Радев: Честит Ден на победата над нацизма, честит Ден на Обединена Европа! Пренебрегването на уроците на историята вещае трагедии

Радев: Честит Ден на победата над нацизма, честит Ден на Обединена Европа! Пренебрегването на уроците на историята вещае трагедии

Румен Радев във Фейсбук:

78 години след края на Втората световна война в Европа отново се водят бойни действия, а народите очакват да се възцари мир. 

Пренебрегването на уроците на историята вещае трагедии, затова наш дълг е да помним ужасите на Втората световна война, довела до изтреблението на десетки милиони. Не войната, а диалогът и дипломацията са пътят към мира и благоденствието в Европа, в която всеки народ има право на свое място и на достойно бъдеще.

Честит Ден на победата над нацизма, честит Ден на Обединена Европа, дълбок поклон пред подвига на българските ветерани от Втората световна война, пред предците ни, опълчили се срещу Холокоста и човеконенавистните идеологии. Вечна памет пред саможертвата на всички загинали за свободата.

 

 

Коментари

  • old_beggar

    09 Май 2023 11:31ч.

    бившата хитлерова коалиция отново нахлу в древната Руска земя – Украйна на немски и на полски танкове, на английски и холандски бронетранспортьори, стреляйки с американски и с немски ракети по рускоезичното население с крясъци „ние сме демокрацията“... а р. радев - мустафа е историческо недоразумение, което няма съвест, чест и принципи. негова основна задача е да бъде „синергично“ във фарватера на американската политика - политика нацистка и терористична...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    09 Май 2023 11:40ч.

    А вие с какво нахлухте, с голи ръце ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Europäische Wirtschaftsgemeinschaft - Berlin 1942

    09 Май 2023 11:46ч.

    Някои може и да се шокират да научат, че нацистката идеология е била, и все още е, зад ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    09 Май 2023 11:52ч.

    Честит празник на Победата над обединена нацистка западна Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • радеф е предател

    09 Май 2023 12:08ч.

    Предател радеф, не се публикува в facebook, а се празнува в Москва! Плямпаш за уроци, самият ти си американец! Предател си, щом ходи на сащническия измислен ден! Предател радеф е антибългарин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Празни приказки

    09 Май 2023 13:00ч.

    на един празен човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    09 Май 2023 13:31ч.

    Не мога да не поздравя Радев за поздравленията, както за победата на нацизма, така и за деня на Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре,

    09 Май 2023 13:41ч.

    че не е и ден на НАТО, щото сега се клатушка между два стола, но с трети щеше вече да се е озовал на пода. Или направо в Пъклото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ

    09 Май 2023 14:56ч.

    Процесът на изграждането на обединена Европа е опорочен още от самото начало от създателите, които са всичко друго, но не и демократи. Основният концепция е на германеца Валтер Халщайн, преподавател по право в Германия и е изтъкнат нацистки юрист. През 1951 г. Валтер Халщайн е назначен за държавен секретар по външните работи на канцлера Конрад Аденауер. Заемайки този пост, той разработва „Доктрината Халщайн“ и преговаря от името на ФРГ условията за изграждане на европейската конструкция. На 25 март 1957 г. той преподписва заедно с Конрад Аденауер Римския договор. В действителност „Доктрината Халщайн“ представлява разработките на Валтер Халщайн направени през 1938 г. за „Нова Европа“ по поръчка на Адолф Хитлер. В Брюксел и в цяла Европа всички страдат от тежка селективна амнезия. За българските управници не знам дали въобще са чели нещо по въпроса!? Но никой не иска да си спомня тези съществени „детайли“. Година по-късно през 1958 г. Валтер Халщайн е първият президент на Европейската комисия. Тогава тя се нарича „Комисията Халщайн“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС не е четвърни райх

    09 Май 2023 22:56ч.

    Обединението на Европа не може да бъде нацистки проект. бившите кадри на СС на третия райх и техните наследници трябва да знаят,че номерът няма да мине. така ,че от Украина няма да видят и късче земица, народите на източна европа няма да се бият за престъпната им натовска организация, и няма да има нито суровини , нито пазари на изток. това което рискува германия, с нацистката възкересение този път може да е за много дълго.А европейките и сателити, е важно какво ще направят за собственотоси оцеляване от германския проблем. Англосаксите този път няма да се топлят на германския огън за сега само в украина. Т.н ЕС със всичките комисари не е военна организация доминирана от кадри на СС и наследници ведно със френски колаборационисти,все пак последните защитаваха райхстага преди превземането ме от червената армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи