Радев и Блинкен обсъдиха по телефона стратегическото партньорство и войната в Украйна

Радев и Блинкен обсъдиха по телефона стратегическото партньорство и войната в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Радев призова за търсене на решение България да получи изтребители на лизинг, докато не бъде сформирана българската ескадрила от изтребители F-16. 

Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Двамата обсъдиха теми от стратегическото партньорство между България и САЩ, както и предизвикателствата пред сигурността, произтичащи от войната на Русия срещу Украйна.

Акцент в разговора им е била енергийната диверсификация и предприемането на своевременни мерки за осигуряването на алтернативни доставки на суров петрол за рафинерията в Бургас, след изтичането на дерогацията за внос на руски нефт. Президентът Радев открои възможността за изграждането на петролопровод от Александруполис към Бургас, така че да не се стига до затварянето на ключово предприятие за българската икономика, ръст на безработицата, дефицит в доставките на горива и увеличаване на цените им.  

Гарантирането на надеждна икономическа, транспортна и енергийна свързаност в Югоизточна Европа в условията на военен конфликт в съседство е от ключово значение за изграждането на надеждни вериги на доставки в региона и справяне с негативните последици от кризата, подчерта още държавният глава. Румен Радев изрази очакването на страната ни да се присъедини към Шенген през 2023 г., за което вече получи подкрепа от председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, се казва в съобщението.

Двамата обсъдиха и партньорството между България и САЩ в областта на сигурността и отбраната. Президентът Радев призова за търсене на решение България да получи изтребители на лизинг, докато не бъде сформирана българската ескадрила от изтребители F-16. България разчита на подкрепата на своите съюзници, но държи да съхрани и развива националните си способности за охрана на собственото си въздушно пространство, подчерта още Румен Радев.

Президентът и държавният секретар обсъдиха необходимостта от оказването на подкрепа за Украйна в тежките условия на целенасочено разрушаване на нейната енергийна и гражданска инфраструктура, от което страдат и милиони невинни хора. 

БТА припомня, че парламентът прие вчера на второ четене Законопроекта за ратифициране на Споразумението между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. Ратификацията на документа подкрепиха 166 народни представители, а 48 бяха "против". От "БСП за България" и "Възраждане" призоваха да се отхвърли този договор и да не се ратифицира.  

Списъкът с оръжия няма да бъде обнародван в "Държавен вестник", решиха още депутатите. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • FuckEU

    17 Дек 2022 8:58ч.

    Демек зеленият чорап мунчо е предавал България и е отговарял в обсъждането с ес сър ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А аз ще река:

    17 Дек 2022 12:26ч.

    И какво от това, освен, че разтворим още повече БУЗИ и ще се увеличи мизерията в кочината Булгаристан!!! Рапорт даден, списъкът със заповеди – приет, защото колонията трябва да се надзирава и управлява !!! Слава Американу и бананова Република Булгаристан !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aко употребиш още веднаж "Република Булгаристан"

    17 Дек 2022 13:45ч.

    когато пишеш за БЪЛГАРИЯ, ще си събиреш бузите! Предупреден си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aко употребиш още веднаж "Република Булгаристан"

    17 Дек 2022 13:50ч.

    Бившата НРБот 32 години е подмандатна на ФАЩ територия, не си ли го разбрал още?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Торквемада

    17 Дек 2022 9:19ч.

    Каква ли мърсотия му е наредил масурестият....?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моби дик пик

    17 Дек 2022 9:22ч.

    Гответе се за мобилизация, за да браним американския интерес.. или по-конкретно англосаксонския интерес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова Швейцария е Швейцария, а България ѝ диша праха

    17 Дек 2022 9:34ч.

    За да си остане неутрална, Швейцария отказа реекспорта на хиляди произвеждани в страната снаряди за гепардите на немците, а и не се среща с превратаджии като Блинкен. Слушайте Брайън Бърлетик. От месеци анализира западната преса и заключава, че положението на Укр. е абсолютно отчайващо тъкмо поради пълното изтощение откъм оръжие, за безсмислените неоправдано големи човешки жертви да не говорим. Напънаха се нещо, като Хитлер при Ардените, с Харков и Херсон за снимка в сиенен и така си изтощиха целия запас, който Западът няма промишлен потенциал да им го възстанови. Военната операция може да свърши с победа и пълна капитулация по-рано от всякакви очаквания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или си неинфориран, или лъжеш?

    17 Дек 2022 13:38ч.

    Швейцария не е неутрална по отношение на агресора Русия. Още в началото на войната замрази руски активи. Никой не подкрепя Кочината. Не го ли разбрахте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Харков и Херсон за снимка в сиенен

    17 Дек 2022 13:48ч.

    И в Харков, и в Херсон търгашът Путин размени руска територия и руски хора за пускане отново на амонякопровода на Ротенберг Толиати - Одеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    17 Дек 2022 9:59ч.

    Рапорт даден,списъкът със заповеди - приет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акушерка

    17 Дек 2022 10:16ч.

    Нищо не се казва, че ще зареждат американско гориво в АЕЦ. Отпада и тази централа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вето

    17 Дек 2022 10:16ч.

    Блинкен се е обадил, за да благодари на Радев за приетото решение за военна помощ за Украйна. И естествено, за да го предупреди да не налага вето. Колонията трябва да се надзирава и управлява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Дек 2022 10:18ч.

    Още на първия му мандат го разбрах що за страхливо джудже е Радев и на втория не гласувах за него скопен чорап, но нека всички българи да осъзнаят, че са на това дередже, защото гласуват за всеки, който им каже каквото искат да чуят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    17 Дек 2022 10:18ч.

    Прочитам заглавието.Повече не е нужно.Партньорство никога не е имало и няма да има между сатанистите и колонията!Който не вярва и не е убеден да се върне в историята за всички "партньори" на сатанистите в Азия, Ю. и централна Америка-разруха и войни.Дори прословутият план Маршал е образец-с американски пари(това е заем) за американски стоки с амер. суровини с американски работници.Пълен е светът с техни бази и навсякъде колониите плащат данък за "сигурност".Време е за ядрен удар върху сатанистите за да тръгне светът по правилен път!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питам се при кой съюзник на САЩ в Азия

    17 Дек 2022 14:00ч.

    разрухата е по-голяма - в Япония, Южна Корея, Тайван, Сингаур или Израел. Като пишете пропаганда, поне се старайте малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    17 Дек 2022 16:19ч.

    Тези страни ги помпят глобалните сатанисти с финанси и технологии, докато са им необходими. После ще ги използват подобно на Украйна за остриета срещу Китай. Така напомпаха Германия и сега вече не им е необходима и й ритат канчето. Имат си нови по-русофобски любимци като Полша например. В латинска Америка колеха и бесеха до преди 20 години, защото там нямаха нужда от проксита и се чувстваха абсолютни господари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    17 Дек 2022 10:50ч.

    На блинкен ще разправя какво ни е положението, какво ни е нужно! Ей сега американският евреин ще ти влезе в положението и ще ти каже - дай два милиарда $ и до десет години ще имате още осем картинки! Как изпитва удоволствие да реве там, където харесват мазохисти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    17 Дек 2022 11:15ч.

    Дачковите подлизурковци трият, но и за тях ще има радиация от Козлодуй, като я заредят с американски боклуци, няма да има къде да се скрият, нещастници мръсни , бягайте при копринката да ви даде някой лев, че вардите така осторожно, дебилът Гумен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заменянето на горивото

    17 Дек 2022 11:30ч.

    в АЕЦ Козлодуй ще е най голямата вреда за съществуването на централата! Всяка централа е планирана и изградена съответно на суровината, използвана за производството на ел. ток. Промяната на тази суровина непременно ще се отрази на промяна на проектните възможности на централата и до нарушаване на приетата технология и следващите неблагоприятни последствия! Глупаци ли сме си избрали??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    17 Дек 2022 13:28ч.

    Не, престъпници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избрали сме си

    17 Дек 2022 11:37ч.

    неграмотни, алчни и продажни политици, мислещи само за личните си интереси и пет пари не даващи за съществуването на българската държава и народ! При първа възможност ще се изнесат скоропостижно от страната при парите си в чужбина, за да спасят здравето и живота си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    17 Дек 2022 12:18ч.

    навремето близо до турския султан е бдял евнух (скопец), който е бил длъжен с ибрик в ръка да измие задните части на падишаха след като се изходи... и по отношение на х. мустафа ролята на р. радев е много "синергична" с тази на евнуха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кико

    17 Дек 2022 12:34ч.

    При платени самолети, този пак говори за лизинг! Ние тъпите знаем, че на лизинг се взима нещо, което не е платено и го изплащаш докото се учиш да го ползваш, демек докато му изтече гаранцията, при това с всичките рискове, произтичащи от тава, като например да се забиеш предстрочно в Черно море, докато си играеш на стрелба по руски мишени. Ненализаха се на американски задници, тези майкопродавци, и още искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Дек 2022 12:48ч.

    Президентството е изпратило на БТА някакво аморфно прессъобщение и последните добросъвестно публикуват. Всичко това нас по никакъв начин не ни грее. Обяснението е просто - България е "на течение" по множество въпроси от стратегическа важност, които имат потенциал за тежка ескалация в непосредствено бъдеще. Форматът не позволява спиране на всички. Като казвам непосредствено бъдеще, мисля го съвсем директно и конкретно. Има хипотеза да останем без петрол още в началото на следващата година, защото дерогацията за България по петрола въобще няма да работи, при условие че се приложат реално гласуваните максимални цени плюс забрана за износ! Осъзнайте го. За петролопровода от Александруполис си се говори още от времената на Големия шлем, а тук ние говорим за възможна предстояща катстрофа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Дек 2022 12:57ч.

    Обществото ни е наясно с тези теми, а от подобни разговори и срещи ние очакваме решения, а не поредни, сълзливи преразкази. Преразкази, които са гол и дразнещ ПР, но видимо отекват в празно и глухо пространство! Ние сме граждани и като такива имаме ограничени информация и ресурс, но управленици и политици би трябвало да знаят детайли. Синергетика е дал отчет, отправил е поредна, досадна и безсъдържателна клетва за лична и колективна вярност, но от другата страна не се чува и дума (поне не е публикувано), че възприемат, разбират и са готови да се ангажират с някаква подкрепа, съдействие. Това, което може да се "чуе" е само - другари, дайте да дадем! Големи благодарности по повод на т.н. таен списък с оръжие. Промъква се неофициална информация, че този списък е само колкото да се "мине" през парламента. В парламента ни се формирали ежедневно някакви плаващи мнозинства от хора, които неудържимо се мразят, ама гласуват правилно и според интереса си. Шушушка се настоятелно, че ратификацията е така скроена, че "утре4 в следващия списък, за съществуването на който няма дори да разберем, може да има напълно неприемливи неща. В сутрешен блок се чу думата "празен чек". Какво става?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    17 Дек 2022 12:59ч.

    Единият казал на другия да слуша повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    17 Дек 2022 12:59ч.

    ....Обсъдиха по телефона.... Достатъчно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    17 Дек 2022 13:10ч.

    И разясниха ли му на Радев, китайската позиция относно санкциите ? Както казва др-Си, не бъркайте войната със санкциите, щото те са незаконен икономически и търговски инктрумент, и Китай спечели делото в СТО! Ама това пък какво ли значи за нас и всички евроатлантически джуруляци?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Печалният опит

    17 Дек 2022 13:13ч.

    Тъжното заключение което Хитлер е направил малко преди да изяде оловото е че генералитета е най вредната прослойка на нацията, и трябва да се прочиства редовно, както се плеви градина! Сталин практично като народен човек си е плевил градината, за да не се появяват бурени като "генерал" Радев... Ние като особено тъпи кретени със силно чугунено мислене, си поставихме този дегенерат за президент и банановата република е на лице, въпреки че не носи униформа, България е заприличала на пост съветска казарма, в която всичко се граби и мирише на партенки.... Един кривоглед старшинка Копринков прави каквото си иска с общият инвентар, а откаченият генерал и неговата пръчка Деса сеРеят из облаците, по главите на българите... Накрая ще свършим като войничетата в камиона, утрепани в някоя канавка!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Главатарят на туземната колониална администрация румен мустафа радев получи потупване по рамото от Госпадаря си...

    17 Дек 2022 13:43ч.

    “...— Ще останеш доволна от твоя господар — каза дон Домат — Щом оздравея, ще ти подаря обвивката от един шоколад, който изядох миналата година. Ще видиш какъв чудесен мирис има! От благодарност Ягодка се поклони чак до земята... …Това го развесели и той даже подари на Ягодка една обвивка от бонбон. — Това е за теб — каза великодушно той. — Ближи тази обвивка. Тя е много сладка: преди две години в нея беше увит един много хубав бонбон. Ягодка благодари на Домат с поклон и му каза: — Седем години работя и това е вече третата обвивка от бонбон, която получавам от ваше превъзходителство. — Виждаш ли — отговори Домат, — аз съм добър господар. Слушай ме, и ще бъдеш доволна. — Който се задоволява с малко, е щастлив — каза Ягодка и след като се поклони, отиде да си гледа работата…” Джани Родари (Gianni Rodari) „Приключенията на Лукчо“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    17 Дек 2022 13:57ч.

    "Двамата обсъдиха и партньорството между България и САЩ" - Партньорството между вълци и зайци е невъзможно. А БТА вместо да припомня какво е "ратифицирал парламента", да си припомни кой дърпа конците на гласуващите от този същия парламент - защото той отдавна не е народно събрание, а куклен театър, поставен отвън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    18 Дек 2022 15:16ч.

    ++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    17 Дек 2022 14:31ч.

    Престъплението е налично, остава наказанието. Няма да има само народно проклятие до 9 -то коляно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Дек 2022 14:40ч.

    Един специфичен детайл. Нееднократно Радев говори за заместващи самолети "на лизинг", които да вършат работа до момента на идване на ф. Аналогично изказване има и в тази статия. Смисловият анализ подсказва, че Радев казва "лизинг", но всъщност мисли за "наем". Многознайковците и отворковците да не си въобразяват, че не знам за инструмента "оперативен лизинг", който не е нищо друго освен договор за наем, но някои негови характеристики преодоляват определени слабости (особености) на договора за наем. Тук иде моментът за една хипотеза с малко спекулативни елементи в нея! България никога няма да получи ф16. И друг път съм го изричал, но останах длъжник с обяснението. Войната (истинската) е м/у ОТАН, с временно прокси Укр. и Русия. На този етап е само Русия от другата страна, за бъдещето - не знам. Илюзии по тази линия не трябва да има. Защо се води тази война? Пропускам напоителните аргументи и декларативно заявявам - Води се битка за право на бъдещо съществуване (не за гаранция)! Поради тази причина залозите постоянно ще се вдигат. Не подценявайте и "инвестираното" в Украйна. За съжаление модерният капитализъм очевидно е напълно изчерпан и оттук нататък ни чакат само мъка и някакви двулични и лъжовни прогресистки напъни, но с драматичен и предизвестне край. В единия случай хоризонтът е до 10 г., в другия най-много 30 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...България никога няма да получи ф16. ..."

    17 Дек 2022 15:58ч.

    Със сигурност няма да ги получим когато ни трябват, СЕГА. Съвсем реален факт: Имаше съобщение преди няколко месеца, че Тайван поръчал 60 самолета Ф-16, като нашата поръчка. Ние НЕ попадаме в списъка на приоритетите на нашите партньори, т.е. Локхийд Мартин ще произведат минимум 60 самолета преди нашите 8, ПРЕДплатени през 2019 от Тиквуня с надеждата да си откупи време в изп. власт. И вероятно ще получим поне един до 2027 г. когато няма да са ни нужни вече, заради военните действия в конфликта Р:У и заради геноцидната акция срещу българския народ вкл. последиците от пЛандемията (ваксините) ...В договора който сме подписали (д-р Каракачанов да живей!, Влади Горанов и чичо му - също!) ние нямаме право да се оплакваме на СТО или когото и да било, ако производителят, по свое усмотрение, промени сроковете ИЛИ продукта по договора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Дек 2022 14:47ч.

    За 10 мес. война се стигна до опразване на наличностите от приложими резерви с оглед спецификата на войната. Цялата налична военна индустрия е впрегната до краен предел. И пак сме до под кривата круша. А голямата война тепърва предстои! Цялата военна продукция, която ще излиза оттук-нататък по стратегическа целесъобразност ще отива за първостепенни по важност потребности. България, Словакия, Бахрейн, които са на опашката за ф, ще се наложи да чакат за някакво неопределено бъдеще, а може да си получат парите обратно. Естествено - за неустойки и компенсации няма да стане и дума. В нашият договор няма такива инструменти, а за другите договори не знам нищо конкретно. Единствената страна, която има шанс да получи бл70 е Тайван. Според развитието на ситуацията! По никакъв начин не изричам, дори не намеквам, че правителството на ЩАС, с което имаме договор или компанията Локхийд, са лъжовни или ненадеждни. Тук става дума за извънредни обстоятелства. Намираме се в условия на война, която временно се води чрез луди проксита, но която тепърва и неизбежно ще ескалира. Първо чрез разрастване на конфликта Русия/Украйна, а на следавщ етап неизбежно под някаква форма ще се включи и отан. Най-малкото защото Полша ще си поиска историческите земи, но по хиенски ще забрави, че Сталин им даде исторически германски земи, където беше извършена образцова етническа хигиенизация. Само стойте и гледайте, как в Берлин ще извият!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Дек 2022 14:59ч.

    А сега да се върнем на нашия президент. Без оглед на ползваните думи и понятия, Радев си дава сметка, че България трябва да си намери отнякъде алтернативни самолети. Той сега приказва по начин, че "уж" само ще ги наемем за 2-3 години, а след това ще дойдат нашите. Нищо подобно - това са приказки за глупаци. Времето върви, а ние се намираме още на етап събиране на оферти. НАПЪЛНО ИЗКЛЮЧЕНО Е български пилоти и наша родна инфраструктура и наземно оборудване да овладеят на бойно равнище някаква друга, алтернативна платформа, да работят с нея примерно 3 години и след това да я върнем, щото междувременно щели да дойдат нашите самолети. АБСУРД! Това да не ви е да сме взели автомобил под наем от борсата в Горубляне. Когато в момента Радев говори за лизинг и се надява ние да разбираме и да му вярваме, че ще "наемем" временно, най-вероятно в действителност той реално мисли за финансово обвързан лизинг или директно договор за покупко-продажба на нова платформа на нашите ВВС. Всичко това може при необходимост да бъде маскирано с някакви ловки договори, в които в основния текст ще пише едно за пред публиката, а в тайни анекси, ще се договорят други условия. Средата и Условията са извънредни и мерките ще бъдат извънредни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е , Резиденте,

    17 Дек 2022 15:09ч.

    Ще сведения ли до раята ще пращаш ли войски да бият ватенките или още не?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Дек 2022 15:29ч.

    Нямам военно образование и специални източници на информация. Напълно достатъчни са общодостъпните медии и прилагане на малко здрав разум. Правителството ни одобри закупуване ф юли 2018 г. Следователно на идейно и теоретично равнище по темата се работи конкретно от минимум 54 месеца. Парламетът одобри сделката 11.2018 г. На практическо ниво проектът е на 49 месеца. Какво е постигнато до този момент. Дори и най-бесните, военнолюбиви кучета признавет, че на този етап само 1 ЕДИН наш пилот е завършил успешно курсовете. Хора - ЕДИН! Имало на място и други, но за тях нищо не се съобщана! Хайде да си кажем още нещо, което постулира здравият разум. Бл.70 още няма, НЯМА! Следователно какъв сертификат е поличил единственият пилот? Най-вероятно нещо за тренажор, плюс някакъв практически опит на стари вериии ф. За 4 години и половина резултатът е малко над абсолютната нула. А по отношение на инфраструктура, оборудване, наземен състав - спорадично излизат в медиите някакви данни, но с половин уста, с много хън-мън, с много смутени погледи! Нещата са доникъде! Нещо мънкат за удължаване на ресурса на миг, но просто се вдига шум. На 01.01.2024 г. нашето ВВС "трябва" да започне да лети на друга техника. Очевидно е, ча няма как да стане! А в края на 26-та да си ги върнем на собственика?? Това не е майтап, дори за ирония не стана! Никой още не си признава директно нищо, само изразяват загриженост. Не смеят да погледнат истината в очите, макар че вече всички знаят или поне основателно се досещат. Защото е грозна и мирише! Само си представете, какво ли ще се случи, ако някой (на достатъчно високо ниво) посмее да изрече истината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    17 Дек 2022 16:09ч.

    Ето и стенограмата от разговора: Блинкън "Хелоу, редник!" Радев: "Ама аз съм натовски генерал, мистър Блинкън" Блинкън: "Какво НАТО, къв генерал, няма НАТО, а ти за нас си обикновен редник-дневален. Утре да си на Козак в 8.00, портиерът ще ти даде поредните инструкции, наизусти ги и бавно и скучно, какъвто си и ти, ги предай от нашите телевизии на вашите индианци!" Радев : "Йес, сър, слушам сър!!!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз знам само едно - НЕ БИВА ДА ПРИЕМАМЕ ЕВРОТО!

    17 Дек 2022 16:10ч.

    И също не бива да влизаме в Шенгенското пространство! При никакви условия! Радев в този разговор се мъчи да получи и благословията на Държ. Департамент за Шенген, за да има с какво да цака ... Марк Рюте! Боже мили, защо ни наказваш с тези политически лидери и елит?!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В тази ситуация

    17 Дек 2022 19:23ч.

    не ни трябват никакви изтребители! Ако трябва да се пазим от американците, късно е чадо, те вече са ни завладели! Ако трябва да се пазим от руснаците, няма си никакъв смисъл, по добре да ни превземат, предимство ще е, че няма да даваме жертви! Защо само да даваме грешни пари, и без това кел файда??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    17 Дек 2022 19:28ч.

    И аз съм съгласна да не приемаме еврото в никакъв случай, приемем ли го губим си финансовата самостоятелност и казано на жаргон отиваме на кино...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • източване на ресурс с цел отслабване

    17 Дек 2022 20:03ч.

    Единодушие, че България никога няма да получи ефки, дори формално да се зачислят по баланса ни да им плащаме амортизациите, горивото, боеприпасите и ремонтите,но ще ги карат чужденци и над чужди територии,т.е. в неопределено бъдеще чертежите ще бъдат заменени от цветни фотографии.Има колониален смисъл в периодичното обезкръвяване на държавата с редовни отчисления по 2-3 млрд.годишно народни пари за чертежи или лизинги, така че според господарите тези отчисления са гаранция, че държавата няма да има възможности за държавни инвестиции за реално развитие на страната.Същите пари може и да идват обратно за издръжка на родоотстъпни лица,организации и медии.Радефф е показателен за яловостта и безсилието на нашата политическа система да посмее да осъществи какъвто и да било проект за бъдещето на страната,а той имаше толкова много възможности да обърне тенденцията - и възможности към днешна дата се появяват всеки ден, но той уверено ги заобикаля и върви към ликвидация на българските страна и народ.За съжаление, за славянските страни се очертава военно самоунищожение по украински сценарий, само война на територията на фащ (падане на Рим) би предотвратило този сценарий, защото плановете на злото рано или късно се счупват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи