права на етносите и малцинствата, за ДЕМОКРАТИЧНО устройство на обществото – българското, балканското, общочовешкото. Ето и самият той какво мисли в "Проект за устав на БРЦК", "Подбуда и цел" ---> "Цел: с една обща революция да се направи коренно преобразувание на сегашната държава деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република (народно управление) на същото това място, което са нашите прадеди със силата на оръжието и със своята свята кръв откупили, в което днес безчеловечно беснеят турски кеседжии и еничери и в което владей правото на силата, да се повдигне храм на истинната и правата свобода и турския чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всичките народности: българи, турци, евреи и пр. щат бъдат равноправни във всяко отношение било във вяра, бил в народност, било в гражданско отношение, било в каквото било – всички щат спадат под един общ закон, който по вишегласието от всичките народности ще се избере."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Апостолът за руснаците

    04 Март 2023 2:13ч.

    Левски черно на бяло пише на 18 април, 1871 г. в писмо до войводата Филип Тотю пише: "Българите, ако се бяха повлекли след четите, щяха да допринесат полза на руския цар, … щяха да си изгубят най-добрите юнаци, в ръцете на които стои българската свобода. Пък тогава нека отсвирюва България до един век още. Това така доказвам на нашите родолюбци, щото да престанат ония бърборения. С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам 69-то (1869 г.), единият препоръчан от одеските българи за добър помощник на българите, пък не излезе така. Уловихме няколко шарлатанлъци и хайде - отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кви руснаци те гонят, по онова време Русия е монархия...

    04 Март 2023 14:23ч.

    Дефинирай разликите между републиканци и демократи, ако можеш, вместо да се упражняваш в политиканстване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И този ми бил български офицер...

    03 Март 2023 22:05ч.

    Че и клетва е давал.. Никой не обича клетвопрестъпниците.. За съжаление сред настоящето българско офицердтво, такива валяло..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Райничка Цветкова

    03 Март 2023 22:15ч.

    Демагог и лицемер. От най гнусните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    03 Март 2023 22:23ч.

    Машината на времето пренесе марионетките- за които сме чували за Южна Америка от миналият век -на Балканите. И сега виждаме новите Батиста клонинги в колонията. Честито!Да го е срам да назове името на руският император. Що за нищожество.Вече за мен льотчика е на само "зелен чорап" но и "тоя".Що за "генерал " си бе? Боклук! И вие там, в колонията ще мрете за тия мекерета? Никога.Емигрирайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ходжа Абдула от село Дьовлен - сертифициран експерт по електорални магии, правене на муски и амулети, сбъдване на желания, събиране на разделени двойки и тройки, парламентарни избори и др.

    03 Март 2023 22:25ч.

    Народ, който избира Радев за президент, е обречен скоро бъде поробен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клара Кулакова

    03 Март 2023 22:26ч.

    Щом Радев си позволява толкова остър тон на връх националния празник, значи нещата отиват много на зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ak Yola

    03 Март 2023 22:53ч.

    България я вкараха във ес и нато за донор на финанси и донор на образовани млади хора. Обаче онези зомбита на запад забравиха , че българите са собственици на земята си и жилищата си. България не се продава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    03 Март 2023 23:15ч.

    Янус днес показа едно от лицата си- загрижил се да пазим историята си от "безродници и осквернители"?! Какво направи лично той по този въпрос? За чуждите знамена- днес ли ги забеляза/?/- колко патриотично! Александър Втори е император на Русия, но "храбрият" Янус удобно пропусна споменаването на страната. Споменаването на У. на националния ни празник най-малкото е неуместно/според мен/..., но пък който трябва, го чу! ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно,каква демагогия упражнява Радев,

    03 Март 2023 23:34ч.

    говори сам срещу себе си.Заличителя на Българската история не казва името на Русия.Кара се на себе си защото той върши предателствата,а ги прехвърля на някой друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина демагогия - Радев премълчава исторически факти

    03 Март 2023 23:41ч.

    в името на измислени евроатлантически ценности, нямащи нищо общо нито с България, нито с миналото ни. Лицемерите велики сили, които признават България след Руско-турската война и безцеремонно разпореждат на Русия веднага да изтегли войските си от България, защото иначе ще й обявят война. Представяме ли си каква наглост и тарикатлък - великите сили да прилапат новата държава, без да дадат никакви жертви за освобождението й! Та и днес същото. И президента СТРАХ го тресе думата Русия да не произнесе, срам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    03 Март 2023 23:54ч.

    Радев, ти и твоите марионетки променят историята ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    03 Март 2023 23:59ч.

    Чух, че днес руските знамена на "Шипка"били забранени. Колеги, някой знае ли нещо по въпроса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Март 2023 0:06ч.

    Какви точно очаквате от президента? Ама поглеждайте и конституцията. Собственоръчно или барабар с Йотова да почне да сваля байряци? Да застане на Дунав-мост и като Раймонда Диен да препречва пътя на тировете с оръжието за хохлите? Сериозно ли смятате, че би било по-добре да изберем Герджиков, или преди това Цецка? Наистина ли си мислите, че днес Герджиков би споменал и името на Александър, и с категоричен тон би изразил благодарността ни към братята-руси? А Цецка? Вие се шегувате. Ми това са креатури на партиите на най-русофобските безмозъчници у нас! Но вие предпочитате да си затворите очите за истинските виновници за жалкото ни наведено положение. Защо така? Наистина, кои инструменти не е използвал президентът? Или постоянното припяване на същите тези безродници - Тикви, мравояди и т.н., че служебното правителство е подчинено на президента. Къде в Конституцията е споменато това? В създалото се положение, служебното правителство е субектът на изпълнителната власт. А в Бг има разделение на властите. И ако президентът почне да уволнява или да дърпа уши, това вече ще е сериозно нарушаване на Конституцията и може би повод за импийчмънт. Във всеки случай нещата няма да се развият към по-добро. И да не забравяме - нещата в милата ни Родина не се определят от президента, а от любимите ни народни избраници, които пък са партийно подредени. И ако погледнем последните социологии, знам, че са със съмнителна достоверност, но няма друхо за гледане, та там виждаме, че нагласите на електорално активните, не са в подлрепа на представителите на по-патриотичните идеи и визии. Пак Радев ли е виновен? Или ние? Или Путин, или зодията на държавата ни? С оглед на това, намирам, че словото на президента е на ръба на възможното говорене. И аз бих искал да е по-категоричен, може би и той, но политиката е искуство на възможното. Демек, тва е положението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    04 Март 2023 1:10ч.

    Греховете на радеф - много са! Взе доверието на хората и стъпи с калните си обувки върху него! Вдигна юмрукът срещу БОКО и после довърши страната, както БОКО нямаше да го направи! Предаде интересите ни в Македония, вкара страната ни в синергия с триморието, неговите правителства /служебни/ подписаха убийствени за енергетиката ни договори, неговите правителства ни вкарват в еврото, неговите правителства вдигнаха цените по заръка отвън, неговите правителства вдигат цената на водата, неговите правителства изпълняват дневният ред на Клаус Шваб и некрая, но не по важност - дой докара най-скапаното нещо и го сложи начело на държавата! Просто кирча... Никой досега не успя да навреди на държавата толкова много, колкото българският Горбачов... за един пробит долар! The End!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грейки

    04 Март 2023 10:08ч.

    Много фино и интелигентно написан пост на thenewone 04 Март 2023 0:06ч. и се взема предвид за по-дълбоко обмисляне и дебат. Но и постът-възражение под него намеква, че поведението на лице като президента не следва да предизвиква едностранна емпатия. Тежко е и за някои от политиците, но не е леко за народа, особено за оная рефлексивна и интелигентна негова част, която се чувства прецакана и даже предадена, включително и заради определени поведенчески и словесни жестове на президента ни в голямата политика. И не само политиката е изкуство на възможното, всяка една дейност в емпиричната реалност е под заплахата на възможната модалност на опита, която по фалшив начин се представя за реалност. Четейки поста, видях, че основният и важен извод е направен "между редовете" - маскарадното поле на политиката няма да реши нито един проблем на нацията и държавата ни. В тези квазивоенни времена, сферата на политическото трябва да се смали до формите на пряката (плебисцитна) демокрация, защото всичко в обичайната представителна демокрация само ще засилва фарсовата маскарадност на целия демократичен и политически процес - уви, така става от момента на първото избиране на президента Радев и за мен едно такова съвпадение никак не е случайно, но това е друга тема... Най-дразнещо от доста време насам е циничното незачитане от който и да е ключов политик или висш администратор на съвсем очевидни народни тежнения, при условие, че няма как да забравим как именно народът с вота си е легитимирал властта на тези управници. Затова е време за бойкот на политическия вот, за да им покажем, че ние сме суверенът на силата и волята. Гласуването (за пореден път) за подобна трагикомична маскарадна/фарсова политика е пациентско-пасивен (симптоматичен) отказ от народен, респ. демократичен, суверенитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грейки

    04 Март 2023 10:15ч.

    Спецификата на политическото, отразяващо се в гражданското, е определен луфт на свободата на изявата на прецакания в тия времена (народа, суверена) - нека протестите ни придобиват все по-граждански (а не партийно-ориентиран) характер, тъй като Глобалният Предиктор използва и ще продължи да използва политиците и партиите за своите маскарадни и откровено предателски цели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    04 Март 2023 1:15ч.

    И къде е БОКО днес? ... преговаря за правителство! Какъв радеф, какъв резидент, какви 5 лв.?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    04 Март 2023 2:59ч.

    Аз не забелязах нито български президент, нито български вицепрезидент на това честване. Имаше някакви лицемери, които се правеха на длъжностни лица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъжно!

    04 Март 2023 9:09ч.

    Слушам Чорапа и се чудя, да се смея ли, да плача ли? Нито дума за Русия. Дето се вика, сами сме се освободили, пък то даже нямало и от какво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колониално поведение

    04 Март 2023 9:54ч.

    Вчера беше много интересно и неприятно да слушаш казионните журналисти и представителите на колониалната администрация, които се страхуват да споменат руските воини-освободители. Много интересна беше реакцията на Гълъб Донев в словото му в прякото предаване от Паметника на Шипка, чак смешна, с нежеланието да спомене, че руските воини - освободители са се сражавали заедно с българските опълченци. В словото си той спомена опълченците и когато от публиката му подвикнаха, че трябва да спомене и руските воини, той отново хитро се измъкна, като каза: "Воините от Руско-турската война". Голям страх от колониалния господар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така е

    04 Март 2023 12:44ч.

    Важното е да се казва на децата истината, а не да се оставяте на колониални телевизии и политици да командват дневния ред. Много добре знаят, че голяма част от българите са с Русия и никога няма да са с Украйна и САЩ. Тази тяхна злоба и безпомощност ще се стовари върху потомството им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    04 Март 2023 10:03ч.

    истината за предателя на българските интереси е описана в afera.bg, всичко се знае за президента на смъртта…..един предател

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    04 Март 2023 10:42ч.

    Радев се превръща в генератор на разнопосочни и даже противоречиви сигнали. Тактика?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    04 Март 2023 11:07ч.

    голям мерак да се ближат руски сапоги

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тох

    04 Март 2023 12:47ч.

    да започнем със синьо-жълтите парцали, и онези от едно добре известно посолство. Иначе е нищоговорене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    04 Март 2023 16:02ч.

    Докара ни про100киро със санчо панса, но с тях докара и пекански. пекански остана и стана негов фаворит, за да довърши поставените от козяк и първата европейска гинеколожка мръснишки за българите задачи. А колко клетви е полагал Радев? По една като офицер и като президент за България, но докато ги "обучават" в америка, поставят ли им някакви условия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    04 Март 2023 16:08ч.

    А как народът може да спре тези, които му обръщат историята? Кой пише тези учебници по история И български език и литература и кой нарежда на учителите какво да преподават, какво да говорят на учениците? Много ще му е лесно да вземе учебниците и прочете имената на соросоидите, взели пари за това изопачаване на истината, а не да иска това да бъде извършено от НАРОДА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • --------

    04 Март 2023 17:48ч.

    Ето защо родителите трябва да станат новите будители за децата си, защото злото, т. е. соропшиите здраво са захапали образованието и тяхната цел е учебните заведения да не бълват самостоятелно мислещи индививи, които отказват да изпълняват глупави и направо животозастрашаващи заповеди. Това е целта на дъртата мумия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валерия Колева

    04 Март 2023 16:10ч.

    Позиция и отговор към русофобa radeff: Ти последните 9 години в кома ли беше?! Докато нацистите от Украйна бомбардираха населението на Донбас и убиха за този период 14 800 мирни граждани, от които 1/3 деца, докато американски и английски инструктори въоръжаваха и обучаваха нацистките подразделения, за да могат да започнат война с Русия… Аз съм човек на страната на истината и подкрепям този, който има право да бъде подкрепян, а не новоизлюпени нацистчета и измислена държава, която дължи всичко постигнато до момента само на Русия. Тези нагли украинци са по измислени и от македонците. А ти къде си бил последните 9 години. Да не си бил в кома. Докато нацистите от Украйна бомбардираха населението на Донбас и убиха за този период 14 800 мирни граждани, от които 1/3 деца, докато американски и английски инструктори въоръжаваха и обучаваха нацистките подразделения, за да могат да започнат война с Русия, да не си си седял на ушите и да си имал пердета на очите. Национален герой Бандера, доказан военнопрестъпник от ВСВ. Толкова е бил жесток, че самите германци го арестуват и вкарват в затвора. Явно не гледаш и нормални новини, за да видиш, че моловете в Киев бяха накичени с пречупени кръстове, а елхите за Коледа бяха накичени с играчки със символите на фашистките свастики. Сигурно си проспал и 2014 г., когато българите в Одеса ги горяха живи, забраниха им говоренето на родния език на обществени места и им затвориха българските училища. Сигурно пак си спал, когато през юли 2015 г. при посещението на Плевнелиев в Киев, беше посрещнат от украински нацисти, които гориха българските знамена. Да подкрепям такава Измет? Никога!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

    04 Март 2023 16:15ч.

    Ренегатът румен мустафа радев се изказва, непосредствено след като Портиерът на КОЗЯК му издърпа ухото за руските знамена в Центъра на София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любо Кольовски

    04 Март 2023 16:21ч.

    Репортерът ли е тъп, редакторът ли е простак…? Не може да поставят украинските войници пред руските. Защото това са били войници на руската имперска армия В репортаж на БНТ се казва, че „По-късно ще бъдат положени венци и цветя в памет на загиналите украински и руски войници, паднали за свободата на България.“ Не знам репортерът ли е тъп, редакторите ли са простаци, но това изречение не може да поставя украинските войници пред руските. Защото това са били войници на руската имперска армия. В нея са служили и белоруси, и финландци, и поляци, както и евенки, казахи, абхазци, узбеки и т. н. Под руски знамена са се сражавали молдовци и румънци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Любо Кольовски

    04 Март 2023 16:23ч.

    Временното правителство създава Украйна през лятото на 1917 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не са тъпи

    04 Март 2023 16:47ч.

    Продажни са. НПо-тата имат една задача, да сменят историята, да я забравим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    04 Март 2023 18:11ч.

    Подобна гадост (украински и руски) произнесоха и по БНР в новините и аз помислих същото като Любо Кольовски по-горе. Думата не е "тъпи" а "зомбирани", "отровени", "видиотени", "подкупени", или нещо подбно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    04 Март 2023 18:06ч.

    Вече ми се повръща от този Радев. Мисли се за голям политик и постоянно се върти наляво , надясно, на изток , на запад. Накрая ще писне на всички и от много столове ще на земята и всички ще го ритат. И се оказа много по тъп, отколкото мислех в началото. А като кадровик е пълен гьон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи