Радев към Шарл Мишел: Недопустимо е да се поставят допълнителни изисквания за Шенген

Радев към Шарл Мишел: Недопустимо е да се поставят допълнителни изисквания за Шенген

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Решението България и Румъния да бъдат лишени от членство в Шенген не е справедливо и подкопава европейските принципи за солидарност и единство. Това е заявил президентът Румен Радев във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел по негова инициатива, съобщи прессекретариата на държавния глава.  

По повод очакваната дискусия между европейските лидери за разширяването на Шенгенското пространство президентът Радев е заявил, че е неприемливо да се поставят допълнителни изисквания за членство като обвързването с темата за върховенство на закона, които са извън обективните критерии за прием. 

Във връзка с увеличаващия се миграционен поток към Европа държавният глава е казал, че ефективната реформа на Шенгенската система следва да включва присъединяването на държавите, разположени на външната европейска граница, а не блокирането им. 

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • чичо скрудж

    12 Дек 2022 16:26ч.

    този смешник с мания за величие, много дрънка ,нищо не казва.И той се оказа огромно разочарование

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    12 Дек 2022 16:34ч.

    Няма абсолютно никакво значение какво мисли ГейЕвропа, па камоли Булгаристан !!! На васалите не е отредено да мислят, само ЙЕС Сър и смирено полагане на главица на дръвника пред задокеанските ИМ господари !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    12 Дек 2022 16:35ч.

    Булгаристан не се е навел!!! Това отвсякъде си е чудо наистина! Стопаните от ОПГ-то Еврейско Нацисткия Съюз ГЛЕДАТ УЧУДЕНО, ЧЕ ПРЕД ТЯХ ИМА ЛИЦЕ, А НЕ ЗАДНИК!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смирете се!

    12 Дек 2022 16:37ч.

    Не разбирам този напън на нашия политически елит непременно да станем част от това свещено пространство. Ей богу, не го разбирам. Не им ли е пример разиграването на Турция по подобен начин за приемането им в ЕС? "Съюзът на равноправни държави" е само на хартия. фикция, каквато е впрочем и "демокрация", "пазарна икономика" и други подобни понятия, в които всеки човек натъпква собствените си представи за нещата... Нас не ни искат там И това е за доброто на България, в края на крайщата, ако ушите им не са пропуснали нито дума от доводите на Възраждане в НС. Позволявам си да насоча вниманието към есето на К. Кеворкян по темата: https://epicenter.bg/article/Kevork-Kevorkyan--Shengen---nevazmozhniyat/302378/11/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Осъзнайте се, най-сетне, комплексари!

    12 Дек 2022 16:43ч.

    От нас искат единствено и само да приемем еврото! Като слънцето и въздухът им е нужен пълен достъп до нашите $$, за да задоволят ТЕХНИТЕ, не нашите, нужди. Спестете си работата на Атанас Пеканов и целият отбор който работи по приемането ни. Разпределете (остатъка) от 10-те милиона за рекламна кампания и ги разпределете на пенсионерите, че до края на живота им не остана много, и никога няма да им се отплатите, че вложиха живота си в изграждането на България до 1989 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    12 Дек 2022 16:53ч.

    Многолюдное шествие в поддержку России вызвало панику у властей в Софии https://riafan.ru/23795391-mnogolyudnoe_shestvie_v_podderzhku_rossii_vizvalo_paniku_u_vlastei_v_sofii?utm_source=politobzor.net

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-движим се с ускорение

    12 Дек 2022 16:54ч.

    Към НС/народен съд/. От тук; ''Первый зампредседателя Комитета Госдумы по международным делам Алексей Чепа в беседе с «Говорит Москва» заявил, что Россия и Сербия могли бы воссоединиться после референдума. По его словам, плебисцит необходим, чтобы «потом никто не говорил, что это оккупация, захват и свержение».'' до НС не е далеко.Местата на колесника и в трюма на Титаник ограничени.Може би скоро ще чуем едни Сушки да прелитат.Радев да се готви.Нъл е летец изтребител ще даде пример как се бранят евроценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Дек 2022 17:03ч.

    Корнело, я си кажи и ти, кой ти го набута тоя празен чорап? Първо ти трябва да се извиниш на обществото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Причината е да не загубят холандските пристанища

    12 Дек 2022 17:14ч.

    като входни за Шенген на китайските стоки. Ако ни приемат с Румъния Китай ще финансира в неговия път, ли пояс ли, на коприната, тогава ние ставаме входна точка на Шенген по суша. Така се прави от правителство което защитава националните си интереси, а то ги защитава защото ще го свалят. Можем само да си мечтаем за подобни реакция в нашето спящо дълбок сън общество на невежи и глупаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    12 Дек 2022 17:23ч.

    Не ни казва Радев какво му е отговорил Шарл Мишел. Нещо от сорта: -Стига ми рева и ти де, ще видим до година до амина, обещавам да си го преместя в другия крачол. Идеята с емигрантите е като влязат, да остават в България, а не в зоната на Шенген.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    12 Дек 2022 17:27ч.

    ...каза Радев, а Шарл Мишел мълчаливо си почеса пичката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    12 Дек 2022 17:40ч.

    Радев, стига си се излагал, а покрай себе си и цяла България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румбата няма какво да хленчи,

    13 Дек 2022 3:38ч.

    ами направо да подава молбата ни за БРИКС, както направиха Турция, Саудитска Арабия и други уважаващи се държави. А съвсем първо трябва да наложи вето на оръжията за Украйна и да спре напъните за приемане на еврото. В света има къде къде по-важни събития от изказванията на Клаус Шваб и WEF-аджиите. https://www.bitchute.com/video/aMeVqy9cFLI/ Ние се вайкаме, че холандците ни унижават публично, за да си защитят бизнеса (в пристанищата им)... Най-малкото - трябва да се поучим от действията на гръцките тарикати, които си оставиха вратички за сътрудничество и с Китай...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "не е справедливо"

    12 Дек 2022 17:44ч.

    Тоя кво се е разсополевил като вдовица? Аланкоолу, ти си президент на 1300-годишна държава, що цивриш пред тоя, дето от "държавата" му е останал един град всичко на вичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румънското правителство поне призова за бойкот

    12 Дек 2022 19:14ч.

    на стоките на Австрия, Радев не смее да го повтори, ами тръгнал да плаче и свири на тънката струна на Шарл-а. Пука му и на Радев, всичките ни политици играят театър за простолюдието у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМОуважението ни

    12 Дек 2022 19:26ч.

    Сигурно никой в Румъния не говори за страната си като за Румънистан или Циганландия, както почти всеки втори коментатор тук пише за България - "Булгаристан", "територията"или "колонията"... Как можем да очакваме уважение от другите, ако ние сами МИСЛИМ за себе си както пишещите тук? Сами си набиваме комплексите за непълноценност в главите и дори в медиите, в Парламента бивши министри се изразяват без уважение и употртебяват изрази като "да го духат", а после се борим с Марк Рюте и Австрия,...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Румъния вкараха в затвора

    12 Дек 2022 20:22ч.

    66 министри и 4 премиери, колко от местните власти да не говорим. Техният главен прокурор в момента е такъв на ЕС. Пишем това каквото виждаме, дали ни харесва е друг въпрос, но не искаме друг да ни обяснява какво виждаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Дек 2022 21:03ч.

    Така и след като ги прибраха, ЕС дръпна Кьовешито и вече няма кой да ги прибира... така действа ЕС ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно, по класиката "Не е важно на мен да ми е добре

    12 Дек 2022 21:31ч.

    важно е на Вуте да му е зле."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи