Радев: Надявам се антикризисните мерки да минат бързо през НС, за да не се окажат и те закъснели

Радев: Надявам се антикризисните мерки да минат бързо през НС, за да не се окажат и те закъснели

Президентът Румен Радев заяви, че се надява антикризисните мерки, планирани от управляващите, да преминат по-бързо през парламента, за да не се окажат и те закъснели. 

"Естествено, че има нужда от актуализация на бюджета. Всички намерения за антикризисни мерки трябва да минат през Народно събрание. Аз се надявам на по-бързо развитие, за да не бъдат и тези мерки закъснели. Надявам се също така да видя устойчива управленска програма.", заяви той.

Категорично в България няма ядрено оръжие, обясни държавният глава относно изтребителите, прелетели през България вчера и кацнали на „Граф Игнатиево”. „Те идват тук най-вече, за да могат да водят съвместна тренировъчна дейност и да помагат за охрана на въздушното пространство”, обясни Радев. 

По темата с жеста на депутата от „Продължаваме Промяната” Христо Петров - Ицо Хазарта, в пленарната зала, той посочи, че парламентът ни се е нагледал на какво ли не. „Мисля, че тук не става въпрос за средни пръсти, а за цялостно поведение и отношение вътре в парламента. Нашите народни представители не трябва да забравят, че с всичките си действия, с начина, по който изглеждат и говорят - изразяват отношението си към българските граждани” , добави държавният глава.

Относно протеста на надзирателите, той каза, че всеки има право да протестира, но зависи за какво и по какъв начин. „Всички в момента професионални слоеве, всички, които вършат някаква дейност, имат своите основания да искат по-добри условия за работа. За мен е важно е да има диалог с управляващите”, уточни Радев.

Държавният глава е под връх Тумба в Беласица, където участва в откриването и освещаването на военен паметник на войниците от 11-а пехотна Македонска дивизия. 

 

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    03 Юни 2022 20:41ч.

    Тази тирада я чухме преди повече от месец ,а ПП го отсвириха ........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Празни думи

    04 Юни 2022 5:14ч.

    На празен човек от изпразнена от смисъл институция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • искаме мъдър православен цар

    04 Юни 2022 7:25ч.

    а не такива случайни извадки от слугинажа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи