Радев: Хората виждат препирни за постове, за властови ресурси, но не виждат решаване на проблемите

Радев: Хората виждат препирни за постове, за властови ресурси, но не виждат решаване на проблемите

На въпрос дали прави партия президентът заяви: "Да сте ме чули аз да говоря за "Трети март", за такава партия. Задайте въпроса на тези политически лидери, които говорят за партията "Трети март". Питайте ги какво толкова ги притеснява, но явно погазването на всички предизборни обещания, нарушаването на елементарни принципи в коалицията не произвежда резултат в интерес на обществото". По думите му затова и гражданите търсят някаква алтернатива. "Ако дам доверието си на някоя политическа сила, ще го оповестя лично", категоричен бе Румен Радев. Той участва в първия ден от годишната конференция на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, която започна с представяне на анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2023 г. Ето каза държавния глава:

Скандалите покрай разпределянето на властта късат все повече нишката между управляващи и общество и те трябва да си дават сметка за това. Хората виждат препирни за постове, властови ресурси и за това кой ще говори навън, но не и решаване на въпроси, свързани с националните интереси и с очакванията им като граждани.

Няма как престъпната мрежа за въздействие върху съдебната система да е била създадена без политически протекции. Това е големият въпрос. Отстраняването на този тумор и недопускането на подобни практики в бъдеще изисква разследването да стигне до края и до разкриването на политическите зависимости. Това очаква обществото ни. От работата на анкетната комисия в Народното събрание ще проличи доколко нашият парламент има волята да разкрие тези политически зависимости.

Убеден съм, че 3 март ще остане Национален празник и хората ясно показаха своята воля за това. А политическите лидери, които говорят за партия с такова име, явно се притесняват. Защото след погазването на всички предизборни обещания и липсата на резултати в интерес на общество самите граждани търсят алтернатива. Както многократно вече съм заявявал, ако дам доверието си на някоя политическа сила, ще го оповестя лично.

Най-големият проблем пред Българската армия е отливът на хора. Затова от миналото лято настоявам за аварийни мерки за привличане на кадърни млади хора с качества, за тяхната високопрофесионална подготовка и за мотивацията им да останат във Въоръжените сили. Необходими са законови промени и сериозни инвестиции най-вече в хората, защото през последните години говорим само за проекти за модернизация, придобиване на кораби, самолети, бойни машини на пехотата, но най-важни са хората.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Тези, които (все още) вярват на споменатия по-горе,

    20 Фев 2024 14:43ч.

    са за Курило/ д-р Гълъбова...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    20 Фев 2024 15:08ч.

    Стига са го пласирали тоя соросоид войнолюбец - триморец, Синергетик на САЩ и македонист-предател и ЛЪЖЕЦ(на 180 за двойното гражданство в конституцията) ! АМАН вече ЯВОРЕ дачич, стига си ми го тикал тоя предател-лъжец, АМАН !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Фев 2024 14:45ч.

    То сме на тоя хал че политиката я разглеждаме като вяра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... решаване на проблемите...

    20 Фев 2024 14:47ч.

    Решаване на проблемите?!?! Нашите проблеми?!? Че тия са сложени да СЪЗДАВАТ проблеми, не да ги решават. Създаване на проблеми за поне няколко поколения напред. И ще го разберат всички, но вече ще е късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кольо албанеца

    20 Фев 2024 14:55ч.

    Румен Радев е американски агент! https://wikileaks.org/plusd/cables/09SOFIA259_a.html "You will have a chance to discuss our ongoing cooperation in more detail with the Base Commander of Graf Ignatievo, BGen Rumen Radev, one of the rising stars of the Bulgarian Armed Forces and one of the Embassy's most engaging contacts."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Фев 2024 15:03ч.

    Как да решиш задача(проблем)като не си я дефинирал. Сглобката заяви че приоритетни задачи са конституционна реформа, еврозона и Шенген. Всъщност в най-добрият случай това са стъпки, средство, за решаване на на проблем(задача). Каквито биха били примерно гарантиране на вътрешна и външна сигурност, демографска криза, неравенство, догонваме на развити европейски икономики...примерно. Спор за методи и средства, не за цели. Който накрая се свежда до Стани да Седна и до там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е дежурният по галюн за сюргюна на паркетния натовски адмирал?

    20 Фев 2024 16:02ч.

    Това желаещо момченце с очилата, как се казва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Фев 2024 16:11ч.

    Никаква връзка не се къса. Политиката у нас отдавна прилича на футболно първенство. Партиите-на клубове.Политиците-професионални играчи. Целта-да се спечели купата(изборите) за пред феновете, всъщност е да се осигури престиж , власт и на първо място-пари за професионалисти и собственици на клубове(партии) Затуй и политическото номадство е норма, черното тото и уговорените мачове. Репрезентативната функция е в основата. Но освен зрелище трябва и хляб. Затова мнозина не се интересуват от политика(футбол), макар че е основна тема у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докога пРезидентът на България, в синергия с дневния ред на САЩ,

    20 Фев 2024 16:20ч.

    ще твърди, че ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА между руснаци и руснаци с неруско самосъзнание е от две години, след като вече целият свят знае, че тя започна в резултат на подкрепения от колективния запад юдо-фашистки и укронацистки метеж в Киев, от 18.02.2014 г., прерастнал в държавен преврат, който свали от власт законния президент на Украйна Виктор Янукович? Виктор Янукович беше законният президент на Украйна от 25 февруари 2010 г., избран на редовни президентски избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президентът

    20 Фев 2024 16:32ч.

    е казал истината. Неистините си остават за сметка на написалите ги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А истините са,

    20 Фев 2024 23:29ч.

    че Крим е руски, но триморският ни пингвин е в синергия с дневния ред на САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    20 Фев 2024 16:35ч.

    Ти нали ни реши проблемите... кирчо докара, на него се довери, най-добрия беше, за какви проблеми става дума? Имаме най-доброто от доброто, на Румбата Радев подбора ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    20 Фев 2024 17:10ч.

    Радев,не се прави на нямащ нищо общо.Ти, вкара Кирчо и сие във властта,Ти дължиш обяснения на народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    20 Фев 2024 17:17ч.

    Ауу, днес Тиквата се е похвалил за тунела Железница, отново старите номера на строител номер едно.Боко,колко гепи от Струма ние не можем да изчислим....жалко че няма един прокурор с топки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • политическите зависимости

    20 Фев 2024 17:27ч.

    Президентът правилно назова причините за състоянието на съдебната система - политическите зависимости. Всички знаят от кого е политически зависима съдебната система - от управлявалите през последните 12 години - Борисов и Пеевски и шефовете на ПП-ДБ много добре го знаят, но в името на сглобката са се вкопчили във властта, само ритници могат да развалят това вкопчване, доброволно няма как да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    20 Фев 2024 17:27ч.

    което име излезе в тези кражби на адвокати нотариуси съдии веднага да се отнемат правата мина толкова време само празни приказки по медиите деистваите н атискаите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без регалии

    20 Фев 2024 19:04ч.

    Г-н Президент, вие доведохте тези, които вместо да премахнат тази загнила и умъртвяваща България система на зависимости, насилие, принуда и произвол, направиха опит да я доизградят и превземат в тяхна угода. За да няма съмнения - говорим за шарлатаните, които практикували АЛА-Бала с президента, каквото и да значи това! Посочване на ШАРЛАТАНИЯТА не върши работа! Трябва изрично да кажете на нашето общество - кой ви "доведе" изродчетата от пп. Ще ви разберем, много е вероятно да ви простим АКО ДЕЪVЙСТВИТЕЛНО СТЕ ИСКРЕН и УБЕДИТЕЛЕН! Виждах ги, че са крайно съмнителни хора, но все пак дори аз, въпреки подозренията си, не можех да допусна, че в онзи исторически момент могат да се появят на фона на хищната хиенова глутница ГЕРБ, толкова по-страшни и отвратителни в действителност индивиди! По-склонен бях да ги виждам като дребни вредители, относително невинни кариеристчета, които бързо ще изтекат демаскирани в канализацията! За съжаление, има лица от болното ни общество, които им дават подкрепа, заради заблуди, отчаяние, корист, лудост! Г-н Президент, вие трябва да се дистанцирате РЕШИТЕЛНО И ЯВНО от тези, които ви подведоха, дори това да е т.н. ПОСОЛСТВО! Вие давате ли си сметка, как сега лично вие изглеждате в очите на хората?! Давате ли си сметка, че критичните ви и мобилизиращи приказки носят единствено повече подозрения! Ние много добре разбираме, че проблемът може да бъде разглеждан от призмата на елементарна практичност. Хипотезата да се опълчите на всичко и всички в онзи момент, означаваше да дадете победата на онзи плазмодий (с въпроса: чий е Крим) и тогава нанесените вреди щяха да бъдат още по-страшни за България. Ако вашата грижа и болка бяха действително за България, намерете начин да ни го докажете убедително и ние ще опитаме да ви разберем! Вече няма накъде да се отстъпва. Или се разграничавате и еманципирате и идвате отново при народа, както го направихте през юли 2020 г. или сте просто един артист, който понякога произнася приятни за слушане фрази, които нямат никакво покритие и последици, едно добре ченге, изпълняващо възложена му роля, което излъчва уж някакви сигнали за несъществуваща алтернатива. България загива! Идат времена, в които всички ние вкупом ще си дадем съдбовно сметка, че всъщност България е ВСИЧКО КОЕТО ИМАМЕ. Ако не я защитим сега, краят ще дойде бързо и ТЯ няма да е в състояние да направи нищо за нас! ТЯ е някаква условна фикция, разбира се, нещо като ентленна плът, едва ли не като нещо колективно несъзнавано, което ни държи заедно, с чувство за ефимерна общност, надежда и бъдеще. Варвари, вражи племена и неискрени приятели стоят ПРЕД ПОРТИТЕ и чаткат със зъби. Идват за нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мани

    20 Фев 2024 19:14ч.

    Фалшива опозиция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До тук

    20 Фев 2024 19:46ч.

    Какъв капацитет да има Радев щом две шарлатанчета го метнаха на джанката? Благодарение на него жендърите си направиха партия и се усунаха в управлението.До тук успешно разединява БСП , както и разединява патриотичните формации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    20 Фев 2024 20:49ч.

    Благодаря za wikileaks...! Всички от властта се отчитат пред американското посолство! Загуба на време е да им четем изказванията! Семпли хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    20 Фев 2024 21:54ч.

    Ти румба си морален труп. Ти ги докара тея и с твоята благословия това се случи. Не ни разправяй глупости. Тея приказки са за бабите в с. Славяново... Ти си црушшник...генерал-предател...пфуу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    21 Фев 2024 3:07ч.

    Като няма кой да озапти мошеници гласуващи за политиците мошеници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи