Радев: Кабинетът и НС да се вслушат в хората, които произвеждат хляба

Радев: Кабинетът и НС да се вслушат в хората, които произвеждат хляба

Снимка: БГНЕС

 

Правителството да разгледа проблема с хлебопроизводството, да се вземат спешни мерки, не всичко опира до пари, а до това да се вземе решение как да се борим по-ефективно със сивата икономика. Това заяви в Добрич президентът Румен Радев, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Дебатът и решенията за диференцирани ставки на ДДС изостава. Това е ангажимент и отговорност на правителството. Призивът ми е правителството и НС да се вслушат в хората, които произвеждат хляба. Защото 9% само върху хляба е стратегическо решение, то може да доведе до изсветляване, може да се помисли за разширяване обхвата на мярката 60/40 и за по-големи мероприятия, каза Радев.

Правителството да установи добър диалог с големите търговци и защита на българския потребител, призова президент. Той предложи да се ползваме и от опита на Румъния. Този проблем там се решава в полза на местното производство. Земеделието, хлебопроизводството, животновъдството, това са стратегически отрасли и тук трябва да се фокусира цялото внимание на изпълнителната власт, категоричен е Радев.

Трябва цялостен дебат за реформа на данъчната система. Тя трябва да осигурява условия за намаляване на неравенствата в България и най-вече да гарантира стратегическите отрасли, каза още той.

 

 

Източник:БГНЕС

 

 

Коментари

  • дреалист

    18 Фев 2022 14:53ч.

    Ако някой декларира, че иска да оправя държавата, а не възстановява селското стопанство - той лъже. Българското селско стопанство е фактически унищожено, а това е гарантирано условие за унищожаването на държавата. .......... Което и наблюдаваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    19 Фев 2022 9:20ч.

    Унищожаването на земеделието е част от великото зануляване... напълниха едни хора с пари, за да могат да изкупят земята от малките производители и да я окрупнят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    18 Фев 2022 15:20ч.

    летеца усеща, че кара в насрещното...оправяй се..ти докара тея идиоти...ИМПИИЧМЪНТ е едно добро начало

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    18 Фев 2022 15:44ч.

    В тубата има експертно мнение за трагичното състояние на селското ни стопанство - на Йордан Малджански. Има го и в телеграм - https://t.me/moiatamedia/1846

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    18 Фев 2022 15:46ч.

    Никакво насрещно. Просто, летецът си върши работата. Дава команда "газ". И иска действие. И го получава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    18 Фев 2022 15:53ч.

    Снималите се с президента на джелати мязат, не на хлебари. Такива смръщени мутри хляб не месят! Чиличните им ръце кости трошат, а не с тесто си играят. Едно кредо имат те: тестото удрай, докато спре да лепне, човека бий, докато омекне и признае всичко. Тези юнаци са същински тимаджии, завършили икономика във варненския свободен университет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи