Радев: Главчев изпълнява светкавично щенията на своя партиен началник. Даниел Митов не може да е външен министър, защото е зам.-председател на ГЕРБ

Радев: Главчев изпълнява светкавично щенията на своя партиен началник. Даниел Митов не може да е външен министър, защото е зам.-председател на ГЕРБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Предложенията на служебния премиер Димитър Главчев за нови министри не могат да включват зам.-председатели на политически партии. Това заяви президентът Румен Радев в коментар на исканите от служебния премиер рокади на двама министри - на външните работи и на земеделието. За поста на първи дипломат Главчев предложи Даниел Митов, който е заместник на Бойко Борисов в ГЕРБ, а на мястото на Кирил Вътев е предложен Георги Тахов.

 

 

Ето какво каза президентът Румен Радев:

В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства. Вече виждаме как от партийни събрания се раздават разпореждания, как се заплашва министър-председателят, а това, че двама министри са предложени за освобождаване само седмица след клетвата на служебното правителство е поредно доказателство за провала на конституционната реформа. Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите върху кабинета и върху доверието в изборния процес, когато той светкавично изпълнява щенията на своя партиен началник. Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса.

За външния министър стана ясно откъде идва заръката, но кой поръча смяната и на земеделския, когото г-н Главчев лично предложи за оставане в служебния кабинет в дух на приемственост и заради доказан мениджърски опит в областта? Вече заявих, че няма да се бъркам в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, но ще настоявам и той да си спази обещанието, което даде пред мен и пред обществото, че ще предложи кабинет, равноотдалечен от всички партии. Затова в петък ще поканя г-н Главчев да обсъдим неговите предложения, които не може да включват заместник-председатели на политически партии. Искам да чуя реалните мотиви, които накараха г-н Главчев така стремглаво, без да е работил с тези хора, без да ги познава, изведнъж да си смени мнението за тях.

 

 

Коментари

  • Урааа, Дани Митов няма да е външен, браво президент Радев!

    17 Апр 2024 15:57ч.

    Евала, президент Радев напълни ни душата. Айде веднъж да минем без братята евреи като външни министри да представляват българите в България пред света! Щот нахалството им минава всякакви граници да командват чуждите народите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво ти е направила Сю бе, хомофобче такова!

    17 Апр 2024 18:06ч.

    :((((((((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Апр 2024 19:45ч.

    В момента цари търсене по племенна домова книга на подходящи за поста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такава кочина !

    18 Апр 2024 14:35ч.

    Радев , не се прави на месия , защото всичко тръгна от вдигнатия ти юмрук и назначаването на шарлатаните - както наречи твоите протежета от ПП. Дай най - сетне отговор на народа: каква е ролята ти в ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА ? Защо ТВОЕТО служебно правителство на Гълъб Донев подписа договора БОТАШ , от който България всеки божи ден губи по 1 МИЛИОН ЛЕВА ! Иначе има проблясъци в разсъжденията ти като това за КЪДРАВАТА СЮ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заплашването

    17 Апр 2024 16:08ч.

    Президентът е забелязал, че основното в този казус е заплашването от страна на Борисов към Главчев за смяната на външния министър. И на това основание той може да откаже назначението на зам. председателят на ГЕРБ. "Виждате от партийни събрания как се дават разпореждания, как се заплашва министър-председателят."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    17 Апр 2024 16:11ч.

    Поздравления! Щенията на бянкянския доведоха България до днешния хал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиан Тодоров

    17 Апр 2024 16:12ч.

    ГЛАВЧЕВ ИСКА ДАНИЕЛ МИТОВ ЗА ВЪНШЕН МИНИСТЪР. АКО МИТОВ Е АГЕНТ НА МИ-6, ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ЗА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ? Не твърдя, че г-н Митов а агент на чуждо разузнаване, ама наистина ми е интересно какво ще покаже Полиграфа. Може пък да знам нещо. И ако сме съгласни, чужди разузнавачи да са ни министри, нямам какво да кажа за това племе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    17 Апр 2024 16:17ч.

    Наакаха се тотално и гроб, и ппдбто, и дпсто, ама всички, които не си даваха сметка със своето безочие и арогантност забъркаха такава грандиозна каша с Конституцията, че от тук натам единственият правилен ход е Конституционният съд да натисне копчето за връщане към първоначалните настройки на Конституцията! Всички останали неграмотни гов*да като по-горния дебелян, който явно не е разбрал, че самите конституционни идиоти дадоха в ръцете на президента тази тояга или "с техните камъни по техните глави"! А оня нарцис биби, който днес се отмята от думите си за кадровите промени, колкото и да се върти все му е в зад*ика! Така е когато си чел само една книга, там не пише всичко! А за позицията на КС има да я чакаме още може би до момента когато се сформира ново ВНС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дива селяния

    17 Апр 2024 16:19ч.

    Защоизобщо някой му обръща внимание на тоя банкянски простакелник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Barek Nikolaev

    17 Апр 2024 16:28ч.

    Изводът е, че служебното правителство е един политически урод, сътворен от парламентарния Франкенщайн – с главата на Пеевски, скутът на Борисов, опашката от лъжите на Киро и Асен и задникът на Христо Иванов. Добре, че Главчев е кротък човечец, чийто конци дърпат Пеевски, Борисов и малко по-малко Радев, че белята ни е в кърпа вързана. Пеевски и Борисов взеха мача и не са толкова глупави като хората на Прокопиев и Продължаваме Промяната, че да бутнат държавата. Нали тя си е тяхна?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Триморецо Радев, кажи си за твоята Деница Златева!

    17 Апр 2024 16:32ч.

    Деница Златева, назначението на президента Радев, след като погроми „Булгаргаз“ и дружеството вече не може да си плаща таксите дори към БОТАШ, има проблеми да изважда по 15 млн. на месеца (както знаем за нищо), е решила да подаде оставка. Явно се очаква общественото внимание да си отдъхне, да се камуфлира леко скандала, да се позамаже. Само че става ясно, че Деница се е договорила със служебния министър Малинов, да се направи така, че да не я разследват и да остане на позицията административен директор с десетина хиляди лева заплата плюс „премии по кражбите“. Приятна сделчица срещу досегашната зрелищна безстопанственост и колосалните кражби на месец, източвайки ресури от държавата към близки фирмички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акула

    17 Апр 2024 16:54ч.

    Така е, госпожо рукола Z.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Апр 2024 17:59ч.

    Десо, казах ти, глупава си и ти личи! Аз нямам нужда да пиша от разни никове за да имитирам калабалък, като теб … в случая зад поста търси Веска от афера 😉

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян Тончев Танто за кукуригу?

    17 Апр 2024 16:37ч.

    Служебният кабинет се реди от три места. От там идват и смените. И като се търси отговорност, трябва да се рови в двора на ГЕРБ, на ДПС и на Президенството. Първо Борисов иска от Главчев да бъде сменен външният министър и назначен Даниел Митов. Главчев предприема действия и прави заявка до Радев за подписване на указ. Радев, за да не е валат, иска в такъв случай да си сложи земеделски министър. Така идва втората смяна в уж служебния кабинет на Главчев. И т.н. (Радев и Бойко/Пеевски са голям тандем. Като уиски с бадем, бел. ред.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПаТкА

    17 Апр 2024 16:58ч.

    Еми звъннали са от централата на ГЕРБ,на улица Козяк и са подсетили кой е най добрият кандидат за тях.Бойко понеже е душа човек веднага се е съгласил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тичащата хлебарка

    17 Апр 2024 17:06ч.

    Прибързвате с еуфорията! Някой бил казал нещо, пък обещал бил дори! Пък бил независим и изтъкан от добри намерения! Теза неща са за детската градина и първите класове! Вие не забелязвате ли, че тъпите и уродливи евроатлантически ненормалници, които крадат и лъжат на всяка крачка, вече почти са успели да ликвидират държавата, а някой трябвало да си обясни намеренията! Какво тук значат някакви обяснения, че и намерения? Дори лудото кире намери "убедителни" обяснения! А той е доказан идиот! Обяснения да щеш! Тази сутрин - д-р Иван Брегов, умно момче и много добър юрист (но за съжаление и той ес продаде на соросоидите от ИПИ), с дълбока покруса и след не малко увъртания, най-накрая си призна, че всички промени в Конституцията трябва да паднат (каза го леко по.завъртяно), дори и само поради нарушаване на процедурата с прословутите 2 месеца. Въобще не посмя да разсъждава за темата по същество, а там е страшно - практически се направиха ЗАБРАНЕНИ промени, които са за ВНС. В ТВ студиото повя ужасяващ хлад. Малко преди това Кънчо Стойчев доста убедително разгласи теза, че МВР трябва да тотално да се разпусне и да се преоснове наново. Последваха и други коментари и присъстващите с ужас откриха, че всъщност трябва да се разпусне ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА! Пълна трагедия е, че дори това не може да се направи, доколкото нашата държава е почти напълно умъртвена, по върходете и в момента се вихрят нискочели и недоучили, тъпи и хищни изроди и всяко по-рязко движение буквално заплашва да срути всичко! Правната мисъл в страната или бълва унищожителни критики, или просто насрано си мълчи - вижте страницата на КС, където са публикувани мнения на специалисти, поканени да дадат становище по промените. Главчев да бил обяснил??! Моля ви, събудете се! Всичко е за смитане в лопатата за боклук и за хвърляне в контейнера! В желанието си да се дистанцира, дори Радев се изхвърли, отказа носене на отговорност, отказа да приеме клетвата на СЛУЖЕБНОТО! Доколкото всички са гузна и оцапани - ЗАМЪЛЧАХА СИ! Обаче, по Конституция - няма процедура СЛУЖЕБНО ДА СЕЕ КЪЛНЕ ПРЕД НС! Няма! Всуеки си измисля, цапа, дерибейства! Закривай и всичко да се разбягва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чукча писател, но не чете

    17 Апр 2024 17:37ч.

    Д. МИТОВ - ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ и не може! Къде пише, че не може? Никъде! Ама ........., Главчев бил заявил и обещал нещо?! Ако това е "аргументът", може да има проблем с морала на Главчев, но юридическа пречка няма! Моралът отдавна не се брои! Обещанията са проблем на глупаците вярващи в тях! Не се прави на интересен, подписвай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    17 Апр 2024 17:44ч.

    Главчо е по-верен на Тиквун , отколкото на булката си. Той е пполитическа кукла, създадена лично от Негово Високотиквие. Моментът на сътворението му не е толкова отдалечен, колкото зараждането на живота на Земята. Дори все още има живи свидетели на това чудо. Поради това нникак не е трудно да сипредставим Главчовото сътворение. И така, всичко започва в един есенен следобед на 2008 г. Около 16.37 ч. Главчо бива въведен в резиденция на Демиурга. В този момент създателят на банкянската вселена почти е достигнал почти до нирвана. Благоутробието му е пълно, ненужните газовете - отпърдени в игриви неравноделни тактове. Вече е похапнал печен дворен заек, глазиран с акациев мед, фарширован с фурми, пармска шунка, сос Saint Emilian и дукеси с маково семе. Демиургът е запалил пура, отпил е и от любимото си уиски "Мата Хари". Обзелото го благословено усещане за гурме ситост приятно се допълва от космическата пустота, настанила се в шопското му твъдоглавие. В този деликатен момент въвеждат Главчо. Тиквун с любопитство го разглежда. Есенното слънце е тръгнало на заник и като в огледало блести в олисялата Главчова глава. Игриви отблясъци като слънчеви зайчета, припкат и сладко слепят очичките на Тиквун. Той закачливо ги присвива и загадъчно като Мона Влиза се усмихва. Радва се на нещо свое, но най-вече на вида на Главчо - странна амалгама между чиновник-плъх и току-що захвърлена от капризно дете кукла "педя човек нито косъм брада". "Има нещо пленително в това човече" - казва си Тиквун. Дръпва от пурата и продължава наум да си мисли - "Сигурно жена му го бие в свободното си време. Полезен ще е, а едва ли ще посмее да поиска голям надник". На другия ден Главчо е нает. Днес творението на Тиквун е премиерин на България. Играе си с министрите като разглезено извратено дете - съблича ги, бърка им в дупетата, а после ги захвърля на пода. Нищо чудно за Първи май Главчо да уволни по чисто естетически причини Мундуров - фамилията му звучи грозно Бедни, бедни Главчо! Защо не умря в Сметната палата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    17 Апр 2024 23:15ч.

    Може би изиграват поредното цирково представление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    17 Апр 2024 18:30ч.

    Има нареждане Боко да вдигне високо топката на Радев и последният да си влезе в ролята на "стратегически лидер", както го определиха сащисаните при обучението му. С оглед последното има ли нужда да пиша от къде идва нареждането? ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    17 Апр 2024 18:35ч.

    Ясно е, че всичко се командва от вън. Иначе нямаше да бутат Митов отново в правителството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-смачканият народ

    17 Апр 2024 20:03ч.

    Е българският, те го тъпчат от всякъде, той иска да избира Дпс и Бойко, защото някакси са му симпатични господарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно е, че Б. Б. си сменя мнението по 3 пъти на ден

    17 Апр 2024 20:16ч.

    но това не означава, че и Главчев трябва да си сменя мнението по 3 пъти на ден и още по-малко - че президентът е длъжен всеки ден да подписва укази, за да им уйдисва на прищевките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако президентът подпише тези укази

    17 Апр 2024 20:24ч.

    си подписва политическата присъда. Край на политическите му проекти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светла Велинова

    17 Апр 2024 21:59ч.

    Много точно казано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    17 Апр 2024 20:39ч.

    Абе Румба виждаш ли какво стана в Дубай ( и у нас) с тези кемтрейлс пръскане- геоинженерство.... Айде никой не е учил за президент, но определено и за летец не ставаш и от самолети и атмосфера не разбираш. Президентът щраус идеален за народа от щрауси дето робски не смее да погледне към небето да види как го пръскат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтохубавец

    17 Апр 2024 20:57ч.

    Пак се питам, извън клиентелата на Тиквонии, що продължава толкоз народ да гласува за него? Жълтопаветниците са ми ясни , но те са си секта от край време, ама тия за герберастите???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ghost

    17 Апр 2024 21:41ч.

    Клан-клан, недодран. И Ко прайм кат Президента не издаде указ легитимиращ недоправената поправка за ремонт на Конституцията, която без друго виси със страшна сила в КС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    17 Апр 2024 23:05ч.

    Евала радев ! Сега ли установи , че главев изпълнява маньоврите по бързо от МиГ29 ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    18 Апр 2024 0:19ч.

    Да не се правя на конституционалист, но Радев няма законов аргумент против кандидатурата на (архи несимпатичния ми) Д. Митов. Той е длъжен да тго направи. От друга страна конституцията не му указва конкрени срокове. Според мен подходща дата е някъде 2 - 8 май

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С кило белина и 100 градуса

    18 Апр 2024 8:28ч.

    Тиквундера малко да му отпуснат примката и веднага става безпардонно нахален. Някой го излъга ,че е препран ама тоз неук гьонсурат не знае, че насрани гащи се перат с кило белина и на 100 градуса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи