Радев: Мнозина в парламента и правителството защитават чужди интереси. Най-лесно беше да не провеждам среща със Зеленски, но не е добър сигнал

Радев: Мнозина в парламента и правителството защитават чужди интереси. Най-лесно беше да не провеждам среща със Зеленски, но не е добър сигнал

Винаги съм защитавал българския интерес, а не интереса на други държави. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и правителството. Очевидно в много случаи небългарските. Кое задава тяхната политика? Това заяви президентът Румен Радев по повод критиките след срещата му с президента на Украйна Володимир Зеленски. А по повод отхвърления референдум на "Възраждане" президентът коментира: "Не е добре политици в парламента и извън него да се правят, че няма подписи на половин милион българи. Редно е да се проведе референдум, а обратното решение издава страх, пренебрежение и недоверие към българските граждани."

"Никога не съм отказвал да приема президент по негово настояване. Когато министър-председател реши да покани президент, институционалният диалог изисква поне това да бъде съгласувано с мен, преди тази покана, а не да бъда уведомяван за вече предприети стъпки", заяви президентът Румен Радев по повод визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България. 

"В тази ситуация, разбира се,  най-лесното беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България. Особено за 300 000 българи в Украйна. Надявам се МС да спазва елементарните правила на протокола", добави Радев.

По думите му големият проблем на нашите управляващи е, че „нямат свое мнение и своя позиция”. „Те безпрекословно следват позицията на големите държави членки. И то е добре, защото поне големите държави членки проявяват някакъв разум”, смята държавният глава.

Радев попита как изведнъж, за един ден, Народното събрание е решило да развърже ръцете на Министерския съвет „да изпразнят складовете с военновременни запаси на Българската армия”. „Колкото и да ви убеждават, че те ще бъдат запълнени много бързо - това не е вярно. Тези процеси отнемат години”, поясни той.

На какво основание, за един ден, взеха решението за продаване на оборудването на АЕЦ „Белене“? Не е ли редно, когато се вземат такива решения – тук става въпрос за съдбата на този проект – да сложат на масата всички опции за развитието на ядрената ни енергетиката и тогава да взимат решение?“, попита той.

„Продължава една черна серия – български премиер да използва чужди медии, за да клевети страната, за да развява руската заплаха като параван за разправа със службите за лични и партийни интереси. Жалко е, че хлъзгат акад. Николай Денков по този сценарий, но явно той няма нищо против да го хлъзгат“, каза още Радев.

По повод срещата на върха на НАТО във Вилнюс, той заяви: „ В НАТО, от срещата миналата година, както и в ЕС, никой не задължава никоя страна членка да участва в предоставянето на въоръжение. Срещата ще бъде важна за това какви гаранции и кога Украйна ще стане член на НАТО.

Очевидно НАТО не иска тази война. Ясно е, че за сигурността на Украйна се търсят гаранции, но най-голямата гаранция е дипломатическите усилия за преустановяване на огъня и активиране на средствата на дипломацията. Сега се искат само оръжия – те стават все по-разрушителни, което ни тласка към трудноприемливи нива на ескалация.“

Радев предупреди за риск от ядрено замърсяване – или от удар по АЕЦ „Запорожие“, или от тактически ядрени оръжия. „Тогава последствията ще бъдат за абсолютно всички нас.“

По повод исканията за импийчмънт, той заяви: „Да заповядат, никакъв проблем, но всички водещи политически сили трябва да имат отговорност към народа и да отговарят на интересите на този народ“

„България трябва да влезе в еврозоната, когато е готова, а не когато ни се иска, и то на всяка цена. За мен не е добре политици в парламента и извън него да се правят, че няма подписи на половин милион българи. Това не е добре. След като са изпълнени законовите изисквания, редно е да има референдум. Показва се недоверие към българските граждани. Аз лично обаче не виждам нужда да се вкарва процесът по приемане на еврото в рамки. 20 години са твърде дълъг срок. Трябва да се убедят хората за ползите от еврото, с ясни политики и програми как ще процедираме оттук нататък“, коментира той рефендума на „Възраждане“

Проблемът не е в президента Зеленски, а в нашите политици, които се надпреварват кой повече ще обещае и ще даде“, подчерта още той.

 

Източници: "Епицентър", "24 часа", Нова тв

 

Коментари

  • Борил

    10 Юли 2023 13:29ч.

    Радев е единственият български държавник. Правителството защитава чужди интереси. Вижда му се края.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще видим

    10 Юли 2023 14:34ч.

    дали ще спази закона и ще свика референдум за еврото. Тогава ще стане ясно дали това са само хубави приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    10 Юли 2023 14:50ч.

    Според мен, той каза, че НС е отхвърлило референдума и той няма основание да насрочи дата. Другото са благи приказки за пред населението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    10 Юли 2023 17:56ч.

    Радев дойде на гребена на протести, платени от мутри и инициирани от служби, по време на протестите целенасочено беше сриван рейтинга на държавата, с цел да се срине рейтинга на правителството и Борисов, сега се оплакваме от подобни неща. Едно от първите неща, които научихме за работата на Радев е, че изведнъж при него се появи проект за нова Конституция и беше странно, че като пилот е имал такива скрити интереси в правото и така подготвен дойде за конституционни промени, а може би отговорът се крие в назначението за негов правен съветник на Иванка Иванова, директор на правната програма на Фондация „Институт Отворено общество“. А сега назначи Зарков, с доста сходни възгледи. Всичко това е българския интерес? Само русофилите си го харесват, защото очевидно има някаква договорка между Путин и тези сили да работят заедно у нас, те бяха заедно на протестите. За Радев вероятно ще гласуват и Соломон Паси и председателя на русофили у нас, който и да е към днешна дата, гатанката си стои - натовец, триморец и русофил, що е то?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus, а стига си нарочвал!

    10 Юли 2023 18:29ч.

    Откъде накъде русофилите ще го харесваме, след като си е ваша - на ЦРУ - подметка? Стига с тази патологична русофобия! Замо ти виждаш някаква "очевидна" договорка между Путин и протестърите-подлоги на посолствоТО на ул. "Козак"-16. А къде е гаранцията, че дементния Байдън също няма такава "очевидна" връзка с Путин? Сигурно е "очевидно", че обучението на Румен Радев в американската школа "Максуел", курирана от ЦРУ, е било провеждано от руското ГРУ, нали така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виолетка

    10 Юли 2023 20:55ч.

    Изблик на щастие ме обвзе при прочитането на великолепния текст на Г-жа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ. Но, да погледнеме откъм добрата страна, в смисъл, да не мислиме и гадаеме, в смисъл, с такива българи, като Президент Плевнелиев и Професор Тагарев, България ще дръпне. А и с Иво Инджев. Мерси за внимание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Morgansar

    11 Юли 2023 0:07ч.

    [url=https://gama-casino.name/]Get Bonus[/url]

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друго мнетие за ценностите

    11 Юли 2023 0:16ч.

    Дали синеретика триморец е държавник е въпрос без отговор. Все пак и той и останалите синергетици- евроатланти трябва да са наясно,че ако България този път / за трети пореден път след подареното освобождение/ тръгне да воюва срещу Русия,то за жалост населението на територията наречена България несъмнено ще прекрати съществуването си. За сега не са налице признаци,че упражняващите власт осъзнават какво се случва.Но прегрупирането предстои и НАТО не е вечно ! Денят ще дойде. От изток идва ураган,който ще измете всякаква евроатлантическа гнусотия. Приказките ,че Русия и източните армии могат да бъдат победени на бойната поле са бълнуване на луди гейове и на болни дамски мозъци дори забравили,че Англия е остров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХА ХА ХА

    11 Юли 2023 0:38ч.

    Какъв държавник е тоя плашипутарник бе РАДЕВ, ЗАЩО ЛЪЖЕШ?! Винаги съм защитавал българския интерес, а не интереса на други държави. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и правителството. Очевидно в много случаи небългарските. Кое задава тяхната политика? Имат ли собствено мислене и мнение, собствена позиция, защото те безпрекословно следват позицията на големите държави членки. Нашите управляващи нямат свое мнение и позиция“. 12 юли 2021, Румен Радев: „Високо ценим подкрепата на стратегическите ни партньори от САЩ, Германия и Европейската комисия, тъй като е изключително важно за нас, за да постигнем синергия* със стратегическия дневен ред на САЩ и да развиваме неговото трансатлантическо измерение. Това каза президентът Румен Радев при откриването на втория ден от бизнес форума на инициативата „Три морета“. Синергия (синергизъм) — съвместно действие, при което крайният ефект или отговор е по-голям от сумата на ефектите или отговорите, предизвикани поотделно от всеки агент (фактор). …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    11 Юли 2023 1:13ч.

    10 Юли 2023 15:29ч Доколкото между американци и соросоиди има някаква разлика, връзката я виждам с вторите, като казвам връзка, не казвам приятелство, а вероятно интереси. Ние така или иначе сме в менюто, а не сред поканените, освен че може би някои тролове да го считат за чест да обслужват такива грандиозни интереси, вероятно има някакви трохи за тях. Но за обикновения българин всички небългари действащи по своя интерес у нас са врагове. Затова стана модерно отявлени техни тролове да претендират, че защитават българския интерес, даже Кирчо на първия ден в парламента говореше за патриотизъм, макар трудничко да си произнесе словото. Обаче се налага да сме бдителни по този въпрос, с пишман патриотите, защото думите са евтини, лесно се казват и вярват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Латерна ли си, човек ли си?

    11 Юли 2023 5:35ч.

    10 Юли 2023 22:13ч. Доколкото си мазен и заоблен се чудя мъж ли си, жена ли си; трол ли си или разбираш частния си интерес като българския интерес; здрав ли си или си многословесен празнодумец; латерна ли си, човек ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борил

    10 Юли 2023 13:29ч.

    Радев е единственият български държавник. Правителството защитава чужди интереси. Вижда му се края.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не се вижда, бе, копейка.

    10 Юли 2023 13:34ч.

    България е земя на Америка и НАТО, не на кремълските ватници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докле не видят бг края,

    10 Юли 2023 13:35ч.

    Все ще ни предават за сребърници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    10 Юли 2023 13:39ч.

    "Нищо не се вижда, бе, копейка". 10 Юли 2023 10:34ч. Нищо не си разбрал, продажнико! България е на българите не е нито руска, нито американска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любомир Русев

    10 Юли 2023 14:00ч.

    Точно така! А на безсрамието продажническо му се привиждат копейки всеки път, когато някой не е съгласен с тезата му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото те се продават за грантове в долари. На Русия не и се налага да плаща, за да я обичаме

    10 Юли 2023 14:19ч.

    Всъщностте го знаят и това ги докарва до бяс. Напразно живелите жълтопаветни евроатлантици :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Юли 2023 15:44ч.

    Проблемът е, че и те си я обичат, но трябва да се преструват, че я мразят. Не е лесен такъв живот, да знаете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bai ivan

    10 Юли 2023 16:53ч.

    Идиот

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zzzzzz

    10 Юли 2023 13:49ч.

    Това НС и този кабинет са пълни некадърници и колкото по-бързо си хвърлят оставката толкова по-добре за България! Време е народът наистина да изгони всички тези и.диоти от парламента, които най-нагло излъгаха своите избиратели и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ, и вечната им патерица ДПС, с които УЖ никой никога не иска да управлява! ПРЕДАТЕЛИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛИЦЕМЕР

    10 Юли 2023 13:49ч.

    afera.bg описа и описва какво направи и още орави и ще прави това вл.чуго от „ пътя на копринката”. ТОЙ доведе България на този хал, по заповед на тези, които го сложиха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коко

    10 Юли 2023 15:01ч.

    Афера вече не знае накъде да се завърти, то не бяха мечове, то не бяха гешевци, то медийни молове. Там фиксацията върху президента и институцията е очевадна. Интересно е как се финансира Афера, когато има яснота по този въпрос ще има яснота и съдържанието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    10 Юли 2023 15:14ч.

    Коко, много добре си осветил поведението на Афера. Веселина Томава направо е развила обцесия по въпросите с президента. А окончателно ми падна в очите с опитите за лансиране на Гешев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дамо като видиш заглавията,

    10 Юли 2023 15:42ч.

    Става ясно, че нещо фунда-МЕНТАЛНО се е объркало в главата на този някога все пак четивен сайт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изтрито:

    10 Юли 2023 22:01ч.

    Водка Томова ще прави Партия Меч, ха-ха-ха... Водка много се надяваше на "героя" Гешев, а сега го плюе наравно с Президента Радев. Не може да миряса, че Радев не обръща внимание на злите й думи и заклинания към него. Просто, Водка Томова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • списъкът

    10 Юли 2023 13:50ч.

    Президентът каза и още нещо много важно - не е виждал списъка с исканото въоръжение от клоуна Зеленски. Да криеш от главнокомандващия на армията списъка за разоръжаване на Българската армия е недопустимо, има решение на Конституционния съд, което постановява, че президентът е главнокомандващ и в мирно време, обратно на твърденията на една представителка на най-древната професия, именуваща се Нейнски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво оръжие и боеприпаси

    10 Юли 2023 16:25ч.

    ще дадем на Украйна, зависи само и единствено от правителството, тъй като парламентът вече прие принципно решение по въпроса. Мунчо няма правомощия в тази сфера и е добре да бъде държан в изолация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо другите държави от нАТО

    10 Юли 2023 22:38ч.

    публикуваха списъците с оръжия, които продават като САЩ или просто дават като ФРГ? Защо само в Бълагия се правят тайни списъци? Тайни ли са тайните списъци и за българския главнокомандващ? Главнокомандващ, който не си знае наличните оръжия и боеприпаси е като гостенин в армията, която е длъжен да командва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо само в България се правят тайни списъци?

    10 Юли 2023 22:40ч.

    ??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ааа

    10 Юли 2023 13:58ч.

    Радев много лесно може да направи нещо по наболелите въпроси, като подпише указа за провеждане на референдума за запазване на лева. Оттам нататък падението на "защитаващите чужди интереси" няма да закъснее. Но дали няма отново да се покаже като страхливец и след "А" да не посмее да каже и "Б"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ббб

    10 Юли 2023 22:42ч.

    Направи справка с Конституцията, за да установиш, че президентът насрочва референдуми само след решение на НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Равносметката

    10 Юли 2023 14:07ч.

    Тези неща трябва да се изричат гласно! И често! А пък след това да последват действия, които еднозначно се покриват с изреченото. При г-н Радев констатирам една специфична пъстрота, която силно ме смущава. На моменти се вършат (и говорят) смущаващи работи. Сега се намираме в един много особен момент - неизбежно е президентът да вземе отношение по повод Референдума за лева. Преди започването на подписката за референдума той съвсем ясно застана на позиции ПРОЕВРО и отказа дори диалог с Възраждане. Колкото и да е му е чужда тематиката, няма хипотеза да не е разбрал, че еврото е вредно и изключително опасно за България. Чакаме хода ви, г-н Президент, и е редно да знаете, че за мнозина точно тази Ваша крачка ще наклони трайно везните в съответната посока. На този етап Вие предимно ни обрквате! Да, случва се да защитавате и българския интерес! Да, това категорично не е водещ мотив в поведението на елитните атлантици! Законът е ясен - при установяване на наличие на съответните изисквания, ВЛАСТТА "ДЪЛЖИ" РЕФЕРЕНДУМ на гражданите. Въобще няма да коментирам идиотските аргументи на продажниците и пълната ненормалщина, която сътвориха, демонстрирайки, че не могат да формулират проект за решение, да го разберат и да гласуват адекватно. Не намесвайте КС - ще сбъркате! Тук е подходящият момент да припомня - вчера се навършиха точно 3 години от първите протести против уродствата на тандема лицето Бойко Методиев Борисов и лицето Иван Стоименов Гешев. Припомням - вторият беше всемогъщият прокурор, инсталиран да пази спокойствието на разбеснялата се глутница хиени, който ни гледаше нагло и с насмешка. Къде е сега всемогъщият?! Май е в политическото, административно и съдебно НЕБИТИЕ! "Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме!" Днес е така, утре е обратно! Запомнете, утре е вероятно или поне не е изключено да се случат неща, които днес изглеждат немислими. Всички споменати - воглаве с Президента, седнете и проведете упражнението "ТЕЖЪК РАЗМИСЪЛ", плочите се движат, напрежението расте, няма гаранция накъде ще избият нещата. Справка Гешев! Вчера се проведе редовният Поход на мира. Беше значително по скромен като участие на гражданите, въпреки лютите закани тук :)) Такива сме си, много ни бива да сипем люти закани в Кръчмата, възпято от поета (символ на място за социално общуване), заменена сега с общуване в анонимен порядък в мрежи и нет. Лъч № 1: МвнР - Отзовали се около 1200 граждани, от които примерно около 800 - 900 стигнаха до НС. Лъч № 2: НДК - нямам инфо за отзовалите се, но до НС достигнаха около 2000 човека. Многомилионна София предпочете сянката, рахатлъка и пашалъка! На ракийка и салатка и раздаване на грозни закани пред шашапрдисаната и "уплашена" стопанка на дома. Апропо, споменавайки жените - мили Дами, тук е подходящо да спомена изказването на г-жа Силва Дончева! Усещем как се подсмихвате - ах, астроложката! До вчера може би и аз щях да мисля сходни неща! Вече НЕ! В цялата човешка история МЪЖЪТ Е БИЛ ПУШЕЧНОТО МЕСО, към което никой член на обществото не се е колебал да прилага безмилостно насилие. Това е културна даденост и особеност буквално във всички общества. А насилието неумолимо се приближава към нас! Усещате ли итръпването на кожата си?! Иде гореща есен! Ето какво сподели Силва: Български жени - само вие може да се справите със задачата за спасяването на вашите синове, братя, бащи, родственици, ... пък аз бих добавил скромно: хайде да сложим и врага от леглото! Помислете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извинявай! Не можах да дочета!

    10 Юли 2023 22:56ч.

    Тръгваш с невярното твърдение на Костадинов, че президентът бил длъжен, впрочем ВЛАСТТА била длъжна... Властта, истинската, даже не ни е известна. А тази на президента не му позволява да насрочи референдум без решение на НС. От друга страна (-) х (-) не прави (+) в правото. Защото има правна аксиома, че не може от нарушаване на закона да се черпят позитиви (в случая за провеждане на референдума, за който и аз се подписах). Ето затова ми се струва, че Костадинов, респективно ВЪЗРАЖДАНЕ, не постъпват правилно като не разчитат на собствените си сили, а оставам с впечатлението, че искат да се отърват от РЕФЕРЕНДУМА! Другата хипотеза е, че Костадинов е глупав, заедно с всичките останали народни представители и водачи на ВЪЗРАЖДАНЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    11 Юли 2023 2:00ч.

    Президентът самостоятелно може да инициира референдум по тази тема, което е редно да направи, за да покаже, че го интересува мнението на българите. Още повече, че не ни питаха относно влизането в ЕС и НАТО. Още преди да започнат да събират подписи, Възраждане се обърнаха към президента да инициира такъв референдум. Той отказа и се наложи да се събират подписи. Подписите се събраха, бяха проверени, над 400 000 бяха обявени за редовни от официални институции. НС просто трябваше да спази закона. Сега Радев ще докаже дали е президент или индиански вожд, който се страхува от шерифа. Най-сериозният проблем на България е, че законите не се спазват и така да се каже рибата мирише, наистина много мирише откъм главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "НС просто трябваше да спази закона."

    11 Юли 2023 5:19ч.

    Ами не го спази. Сега топката е в полето на заинтересованата страна - Инициативния комитет за провеждане на Референдума, част от който е и ВЪЗРАЖДАНЕ. Въпрос: Президентът ли трябва да отиграе топката към Конститоционния съд за нарушаване на Конституцията от Народното събрание или заинтересованата страна - ВЪЗРАЖДАНЕ - за провеждане на Референдума? Според мен, ако ВЪЗРАЖДАНЕ наистина държи на провеждането на Референдума, без да хленчи пред президента, е редно да се обърне към КС. Президентът също може да стори това, не е редно да прибързва и да изземва ролята на ВЪЗРАЖДАНЕ. Не го защитавам. Просто трябва да изчака и да не прихваща инициативата на ВЪЗРАЖДАНЕ. Нека да стане ясно ВЪЗРАЖДАНЕ дали е с Народа или с губернатора на ул. "Козяк"-16! За Радев нямам съмнения, че поне досега беше в комбина с губернаторката Херо Мустафа. Тя беше перфектната кукловодка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пурко

    10 Юли 2023 14:09ч.

    Всички видяха как Зеленски му лае в лицето. Преди време Герджиков го омота с елементарен въпрос. Вяли рецитали на писани от други изказвания, иначе никакъв го няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    10 Юли 2023 16:09ч.

    С Гундяев беше по-интересно! Онзи му се караше направо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А вицето

    10 Юли 2023 16:28ч.

    как се сгъна на четири да цунка кунка на кагебиста!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я раздуй малко

    10 Юли 2023 19:05ч.

    за Гундяев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двулики

    10 Юли 2023 14:16ч.

    Радев, молеца Денков е твое недоносче, в две твои служебни правителства. За Простия Киро ти каза, че ако има повече като него , България щяла да бъде друга и тук не излъга, признавам. Друга е вече България с твоите недоносчета. Ти Двулики Радев, у нас говориш едно, но в чужбина друго, а действаш синергично ,Триморецо! Интересно ли ти е Двулики Радев да бъдеш хем отдушник , хем мръсен канал на България, докато твоите Плъхове, Молци, Жирафи прояждат оставащата тъкан на страната ни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    10 Юли 2023 14:19ч.

    Видяхме как се костюмира Зеленски при Ердоган и съответно как се изтъпани по тениска при Радев. Това казва всичко. Турците са го предупредили как трябва да се облече ако иска да го приеме президента, а нашите пишман политици само където не се подмокриха. От Турция си тръгна с петима военнопленници и някакви обещания, а от България с оръжие и ядрени реактори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видяхме как се костюмира Зеленски при Ердоган и съответно как се изтъпани по тениска при Радев.

    10 Юли 2023 19:06ч.

    Прав сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по тениска

    10 Юли 2023 21:07ч.

    беше и при онзи, който здрависва въздуха и изломоти нещо за британската кралица, мир на душата й...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    10 Юли 2023 23:34ч.

    В тази връзка, Румен Радев трябваше да отиде на срещата със Зеленски по шорти и футболна фланелка на любимия му отбор, съвсем сериозен съм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бъдещето на синергията

    10 Юли 2023 14:29ч.

    Радев работи от сега за бъдещия си политически проект. Ако , обаче догодина “преизберат” Алцхаймера в Белия дом, проектът Радев отива на кино.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    10 Юли 2023 15:08ч.

    напротив не трябваше да го приемате и да скъсате списъка пред камерите както направи гешев с оставката си кои ще плаща разходите по самолета до кога ще издържаме украинските баби с кученцата защо не им се превеждат пенсиите в българия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    10 Юли 2023 15:10ч.

    Радев каза, че няма да насрочи референдум - чуйте го във видеото от 13:48 мин..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    10 Юли 2023 15:12ч.

    Леле, България била земя на Америка и НАТО- браво, добро куче...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дея

    10 Юли 2023 15:28ч.

    Не си добър сигнал - ти триморецо, не знаеш вече накъде да се кланяш, ама пусти му пари...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите почитания,

    10 Юли 2023 15:39ч.

    Господин президент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти ги доведе и състави правителство с тях

    10 Юли 2023 15:46ч.

    Те захапаха кокала и няма да го пуснат. Сега е трудно да им се противопоставиш. Ти вече не си президент на държава. България престана да съществува като такава. Сега е територия/колония, управлявана от господар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    10 Юли 2023 16:07ч.

    Каква е ползата от написаното? Добре, Радев е виновен. Обесваме го. После? Разстрелваме го. После? Обезглавяваме го. После? Клякаме и ридаем за тая наша прокоба? Или заставаме в позата на величава преебаност? Написаното е глупаво и необективно, меко казано. Радев ги бил довел? Кого? Киро го доведе протестът. Кого да сложи в правителството - естествено, че лидерите на протеста. Теб ли да сложи? Кокорчо преди това вече е бил във властта. Държавата се свърши много преди Радев. Вече го казах няколко пъти, вкл. и вчера - всички тези глупости за Радев са безполезни и вредни, вредни са защото разфокусират от истинските проблеми и истинските виновни. И като така, тези глупости се пишат, точно от кирчовци и кокорковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към thenewone

    10 Юли 2023 17:35ч.

    Вече разбрахме, Радев целия в бяло, нито е виновен за Кирчо и Асен, нито за изваждането на ДБ от фризера, сигурно дори не е казвал нищо за синергия и не е организирал триморски срещи. Дано докато си седи целия в бяло, да се замисли дали няма вярно в приказката, че "който сее ветрове, ще пожъне бури".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    11 Юли 2023 1:03ч.

    thenewone, виждал ли си човек без памет? Това е ползата от паметта, не премахва проблемите, но помага да не си тотално неадекватен в решаването им. Важно е да помним кой кой е, ОСВЕН ако съзнателно човекът не се промени и не го заяви ясно. А това с кадрите е някаква гадост, която се разви в особени размери в БСП, заставаш зад някой, който изразява обратни на твоите позиции и всъщност не можеш да го траеш, издигаш го, може за евродепутат или президент или кмет на София или коалиционен партньор, после си се карате на воля... Радев и той го прави, най-вероятно издигането на кадрите е плащане на някакви стари задължения към някой зад кадър, защото е близко до ума, че назначенията не са по симпатия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наистина

    10 Юли 2023 16:04ч.

    Наистина, прав е Президентът, когато той отказа да подпише декларацията на източноевропейските страни за приемане на Украйна в НАТО, защото това означава влизане във война на НАТО с Русия, т. нар. евроатлантици като Даниел Митов надигнаха вой до небето, но преди няколко дни приеха същата декларация, която първоначално не беше с текста за след войната, т. е. искаха директно да влезем във войната, продиктувано им от Зеленски. Днес Билд пише, че САЩ и Германия ще блокират приемането на Украйна в НАТО на срещата във Вилнюс, вероятно не искат отново руски танкове в Берлин, а Ню Йорк да бъде изцяло под вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    10 Юли 2023 16:05ч.

    Какъвто и да е Радев, който наистина е спорна личност, в случая е напълно прав. А по въпроса, как сегашното уродливо правителство взима еднолични решения, които явно са и в ущърб на България, отговорът е прост и ясен - "Всичко е съгласувано с Посолството (онова, на ул. Козяк)... За това, сега, повече от всякога е необходимо да се изрази обществената позиция и да бъде консултиран суверенът (народът), защото става въпрос именно за неговото бъдеще и бъдещето на държавата, като независима такава, в един динамичен и новосформиращ се световен ред. Ако отново изберем да бъдем нечия колония, поколения напред ще ни проклинат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Салвадор

    10 Юли 2023 16:07ч.

    Генерал Радев се опитва като президент да балансира между откачалки отдясно и отляво, от изток и запад , вътрешни и външни. България е интересно място , кръстопът със стратегическо значение и навлеците отвън и изродите вътре се опитват да я разпокъсат и ликвидират. Засега не се получава , но продължават . Слабото звено в монолитната българска държава са турците, всеки момент могат да си поискат Румелия чак до София , барабар със филибето и бургаз. Но за България ще е по добре да се лиши от такъв цирей , отколкото кърлежите да изсмукват постоянно ресурси .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българските турци,

    10 Юли 2023 16:18ч.

    не визирам политиците от ДПС, а гласоподавателите им, са по-българи от целия жълтопаветен умнокрасивитет.. Най-малко те са слабото звено в "монолитната " българска държава.. Ако можем да говорим за такова, то е ясно съсредоточено в наследниците на Киряк Стефчов и Ристю Белокровский, които са неизтребими за съжаление..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турските валии и кадии

    10 Юли 2023 19:09ч.

    ще са хилядо пъти по-подготвени и принципни от сегашния ни "елит".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    10 Юли 2023 16:18ч.

    Президентът е прав, щото ме чете. Вчера, под Нинова (образно казано), написах: "Защо президентът бил приел Зеленски? Много са отговорите на този въпрос. Един от тях е защото има българи в Украйна, защото ако откаже среща, критикарите му ще го обвинят и в предателство към тях.". Днес, президентът озвучава пред повече хора, моята мисла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българите в България

    10 Юли 2023 23:09ч.

    плащат данъците и респективно заплатите на президента, министри, дупедати, държавни вредители. Българите в Украйна са граждани на Украйна и роби на техния хазарски бег наркоманът Зеленски, който дойде и в България, за да опъне непослушните големи уши на българския президент Радев. 100% унижение за българите в България, които плащаме заплатите на Радев, за да ни представлява, а не за да ни унижава, като приема някакво надуто и дрогирано хазарско нищожество, което вече се има за самия Антихрист! А може би от страх пред Антихриста Румен Радев му се поклони!? Пълно унижение и оправдание няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев предупреди за риск от ядрено замърсяване

    10 Юли 2023 17:04ч.

    Ако има риск има ли мерки за защита и лечение на населението? Отговор - не! Геноцид : чрез бедност, здравна система, ваксиниране, зарази, война, радиация и вътрешни вражди. Няма и един индианец да остане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    10 Юли 2023 17:14ч.

    Президентът Радев е зодия Близнак (впрочем също като Боко) и има две лица. С едното продава България в чужбина, а с другото се опитва да заблуждава българите. Решението му да не свика референдум е достатъчно показателно за двуличието му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • г-н никой

    10 Юли 2023 17:39ч.

    Действията говорят повече от приказките, подкрепям наблюдението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Силни думи, но слаби или никакви дела след тях

    10 Юли 2023 18:56ч.

    с това май ще запомним Радев. Той по конституция има власт да насрочва сам референдуми, да предлага на КС текста им и нямаше да има нужда да се събират подписи. Всяко зло за добро, така поне доста хора се събудиха, щом разбраха че няма държавна институция да работи за тях, даже такива като парламента и правителството са пълни с българоубийци и тях такива ще ги запомним. Поне маските им паднаха и няма извинение за безразличните към съдбата на България, дали ще продължи ли да бъде слугиня на омразния Запад или да бъдем свободни да имаме свои интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Река Рубикон

    10 Юли 2023 18:59ч.

    Съвсем правилно се ориентират някои колеги. Радев е малкото "зло"! Той е "щастие в нещастието"! Последните представителни данни показаха, че при него Доверие и Недоверия веча са равни. За Бг това е прекрасен резултат, доколкото при всички други елитни обобщено мже да се каже, че на един доверяващ се има 3 недоверяващи се. Доверяващите се ги знаем - всички до един са продали се користолюбци. Не за тях става дума! Радев, ти дистигна Рубикон! Просто заостряне на внимание, ако случайно си пропуснал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На всеки километър

    10 Юли 2023 19:21ч.

    По темата със Зеленски няма да се разберем - кой е лаял и кой е подвивал опашка? В момента на преден план излиза еврото. Във видеото Радев удобно каза и ЕДНОТО и ДРУГОТО - подкрепя референдума, но няма да го насрочи. Кой трябва да види, че НС НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА! Отговорете КОЙ?????? При изпълнени формални условия, КОМИСИЯТА не може да започне да размишлява - АМА ДАЙТЕ ДА ВИДИМ, КАК ДА НЕ СТАНЕ РАБОТАТА! Тя е дължна да изработи едно ПОЗИТИВНО проекто-ПРЕДЛОЖЕНИЕ - НС подкрепя!!!!!! Не искам да обсъждам персонално идиотите от Комисията, от водещите заседанието! Идиотите не ме интересуват! А относно "ползите" на еврото, днес има една много интересна статия в Поглед - проверих числата, всичко е вярно. През последните две години ЕЦБ практически е изгребала всички РЕЗЕРВИ на БУНДЕСБАНКАТА, принуждавайки я да изкупува буквално джънкоблигации (ОБАЧЕ с ВИСОК КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ) на практически фалирали страни от еврозоната! Хора, тези са на път да доведат до несъстоятелност ЦБанка на Германия. Нас ще ни ликвидират за отрицателно време! https://pogled.info/svetoven/evropa/danak-edinstvo-na-kogo-evropeiskite-tsennosti-ne-sa-mu-po-dzhoba.158122 Дори има категорични твърдения за европейското право - когато ЕЦБ нареди - НЯМА ДА ИМА- НИ ИСКАМ, НЕ МИ е ИЗГОДНО и т.н. Вадиш парите и плащаш!! И така до самия тъжен край!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бързайте да определяте

    10 Юли 2023 21:12ч.

    кой бил български държавник и кой не бил. Кой бил "единствения" такъв и т.н. В момента няма НИТО ЕДИН български държавник. Разберете го най-после. И престанете да се взирате в мутрите на тези от сегашния ни елит /и бизнес и политически/. Всички до един служат на чужди интереси - на първо място, служат на капитала, а той е интернационален. Държавите и народите за него са пречка. И колкото и да ви е странно, България не е имала български държавник още от освобождението ни от турско, та до сега. С едно кратко изключение - 45-те години социализъм. Колкото и да реват някои, че тогава политиците са служели на Москва, това изобщо не е вярно, защото до голяма степен именно в Москва се грижеха за нашите национални интереси /защото самата Москва имаше интерес от това/ и това може да се потвърди от статистиките - за БНП /не БВП, БВП е измама/, за нива на производство, на потребление и т.н. Само не ми казвайте, че тогава нямало западни коли и се чакало на опашка за кола. В този случай, отивайте при сегашния ни елит. Там ви е мястото. Отидете заедно с колите си и спете и живейте в тях. Лекувайте се в тях, раждайте безпроблемно децата си в тях, водете ги и на училище в колите си. Създавайте си илюзии за "читави" политици и за "демокрация". Докато накрая разберете, че единствения изход, за да останем и се запазим като народ и държава е диктатурата, едноличното държавно ръководство, подплатени с комунистическата идеология, стига да имаме късмет в лидера, разбира се, както имахме такъв с Тодор Живков. Ценностите на комунизма почти се припокриват с истинското християнство и за това побързаха да обявят комунизма за престъпен "режим", защото на власт в християнските държави вече е антихриста и сатанистите. Забравете за демокрацията, защото това е химера, която никога никъде реално не е съществувала и защото е измислена не от друг, а именно от Сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За момента подкрепям

    10 Юли 2023 22:38ч.

    Няма друг изразител от политиците ни в момента, освен Възраждане, БСП отчасти и кой друг?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Юли 2023 23:01ч.

    Не съм виждал подобен мишок. Не смееше да погледне Зеленски в очите и само страхливо се озърташе, сричайки опорките от листче :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    10 Юли 2023 23:03ч.

    Излез, извини се на народа, кажи кой те подведе и вдигни юмрукът пак! Иначе е ала-бала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохо

    10 Юли 2023 23:04ч.

    По времето на правителствата на Радев, Бъглария е изнесла оръжие за 10 милиарда в посока Украйна. Тряваше Зеленски лично да му благодари за това и Руменчо съвсем щеше да се разреве хаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОТНОСНО ВИСЯЩИЯ РЕФЕРЕНДУМ

    10 Юли 2023 23:22ч.

    ЕДИНСТВЕН ПРАВИЛЕН ХОД ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ Е ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД, СЛЕД НАДЛЕЖНИ КОНСУЛТАЦИИ С ЮРИСТИ ПО КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО - КАТО ПРОФЕСОР ПЛАМЕН КИРОВ И ДР. - С ПИТАНЕ ЗА ТЪЛКОВАТЕЛНО РЕШЕНИЕ. >>>> Например: >>>> ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ЛИ Е ДА СЕ НАРУШАВА ЧЛ.1(3) НА КОНСТИТУЦИЯТА НА Р. БЪЛГАРИЯ: "Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет", т.е. Народното събрание държавна институция лие и дали се изключва от "никоя държавна институция", и дали стои над народния суверенитет? >>> Горното във връзка с преамбюла на Конституцията на Р. България, в който създателите на Конституцията заявяват: "Ние, народните представители от Седмото Велико народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ, като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост; като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност; като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България, прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази КОНСТИТУЦИЯ". >>> А също и във връзка с чл.1(2) на Конституцията: "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция." и чл.84, т.5 на Конституцията "приема решение за произвеждане на национален референдум;" (но не приема решение за отказ от провеждане на национален референдум при изпълнено законово изискване по чл.10(2) на ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ: "Народното събрание приема решение за произвеждане на национален референдум, когато това е поискано от инициативен комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от 400 000 български граждани с избирателни права и не противоречи на ограниченията по чл. 9, ал. 2, 3 и 4."). >>>>> Защото отговорността за провеждане на въпросния Референдум беше поета от ПП ВЪЗРАЖДАНЕ, с което ВЪЗРАЖДАНЕ стана солидарно отговорна с Инициативния комитет за провеждането на този Референдум пред всички, които се подписахме за неговото провеждане, пред своите привърженици и пред всички български граждани!!!! >>> ПП ВЪЗРАЖДАНЕ вече няма никакво морално право да прехвърля въпроса към президента или към който и да било, освен ако не е предателска партия на американското посолство в София!!!!>>> Да се надяваме, че ПП ВЪЗРАЖДАНЕ няма да избяга от полесражението на правното поле за питане към Конституционния съд, примерно така, както съм го описал по-горе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анобим

    10 Юли 2023 23:25ч.

    Направиха ала-бала и с Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анобим

    10 Юли 2023 23:33ч.

    поправка: Направиха ала-бала с президента и Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ но не е добър сигнал” сигнал към кого, мижитурко?

    10 Юли 2023 23:31ч.

    Ако си истински президент на суверенна държава, няма да се интересуваш от сигнали. Но нито ти си истински президент, нито България е истинска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Renaissance

    10 Юли 2023 23:37ч.

    България няма полезен ход освен да балансира между Турция , Руската империя , англоамериканците , Германия . Четири велики сили си правят имперските планове , а България е точно на кръстопътя между тях. Няма такава хитра , силна и достойна личност , която да управлява хем в интереса на България , хем да балансира между четири велики сили . Руската империя вероятно няма голям интерес от България , но останалите са доста изнервени и плащат на куцо и сакато да дестабилизира България. Засега не им се получава защото нямат толкова злато за всеки един българин за да му купят земята и честта . Докато има и един българин със собствена земя , ще има и България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сериозни руски анализатори

    10 Юли 2023 23:47ч.

    Подчертавам СЕРИОЗНИ , щото и при тях е пълно с ала-баловци и пропагандатори, намират интересен втори план, в посещението на Зеленски в България. Първо, те смятат че приемът на Зеленски да се получи точно такъв, е старателно режисиран от нас. Разбира се не от собствена храброст и самостоятелност, а с одобрителното намигане на американците. Радев е перфектният герой за това ! От една страна "стои на два стола" , в Русия дори се намират балъци да го наричат "пророссийский президент Радев" ! От друга страна си го знаем че е СИНЕРГИТИК ! Радев е бетонен американски агент у нас , може би най-сигурният, и няма как да е иначе. Той е карал ВВС подготовки в американски въздушни академии , завършил ги е с "отличен" , посочен е от брадърите като "бъдещ лидер" ... Т.е. да бъдем по-ясни, американците /военните им служби/ са вербували Радев от преди повече от две десетилетия, всички циркове и драми които разиграва Румен, са само да се хареса на простолюдието. В което успява в значителна степен. Но когато опре по същество - с кой е Радев , няма 2 и 2. Той е със Синергията със САЩ. Та на Радев е била поверена драматичната роля да каже с наведена глава тежките думи на Зеленски "да се търси мирно решение" ! Което естествено отприщи яростната логорея на Зеленски, той също си има роля и трябва да си я играе. Но в случая неговата роля вече е втръснала на всички и репликите му се изхабавят. Радев напротив, от "дъното на душата си" той "намира смелост" да пророни истината в лицето на Володимир - аплаузи ! Публиката и у нас , и в Русия, се просълзява от умиление. Зеленски получава поредния ишмар че пиесата е към края си, агнето цяло, вълците сити, всичко е ток и жица... Като малък страничен етюд към тази софийска драматична постановка , руснаците отбелязват случката със свещенника който проби кордона ! Случайно разбира се... И който не беше мигом повален на земята от полиция и охрана /както си му е протокола/ , а демонстративно беше обграден, побутван настрани, но оставен да маха с кръста и да анатемосва кървавия клоун ! Пълна радост у българи и руснаци ! ... По което завършвам със звучната родна поговорка -"Сиромах човек и на половин п...а се радва !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съгласен

    11 Юли 2023 5:45ч.

    Театър "Херо Мустафа" продължава. При това - куклен театър! Имам чувството, че дърпа конците лично тя - Херо! Но не ги дърпа тя. Има много кадърни агенти на "Козяк"-16. Ким ли се казваше главната/главният или нещо подобно?..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    11 Юли 2023 0:11ч.

    радев да обясни защо се изплю в лицето на 600 000 души

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правило?

    11 Юли 2023 1:05ч.

    Колегато горе го е казал И ИЛЮСТРИРАЛ с конст. текст ЯСНО. ПРИ ИЗПЪЛНЕНО ИЗИСКВАНЕ, прима се ЛЕШЕНИЕ "ЗА", т.е. позитивно решение! Тук обаче се намеси парламентарната комисия, която макар КЬОПАВО подаде на залата прокт за РЕШЕНИЕИ "НЕ". Това е пълна дивотия, грозно газене на Конституцията! Дори не искам да коментирам идотското им изпълнение с обратното гласуване! Няма начин Радев да не вижда и разбира това! Той просто НЕ ИСКА да го види! Откъдето произтича въпрос - ЗАЩО? Същото се случи преди подписката - отказа да приеме възраждане, защото това било ангажимент на Бг по международен договор. Никой не възразява за това, никой не е казал, че ЕВРОТО ИНКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪВЕДЕ! Има предложение това да стане след 20 години, напълно по договора, където СРОК НЯМА! Защо Радев във важни моменти се прави на тежко разсеян?! Все още не съм вдигнал напълно доверие от него, но вече става прекалено съмнително. Понякога намира подходящи приказни, но никога не върши КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНИ НЕЩА! Вече стана правило!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правило?

    11 Юли 2023 1:50ч.

    Гледам нещо и пиша през 15 мин. набързо. Радев възразява и с/у въпроса, като се аргументира с готовност за прием, не обвързва със срок?! Какво значи готовност? Кратичко обяснение. Това, което е формалното изискване меко казано е глупост - дълг, дефицит, инфлация. Динамика, цикли, външни фактори - Тези неща имат някаква компонента, която не зависи от съответната страна. Приемете условно, че е нещо глупаво! Нали знаете - лош закон, но закон! Ще ви разясня нещо друго, което Радев със сигурност знае (обяснено му е), но се прави отново на разсеян. Вижте тази сърцевинна думичка "готовност"! Това значи в дълбочина да изградим едно такова стопанство, което да е високоефективно, да създава продукти с висота добавена стойност, да е конкурентно, да има пазари. И ...... МНОГО ВАЖНО, това да не е за сметка на МИЗЕРИЯТА НА НАРОДА. Ерго, хем да се получават достойни заплати, хем да може да се продава! Това е сърцевината на готовността! Ама рейдърите са правят на луди и повтарят като папагали - Маастрихг! Когато влязохме в ЕС - преди вече 16 години, нашите заплати бяха средно погледнато 40 % от следноевропейските. Съвсем окрупнено - в момента са на 60 %. Закръглявам за да разберете идеята! Извод - когато се формулира въпросът - за някакви си цели 15 години НИЕ УСПЯХМЕ ДА НАВАКСАМЕ едва 20 проц. пункта. За да имаме успешно СТОПАНСТВО, което има пазари НЕ ЗАРАДИ МИЗЕРИЯТА НА НАРОДА, трябва да достигнем около 90 %. Въпросът е - кога може да стане това при тези мизерни темпове и кати знаем хала. Ето ви го отговорът - като сложим леко розовеещи очила и замижим с едното око (за ад не се прекалява, де) - това може да стане след поне 20 ГОДИНИ. Тоест - през 2043 г. Еврото (обща валута на група от държави) работи в полза на силните икономики, смазва малките. Обаче, пред 26 години ние тръгнахме от много ниска база - към онзи момент левът беше около 70 % подценен. Бордът е специфика, други фактори и процеси също са специфични за страната и ние в момента нямаме необходимост от оглавник. Спирам тук! Това далеч не е всичко, но дори това няма да може да се смели. Лошото е, че Радев или нищо не разбира или успешно се прави, че нищо не му е ясно! С други думи годината 2043 не е произволна, случайна, базирана е на оптимистична прогноза. Ако заложим на песимизма - трябва веднага да напуснем ЕС, но тук вече ще играят и друг род съображения!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    11 Юли 2023 1:51ч.

    Време е за ядрен армагедон! Призовавам изчадието сащ да започне най-после желаната от изчадията им война с Русия! И Русия да ги взриви с ядрени бомби! За да се сложи край на ТУМОРА на човечеството - сащ, за да бъдат заличени и забравени от лицето на Земята заедно с лъгъбътъ извращенията им! Хайде, гейСАЩ, започни война с Русия, защо се страхуваш и ползваш все прокси посредници като прокси усрайна?! Да напомня на човечеството: Война с Русия = война с Бог! гейСАЩ чрез лъгъбътъ извращенията им обявиха война на Бог! гейСАЩ трябва да бъдат заличени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оборудването за АЕЦ

    11 Юли 2023 2:08ч.

    Преди малко случайно попаднах на телевизия 7/8 - телевизията на Слави Трифонов - лидер на ИТН - партията-патерица на ГЕРБ и ДПС. Заслушах се в непознатия за мен гост - Свилен Спасов, който хвалеше и се възхищаваше от Зеленски. И същия този Свилен Спасов говореше разпалено, как на украинците са им много необходими нашите реактори. И понеже виждам госта за първи път, реших да погледна в Уикипедия, какво пише за Свилен Спасов: "През 2010 г. сключва договор с Уестингхаус във връзка с инвестиционните намерения на компанията за изграждане на седми блок на АЕЦ „Козлодуй“. И всичко стана ясно - грубо прокарване на американските интереси чрез телевизията на Слави Трифонов - лидер на партията ИТН -патерица на ГЕРБ и ДПС -

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къса памет?

    11 Юли 2023 3:00ч.

    На У. въобще не им трябват реакторите! АЕЦ Хмелницки е проектирана за друг вид и поколение реактори. Цялата работа е в това, че искат да ги получат сега каквото могат да докопат, но после няма да платят и ще ги ползват за части на други места. Доколкото може, но без реакторната част. Всякакви морални задръжки са захвърлени, трябва да се вземе ВСИЧКО, ОТВСЯКЪДЕ. Ще се обещава всичко, ще се поемат всякакви ангажименти, но НИЩО НЯМА ДА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНО! САЩ ще получат или ще си вземат своето по техния начин, всички останали ще бъдат принудени да преглътнат загубите, да забравят, а най-големите глупаци ще се пишат в редовете на добрите, солидарни сили. Това дори вече е играно, забравихте ли за Ирак!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не защитава България

    11 Юли 2023 4:01ч.

    Стига сте имитирали дейност. Защитавате си личните интереси. Предатели! Много сте хитри да разиграват е театър на добро и лошо ченге. Заедно сте срещу държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи