Радев и Петков след среща в президентството: Към момента няма пряка военна заплаха, но са необходими превантивни действия

Радев и Петков след среща в президентството: Към момента няма пряка военна заплаха, но са необходими превантивни действия

Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна заплаха за България, но са необходими превантивни действия на институциите за ограничаване на възможните рискове пред националната ни сигурност. Това е общата позиция на участниците в работна среща за предприемането на конкретни мерки във връзка с военния конфликт в Украйна и последиците от него, която се проведе днес в президентската институция.

 

Готовността на системата за национална сигурност за реакция при развитието на различни сценарии на кризата в Украйна и предприемането на необходимите мерки за защита на сигурността на българските граждани, са били сред акцентите на срещата.

 

Обсъден е и въпросът за оказването на устойчива подкрепа на нашите сънародници и украинските граждани, потърсили спасение в страната ни от конфликта в Украйна.

 

В срещата участваха министър-председателят Кирил Петков, представители на правителството, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, председателят на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ Николай Василев, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

 

Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

  • OТЧЕ ВАШ

    04 Март 2022 18:51ч.

    Сега, отново разбираме, че при фашизма се постъпва така!!! Сега има ДИВА цензура и информационно затъмнение, но доста скоро хората ще разберат, че това в ЕС е престъпен режим, който е на страната на убийците от укронацията, и упорито подържат хунтата на наркомана Зеленски!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС/НАТО са фашистки организации

    04 Март 2022 20:03ч.

    Двете страни на един фашистки медал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жизел Каракютукова

    04 Март 2022 19:26ч.

    България стана президентска република без ВНС, даже без промени в Конституцията, а Бойко ходи по селата да разправя, че му било криво, дето замеряли Киро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    04 Март 2022 19:45ч.

    Има реална заплаха Чалгария да остане без пари, газ, горива и работна сила !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    04 Март 2022 19:48ч.

    Над главата на президента виси картина. На нея е изобразена най-боеспособната част на българската армия - трета конна бригада за бързо реагиране, дислоцирана в Шумен. 80% от личния й състав са възпитаници на елитния конезавод Кабиюк и имат бакалавърска степен по обездката и надпрепускане. Бригадата е в повишена бойна готовност и очаква заповед да изнесе около Одеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мерси г-да Синергетици

    04 Март 2022 20:11ч.

    Че ни натрисате най-големите въшкари на Европа, дегизирани като бежаци. Пожелавам да ви отмъкнат чистачките, тасовете и прането от балкона. Да живее синергията на Херо Мустафа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    04 Март 2022 20:41ч.

    НАТО не е закрило всички опозиционни медии в Русия - Путин ги закри и то преди те да закрият неговите медии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рамзан Кадиров

    04 Март 2022 20:58ч.

    Молете се, ПУДЕЛИ БУЛГАРИСТАНСКИ от СЕМ да не ДОЙДЕ СПЕЦНАЗ и Дивата дивизия на Рамзан Кадиров, ЧЕ ОЩЕ УТРЕ ЩЕ СТЕ в ОТВЪДНОТО !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    04 Март 2022 22:45ч.

    Празни приказки. Умуват колко дявола могат да се съберат на върха на една шивашка игла. Нахалството на тези хора, няма край. Ако бях на мястото на Кирчо, и бяха ме освиркали като него. Веднага бих си подал оставката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи